Circuit complex si sejur in misteriosul Egipt cu croaziera pe Nil 5*

Cairo - Aswan - Kom Ombo - Edfu - Luxor - Hurghada, 13 zile

9 21 noiembrie 2021

Grupuri cu insotitor Sejururi exotice


Circuit in misteriosul Egipt cu croaziera de 3 zile pe Nil!

Lasa-te purtat de vant intr-un taram in care timpul sta pe loc si singurele lucruri nemiscate sunt cele facute de Mama Natura si om! Supranumit cel mai mare muzeu in aer liber din lume, Egiptul este o constanta sursa de inspiratie pentru vizitatori! 

De-a lungul acestui circuit veti descoperi tot ce are Egiptul de oferit si va va aduce aminte de momentele in care Egiptul domina fascinatia mondiala pe canale de televiziune precum Discovery Channel si National Geographic.


Sculpturi uriase, temple si piramide raman din vremea cand Egiptul a fost cea mai mare civilizatie de pe pamant. Sub mana faraonilor, conducatori atat de puternici incat erau considerati zei, Egiptul a prosperat, lasand in urma lui comori ce au impresionat generatii intregi.
 
Egiptul va intampina cu Nilul sau puternic si cu monumentele magnifice, desertul si delta luxurianta, cu trecutul impunator si oameni primitori si iubitori de poveste.

Cu morminte acoperite de nisip, piramide austere si temple faraonice inalte, Egiptul trezeste exploratorul din noi toti!
Ziua 1: 9 noiembrie: Bucuresti-Cairo

In seara zilei de 9 noiembrie la ora 22:00, va veti intalni cu insotitorul de grup Eostar pe aeroportul din Otopeni pentru zborul Bucuresti - Cairo. Pentru confortul dumneavoastra am ales un zbor direct, fara escale.

Orarul de zbor este trecut la sectiunea "Zboruri".

Dupa aterizare pe aeroportul din Cairo si efectuarea formalitatillor de intrare in tara, avem asigurat transferul privat la hotel Ramses Hilton 5*, situat central in Cairo.

Ziua 2: 10 noiembrie: Cairo

In aceasta dimineata aveti micul dejun inclus la hotel iar turul va incepe putin mai tarziu pentru a avea mai mult timp de odihna.

Astazi vom vizita Muzeul Egiptean, care gazduieste cea mai mare colectie de antichitati faraonice din lume! Are 120.000 de articole, majoritatea fiind puse la expozitie, restul fiind bine pastrate in depozite. Construita in 1901 de compania italiana de constructii Garozzo-Zaffarani, edificiul este unul dintre cele mai mari muzee din regiune, din martie 2019 fiind deschis publicului.

 
 


In interiorul cladirii mari, comorile stralucitoare ale lui Tutankhamun si ale altor mari faraoni se afla alaturi de bunuri precum bijuterii, vase si jucarii ale egiptenilor ale caror nume sunt pierdute in istorie. A umbla prin muzeu inseamna sa incepi o adevarata aventura in timp!

Pranz inclus la un restaurant local.

Vom vizita astazi un magazin de bijuterii egiptene unde putem gasi vestitele lantisoare personalizate egiptene denumite 'cartouche' pe care localnicii obisnuiesc sa le inscrie cu numele lor si a persoanelor iubite pentru care le fac cadou.

Cazare hotel Ramses Hilton 5*.


Ziua 3: 11 noiembrie: Cairo

Mic dejun.

Astazi vom continua turul de Cairo, vizitand Marea Piramida si Piramida din Khafre, cele mai mari piramide construite in Egiptul antic, fiind emblematice in imaginatia occidentala.

Ele au fost facute cunoscute in vremurile elenistice, cand Marea Piramida a fost listata de Antipater din Sidon ca fiind una dintre cele Sapte Minuni ale lumii. Este de departe cea mai veche dintre minunile antice si singura care exista inca.

Sfinxul din Giza este o statuie de calcar al unui sfinx, o creatura mitica cu trup de leu si cap de om. Orientata de la vest la est, se afla pe platoul Gizei, pe malul vestic al Nilului. Fata Sfinxului este in general considerata a reprezenta Faraonul Khafre.

Avem inclusa si o vizita la Muzeul Papirusului in Cairo (magazin de papirus) unde putem vedea cum se produce acesta!

Seara puteti alege, optional, sa luati parte la un show spectaculos de sunet si lumini, la Piramide. Veti descoperi printr-un spectacol unic, istoria Egiptului Antic si a Piramidelor lui Cheops, Chefren si Mykerinus.

Pranz inclus - la un restaurant local.

Cazare hotel Ramses Hilton 5*.


Ziua 4: 12 noiembrie: Cairo - Aswan - Croaziera pe Nil

Mic dejun. 

Astazi vom merge cu avionul spre Aswan (zbor de o ora). La aterizare ne vom intalni cu ghidul local, dupa care vom descoperi unul dintre cele mai minunate locuri din Aswan! 

Vom vizita insula Philae si Templul Zeitei Isis. Centrul vechi al Egiptului pentru cultul lui Isis si templele din Philae au fost venerate din epoca faraonilor pana in timpurile grecesti, romane si bizantine, fiecare conducator facand propriile adaugari. Acest sit sacru a uimit calatorii de la primele croaziere pe Nil si este unul dintre cele mai importante situri de tip monument din Nubia!

Daca timpul ne permite vom vizita un laborator de parfumuri orientale si uleiuri esentiale in Aswan dupa care ne vom imbarca pe croaziera de 3 zile pe Nil cu pensiune completa.
 
Cina si cazare pe vasul de croaziera Grand Princess 5* sau similar.


Ziua 5: 13 noiembrie: Aswan-Kom Ombo-Edfu

Mic dejun la bord.

Dupa prima noapte de croaziera vom opri a doua zi, inspre seara, in Kom Ombo unde vom vizita Templul lui Sobek si Horus.

Templul de la Kom Ombo este la aproximativ 48 km nord de Aswan si a fost construit in timpul perioadei greco-romane (332 I.Hr. - 395 D.Hr.).

Templul este unic, deoarece este de fapt un templu dublu, dedicat lui Sobek, zeului crocodil si lui Horus, zeul cu cap de soim. Arhitectura combina doua temple in unul singur, fiecare templu avand propriile porti si capele.

Sobek este asociat cu zeul Seth, un zeu rau, dusmanul lui Horus. Conform mitului lui Horus, aliatii lui Seth au scapat prin transformarea lor in crocodili.

Templul principal al lui Sobek era la Kom Ombo, unde candva a existat un numar mare de crocodili. Pana in timpurile mai recente, Nilul egiptean a fost infestat cu aceste animale feroce, care stateau pe malul raului si devorau animale si oameni. Initial localnicii credeau ca acei crocodili, reprezentand animale-totem si obiecte de inchinare, nu i-ar ataca. Realitatea a fost insa alta, motiv pentru care oamenii au plecat cu groaza de acolo.
 


Crocodilii captivi au fost pastrati in templu si multi crocodili mumificati au fost gasiti in cimitire, unii dintre ei putand fi vazuti astazi in sanctuarul templului.

Optional, puteti alege o excursie la Templul de la Abu Simbel, care este dedicat lui Ramses II si sotiei sale, Nefertari. Este singurul templu din Egipt in care sotia unui faraon este reprezentata la aceeasi inaltime cu faraonul, la toate celelalte temple sotiile fiind reprezentate sub genunchiul faraonului.

Cina pe vasul de croaziera Grand Princess 5* sau similar, apoi vom naviga pana la Edfu.

Atenție! Plecarea la templu Abu Simbel este matinală deoarece se merge cu autocarul din Aswan până în apropierea graniței cu Sudan. Cu toate acestea este o destinație foarte populară între turiști deoarece templul Abu Simbel este considerat unul dintre cele mai frumoase și reprezentative temple din Egipt și s-a păstrat incredibil de bine în timp. Este un templu unicat în sensul că acest templu nu este dedicat unui zeu, cum este în mod normal în Egipt, ci însuși marelui faraon Ramses al II-lea. Este totodata unul dintre preferatele locuri ale fotografilor profesionisti care nu rateaza acest loc pentru a face unele dintre cele mai emblematice poze.
 

Ziua 6: 14 noiembrie: Edfu - Luxor

Ne vom incepe ziua dis de dimineata cu o vizita a Templului Edfu, cel mai mare si cel mai important templu, fiind una dintre cele mai impresionante constructii ale dinastiei Ptolemeice.
Datorita faptului ca a fost construita in secolul al II-lea i.Hr. - este de asemenea unul dintre cele mai bine pastrate temple ale Egiptului. Aici peretii de gresie se ascund sub o patura de hieroglife uriase si frize orbitoare ce redau scene de pe vremea faroanilor timpurii.

Plimbandu-va prin camerele sale uriase, sub porti colosale si ratacind ca niste furnici pe holurile imense care se pare ca au fost create pentru giganti, parca puteti simti puterea atotcuprinzatoare a conducatorilor egipteni. 

Dupa vizita templului din Edfu ne vom intoarce pe vas pentru a servi micul dejun iar vasul va pleca mai departe spre Luxor.

Dupa-masa vom vizita templul 
Karnak (insemanand orasul fortificat) care cuprinde un vast amestec de temple destramate, capele, piloni si alte cladiri din apropierea orasului Luxor. Complexul este un sit deschis si se considera a fi al doilea cel mai important si vizitat sit arheologic din Egipt, dupa piramidele din Giza. In functie de timpul la care ajunge vasul de croaziera in Luxor aceasta vizita este frecvent amanata pentru ziua urmatoare.

Ultima vizita a zilei va fi la Templul Luxor
care este de asemenea un complex de temple egiptene vechi situat pe malul de est al raului Nil, zona anterior cunoscuta sub numele de Teba.
Spre deosebire de celelalte temple din Teba, templul din Luxor nu este dedicat unui zeu sau unui rege zeificat dupa moarte. In schimb, templul din Luxor este dedicat guvernarii regilor, fiind un posibil loc de incoronare a acestora. 

Cina pe vasul de croaziera Grand Princess 5*
sau similar.


Ziua 7: 15 noiembrie: Luxor - Hurghada

In aceasta dimineata puteti alege optional, sa zburati cu balonul cu aer cald deasupra Vaii Regilor! Cele mai mirifice peisaje ale Luxorului si ale Vaii Regilor sunt cele vazute de sus. Zborul are loc dimineata devreme, cand lumina soarelui este ideala pentru a realiza fotografii unice ale rasaritului. Vazut de la o inaltime de cateva zeci de metri, Nilul se intinde in toata splendoarea lui iar contrastul dintre desertul rosiatic si campiile verzi ce se intind de-a lungul fluviului ofera o priveliste de neuitat.

Calatoria cu balonul incepe de pe o campie de langa Ramesseum. Privelistile raman uluitoare si experienta de neuitat, departe de multimea zgomotoasa, in linistea zorilor de zi, contempland rasaritul deasupra monumentelor antice ale Egiptului.

Mic dejun.

Astazi vom vizita Valea Regilor, Templul Hatshepsut si Colosii lui Memmon dupa efectuarea check-out-ului de pe vasul de croaziera.

Vechii egipteni au construit monumente publice masive faraonilor lor, dar in acelasi timp au petrecut mult timp construind si mausolee subterane ascunse, pline de bogatii.
Cea mai renumita colectie de astfel de morminte elaborate - Valea Regilor - se afla pe malul vestic al Nilului langa Luxor.

In timpul noului Regat al Egiptului (1539-1075 i.Hr.), valea a devenit un templu regal de inmormantare pentru faraoni precum Tutankhamun, Seti I si Ramses al II-lea, precum si regine, inalti preoti si alte elite din secolele XVIII, XIX si XX.

Tot ce s-a gasit in morminte prezinta dovezi ce sustin pregatirile pentru lumea viitoare, in care oamenilor li s-a promis viata eterna, iar faraonii ar fi trebuit sa devina una cu zeii. Mumificarea a fost folosita pentru a pastra trupul astfel incat sufletul etern al faraonului sa-l reanime in viata de apoi.

Mormintele subterane erau de asemenea bine aprovizionate cu toate bunurile materiale de care un conducator ar putea avea nevoie in lumea urmatoare. Comorile - cum ar fi mastile de aur gasite impreuna cu regele Tut - sunt orbitoare.

Hatshepsut,o admiratoare a templului lui Mentuhotep II, si-a construit propriul templu care sa-l oglindeasca pe acesta, dar la o scara mult mai grandioasa si, in cazul in care cuiva i-ar fi scapat comparatia, a ordonat sa fie construit chiar langa templul vechi. Hatshepsut a gasit intotdeauna diverse modalitati prin care sa-si ridice imaginea publica si sa-si imortalizeze numele; templul mortuar a atins ambele obiective. 

Dupa-masa vom avea o vizita inclusa si la fabrica de alabastru din Luxor unde vom descoperi traditia egipteana de a sculpta obiecte din piatra.

Ultima vizita a zilei va fi la Coloșii lui Memnon sunt doua statui monumentale reprezentandu-l pe Amenhotep al III-lea (1386-1353 i.Hr.) al dinastiei 18 din Egipt. Statuetele ilustreaza regele asezat pe un tron, ornamentat cu imaginile mamei, sotiei sale, al zeului Hapi si alte gravuri simbolice. Statuetele au o inaltime de 18 metri si cantaresc 720 de tone fiecare, ambele fiind sculptate din blocuri de gresie.

Vom avea transferul cu autocarul la Hurghada unde vom avea cateva zile libere pentru relaxare si sa ne bucuram din plin de frumusetea Marii Rosii.

Cazare hotel Mercure Hurghada 4* - ALL INCLUSIVE, pentru 5 nopti!
Ziua 8-9-10-11: 16-17-18-19 noiembrie: Hurghada

Ne bucuram de zile minunate la plaja in Hurghada, unde vom avea parte de timp liber, soare si relaxare. 

Coasta de-a lungul Marii Rosii are o frumusete desertica deasupra liniei apei si o vibratie psihedelica dedesubt - plina de minunatii ce asteapta sa fie explorate prin scufundari sau snorkeling de-a lungul unui zid superb de corali.

Pentru explorarea acestei locatii minunate, va propunem cateva excursii optionale.


Puteti alege excursia optionala cu Submarinul Sindbad care se va scufunda la 22 m adancime in Marea Rosie. Veti putea vedea astfel recifuri de corali si numeroase specii de pesti fara sa intrati in apa si fara sa inotati, totul intr-o atmosfera desprinsa din filme! 

Daca alegeti safari, veti avea o zi care imbina cultura locala cu un strop de aventura in desert. Ne incepem ziua împreună cu ghidul local si cu șoferul care ne vor lua de la hotel și vom merge cu mașina până în deșert. Vom avea ocazia sa ne plimbam prin deșert cu ATV-urile cu tot grupul dupa care ne vom indrepta spre munții din Hurghada inspre satul de Beduini pentru a descoperi lucruri despre viața și tradițiile lor. Vom putea de asemenea sa ne plimbam succint cu cămilele prin deșert pentru o poza!

După o zi plină de experiențe inedite, veți încheia turul în cel mai frumos mod: veți lua cina în satul de Beduini în timp ce priviți apusul de soare, o panorama superbă din deșert! Apoi puteți să admirați stelele când se inserează, pe drumul înapoi spre Hurghada.

O alta excursie optionala deosebita este cea in cautarea delfiniilor combinata cu snorkeling.  Vom pleca cu barca in largul marii pentru a cauta delfinii si ne vom oprii la recifii de corali pentru snorkeling. Pranzul il vom lua la bord. Cu putin noroc vom gasi delfinii si vom inota cu ei. Este o experiența unica si extraordinara - veti avea sansa sa fiti aproape de aceste minunate mamifere jucause si inteligente, sa le atingeti si sa inotati cu ele.

Deși vizionarea de delfini nu este 100% garantată deoarece aceștia sunt liberi în habitatul lor natural, delfinii se văd în majoritatea excursiilor care le-am făcut.  Cu puțin noroc veți avea parte de cea mai tare experiență a vieții iar daca condițiile permit veți avea ocazia să înotați cu aceștia! Chiar dacă nu găsim delfinii vom avea două opriri pentru snorkeling unde vom putea viziona fauna acvatică faimoasa din Marea Roșie. Inclusiv persoanele care nu pot înota pot participa deoarece vor primi vestă de salvare și echipament de snorkeling și vor fi asistate de către personalul vasului.


Ziua 12-13: 20-21 noiembrie: Hurghada - Cairo - Bucuresti

Dupa servirea micului dejun la Sea Star Beau Rivage 5* sau similar,  ne bucuram de soare si relaxare pana la pranz in Hurghada, urmand sa avem transferul cu autocar spre Cairo, unde aveti timp liber pana la ora zborului.

In 21 noiembrie la ora 04:00 avem zborul catre tara cu aterizare la ora 06:50 dimineata pe aeroportul din Bucuresti. Orele de zbor sunt afisate la sectiunea zboruri.

Va multumim frumos!


Nota:
In aceasta perioada, programul, orarul de zbor, compania aeriana si serviciile incluse pot suferi modificari independente de vointa noastra. Noi vom face tot ce ne sta in putinta sa respectam programul stabilit.

Ordinea obiectivelor turistice poate fi schimbata in functie de conditiile locale.

Atentie: Pasapoartele trebuie sa fie valabile minim 6 luni de la data returului!

Nota: reducerea este valabila numai pt rezervari noi intrucat s-au eliberat 4 locuri!

 


Locatie Denumire Nr. stele Tip camera
Cairo Ramses Hilton 5* Dubla standard
Vas croaziera Nil Grand Princess sau similar 5* Dubla standard
Hurghada Mercure Hurghada 4* Dubla standard
Ruta Data decolarii Data aterizarii Companie
Bucuresti -> Cairo 00:30 10.11.2021 02:15 10.11.2021
Cairo -> Aswan 07:35 12.11.2021 08:55 12.11.2021
Cairo -> Bucuresti 04:00 21.11.2021 06:50 21.11.2021
Orele de zbor sunt ore locale. Pot interveni modificari din partea companiei aeriene.

1390€ Reducere -200€
1190€
/pers. taxe incluse

Servicii incluse:

 • Taxe aeroport;
 • Zbor direct international dus-intors Bucuresti - Cairo si Cairo - Bucuresti, cu bagaj de mana de 8 kg si bagaj de cala de 23 kg inclus de persoana;
 • Zbor intern direct Cairo - Aswan, cu bagaj de mana de 8 kg si bagaj de cala de 23 kg inclus de persoana;
 • Asistenta si traducere din partea agentiei pe intreaga durata a deplasarii prin insotitorul de grup roman;
 • Ghid local vorbitor de limba engleza;
 • 11 nopti cazare dintre care:
 • 3 nopti Hotel 5* situat central in Cairo ( noaptea sosirii in Cairo + urmatoarele 2 nopti);
 • 3 nopti vas de croaziera 5* pe Nil, cu pensiune completa;
 • 5 nopti cazare Resort Hurghada All inclusive (bauturi alcoolice locale incluse) 4*;
 • Intrari la toate obiectivele turistice incluse in progam, dupa cum urmeaza:
 • Piramidele din Giza, Muzeul de Egiptologie;
 • Vizita in Valea Regilor, Insula Philae si templele aferente: Templul Reginei Hatshepsut, Colosii lui Memmon, Templele: Kamak, Luxor, Edfu, Kom Ombo;
 • Transfer privat de la aeroport - hotel Cairo;
 • Transfer privat din Hurghada la aeroport in Cairo;
 • Transport privat cu autocar cu aer conditionat pe tot parcusul excursiei;
 • Mese incluse conform itinerariului:
 • - mic dejun la hotel in Cairo;
 • - pranz in Cairo conform program;
 • - mic dejun, pranz si cina pe vasul de croaziera;
 • - all inclusive la resort in Hurghada.

Nu sunt incluse:

 • Taxa de viza: 25 USD/persoana;
 • Viza se achita si se obtine pe aeroport in Cairo, la sosire;
 • Bacsis ghizi locali si sofer: 55 USD/pers/intreaga excursie
 • Bacsisul se achita insotitorului de grup, la sosire in Cairo
 • Excursii optionale
 • Asigurarea complexa de calatorie cu storno/clauza de covid

Observatii:

 • Nota: reducerea este valabila numai pt rezervari noi intrucat s-au eliberat 4 locuri!
 • Compania zborului intern Cairo-Aswan si ora de zbor poate suferi modificari;
 • Va rugam sa va asigurati ca pasaportul este valabil cel putin 6 luni de la data returului din tara de destinatie.
 • Pe vasul de croaziera sunt incluse mesele, insa bauturile se achita separat (chiar si apa se achita separat, insa se poate cumpara din oras la pret mai bun decat pe vas).
 • Ora de check-out in Egipt este de regula ora 12:00. In ultima zi se poate opta pentru late check-out si pranz contra cost iar tariful va fi comunicat in Hurghada si se achita invididual la hotel.
 • Tarifele excursiilor optionale pot suferi modificari pana la achizitionarea acestora.