Discover Peru-in vacanta de PASTE!

Lima - Lacul Titicaca - Machu Picchu - Cusco - Insulele Plutitoare Uros/Taquille, 10 zile

19 28 aprilie 2022

Grupuri cu insotitor


Peru: Lima -Puno- Lacul Titicaca - Insulele Plutitoare Uros - Insula Taquille - Cusco -Machu Picchu

Bucura-te de vacanta de PASTE intr-un mod diferit: explorand Machu Picchu!

Eostar va invita intr-un circuit special in America de Sud: Peru - Lima - Puno cu Lacul Titicaca - Cusco - Machu Picchu!

Ne vom bucura privirea cu enigmaticul Machu Picchu, ce domina maiestuos involburata si superba Vale Urubamba, fiind situat la o altitudine de 2430 m. A fost construit de catre regele incas Pachacuti in anul 1450, insa in anul 1572 a fost abandonat, iar abia in 1911 a fost redescoperit de catre Hiram Bingham: arheolog, profesor universitar, explorator si istoric de exceptie.


Va invitam sa vedem impreuna orase cu o minunata arhitectura coloniala, sa intelegem misterele si uimitoarele mosteniri lasate de incasi si alte civilizatii pre-columbiene, sa intalnim animale exotice, peisaje surprinzator de frumoase si mai presus de toate oameni fascinanti!  Lima - orasul regilor (la Ciudad de los reyes) ne farmeca privirea, iar Muzeul Larco ne starneste imaginatia! Vom admira frumoasa Vale Sacra a Incasilor: Urubamba- din trenul superb cu vedere panoramica ce ne duce spre Machu Pichu. In tren avem chiar si o prezentare de moda, cu produse artizanale tipice pentru zona Cuzco.Ziua 1: Bucuresti- Lima

Intalnire pe aeroportul Otopeni cu insotitorul de grup Eostar pentru zborul Bucuresti-Lima, in conexiune.

Sosire in Lima  pe aeroportul International Jorge Chavez. Dupa formalitatile vamale si ridicarea bagajelor, avem transferul de la aeroport la hotel.

Cazare la QP Hotels Lima 4*, situat in superbul cartier MIRAFLORES, unde seara va puteti rasfata cu rooftoop jacuzzi.


Ziua 2: Lima - tur de oras

Mic dejun.

Astazi avem un tur al capitalei cu ghidul local vorbitor de limba engleza, tur in care vom vedea Plaza de Armas- reprezintand centrul istoric al orasului unde se afla cele mai reprezentative monumente istorice, Biserica San Francisco, Catedrala din Lima celebra pentru capela de fildes si pentru mormantul lui Francisco Pizarro-renumitul conquistador spaniol ce a cucerit imperiul incas.Vedem de asemenea Districtul Miraflores- zona foarte frumoasa a orasului; unde este situat si hotelul nostru, apoi Parcul Central din Miraflores si mai jos pe faleza complexul comercial Larcomar, un simbol al Limei moderne.

Punctul de atractie cel mai important il reprezinta Muzeul Larco, fondat in 1926, unul dintre cele mai importante muzee din toata America de Sud, cu o colectie de peste 45000 de obiecte ingenios expuse in galeriile interconectate. Muzeul detine o colectie minunata de artefacte din aur si argint precum si o colectie pre-hispanica celebra la nivel mondial de „huacos eroticos”- reprezentari din ceramica ale actului sexual confectionate de catre renumita civilizatie moche. Muzeul Larco ofera cea mai clara explicatie de ce Peru a fost recunoscut ca fiind al 6-lea leagan al civilizatiei, contemporan cu Egipt, Mesopotamia, India, China si Mexic. 

Cazare la QP Hotels Lima 4*, situat in superbul cartier MIRAFLORES, unde seara va puteti rasfata cu rooftoop jacuzzi.
Ziua 3: Lima -Puno

Mic dejun.

Transfer la aeroport pentru zborul local Lima-Julianca, apoi transfer la Puno pentru cazare. Puno este un oras portuar frumos, situat la o altitudine de 3800m pe malul Lacului Titicaca si aproape de granita cu Bolivia. Impreuna cu insotitorul de grup vizitam zona centrala a orasului. 

Cazare hotel Qelqatani Puno 3*.

 

Ziua 4: Croaziera Lacul Titicaca: Insulele Plutitoare Uros si Insula Taquille

Mic dejun.

Astazi facem o excursie de o zi pe partea peruana a Lacului Titicaca, aflat la granita dintre Peru si Bolivia, situat in zona podisurilor inalte din Anzii Cordilieri la 3810 m altitudine. Este de fapt cel mai mare lac din America de Sud si lacul navigabil aflat la cea mai mare altitudine. Navigatia pe lac se face cu barci traditionale din trestie, dar si cu ambarcatiuni cu motor. Vizitam Insulele Plutitoare Uros, ce reprezinta una dintre cele mai vechi civilizatii, construite din trestie totora, de catre localnicii Aymara, unde traditiile se pastreaza neschimbate si unde vedem femei cu haine peruviane viu colorate ce vand diverse produse artizanale.

Vizitam de asemenea Insula Taquille- unde ne vom bucura de o priveliste mirifica asupra lacului inconjurat de munti. Curajosii vor urca mai multe trepte pana in varful insulei si vor intalni pe cale localnici imbracati in haine traditionale, viu colorate. O sa descoperiti cu surprindere ca In Insula Taquille modul de salut al localnicilor este schimbatul frunzelor de coca. Pe aceasta insula oamenii traiesc din pescuit, artizanat si vanatoare, iar barbatii sunt foarte priceputi la crosetat. Taquille este un spectacol superb al naturii, unde linistea si pacea lacului te coplesesc! Avem pranz inclus in program. Ne intoarcem in Puno pentru cazare hotel.

Cazare Hotel Qelqatani Puno 3*.


Ziua 5: Puno-Cusco „buricul lumii Inca”,capitala vechiului Imperiu Incas

Mic dejun.

Astazi traversam Altiplanul cu autobuzul turistic de la Cuzco la Puno, iar pe drum mai oprim sa vizitam cateva obiective turistice: Capela Sixtina a Americii de Sud, Biserica Andahuaylillas, Templul zeului Wiracocha precum si La Raya- punctul cu cea mai mare altitudine (4335m). Pranz inclus in program. Dupa ce sosim in Cusco, ne vom plimba prin centrul orasului-de fapt un labirint de strazi inguste, de un farmec deosebit.

Cazare la Hotel Golden Inca 3* Cuzco, situat foarte bine in oras: aproape de centrul istoric.
 Ziua 6: Cusco-tur oras

Mic dejun.

Facem un tur al orasului colonial Cusco construit pe vechi ruine incase , inclus in patrimoniul universal si descoperit in 1533 de catre conquistadorii spanioli. Cusco este o marturie de arhitectura si urbanism avansate. Incepem turul cu Plaza del Armas-Huacapayta unde se afla si renumita catedrala Cusco, o bijuterie arhitectonica decorata la exterior cu placi din granit rosu in stil renascentist, spre deosebire de interior in stil baroc. O sa vizitam si ruinele Templului Soarelui, unul din cele mai importante temple incase, in interiorul Bisericii Santo Domingo.


Vedem de asemenea si Puka Pukara sau „fortareata rosie” un exemplu de arhitectura militara ce a functionat si ca centru administrativ, construita insa in scopul apararii Imperiului Incas. Ghidul local ne va da explicatii despre tehnicile de constructie folosite la vremea respectiva, despre galeriile subterane si apeducte, precum si despre ritualurile incase. Vizitam apoi cel mai important sit arheologic- Sacsayhuaman- principalul centru religios, o dovada clara a abilitatilor de neimaginat ale incasilor; cetatea incasa fiind renumita pentru blocurile ciclopice de piatra ce simbolizeaza capul unei pume.

Cazare la Hotel Golden Inca 3* Cuzco.


Ziua 7: Machu Pichu-experienta suprema

Mic dejun.

Avem transfer la gara, de unde luam trenul turistic cu vedere panoramica superba si ne indreptam spre Aguas Calientes. Strabatem Valea Sacra a Incasilor: Urubamba, care adeseori este involburata si inspumata, ca un spirit viu. Apoi vom fi transferati pe un drum spectaculos cu multe serpentine catre Machu Pichu, situat in mijlocul vegetatiei tropicale, la o altitudine de 2450 m. Exploratorul american Hiram Bingham  a descoperit Machu Pichu in anul 1911, fiind unul din putinele vestigii inca ramase intacte, de fapt o adevarata capodopera incasa.Vom admira privelistea superba oferita de acest loc unic in lume, cu terasele incase folosite pentru agricultura si vom strabate Poteca Incasa, „Inca Trail” catre Poarta Soarelui. Dupa ce vom asculta explicatiile detaliate ale ghidului local vom avea timp liber pentru a admira si contempla in liniste acest loc sacru al incasilor! Apoi vom lua din nou trenul de la Aguas Calientes catre Cusco, iar pe drum privirea ne va fi incantata de peisaje minunate.

Avem transfer si cazare la hotel in Cusco.

Cazare la Hotel Golden Inca 3* Cuzco.Ziua 8: Cusco-Muntii Curcubeu

Mic dejun.

Astazi ne bucuram de o zi libera in Cusco, exploram pe cont propriu orasul, sau putem alege sa vizionam un spectacol folcloric deosebit.

Va recomandam daca doriti o excursie optionala la RAINBOW MOUNTAINS: uimitorii Munti Curcubeu sau la Humantay Lake-dupa cum aveti preferinte.

Cazare la Hotel Golden Inca 3* Cuzco.


Ziua 9-11: Cusco-Lima-Bucuresti

Avem transfer la aeroport pentru zborul local Cusco-Lima, apoi Lima-Bucuresti, in conexiune, cu aterizare Bucuresti noaptea de 28 spre 29 aprilie, orarul de zbor este afisat la sectiunea "zboruri".

Hasta pronto Peru:)

Atentie! Pasapoartele trebuie sa fie valabile minim 6 luni de la data returului! Va multumim frumos! 

 


Locatie Denumire Nr. stele Tip camera
Lima QP Hotels Lima 4* Dubla, mic dejun
Puno Qelqatani 3* Dubla, mic dejun
Cusco Hotel Golden Inca  3* Dubla, mic dejun
Ruta Data decolarii Data aterizarii Companie
Bucuresti -> Amsterdam 07:00 19.04.2022 09:00 19.04.2022
Amsterdam -> Lima 12:35 19.04.2022 18:05 19.04.2022
Lima -> Juliaca 12:00 21.04.2022 13:35 21.04.2022 Lan Airlines
Cuzco -> Lima 13:55 27.04.2022 15:15 27.04.2022 Lan Airlines
Lima -> Paris 18:20 27.04.2022 13:45 28.04.2022
Paris -> Bucuresti 20:55 28.04.2022 00:50 29.04.2022
Orele de zbor sunt ore locale. Pot interveni modificari din partea companiei aeriene.

3000€ Reducere -210€
2790€
/pers. taxe incluse

La confirmare se achita avans 25%.

Servicii incluse:

 • Taxe aeroport
 • Insotitor de grup din partea agentiei: asistenta si traducere asigurate
 • Zboruri internationale Bucuresti - Lima
 • Zboruri internationale Lima-Bucuresti
 • Zbor intern Lima-Puno
 • Zbor intern Cuzco-Lima
 • Transfer privat aeroport-hotel in Lima
 • Transfer privat hotel-aeroport in Lima
 • 8 nopti cazare Peru, din care:
 • 2 nopti cazare Lima hotel 4* (upgrade din partea agentie de la 3* la 4*)
 • 2 nopti cazare Puno hotel 3*
 • 4 nopti cazare Cuzco hotel 3*
 • Mic dejun zilnic
 • Pranz inclus in program in 2 zile
 • Tur de oras Lima cu ghid local specializat
 • Vizita cu ghid local specializat la Muzeul Larco
 • Transfer aeroport Juliaca-hotel in Puno
 • Excursie la Pukara
 • Vizita la Templul Soarelui
 • Vizita la Scsayhuaman
 • Tur de oras Cusco cu ghid local specializat
 • Bilete la trenul turistic pt. Machu Pichu
 • Vizita la Machu Pichu cu bilete intrare incluse si ghid local specializat
 • Croaziera pe Lacul Titicaca la Insulele Plutitoare Uros si Insula Taquilla
 • Transport Puno-Cuzco cu autobuzul turistic si ghid local specializat
 • Transfer privat aeroport-hotel Cuzco
 • Transfer privat hotel-aeroport Cuzco
 • Biletele de intrare la toate vizitele si excursiile din program
 • Vizite la siturile arheologice din program
 • Bagaj de cala
 • Bagaj de mana

Nu sunt incluse:

 • Excursii optionale
 • Asigurare de calatorie: storno si clauza covid
 • Bacsis ghizi locali: 40 usd/pers. pe intreaga perioada

Observatii:

 • Oferta este valabila in limita locurilor disponibile la acest tarif!
 • Avem disponibil partaj Doamna si partaj Domn!
 • Pasaportul trebuie sa fie valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.
 • Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Peru
 • Compania aeriana si orele de zbor pot fi modificate, dar vor fi similare.