Elvetia

Zurich – Basel – Neuchâtel – Yverdon Les Bains – Geneva – Lausanne Tasch – Zermatt – Vevey – Montreux – Berna – Interlaken – Jungfraujoch – Lucerna – Schaffhausen – Rheinfall – Lacul Konstanz – St. Gallen; 9 zile, 8 nopți

25 august 02 septembrie 2020

Grupuri cu insotitor Last Minute


Ţara superlativelor și a tradiţiilor seculare

 
În conștiința generală a civilizației contemporane, Elveția este țara superlativelor, o țară mică ce a devenit un etalon în multe domenii, în care cele mai puternice și mai respectate simboluri sunt: principiul suveran al echității, profunzimea valorilor umaniste, natura și precizia ceasornicelor. Toate aceste repere și multe altele sunt cuprinse în circuitul dedicat acestei țări, un circuit dozat în mod echilibrat, care pune în valoare polivalența culturală, în balanță cu frumusețea și complexitatea naturii.


Ziua 1: 25 august: București – Zurich


Întâlnire cu însoțitorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Swiss Airlines  pentru îmbarcare pe zborul spre Zurich, liderul mondial în ce privește calitatea vieții, capitala culturală a Elveţiei şi capitala bancară a lumii, oraşul în care a apărut curentul dadaist şi în care James Joyce a scris capodopera Ulise.

Transfer pentru cazare la hotel.


Ziua 2: 26 august: Zurich – Basel – Neuchâtel – Yverdon Les Bains


Mic dejun.

Plecare spre Basel, cel mai vechi oraş universitar al ţării, al treilea oraş ca număr de locuitori din Elveţia situat pe Râul Rhin, foarte aproape de Munţii Jura, la graniţa cu Franţa şi Germania, unde se află și sediul Federaţiei Internaţionale de Fotbal – FIFA. Baselul a înflorit, trăgându-și seva din cele două culturi, devenind un centru al gândirii umaniste și al artelor. Orașul vechi este plin de maiestoase turle gotice și străduțe care au rămas neschimbate din sec. al XVII-lea. Vom face un tur pietonal, prilej cu care vom admira Catedrala construită în sec. al XIII-lea, care adăposteşte mormântul scriitorului Erasmus, Primăria, cu fațada ornată cu fresce în culori vii, zidurile Porţii Spalen, construită la mijlocul sec. al XIX-lea şi Fântâna Tinguely, cu cele zece sculpturi mecanice mobile care exprimă jocurile de apă. Itinerariul zilei va continua spre Neuchâtel, oraş fondat în sec. al XI-lea de către conţii de Neuenburg, situat în vestul ţării, pe malul lacului cu acelaşi nume. Descris de Alexandre Dumas ca "un oraş cu aspectul unei imense jucării unse cu unt", Neuchâtel pare desprins dintr-o poveste. Aici a fost prezentat pentru prima dată, în anul 1948, ceasul elveţian cu cuarţ, iar în anul 1967 tot aici s-a trecut la timpul atomic internaţional.

Vom face un tur panoramic și pietonal de oraş, prilej cu care vom admira câteva obiective impresionante precum Biserica Colegială construită în stil romanic şi gotic burgund, impunătorul Hotel DuPeyrou, Turnul Închisorii și Fântâna Banneret, cea mai veche fântână instalată în afara primelor graniţe ale oraşului. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Yverdon les Bains, oraș situat în partea de nord a cantonului Vaud, pe malul lacului Neuchâtel, renumit prin SPA-urile cu ape termale.

Cazare în zona Yverdon Les Bains.Ziua 3: 27 august: Yverdon Les Bains – Geneva – Laussane


Mic dejun.

Ne vom îndrepta spre Geneva, cel mai cosmopolit oraş elveţian situat pe malul lacului Leman, un  important centru financiar european, capitala internaţională a păcii, titulatură obţinută datorită culturii şi tradiţiilor sale umanitare. Geneva este un oraș al armoniei și al unificării valorilor internaționale, cu un aspect cosmopolit și monumente memorabile. Vom face un tur panoramic și pietonal care va conține câteva teme principale, reprezentative pentru spiritul orașului. Tema Reformei protestante a bisericii lui Jean Calvin, din sec. al XVI-lea ne invită să vizităm catedrala Saint Pierre, cea mai veche clădire din oraş și Monumentul Reformei. Tema gândirii liberale și a valorilor umaniste ne va purta pașii spre monumentele ducelui de Brunswick, al lui Rousseau și Henry Dunant (fondatorul Crucii Roșii).

Tema eleganței aristocratice ne va îndrepta pașii spre malul lacului, pentru a admira hoteluri-palate și vapoare de epocă sau tema modernității și globalizării ne va propune, pe parcursul turului panoramic, Palatul Națiunilor și sediile organizațiilor internaționale. După-amiază vom pleca spre Laussane, capitala cantonului Vaud, sediul Comitetului Olimpic Internaţional.

Cazare în Lausanne.


Ziua 4: 28 august: Lausanne – Tasch – Zermatt


Mic dejun.

În această zi vom pătrunde în Cantonul Valais, pe un traseu ce va urma larga vale superioară a mărețului Ron, un fluviu născut pe înălțimile de deasupra ghețarului Gletsch, cuprins în albia dintre Alpii Bernezi și Alpii Valaisani, pierdut în adâncurile lacului Leman și apoi deviat în Franța. Regiunea care continuă să fie sălbatică, îndepărtată și extrem de spectaculoasă, a fost declarată de UNESCO, în anul 2001, Patrimoniu Mondial. Vom ajunge în Tasch de unde vom urca cu trenul electric în Zermatt, stațiune de renume mondial, situată la o altitudine de 1616 m, unde nu circulă nici un autovehicul, cu excepția celor electrice ce deservesc hotelurile, locul unde toți împătimiții de munte se închină idolului suprem, Matterhorn (4478 m). Acest vârf din Alpi este cel mai temut și admirat pentru aspectul său ireal și pentru aparenta inaccesibilitate, fiind privit drept cea mai mare provocare pentru profesioniștii escaladei alpine, inabordabil până în anul 1865, când a fost cucerit de alpinistul englez Whimper. Vom putea urca opțional, cu transportul pe cablu, pe vârful vecin, la 3883 m sau, la alegere, cu trenul alpin către Gornergrat (3089 m), pe un traseu feeric, pentru priveliști panoramice, cu văi create de ghețari și cu multe piscuri de peste 4000 m.

Întoarcere cu trenul în Tasch, de unde ne vom întoarce pentru cazare la hotelul din Lausanne.


Ziua 5: 29 august: : Lausanne – Vevey – Montreux – Berna – InterlakenMic dejun.

Dimineața vom vizita centrul vechi, complet restaurat, al orașului Lausanne. Vom face un tur pietonal pe un traseu care va include Catedrala Notre-Dame, cea mai mare din ţară, construită în stil gotic în sec. al XIII-lea pe dealul vechiului oraş, pasajul scărilor de lemn, Palatul Rumine, clădirea Primăriei devenită celebră începând cu anul 1864 când aici a intrat în legalitate Crucea Roşie, Fântâna Justiției, Piața St. Francois și zona falezei Quay d'Ouchy, cu grădini și muzee. Traseul va continua către Vevey, oraşul în care Charlie Chaplin a trăit ultimii 24 de ani ai vieţii sale, una dintre cele mai frumoase staţiuni de pe riviera elveţiană, oraş vechi cunoscut încă de pe vremea romanilor sub numele de Viviscus. În această staţiune se găseşte una dintre puţinele statui ale lui Mihai Eminescu aflate în afara României şi tot aici Dostoievski a scris “Jucătorul”. După o scurtă vizită în centrul vechi al oraşului ne vom îndrepta spre Montreaux, una dintre cele mai selecte staţiuni elveţiene de pe coasta Lacului Geneva, unde ne vom opri pe promenadă, prilej de a admira aspectul "Belle Epoque" al clădirilor cu grădinile luxuriante aferente și hotelurile în stil Art Nouveau.

Ne vom opri la Castelul Chillon (exterior), una dintre cele mai frumoase clădiri istorice din Elveţia construită în sec. al XIII-lea, devenită simbol naţional datorită atât frumuseţii sale definite prin armonia formelor arhitecturale, cât și stabilităţii sale pe care o emană peste timp, fiind situat la confluenţa milenară a drumurilor care leagă Elveţia de Italia. După-amiază vom pleca spre Berna, capitala ţării fondată în anul 1911 de către Ducele Bertold al V-lea de Zahringen. Situat pe o peninsulă, având în apropiere Râul Aare, Berna este un oraş liniştit, cu străduţe pietruite, cu clădiri în stil vechi ce par să nu se fi schimbat deloc în ultimele cinci secole. Vom face un tur pietonal în cadrul căruia vom admira Catedrala gotică Münster, cea mai înaltă din Țara Cantoanelor, Turnul Ceasului, situat în centrul oraşului vechi, Casa Memoriala Einstein și Palatul Parlamentului. Ne vom plimba prin oraşul vechi care evocă gloria seculară a cetății, bazată pe forța ei militară, un exemplu tipic al arhitecturii urbanistice medievale, care a fost înscris pe lista Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 1983.

Ne vom deplasa apoi spre Interlaken unde ne vom caza.


Ziua 6: 30 august: Interlaken – Jungfraujoch


Mic dejun.

Pentru că vom fi în stațiunea dintre lacurile Thunersee și Brienzersee, vom putea dedica întreaga zi unei excursii opționale, considerată a fi "Nașul tuturor excursiilor la mare altitudine", celebrul traseu cu trenul spre Jungfraujoch (pe ruta Lauterbrunnen – Kleine Scheidegg – Jungfraujoch),  până la gara situată la cea mai mare altitudine din Europa (3.454 m). Pe „Acoperișul Europei”, la Jungfraujoch Terminus se află un pavilion strălucitor din oțel și sticlă, de unde întinderile de stâncă și gheață se developează în fața ochilor uimiți ai turiștilor care regândesc condiția umană efemeră în raport cu sublima și eterna măreție a muntelui. O completare la această experiență va fi ascensiunea cu liftul (încă 110 m), până la Terasa Sfinxului, unde panorama este completă: în sud se întinde vastul ghețar Aletsch, în nord-est se înalță culmile Monch și Eiger, iar la sud-vest, atât de aproape încât vrei să-l atingi, se află Vârful Jungfrau. Vom vizita de asemenea și pitoreasca localitate Lauterbrunnen, în traducere „multe fântâni”, deoarece în valea unde este situată există o mulțime de cascade, între care și Cascada Staubbach, cu o cădere de 30 m.
La întoarcerea în Interlaken, veți putea petrece o seară relaxantă la plimbare și cumpărături.

Cazare în Interlaken.


Ziua 7: 31 august: Interlaken – Lucerna – Zurich


Mic dejun.

Plecare către zona din Elveția Centrală, din jurul lacului Lucerna, una dintre cele mai plăcute surprize a circuitului nostru, datorită peisajului unic cu sate bucolice înșirate ordonat în jurul centrelor medievale, cu case vopsite în culori pastelate, cu flori la ferestre și cu capitala Lucerna, un oraș fermecător situat într-un golf adânc, flancat de munți înalți. Vom ajunge în Lucerna, oraşul dintre cele patru cantoane, unde vom vizita partea veche a cetății care străjuiește, de-o parte și de alta, albia îngustă a râului Reuss, după ce acesta se desparte de Lacul Lucerna. Vom descoperi un centru istoric calm, la fel ca apele care clipocesc printre pilonii străvechilor sale poduri de lemn, precum Podul Capelei construit în anul 1365, cel mai vechi pod de lemn din Europa, care împreună cu turnul de apă al orașului este cea mai fotografiată construcţie din Lucerna. Orașul se mândrește și cu Primăria veche, Piața de vin, Spreuerbrucke, podul acoperit, ornat cu picturi de secol XVII și cu multe case cu pereții exteriori pictați în manieră barocă, dispuse în piețe romantice, decorate cu fântâni. Itinerariul zilei va continua către Zurich, unde vom face un tur pietonal în Altstadt, cartierul grandios și luxos din centrul medieval, de unde, traversând de mai multe ori Canalul Limat, vom avansa spre Lacul Zurizhsee, cu mai multe popasuri la casele breslelor, primăria barocă, bisericile gotice Fraumunster, Wasserkirche și Grossmunster, până la clădirea neoclasică a operei. Opțional, vom putea face o croazieră cu o durată de o oră și jumătate prilej de a admira zona reședințelor selecte de pe malul lacului.

Cazare în Zurich. 


Ziua 8: 1 septembrie: Zurich – Schaffhausen – Rheinfall – Lacul Konstanz – St. Gallen


Mic dejun.

Timp liber pentru vizite și activități individuale în Zurich sau opțional excursie de 1 zi la Schaffhausen, Cascada Rinului, Lacul Konstanz și St. Gallen. Vă veți îndrepta spre Schaffhausen pentru a vizita acest oraș al cărui farmec rezistă în modul remarcabil în care a fost conservat, cu străzi mărginite de clădiri cu arhitectură gotică târzie, barocă și rococo. Schaffhausen, denumit și Erkerstadt, orașul ferestrelor cu balconașe, are multe străzi pietonale, unde veți găsi o mulțime de magazine și restaurante. În continuare veți vizita atracția principală din regiune, Rheinfall - Cascada Rinului, cea mai lată cascadă formată din mai multe căderi succesive de apă. Situată la 4 km distanță fața de orașul Schaffhausen, Cascada Rinului este a doua cascadă ca mărime din Europa, fiind atât de spectaculoasă, încât oraşul din apropiere este cunoscut și sub numele de Rheinfallstadt, în traducere, "Oraşul Cascadei Rinului". Căderea de apă măsoară doar 25 m, dar debitul și forța sa sunt copleșitoare. Cascada dispusă în trei trepte impresionante, este despărțită în două de un colț de stâncă, accesibil cu barca, acolo unde efectul datorat perdelei de stropi fini și mugetului apei este wagnerian.

Vă veți îndrepta apoi spre Lacul Konstanz pe un traseu care va urma malurile lacului, denumit de populația germanică Bodensee, de peisajul căruia se bucură cele trei țări vecine: Germania, Austria și Elveția.  Veți ajunge apoi în cel mai mare oraș din nord-estul Elveției, St. Gallen, căruia îi veți acorda o atenție deosebită, pe măsura renumelui său de centru intelectual. Veți face un tur pietonal în oraşul vechi, prilej de a admira Universitatea fondată în anul 1898, una dintre cele mai prestigioase din lume și Mănăstirea Benedictină St. Gallen, înscrisă în anul 1983 pe lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO. Terenurile mănăstirii și catedralei, acoperite cu un gazon perfect, mărginesc orașul vechi, unde veți întâlni la fiecare pas, cele mai frumoase case pe jumătate din lemn, cu bovindou și fresce colorate. Monumentele principale ale complexului monahal sunt catedrala, cu un interior baroc neobișnuit de luminos și biblioteca mănăstirii (intrarea opțională), o culme a stilului rococo și totodată o uriașă colecție erudită.

Întoarcere pentru cazare în Zurich.Ziua 9: 2 septembrie: Zurich – București


Mic dejun.

Transfer la aeroport pentru îmbarcare pe zborul spre  București cu compania Swiss Airlines. 


Locatie Denumire Nr. stele Tip camera
Yverdon Les Bains Hotel/Pensiune 3* Dubla Standard
Lausanne Hotel/Pensiune 3* Dubla Standard
Interlaken Hotel/Pensiune 3* Dubla Standard
Zurich Hotel/Pensiune 3* Dubla Standard
Ruta Data decolarii Data aterizarii Companie
București -> Zurich 16:00 25.08.2020 17:25 25.08.2020 Swiss Airlines
Zurich -> București 13:55 02.09.2020 16:55 02.09.2020 Swiss Airlines
Orele de zbor sunt ore locale. Pot interveni modificari din partea companiei aeriene.

1200€ Reducere -50€
1150€
/pers. taxe incluse

Servicii incluse:

 • Taxe aeroport;
 • Zbor international cu avionul Bucuresti-Zurich, si retur;
 • Insotitor de grup, asistenta si traducere pe perioada programului cu grupul;
 • Transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiționat, adaptat la nr. de turiști;
 • 8 nopți cazare cu mic dejun în hoteluri de 4* și 3*;
 • Transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program;
 • Tur panoramic cu ghid local în Geneva;
 • Tururi panoramice și pietonale în Basel, Neuchâtel, Lausanne, Berna, Lucerna și Zurich;
 • Bilet de tren Tasch – Zermatt – Tasch;
 • Taxe parcare, taxe de autostradă, poduri, tunele etc.

Nu sunt incluse:

 • Bacșișuri: 30 euro/pers. pentru ghizi și șoferi;
 • Taxele de oraș (unde se percep) se achită individual;
 • Taxele de intrare la obiectivele turistice din program;
 • Alte servicii suplimentare decât cele menționate;
 • Bilet de tren Zermatt – Gornergrat – Zermatt;
 • Bilet telecabina din Zermatt la Matterhorn;
 • Bilet de tren Lauterbrunnen – Jungfraujoch – Grindewald;
 • Excursie de 1 zi la Schaffhausen, cascada Rinului.

Observatii:

 • Paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei sau carte de identitate valabilă.
 • Insotitorul de grup poate modifica programul acțiunii în anumite condiții obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice.
 • Oferta este valabila in limita locurilor disponibile la acest tarif!
 • Pentru tarif in regim single, va rugam sa ne contactati.
 • Tarif valabil pentru un grup minim de 25 turişti; pt. un grup mai mic, tariful se va recalcula