Descoperă Tărâmul Faraonilor - Egipt, de Paștele Catolic

Circuit și plajă în Egipt: Cairo - Aswan - Kom Ombo - Edfu - Luxor - Hurghada, 13 zile de neuitat!

30 martie 11 aprilie 2021

Grupuri cu insotitor Sejururi exotice


Egiptul la superlativ!

Fiind o constanta sursa de inspiratie, unii oameni au numit Egiptul cel mai mare muzeu in aer liber din lume. Sculpturi uriase, temple si piramide raman din vremea cand Egiptul a fost cea mai mare civilizatie de pe pamant. Sub mana faraonilor, conducatori atat de puternici incat erau considerati zei, Egiptul a prosperat, lasand in urma lui comori ce au impresionat generatii intregi.
 
Egiptul va intampina cu Nilul sau puternic si cu monumentele magnifice, desertul si delta luxurianta, cu trecutul impunator si oameni primitori si iubitori de poveste.

Cu morminte acoperite de nisip, piramide austere si temple faraonice inalte, Egiptul trezeste exploratorul din noi toti!


Ziua 1: 30 martie Bucuresti-Cairo

In aceasta seara aveti intalnirea cu liderul de grup EOSTAR pe aeroportul Otopeni, urmand sa luati zborul spre Cairo.

Pentru confortul dumneavoastra am ales un zbor direct, fara escala!  


La sosire, aveti transfer privat la hotel Pyramids Park Resort 4* sau similar, unde va veti odihni.


Ziua 2: 31 martie CairoMic dejun la hotel. 

Astazi vom vizita Muzeul Egiptean, care gazduieste cea mai mare colectie de antichitati faraonice din lume! Are 120.000 de articole, majoritatea fiind puse la expozitie, restul fiind bine pastrate in depozite. Construita in 1901 de compania italiana de constructii Garozzo-Zaffarani, edificiul este unul dintre cele mai mari muzee din regiune, din martie 2019 fiind deschis publicului.

In interiorul cladirii mari, comorile stralucitoare ale lui Tutankhamun si ale altor mari faraoni se afla alaturi de bunuri precum bijuterii, vase si jucarii ale egiptenilor ale caror nume sunt pierdute in istorie.
 
A umbla prin muzeu inseamna sa incepi o adevarata aventura in timp.

Avem inclusa si o vizita la Muzeul Papirusului in Cairo! 


Seara puteti alege, optional, sa luati parte la un show spectaculos de sunet si lumini, la Piramide. Veti descoperi printr-un spectacol unic, istoria Egiptului Antic si a Piramidelor lui Cheops, Chefren si Mykerinus. 

Cazare Pyramids Park Resort 4* sau similar.


Ziua 3: 1 aprilie Cairo

Mic dejun.

Astazi vom continua turul de Cairo, vizitand Marea Piramida si Piramida din Khafre, cele mai mari piramide construite in Egiptul antic, fiind emblematice in imaginatia occidentala.

Ele au fost facute cunoscute in vremurile elenistice, cand Marea Piramida a fost listata de Antipater din Sidon ca fiind una dintre cele Sapte Minuni ale lumii. Este de departe cea mai veche dintre minunile antice si singura care exista inca.

Sfinxul din Giza este o statuie de calcar al unui sfinx, o creatura mitica cu trup de leu si cap de om. Orientata de la vest la est, se afla pe platoul Gizei, pe malul vestic al Nilului. Fata Sfinxului este in general considerata a reprezenta Faraonul Khafre.

Pranz inclus - la un restaurant local. Cazare Pyramids Park Resort 4* sau similar.Ziua 4: 2 aprilie Cairo - Aswan - Croaziera pe Nil

Mic dejun. 

Astazi avem zborul Cairo - Aswan (zbor de o ora). Pentru confortul dumneavoastra am ales un zbor direct si nu o noapte obositoare in tren.

La aterizare ne vom intalni cu ghidul local, dupa care vom descoperi cele mai minunate locuri din Aswan! 

Vom vizita insula Philae si Templul Zeitei Isis, dupa care ne vom imbarca pe croaziera de 3 zile pe Nil, pensiune completa.

Centrul vechi al Egiptului pentru cultul lui Isis si templele din Philae au fost venerate din epoca faraonilor
pana in timpurile grecesti, romane si bizantine, fiecare conducator facand propriile adaugiri. Acest sit sacru a uimit calatorii de la primele croaziere pe Nil si este unul dintre cele mai importante situri de tip monument din Nubia!

Astazi avem inclusa si o vizita la laboratorul de parfumuri orientale si uleiuri esentiale in Aswan!


Optional, puteti alege sa faceti o excursie de o jumatate de zi pe o barcă cu pânze tradiționale egiptene și sa vizitați satul Nubian de pe insula Soheil. Aici veti putea intelege pe deplin viata autentica a nubienilor, care si-au pastrat traditiile de mii de ani.

Cina si cazare pe vasul de croaziera Princess Sara Nile Cruise 5* sau similar. 


Ziua 5: 3 aprilie Aswan-Kom Ombo-Edfu

Mic dejun la bord.

Dupa prima noapte de croaziera ne vom opri in Kom Ombo unde vom vizita Templul lui Sobek si Horus.

Templul de la Kom Ombo este la aproximativ 48 km nord de Aswan si a fost construit in timpul perioadei greco-romane (332 I.Hr. - 395 D.Hr.).

Templul este unic, deoarece este de fapt un templu dublu, dedicat lui Sobek, zeului crocodil si lui Horus, zeul cu cap de soim. Arhitectura combina doua temple in unul singur, fiecare templu avand propriile porti si capele.
 

Sobek este asociat cu zeul Seth, un zeu rau, dusmanul lui Horus. Conform mitului lui Horus, aliatii lui Seth au scapat prin transformarea lor in crocodili.

Templul principal al lui Sobek era la Kom Ombo, unde candva a existat un numar mare de crocodili. Pana in timpurile mai recente, Nilul egiptean a fost infestat cu aceste animale feroce, care stateau pe malul raului si devorau animale si oameni. Initial localnicii credeau ca acei crocodili, reprezentand animale-totem si obiecte de inchinare, nu i-ar ataca. Realitatea a fost insa alta, motiv pentru care oamenii au plecat cu groaza de acolo.

Crocodilii captivi au fost pastrati in templu si multi crocodili mumificati au fost gasiti in cimitire, unii dintre ei putand fi vazuti astazi in sanctuarul templului.

Optional, puteti alege o excursie la Templul de la Abu Simbel, care este dedicat lui Ramses II si sotiei sale, Nefertari. Este singurul templu din Egipt in care sotia unui faraon este reprezentata la aceeasi inaltime cu faraonul, la toate celelalte temple sotiile fiind reprezentate sub genunchiul faraonului. Daca alegeti aceasta excursie, veti avea inclus si biletul de intrare in templu - este unul dintre cele mai scumpe monumente din Egipt.
 
Cina si cazare pe vasul de croaziera Princess Sara Nile Cruise 5* sau similar, 
unde ne vom bucura de un spectacol de dans, apoi vom naviga pana la Edfu.
Ziua 6: 4 aprilie Edfu - Luxor

Cristos a Înviat! Sărbătorim Paștele Catolic pe vasul de croazieră!

Mic dejun.

Astazi vom vizita Valea Regilor, Templul Luxor, Karnak, Templul Hatshepsut si Colosii lui Memmon.

Vechii egipteni au construit monumente publice masive faraonilor lor, dar in acelasi timp au petrecut mult timp construind si mausolee subterane ascunse, pline de bogatii.
Cea mai renumita colectie de astfel de morminte elaborate - Valea Regilor - se afla pe malul vestic al Nilului langa Luxor.

In timpul noului Regat al Egiptului (1539-1075 i.Hr.), valea a devenit un templu regal de inmormantare pentru faraoni precum Tutankhamun, Seti I si Ramses al II-lea, precum si regine, inalti preoti si alte elite din secolele XVIII, XIX si XX.

Tot ce s-a gasit in morminte prezinta dovezi ce sustin pregatirile pentru lumea viitoare, in care oamenilor li s-a promis viata eterna, iar faraonii ar fi trebuit sa devina una cu zeii. Mumificarea a fost folosita pentru a pastra trupul astfel incat sufletul etern al faraonului sa-l reanime in viata de apoi.

Mormintele subterane erau de asemenea bine aprovizionate cu toate bunurile materiale de care un conducator ar putea avea nevoie in lumea urmatoare. Comorile - cum ar fi mastile de aur gasite impreuna cu regele Tut - sunt orbitoare.

Hatshepsut,o admiratoare a templului lui Mentuhotep II, si-a construit propriul templu care sa-l oglindeasca pe acesta, dar la o scara mult mai grandioasa si, in cazul in care cuiva i-ar fi scapat comparatia, a ordonat sa fie construit chiar langa templul vechi. Hatshepsut a gasit intotdeauna diverse modalitati prin care sa-si ridice imaginea publica si sa-si imortalizeze numele; templul mortuar a atins ambele obiective. 

Coloșii lui Memnon sunt doua statui monumentale reprezentandu-l pe Amenhotep al III-lea (1386-1353 i.Hr.) al dinastiei 18 din Egipt. Statuetele ilustreaza regele asezat pe un tron, ornamentat cu imaginile mamei, sotiei sale, al zeului Hapi si alte gravuri simbolice. Statuetele au o inaltime de 18 metri si cantaresc 720 de tone fiecare, ambele fiind sculptate din blocuri de gresie.
 

Templul Edfu, cel mai mare si cel mai important templu, fiind una dintre cele mai impresionante constructii ale dinastiei Ptolemeice.
Datorita faptului ca a fost construita in secolul al II-lea i.Hr. - este de asemenea unul dintre cele mai bine pastrate temple ale Egiptului. Aici peretii de gresie se ascund sub o patura de hieroglife uriase si frize orbitoare ce redau scene de pe vremea faroanilor timpurii.

Plimbandu-va prin camerele sale uriase, sub porti colosale si ratacind ca niste furnici pe holurile imense care se pare ca au fost create pentru giganti, parca puteti simti puterea atotcuprinzatoare a conducatorilor egipteni. 

Templul Luxor este de fapt un complex de temple egiptene vechi situat pe malul de est al raului Nil, zona anterior cunoscuta sub numele de Teba.
Spre deosebire de celelalte temple din Teba, templul din Luxor nu este dedicat unui zeu sau unui rege zeificat dupa moarte. In schimb, templul din Luxor este dedicat guvernarii regilor, fiind un posibil loc de incoronare a acestora. 

Avem o vizita inclusa si la 
Fabrica de alabastru Imhotep din Luxor!

Complexul de temple Karnak (insemanand orasul fortificat) cuprinde un vast amestec de temple destramate, capele, piloni si alte cladiri din apropierea orasului Luxor. Complexul este un sit deschis si se considera a fi al doilea cel mai important si vizitat sit arheologic din Egipt, dupa piramidele din Giza.
 
Cina si cazare pe vasul de croaziera Princess Sara Nile Cruise 5* sau similar. 


Ziua 7: 5 aprilie Luxor-HurghadaIn aceasta dimineata puteti alege optional, sa zburati cu balonul cu aer cald deasupra Vaii Regilor! Cele mai mirifice peisaje ale Luxorului si ale Vaii Regilor sunt cele vazute de sus. Zborul are loc dimineata devreme, cand lumina soarelui este ideala pentru a realiza fotografii unice ale rasaritului. Vazut de la o inaltime de cateva zeci de metri, Nilul se intinde in toata splendoarea lui iar contrastul dintre desertul rosiatic si campiile verzi ce se intind de-a lungul fluviului ofera o priveliste nemaintalnita.

Calatoria cu balonul incepe de pe o campie de langa Ramesseum. Privelistile raman uluitoare si experienta de neuitat, departe de multimea zgomotoasa, in linistea zorilor de zi, contempland rasaritul deasupra monumentelor antice ale Egiptului.

Mic dejun.

Astazi se incheie croaziera pe Nil. Dupa micul dejun vom avea transfer cu autocarul la Hurghada, unde ne vom bucura din plin de frumuserea Marii Rosii. 

Cazare The Three Corners Sunny Beach Resort 4* sau similar - Hurghada all inclusive, pentru 5 nopti!


 


Ziua 8-9-10-11: 6-7-8-9 aprilie Hurghada

Ne bucuram de zile minunate la plaja in Hurghada, unde vom avea parte de timp liber, soare si relaxare. 

Aveti inclusa aici 1 noapte extra de cazare la Hurghada All inclusive - The Three Corners Sunny Beach Resort 4* sau similar, bonus din partea agentiei, care nu era prevazuta in programul initial.

Coasta de-a lungul Marii Rosii are o frumusete desertica deasupra liniei apei si o vibratie psihedelica dedesubt - plina de minunatii ce asteapta sa fie explorate prin scufundari sau snorkeling de-a lungul unui zid superb de corali.

Pentru explorarea acestei locatii minunate, va propunem cateva excursii optionale.
Puteti alege sa petreceti o zi pe mare, descoperind viata marina din Marea Rosie - veti face snorkeling si veti inota cu o multitudine de specii de pesti, care de care mai colorati si mai interesanti!

Sau daca doriti, puteti alege excursia optionala cu Submarinul Sindbad care se va scufunda la 22 m adancime in Marea Rosie. Veti putea vedea astfel recifuri de corali si numeroase specii de pesti fara sa intrati in apa si fara sa inotati, totul intr-o atmosfera desprinsa din filme! 

Daca alegeti safari, veti avea o zi care imbina cultura locala cu un strop de aventura in desert. Veti merge printre muntii din Hurghada spre satul de Beduini pentru a descoperi lucruri despre viata si traditiile lor. Apoi va veti plimba cu camilele prin desert, gustand putin din stilul lor de viata. Dupa aceasta veti avea parte de putina distractie, pentru ca veti conduce ATV-uri in desert!

Apoi veti incheia turul in cel mai frumos mod posibil: veti lua cina in satul de Beduini in timp ce priviti apusul de soare, o panorama superba din desert! Apoi puteti sa admirati stelele cand se insereaza, pe drumul inapoi spre Hurghada.

O alta excursie optionala deosebita este cea de inot cu delfinii.  Vom pleca pe mare in cautarea delfinilor. Cu putin noroc, vom inota cu ei. Este o experiența unica si extraordinara - veti avea sansa sa fiti aproape de aceste minunate mamifere jucause si inteligente, sa le atingeti si sa inotati cu ele.
Ziua 12-13: 10-11 aprilie Hurghada - Cairo - Bucuresti

Dupa servirea micului dejun la The Three Corners Sunny Beach Resort 4* sau similar, ne bucuram de ultimele raze de soare in Hurghada, urmand ca la ora 13:00 sa avem transferul cu autocar spre Cairo.

In 11 aprilie la ora 03:00 avem zborul catre tara cu aterizare la ora 06:50 dimineata pe aeroportul din Bucuresti. Orele de zbor sunt afisate la sectiunea zboruri.

Va multumim frumos!
 

Nota:
In aceasta perioada, programul, orarul de zbor, compania aeriana si serviciile incluse pot suferi modificari independente de vointa noastra. Noi vom face tot ce ne sta in putinta sa respectam programul stabilit.

Ordinea obiectivelor turistice poate fi schimbata in functie de conditiile locale.

Atentie - pasapoartele trebuie sa fie valabile minim 6 luni de la data returului!Locatie Denumire Nr. stele Tip camera
Cairo Pyramids Park Resort sau similar 4* Dubla standard
Vas croaziera Nil Princess Sara Nile Cruise sau similar 5* Dubla standard
Hurghada The Three Corners Sunny Beach Resort sau similar 4* Dubla standard
Ruta Data decolarii Data aterizarii Companie
Bucuresti -> Cairo 00:30 31.03.2021 02:15 31.03.2021 TAROM
Cairo -> Aswan 07:35 02.04.2021 08:55 02.04.2021 Egyptair
Cairo -> Bucuresti 03:00 11.04.2021 06:50 11.04.2021 TAROM
Orele de zbor sunt ore locale. Pot interveni modificari din partea companiei aeriene.

1530€ Reducere -180€
1350€
/pers. taxe incluse

La confirmarea se achita avans 500 €/pers.

Servicii incluse:

 • Taxe aeroport
 • Zbor direct Bucuresti - Cairo, cu bagaj de mana - 8 kg si bagaj de cala - 23 kg incluse
 • Zbor intern Cairo - Aswan, cu bagaj de mana de 8 kg si bagaj cala - 23 kg incluse
 • Zbor direct Cairo - Bucuresti, cu bagaj de mana - 8 kg si bagaj de cala - 23 kg incluse
 • Insotitor de grup din partea agentiei: asistenta si traducere asigurate
 • Ghid local specializat, vorbitor de limba engleza
 • 11 nopti cazare dintre care:
 • - 3 nopti Hotel 4* Cairo ( noaptea sosirii in Cairo + urmatoarele 2 nopti) cu mic dejun inclus
 • - 3 nopti vas de croaziera 5* pe Nil, cu pensiune completa
 • - 4 nopti cazare Resort Hurghada All inclusive 4*
 • - 1 noapte cazare bonus Hurghada Resort All inclusive 4* din partea agentiei
 • Intrari la toate obiectivele turistice incluse in progam, dupa cum urmeaza:
 • Vizita la Muzeul Egiptean din Cairo, cu egiptolog
 • Vizita la Muzeul Papirusului in Cairo
 • Excursie cu ghid local specializat la Marile Piramide si Sfinxul din Giza
 • Excursie pe insula Philae si la Templul Zeitei Isis
 • Croaziera pe Nil vas de croaziera 5* cu urmatoarele excursii si vizite incluse:
 • Vizita la laboratorul de parfumuri orientale si uleiuri esentiale in Aswan
 • - vizitarea Templelor dedicate zeilor Sobek si Horus din Kom Ombo
 • - excursie la Valea Regilor si vizitarea Templelor Karnak si Luxor
 • - vizita la Fabrica de alabastru Imhotep in Luxor
 • - vizitarea Tempului printesei Hatshepsut si a colosilor lui Memnon
 • - excursie la Templul Edfu
 • Transfer privat de la aeroport - hotel Cairo
 • Transfer privat din Hurghada la aeroport in Cairo
 • Transport privat cu autocar cu aer conditionat pe tot parcusul excursiei
 • Mese incluse conform itinerariului:
 • - mic dejun la hotel in Cairo
 • - pranz conform program
 • - mic dejun, pranz si cina pe vasul de croaziera
 • - all inclusive la resort in Hurghada (soft drinks)
 • BONUS: Asigurare medicala pe durata excursiei si storno inainte de plecare, include clauza Covid-19- numai pentru rezervari NOI.
 • BONUS: BAUTURILE ALCOOLICE LA RESORT IN HURGHADA 5 ZILE!

Nu sunt incluse:

 • Taxa de viza: 25 USD/persoana
 • Viza se achita si se obtine pe aeroport in Cairo, la sosire
 • Bacsis ghizi locali si sofer: 50 USD/toata excursia
 • Bacsisul se achita insotitorului de grup, la sosire in Cairo
 • Excursii optionale

Observatii:

 • Va rugam sa va asigurati ca pasaportul este valabil cel putin 6 luni de la data returului din tara de destinatie.
 • Compania aeriana si orarul de zbor pot suferi modificari.
 • Pe vasul de croaziera sunt incluse mesele, insa bauturile se achita separat (chiar si apa se achita separat, insa se poate cumpara din oras la pret mai bun decat pe vas).
 • La hotel in Hurghada sunt incluse mesele si urmatoarele bauturi: ceai, cafea, apa, sucuri, de la dozator/aparat. Aveti bonus din partea noastra si bauturile alcoolice!
 • Late check-out in Hurghada este 25 USD/pers cu pranz inclus
 • Tarifele excursiilor optionale pot suferi modificari pana la achizitionarea acestora