ENJOY Madeira - Insula Florilor, in zile magice de festival!

Madeira: Funchal – Eira do Serrado – Monte – Camacha – Santana – Ribeira Brava – Porto Moniz: 8 zile

26 august 03 septembrie 2021

Oferte Speciale


Magie, frumuseţe şi istorie în ritmurile festivalurilor lunilor august si septembrie!

Vă invităm într-o inedită incursiune insulară în care veţi descoperi natura în forma sa unică şi originală a insulei Madeira, numită şi “Vasul floral plutitor” sau “Grădina Domnului”, o adevărată oază de linişte şi relaxare, un tărâm de vis. În fiecare an, capitala Funchal, este decorată cu mii de specii de flori locale înfloritoare și parfumate.

Vara însufleţeşte festivalurile, serbările şi festivităţile, iar Madeira îşi poate revendica un loc privilegiat într-un clasament al efervescenţei cu care întâmpină şi pregăteşte acest gen de evenimente. 

Pentru o insulă atât de mică, cultura festivalurilor din Madeira este una fără egal. Inițial festivalurile au fost organizate în cinstea zilelor de sărbătoare religioase, urmând că treptat Madeira să înceapă să își sărbătorească bogăția patrimoniului cultural, alaturi de gastronomia și tradițiile locale specifice. 
 

Lunile august si septembrie sunt pline de culoare in Madeira. 

Iubitorii de film și cinematografie pot participa la SANTAcurtas, Festivalul de scurtmetraj din Santa Cruz. Aici sunt prezentate în atmosfera unică a amfiteatrului Quina do Revoredo filme indisponibile în cinematografe, menite să dezvolte dorința regizorilor și actorilor de a crea doar filme care spun o poveste, care mișcă publicul și îl emoționează, având efect cu eliberare prelungită celor care le vizionează.

Turiștii dornici să testeze gastronomia locală, vor fi cu siguranță încântați de Festivalul Gastronomic din Caniço sau de Festivalul Peștelui Spada, organizat în luna august în Câmara de Lobos. Pestele din apele ce înconjoară insula, reprezintă una din delicioasele specialități ale bucătăriei locale. Cu o multitudine de ateliere de „show cooking” și sesiuni de degustare, veți găși cu siguranță acel tip de mâncare pe care nu îl veți uita niciodată.

La fel că în cadrul celorlalte festivaluri de pe insulă, plăcerea de a testa specialitățile locale culinare este însoțită de muzica excelenta, creând o atmosferă vibrantă de distracție și sărbătoare.

Pasionații de arta pot participa la Art Camacha, eveniment desfășurat pe parcursul unei întregi săptămâni, ce combină activități sportive și culturale, ateliere de împletit nuiele, broderie, design, muzică, dans, teatru și literatură.

În luna august au loc si Festivalul Internațional de Folclor și Săptămâna Europeană a Dansurilor Populare. Dansul este un element extrem de important al vieții culturale din Madeira și, deși dansurile tradiționale au influențe continentale, africane și orientale, dansatorii tradiționali din Madeira au un stil unic.
 

Incepand cu 29 august si pana in 12 septembrie, in Funchal incepe Festivalul Vinului! 

Va puteti astfel bucura de ocazia de a afla mai multe despre soiurile de struguri de pe insulă. Activitățile includ degustare de vinuri, demonstrații de vinificație și o expoziție a unora dintre instrumentele și echipamentele utilizate pentru cultivarea și recoltarea strugurilor, inclusiv o presă de vin tradițională.

Trupele de dans și muzică oferă publicului doza de divertisment.


Ziua 1: 26 august: Bucuresti - Maderia, Funchal

Astazi aveti zborul Bucuresti cu destinatia Funchal, Madeira, in conexiune. Am ales pentru dumneavoastra ore excelente de zbor, cu escale foarte scurte.

Orele de zbor le gasiti la sectiunea "Zboruri".

La sosire in Funchal, aveti transferul asigurat de la aeroport la hotel. Timp liber pentru relaxare. 

Cazare la Hotel Musa D'ajuda 4* (sau similar). 

 Ziua 2: 27 august: Funchal

Mic dejun.

De dimineata veti face un tur pietonal de o jumătate de zi al capitalei insulei Madeira, Funchal, oraş splendid, situat într-un minunat golf înconjurat de munţi. Actuala capitală a insulei, a cărei denumire provine de la “funcho” (fenicul), plantă care creştea din abundenţă în zonă, a fost întemeiată în anul 1421, pe vremea primelor încercări de colonizare ale portughezilor.

Prima oprire va fi la Grădina Botanică unde veti admira speciile endemice de flori din Insula Madeira şi alte plante exotice.

A doua oprire va fi la piaţa locală „Mercado dos Lavradores”, unde veti admira femeile îmbrăcate în costume tradiţionale, care vând flori exotice culese din grădinile de pe insulă şi impresionanta piaţă de peşte, unde veti remarca peştele spadă, cel mai popular peşte din zonă.

Următoarea oprire va fi la o fabrică de broderie, unde veti putea observa diversele etape ale procesului de fabricaţie a celebrelor broderii madeirene.

În încheierea turului veti vizita o cramă şi veti participa la o degustare a diferitelor soiuri din renumitul vin de Madeira.

Cazare la Hotel Musa D'ajuda 4* (sau similar). 


Ziua 3: 28 august: Funchal – Camacha – Santana


Mic dejun.

Opţional, excursie de o zi la Camacha & Santana cu ghid local.

Prima oprire va fi în Camacha, una dintre cele mai mari aşezări din interiorul insulei, cunoscută ca centru de producţie al obiectelor din răchită, o destinaţie populară şi datorită faptului că aici s-a ţinut primul meci de fotbal din Portugalia, în anul 1875. În continuare veţi urca spre Pico do Arieiro, al doilea vârf ca înălţime de pe insulă, cu 1810 m în cel mai înalt punct, de unde veţi putea admira priveliştile impresionante asupra insulei. Următoarea oprire va fi la Ribeiro Frio pentru a vedea o crescătorie de păstrăvi, după care veţi pleca către Santana, situat în partea de nord a insulei, probabil cel mai tipic sat de pe insulă, unde veţi putea vedea casele tradiţionale vesel colorate cu acoperişuri de paie.
Dejun.

La întoarcerea spre Funchal veţi face o oprire în Machico, oraş construit între mare şi munte, locul unde au debarcat primii navigatori portughezi care au ajuns pe insulă în anul 1419.

Cazare la Hotel Musa D'ajuda 4* (sau similar). Ziua 4: 29 august: Funchal - Eira do Serrado & Monte

Mic dejun.

Avem inclus in program excursie de o jumătate de zi cu ghid local specializat  la Eira do Serrado & Monte.

Veţi merge spre punctul de observaţie Eira do Serrado, de unde veţi admira frumoasele peisaje din interiorul insulei. Vă veţi opri în satul Monte, situat pe vârful unui deal, deasupra oraşului Funchal, care se mândreşte cu o frumoasă biserică în interiorul căreia se află mormântul lui Carol I, ultimul împărat al imperiului Austro-Ungar. La întoarcere veţi putea avea parte de o experienţă inedită coborând dealul până la Livramento cu o “sanie”, o combinaţie ciudată între un coş împletit de răchită şi sanie (coborârea nu este inclusă în tarif). Sania este manevrată de doi carreiros (cărăuşi) pe o distanţă de aprox. 2 km şi poate atinge uneori o viteză de 50 km/h. Acest mijloc de transport datează din anul 1850, de pe vremea când pe acest deal nu era construit funicularul care funcţionează astăzi. După-amiază timp liber pentru activități individuale.

Cazare la Hotel Musa D'ajuda 4* (sau similar). 
 


Ziua 5: 30 august Funchal

Mic dejun. 

Astazi aveti timp liber la dispozitie pentru activitati recreative sau shopping. 

Cazare la Hotel Musa D'ajuda 4* (sau similar). 


Ziua 6: 31 august: Funchal

Mic dejun.

Timp liber sau opţional, croazieră cu catamaranul.

După-amiază timp liber pentru activități individuale. Seara, opţional veţi putea participa la “Seara Tradiţională Espetada cu program folcloric”. Vă invităm la un tradiţional restaurant madeiran, unde veţi descoperi nu numai mâncarea tradiţională, ci şi ospitalitatea călduroasă a localnicilor. Atmosfera este întreţinută de cântăreţi şi de grupul folcloric căruia vă puteţi alătura. Cina cuprinde vin la sosire, fel principal ”Espetada” (frigărui din carne de vită cu ierburi aromatice), salată mixtă, pâine fierbinte de ţară, vin, salată de fructe proaspete şi cafea.

Cazare la Hotel Musa D'ajuda 4* (sau similar). 


Ziua 7: 1 septembrie: Funchal – Ribeira Brava – Porto Moniz

Mic dejun.

Opţional, excursie de o zi la Porto Moniz cu ghid local.

Prima oprire va fi la Camara de Lobos, un pitoresc sat pescăresc situat în apropierea oraşului Funchal, care a fost imortalizat şi de Winston Churchill în timpul şederii sale în Madeira. Aceasta este şi cea mai importantă zonă viticolă din Madeira. Pe măsură ce veţi urca spre zonele mai înalte, veţi observa că plantaţiile cu viţă-de-vie sunt înlocuite de cele de bananieri. Veţi urca până la punctul panoramic Cabo Girao (580 m), cel mai înalt promontoriu din Europa, după care veţi continua de-a lungul coastei sudice a insulei către Ribeira Brava – cea mai veche localitate de pe insulă, înfiinţată în anul 1440. Veți trece prin satul Sao Vicente, Centrul Vulcanismului, unde se află şi peşterile în stâncă. În continuarea zilei veţi ajunge la Porto Moniz, un mic sat situat pe coasta de nord renumit pentru piscinele naturale formate în rocile vulcanice şi pentru uimitoarele cascade.

Veţi pleca apoi spre “Laurisilva”, cea mai mare pădure de dafini din lume înscrisă pe lista Patrimoniului Natural Mondial UNESCO, după care veţi coborî spre Funchal prin valea Serra de Aqua.

Cazare la Hotel Musa D'ajuda 4* (sau similar). Ziua 8-9: 02 - 03 septembrie: Funchal - Bucuresti

Mic dejun.

Astăzi aveti transferul la aeroport pentru zborul spre Bucuresti (în conexiune). 

Va multumim frumos!

Ne pregatim pentru o alta experienta de neuitat cu Eostar!


Pret Cazare

1220€
Reducere -130€
1090€
/pers. taxe incluse

Locatie Denumire Nr. stele Tip camera
Funchal Musa D'ajuda sau similar 4* Dubla Standard, mic dejun inclus

1350€
Reducere -150€
1200€
/pers. taxe incluse

Locatie Denumire Nr. stele Tip camera
Funchal Allegro Madeira - Adults Only 4* Dubla Standard, mic dejun inclus

1405€
Reducere -150€
1255€
/pers. taxe incluse

Locatie Denumire Nr. stele Tip camera
Funchal Allegro Madeira - Adults Only 4* Dubla Standard cu vedere la mare, mic dejun inclus

1590€
Reducere -200€
1390€
/pers. taxe incluse

Locatie Denumire Nr. stele Tip camera
Funchal Melia Madeira 5* Camera cu vedere partiala la mare mic dejun inclus
Ruta Data decolarii Data aterizarii Companie
Bucuresti -> Munchen 06:55 26.08.2021 08:05 26.08.2021
Munchen -> Funchal 08:50 26.08.2021 12:10 26.08.2021
Funchal -> Viena 15:00 02.09.2021 20:30 02.09.2021
Viena -> Bucuresti 22:05 02.09.2021 00:40 03.09.2021
Orele de zbor sunt ore locale. Pot interveni modificari din partea companiei aeriene.

De la 1220€ Reducere -130€
1090€
/pers. taxe incluse

La confirmare se achita avans 500 euro/pers.

Servicii incluse:

 • Taxe aeroport
 • Zboruri internationale Bucuresti - Madeira si retur, in conexiune
 • Ghid local vorbitor de limba română
 • Cazare 7 nopti cu mic dejun în Insula Madeira în hotel de 4*
 • Transfer aeroport-hotel si retur in Funchal
 • Tur panoramic și pietonal de oraş Funchal cu ghid local
 • Intrare şi degustare de vin la cramă în Funchal
 • BONUS: intrare la Grădina Botanică
 • Excursie cu ghid local specializat la Eira do Serrado & Monte
 • Bagaj de cala 23 kg
 • Bagaj de mana 8 kg

Nu sunt incluse:

 • Excursiile opţionale, care se achită din ţară, bacsis
 • Asig medicala de calatorie ce include storno si clauza Covid
 • Taxa de oraş (daca e cazul) - se achită la hotel

Observatii:

 • Oferta este valabila in limita locurilor disponibile la acest tarif!
 • Compania aeriana si/sau orarul de zbor pot suferi modificari
 • Excursie optionale 1 zi la Porto Moniz cu ghid local specializat şi dejun inclus: 58 euro/pers.
 • Excursie optionala 1 zi la Camacha & Santana cu ghid local specializat şi dejun inclus: 58 euro/pers.
 • Seara Tradiţională Espetada cu cina si program folcloric: 50 euro/pers.