Circuit in misteriosul Egipt cu croaziera pe Nil & sejur la Marea Rosie!

Cairo - Aswan - Kom Ombo - Edfu - Luxor - Hurghada, 13 zile

22 martie 03 aprilie 2022

Grupuri cu insotitor Sejururi exotice


Circuit in misteriosul Egipt cu croaziera pe Nil!


Fiind o constanta sursa de inspiratie, unii oameni au numit Egiptul cel mai mare muzeu in aer liber din lume. Sculpturi uriase, temple si piramide raman din vremea cand Egiptul a fost cea mai mare civilizatie de pe pamant. Sub mana faraonilor, conducatori atat de puternici incat erau considerati zei, Egiptul a prosperat, lasand in urma lui comori ce au impresionat generatii intregi.
 
Egiptul va intampina cu Nilul sau puternic si cu monumentele magnifice, desertul si delta luxurianta, cu trecutul impunator si oameni primitori si iubitori de poveste.

Cu morminte acoperite de nisip, piramide austere si temple faraonice inalte, Egiptul trezeste exploratorul din noi toti!


Ziua 1: 22 martie Bucuresti-Cairo

In seara zilei de 22 martie  la ora 22:00, va veti intalni cu insotitorul de grup Eostar pe aeroportul din Otopeni pentru zborul Bucuresti: decolare ora 00:30 noaptea de 22 spre 23 martie - Cairo. Pentru confortul dumneavoastra am ales un zbor direct, fara escale.
 

Ziua 2: 23 martie Cairo

In 23 martie  la ora 03:15 veti ateriza pe aeroportul din Cairo, dupa care veti avea asigurat transferul privat la hotel Pyramids Park Resort 4* sau similar, unde va veti odihni.

In aceasta dimineata aveti micul dejun inclus la hotel sau daca doriti sa va odihniti pana mai tarziu, veti lua pranzul impreuna cu grupul, la un restaurant local.

Astazi vom vizita Muzeul Egiptean - acest muzeu incredibil gazduieste cea mai mare colectie de antichitati faraonice din lume! Are 120.000 de articole, majoritatea fiind puse la expozitie, restul fiind bine pastrate in depozite. Construita in 1901 de compania italiana de constructii Garozzo-Zaffarani, edificiul este unul dintre cele mai mari muzee din regiune, din martie 2019 fiind deschis publicului.

In interiorul cladirii mari, comorile stralucitoare ale lui Tutankhamun si ale altor mari faraoni se afla alaturi de bunuri precum bijuterii, vase si jucarii ale egiptenilor ale caror nume sunt pierdute in istorie.
 
A umbla prin muzeu inseamna sa incepi o adevarata aventura in timp!

Spre seara ne vom plimba prin bazarul din Cairo pentru a simti pulsul vietii de zi cu zi. 

Cazare Pyramids Park Resort 4* sau similar.

Ziua 3: 24 martie Cairo

Mic dejun.

Astazi vom continua turul de Cairo, vizitand Marea Piramida si Piramida din Khafre, cele mai mari piramide construite in Egiptul antic, fiind emblematice in imaginatia occidentala.

Ele au fost facute cunoscute in vremurile elenistice, cand Marea Piramida a fost listata de Antipater din Sidon ca fiind una dintre cele Sapte Minuni ale lumii. Este de departe cea mai veche dintre minunile antice si singura care exista inca.

Sfinxul din Giza este o statuie de calcar al unui sfinx, o creatura mitica cu trup de leu si cap de om. Orientata de la vest la est, se afla pe platoul Gizei, pe malul vestic al Nilului. Fata Sfinxului este in general considerata a reprezenta Faraonul Khafre.

Pranz inclus - la un restaurant local.  Cazare Pyramids Park Resort 4* sau similar.

Ziua 4: 25 martie Cairo - Aswan - Croaziera pe Nil

Astazi vom merge cu avionul spre Aswan (zbor de o ora). La aterizare ne vom intalni cu ghidul local, dupa care vom descoperi cele mai minunate locuri din Aswan! 

Vom vizita insula Philae si Templul Zeitei Isis, dupa care ne vom imbarca pe croaziera de 3 zile pe Nil, pensiune completa.

Centrul vechi al Egiptului pentru cultul lui Isis si templele din Philae au fost venerate din epoca faraonilor
pana in timpurile grecesti, romane si bizantine, fiecare conducator facand propriile adaugiri. Acest sit sacru a uimit calatorii de la primele croaziere pe Nil si este unul dintre cele mai importante situri de tip monument din Nubia!
 
Cina si cazare pe vasul de croaziera Grand Princess 5* sau similar.


Ziua 5: 26 martie Aswan-Kom Ombo-EdfuMic dejun la bord.

Dupa prima noapte de croaziera ne vom opri in Kom Ombo unde vom vizita Templul lui Sobek si Horus.

Templul de la Kom Ombo este la aproximativ 48 km nord de Aswan si a fost construit in timpul perioadei greco-romane (332 I.Hr. - 395 D.Hr.).

Templul este unic, deoarece este de fapt un templu dublu, dedicat lui Sobek, zeului crocodil si lui Horus, zeul cu cap de soim. Arhitectura combina doua temple in unul singur, fiecare templu avand propriile porti si capele.
 

Sobek este asociat cu zeul Seth, un zeu rau, dusmanul lui Horus. Conform mitului lui Horus, aliatii lui Seth au scapat prin transformarea lor in crocodili.

Templul principal al lui Sobek era la Kom Ombo, unde candva a existat un numar mare de crocodili. Pana in timpurile mai recente, Nilul egiptean a fost infestat cu aceste animale feroce, care stateau pe malul raului si devorau animale si oameni. Initial localnicii credeau ca acei crocodili, reprezentand animale-totem si obiecte de inchinare, nu i-ar ataca. Realitatea a fost insa alta, motiv pentru care oamenii au plecat cu groaza de acolo.

Crocodilii captivi au fost pastrati in templu si multi crocodili mumificati au fost gasiti in cimitire, unii dintre ei putand fi vazuti astazi in sanctuarul templului.

Cina pe vasul de croaziera Grand Princess 5* sau similar, unde ne vom bucura de un spectacol de dans, apoi vom calatori pana la Edfu.


Ziua 6: 27 martie Edfu-Luxor

Mic dejun.

Astazi vom vizita Valea Regilor, Templul Luxor, Karnak, Templul Hatsheputs si Colosii lui Memmon.

Vechii egipteni au construit monumente publice masive faraonilor lor, dar in acelasi timp au petrecut mult timp construind si mausolee subterane ascunse, pline de bogatii.
Cea mai renumita colectie de astfel de morminte elaborate - Valea Regilor - se afla pe malul vestic al Nilului langa Luxor.

In timpul noului Regat al Egiptului (1539-1075 i.Hr.), valea a devenit un templu regal de inmormantare pentru faraoni precum Tutankhamun, Seti I si Ramses al II-lea, precum si regine, inalti preoti si alte elite din secolele XVIII, XIX si XX.

Tot ce s-a gasit in morminte prezinta dovezi ce sustin pregatirile pentru lumea viitoare, in care oamenilor li s-a promis viata eterna, iar faraonii ar fi trebuit sa devina una cu zeii. Mumificarea a fost folosita pentru a pastra trupul astfel incat sufletul etern al faraonului sa-l reanime in viata de apoi.


 

Mormintele subterane erau de asemenea bine aprovizionate cu toate bunurile materiale de care un conducator ar putea avea nevoie in lumea urmatoare. Comorile - cum ar fi mastile de aur gasite impreuna cu regele Tut - sunt orbitoare.

Hatshepsut,o admiratoare a templului lui Mentuhotep II, si-a construit propriul templu care sa-l oglindeasca pe acesta, dar la o scara mult mai grandioasa si, in cazul in care cuiva i-ar fi scapat comparatia, a ordonat sa fie construit chiar langa templul vechi. Hatshepsut a gasit intotdeauna diverse modalitati prin care sa-si ridice imaginea publica si sa-si imortalizeze numele; templul mortuar a atins ambele obiective. 

Colosii din Memnon sunt doua statui monumentale reprezentandu-l pe Amenhotep al III-lea (1386-1353 i.Hr.) al dinastiei 18 din Egipt. Statuetele ilustreaza regele asezat pe un tron, ornamentat cu imaginile mamei, sotiei sale, al zeului Hapy si alte gravuri simbolice. Statuetele au o inaltime de 18 metri si cantaresc 720 de tone fiecare, ambele fiind sculptate din blocuri de gresie.
 

Templul Edfu, cel mai mare si cel mai important templu, fiind una dintre cele mai impresionante constructii ale dinastiei Ptolemeice.
Datorita faptului ca a fost construita in secolul al II-lea i.Hr. - este de asemenea unul dintre cele mai bine pastrate temple ale Egiptului. Aici peretii de gresie se ascund sub o patura de hieroglife uriase si frize orbitoare ce redau scene de pe vremea faroanilor timpurii.

Plimbandu-va prin camerele sale uriase, sub porti colosale si ratacind ca niste furnici pe holurile imense care se pare ca au fost create pentru giganti, parca puteti simti puterea atotcuprinzatoare a conducatorilor egipteni. 

Templul Luxor este de fapt un complex de temple egiptene vechi situat pe malul de est al raului Nil, zona anterior cunoscuta sub numele de Teba.
Spre deosebire de celelalte temple din Teba, templul din Luxor nu este dedicat unui zeu sau unui rege zeificat dupa moarte. In schimb, templul din Luxor este dedicat guvernarii regilor, fiind un posibil loc de incoronare a acestora. 

Complexul de temple Karnak
(insemanand orasul fortificat) cuprinde un vast amestec de temple destramate, capele, piloni si alte cladiri din apropierea orasului Luxor. Complexul este un sit deschis si se considera a fi al doilea cel mai important si vizitat sit arheologic din Egipt, dupa piramidele din Giza.


Cina si cazare pe vasul de croaziera Grand Princess 5* sau similar.

 


Ziua 7: 28 martie Luxor - Hurghada


Mic dejun.

Astazi se incheie croaziera pe Nil. Dupa micul dejun vom avea transfer cu autocarul la Hurghada, unde ne vom bucura din plin de frumuserea Marii Rosii. 

Cazare The Three Corners Sunny Beach Resort 4* Hurghada all inclusive sau similar, pentru 5 nopti!


 Ziua 8-9-10-11: 29-30-31 martie-01 aprilie Hurghada: Bucura-te de ziua femeii la Marea Rosie!

Ne bucuram de zile minunate la plaja in Hurghada, unde vom avea parte de timp liber, soare si relaxare.  

Aveti inclusa aici 1 noapte extra de cazare la Hurghada All inclusive - The Three Corners Sunny Beach Resort 4* sau similar, bonus din partea agentiei, care nu era prevazuta in programul initial.

Coasta de-a lungul Marii Rosii are o frumusete desertica deasupra liniei apei si o vibratie psihedelica dedesubt - plina de minunatii ce asteapta sa fie explorate prin scufundari sau snorkeling de-a lungul unui zid superb de corali.

Optional 
puteti alege un tur de o zi pe ocean unde va puteti da pe o barca tip banana, sa vedeti si sa inotati cu delfini in mediul lor natural.

Tot optional, pentru cei care doresc sa ramana pe uscat, puteti opta pentru un tur in desert cu ATV-urile, vizitand un sat traditional de Beduini. 


Ziua 12: 02 aprilie Hurghada - Cairo


Dupa servirea micului dejun la The Three Corners Sunny Beach Resort 4* sau similar, ne bucuram de ultimele ore de plaja si relaxare inainte de ora 13:00 cand vom avea transferul cu autocar spre Cairo.

La sosire in Cairo, seara, aveti transfer la aeroport, pentru zborul de retur spre casa. 

Atentie: Pasapoartele trebuie sa fie valabile minim 6 luni de la data returului!

Ziua 13: 03 aprilie Cairo - Bucuresti

In 03 aprilie la ora 04:00 avem zborul catre tara cu aterizare la ora 06:50 dimineata pe aeroportul din Bucuresti. Orele de zbor sunt afisate la sectiunea zboruri.

Va multumim frumos!

 


Locatie Denumire Nr. stele Tip camera
Cairo Pyramids Park Resort sau similar 4* Dubla standard
Croaziera Nil Grand Princess sau similar 5* Dubla standard
Hurghada The Three Corners Sunny Beach Resort sau similar 4* Dubla standard
Ruta Data decolarii Data aterizarii Companie
Bucuresti -> Cairo 00:30 23.03.2022 03:15 23.03.2022 TAROM
Cairo -> Aswan 07:35 25.03.2022 08:55 25.03.2022 Egyptair
Cairo -> Bucuresti 04:00 03.04.2022 06:50 03.04.2022 TAROM
Orele de zbor sunt ore locale. Pot interveni modificari din partea companiei aeriene.

1390€ Reducere -140€
1250€
/pers. taxe incluse

La confirmare se achita avans 200 euro/pers.

Servicii incluse:

 • Taxe aeroport
 • Zbor direct Bucuresti - Cairo, cu bagaj de mana - 8 kg si bagaj de cala - 23 kg, incluse
 • Zbor Cairo - Aswan, cu bagaj de mana de 8 kg si bagaj cala - 23 kg, incluse
 • Zbor direct Cairo - Bucuresti, bagaj de mana - 8 kg si bagaj de cala - 23 kg, incluse
 • Insotitor de grup din partea agentiei: asistenta si traducere asigurate
 • Ghid local vorbitor de limba engleza
 • 11 nopti cazare dintre care:
 • 3 nopti Hotel 4* Cairo ( noaptea sosirii in Cairo + urmatoarele 2 nopti)
 • 3 nopti vas de croaziera 5* pe Nil, cu pensiune completa
 • 4 nopti cazare Resort Hurghada All inclusive 4*
 • 1 noapte cazare bonus Hurghada Resort All inclusive 4* din partea agentiei
 • Intrari la toate obiectivele turistice incluse in progam, dupa cum urmeaza:
 • Piramidele din Giza, Muzeul de Egiptologie
 • Vizita in Valea Regilor, Insula Philae si templele aferente: Templul Reginei Hatsheputs, Colossi lui Memmon, Templele: Kamak, Luxor, Edfu, Kom Ombo
 • Transfer privat de la aeroport-hotel Cairo
 • Transfer privat din Hurghada la aeroport in Cairo
 • Transport privat cu autocar cu aer conditionat pe tot parcusul excursiei
 • Mese incluse conform itinerariului:
 • -mic dejun la hotel in Cairo
 • - pranz conform program
 • - mic dejun, pranz si cina pe vasul de croaziera
 • - all inclusive la resort in Hurghada (soft drinks)

Nu sunt incluse:

 • Taxa de viza: 25 USD/persoana
 • Asigurarea medicala si storno, cu clauza de covid
 • Viza se achita si se obtine pe aeroport in Cairo, la sosire
 • Bacsis ghizi locali si sofer: 55 USD/pers/intreaga excursie
 • Bacsisul se achita insotitorului de grup, la sosire in Cairo
 • Excursii si activitati optionale

Observatii:

 • Oferta este valabila in limita locurilor disponibile la acest pret!
 • Compania zborului intern Cairo-Aswan si ora de zbor poate suferi modificari
 • Va rugam sa va asigurati ca pasaportul este valabil cel putin 6 luni de la data returului din tara de destinatie.
 • Pe vasul de croaziera sunt incluse mesele, insa bauturile se achita separat (chiar si apa se achita separat, insa se poate cumpara din oras la pret mai bun decat pe vas).
 • La hotel in Hurghada sunt incluse mesele si urmatoarele bauturi: ceai, cafea, apa, sucuri, de la dozator/aparat.
 • Tarifele excursiilor optionale pot suferi modificari pana la achizitionarea acestora
 • Se poate opta pt upgrade hotel 5* in Hurghada , cu achitarea diferentei corespunzatoare