Circuit Islanda - Țara Focului și a gheții

Reykjavik – Parcul Naţional Thingvellir – Geysir – Borgarfjorour – Borgarnes – Peninsula Reykjanes, 9 zile

19 27 august 2021

Grupuri cu insotitor


Descoperă o destinație de care te vei îndrăgosti, cu siguranță!Islanda - tărâmul focului și al gheții! O lume desprinsă dintr-un basm unde oamenii trăiesc în zi de astăzi în buna vecinătate cu spiridușii și zânele cascadelor maiestuase. Deși sună ca o poveste ireală dar frumoasă, te invităm în această călătorie superbă să te convingi că poveștile pot deveni realitate! 

Perioada călătoriei este special selectată pentru a putea experimenta cu adevărat vara Islandeză și nopțile ei albe. Este o experiență unică! 


Ziua 1: București – Frankfurt – ReykjavikÎntâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă. Plecare spre Frankfurt cu compania Lufthansa, de unde se va pleca spre Reykjavik.

Sosire în Reykjavik, cea mai nordică capitală din lume, aflată foarte aproape de cercul polar. Însoţiţi de ghidul local vom face un tur panoramic și pietonal de oraş care va include Primăria, utilizată deseori pentru expoziţii de artă, Clădirea Parlamentului, Catedrala, Casa Hofdi, locul în care s-a ţinut summit-ul din anul 1986, Centrul Vechi, Lacul Tjornin, punctul de belvedere The Perlan, vechiul port, precum şi principal punct de reper al oraşului, Biserica Luterană Hallgrimskirkja.

Cazare la Hotel Centerhotel Plaza 3* (sau similar 3*).


Ziua 2: Reykjavik – Parcul Naţional Thingvellir – Geysir – HvolsvollurMic dejun.

Dimineaţă vom porni în turul Islandei, țara mistică a elfilor şi a celebrilor vikingi, care surprinde prin climatul moderat, vulcani magnifici, gheţari impresionanţi, gheizere fierbinţi, iceberguri uriaşe şi cascade de poveste.

Vom vizita Parcul Naţional Thingvellir, locul unde s-a întrunit Parlamentul Islandez în anul 930. Parcul face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind unul dintre cele mai frumoase şi mai interesante locuri de pe Terra, situat la intersecţia plăcilor tectonice Nord Americană şi Eurasiatică, fenomen geologic pe care-l vom putea observa de pe platformele special amenajate.

Ne vom îndrepta apoi către “cascada de aur” Gullfoss, un simbol al ţării, una dintre cele mai impresionante cascade din Europa, formată pe Râul Hvita şi alimentată de Gheţarul Langjokull, unul dintre cei mai mari din ţară.


După vizitarea cascadei vom pleca către regiunea Geysir, faimoasă pentru izvoarele fierbinţi care ţâşnesc la anumite intervale de timp. În urma acestui fenomen, toate celelalte izvoare din lume au fost denumite după Marele Geysir. Aici vom putea vedea unul dintre cele mai active gheizere din zonă, Gheizerul Strokkur, care oferă un minunat spectacol vizitatorilor, aruncând la fiecare 5-6 minute un jet de apă fierbinte la o înălţime de 20-25 m.

Vom avea de asemenea ocazia să vizităm Craterul Kerid, care măsoară 170 m lățime, 270 m în circumferință și 55 m adâncime și are o vechime de 3000 de ani. Lacul din crater este superficial, adâncimea fiind în funcție de precipitații și alți factori, dar ca urmare a mineralelor provenite din solul din jur, apa are o nuanță unică albăstrie și izbitor de vie.

Ne vom îndrepta apoi spre Hvolsvollur, unde ne vom caza la Hotel Hvolsvollur 3* (sau similar 3*).
Ziua 3: Hvolsvollur – Insulele Vestmannaeyjar – Reynisfara – Vik
Mic dejun.

Transfer în port unde ne vom îmbarca pe ferry-boat-ul care ne va duce la Insulele Vestmannaeyjar, un arhipelag vulcanic situat în largul coastei de sud, care înglobează 15 insule, dintre care doar una locuită. Denumite pe scurt Vestmanna, insulele sunt supranumite “Pompeiul Islandei”, deoarece au fost acoperite de cenuşă în urma erupţiei vulcanice din anul 1973. Aici ne vom bucura de un peisaj aproape ireal şi vom putea vedea simpaticele păsări “puffin”.

Vom vizita Muzeul Eldheimar, a cărui expoziție se concentrează asupra erupției vulcanice din anul 1973, fără îndoială una dintre cele mai mari catastrofe naturale din Islanda.

În continuarea zilei ne vom întoarce în portul de unde am plecat pentru a continua itinerarul zilei spre Cascada Seljalandsfoss situată pe Râul Seljalandsa, care are aprox. 40 m înălţime, după care ne vom îndrepta spre Cascada Skogafoss, una dintre cele mai mari şi mai frumoase cascade din Islanda, dominată de Gheţarul Myrdalsjokull. Traseul zilei ne va duce apoi la frumoasele plaje cu nisip negru de origine vulcanică şi impresionantele formaţiuni stâncoase de la Reynisfara.

Cină și cazare în zona Vik la Hotel Dyrholaey 3* (sau similar 3*).


Ziua 4: Vik – Canionul Fjadrargljufur – Parcul Naţional Vatnajokull – Breiddalsvik


Mic dejun.

Plecare spre Parcul Național Vatnajokull, cel mai mare parc național din Islanda, care s-a format în anul 2008 prin unirea parcurilor Skaftafell și Jokulsargljufur.

Pe traseu vom face un stop pentru a admira spectaculosul canion Fjadrargljufur, adânc de 100 m și lung de 2 km, care datează de acum 9000 de ani, din timpul ultimei Epoci de Gheață. Vom face o plăcută plimbare pe o cărare amenajată, pentru a surprinde în fotografii inedite minunatele priveliști oferite de canion.

Vom continua traseul zilei spre Parcul Naţional Vatnajokull, frumoasa oază verde aflată sub Oraefajokull, cel mai înalt vârf muntos din Islanda. Sălbăticia parcului face ca acesta să fie cel mai vizitat loc din Islanda, care încântă turiştii prin spectacolul oferit de diversitatea peisajului: canioane, ghețari, văi suspendate, lacuri glaciare și nu în ultimul rând, Ghețarul Vatnajökull, cel mai mare din Europa. Atracţia parcului este Laguna Glaciară Jokulsarlon, unde iceberguri imense, care se desprind din Gheţarul Breidamerkurjokull, parte a Gheţarului Vatnajökull, plutesc pe apa liniştită şi adâncă a lagunei.

Pe lângă “dansul icebergurilor”, laguna oferă şi un spectacol splendid datorită schimbării culorii bucăţilor de gheaţă în funcţie de culoarea cerului şi de momentul zilei, pe care-l vom putea admira într-o fascinantă plimbare cu barca printre iceberguri.

Ne vom îndrepta apoi către Plaja cu diamante unde eșuează iceberguri mai mici sau mai mari ce par adevărate diamante pe plaja cu nisip negru foarte fin și unde cu puțin noroc vom putea vedea bronzându-se la soare o colonie de foci. Itinerariul zilei ne va purta apoi de-a lungul litoralului East Fjords bucurându-ne de peisaje minunate în timp ce ne vom îndrepta spre Breiddalsvik, pentru cină și cazare la Hotel Stadarborg 3* (sau similar 3*).Ziua 5: Breiddalsvik – Lacul Myvatn – AkureyriMic dejun.

În această zi vom traversa Platoul Jokuldalsheioi îndreptându-ne spre Lacul Myvatn. Pe traseu vom face un stop la Cascada Rjukandi, a cărei cădere delicată pare un voal de mireasă. Vom admira în continuare peisaje cu aspect selenar, cu multe conuri de vulcani, câmpuri de lavă și dacă ziua va fi senină, vom putea zări în depărtare Muntele Herdubreid ce domină orizontul de la înălțimea sa de 1682 m.

Până la Lacul Myvatn, un adevărat paradis pentru cei cărora le place să admire diverse specii de păsări, ne vom mai opri pe traseu la Caldera Krafla, în interiorul căreia se află un lac cu apa de o culoare ireală, turcoaz, calderă situată la marginea plăcilor tectonice Eurasiatică și Americană, unde vom vedea fumegând câmpul de lavă Leirhnjukur. În aceeaşi zonă de deșert artic uimitor a Lacului Myvatn vom vedea întinderea de izvoare termale şi bazinele de noroi Namaskard, zona muntelui Hverfell, pseudo craterele Skutustadagigur şi formaţiunea vulcanică Dimmuborgir.

În continuarea zilei vom ajunge la Cascada Godafoss, unde legenda spune că zeii nordici antici Ooinn şi Por veghează asupra bunăstării ţării. Vom pleca apoi spre Akureyri, care pentru mulţi localnici reprezintă cel mai frumos oraş al ţării, care se află la doar 100 km distanţă față de cercul Arctic, o regiune surprinzător de verde, cu multă vegetaţie şi o grădină botanică faimoasă.

Cină și cazare în zona Akureyri la Hotel Kjarnalundur 3* (sau similar 3*).


Ziua 6: Akureyri – Dalvik – Siglufjordur – Blonduos


Mic dejun.

Zi dedicată explorării zonei de nord a țării unde se află Akureyri, oraș amplasat între munți și ocean, suficient de mare pentru a oferi o bogată selecție multiculturală, dar și suficient de mic pentru a fi considerat bucolic. Ne vom bucura de panorama către ocean din partea inferioară a Fiordului Eyjafjordur și vom fi uimiți de cât de abrupte sunt unele dintre străzile orașului Akureyri, care pe măsură ce a crescut, s-a putut extinde doar în sus, pe munți.

Vom pleca apoi spre Dalvik, orășel pescăresc aflat în paradisul natural al Peninsulei Trollaskagi cunoscută ca Peninsula Trolilor. În această zonă veți putea opta pentru o excursie pe mare pentru a observa balenele.

În continuarea zilei vom ajunge în Siglufjordur, un orășel istoric cu case vesel colorate, aflat la mai puțin de 40 km de Cercul Polar, care a crescut în anii ‘50, când a avut loc o ascensiune uluitoare în domeniul pescuitului de hering. Opţional veţi putea vizita aici și premiatul muzeu maritim și industrial Era Herring, care surprinde zilele de “glorie” ale orașului, într-un trio de expoziții elaborate, amplasate în trei clădiri situate în portul deosebit de pitoresc.

După-amiază ne vom îndrepta spre Blonduos, o zonă faimoasă pentru rasele de cai și pentru istoria sa. Ca fapt contrariant, cu timpul, caii au ajuns să fie aici mai numeroși decât oamenii.

Cazare în Blonduos la Hotel Blanda 3* (sau similar 3*).Ziua 7: Blonduos – Borgarfjorour – Borgarnes – ReykjavikMic dejun.

Plecare spre Reykjavik, trecând prin Tunelul Hvalfjordur, construit sub fiordul cu același nume, unul dintre cele mai lungi şi mai adânci fiorduri din Islanda.

Pe parcursul drumului vom face o mică drumeție pe Craterul Grabrok, unde vom admira frumoasa panoramă a văii și unde vom descoperi câmpurile de lavă, vom continua cu Deildartunguhver, cel mai mare izvor termal din Europa, după care vom ajunge în Borgarfjorour, unde vom vedea splendida cascadă de la Hraunfossar, sau “cascada de lavă” și apoi Barnafoss sau “cascada copiilor”, despre care legenda spune că doi băieți au pierit atunci când au încercat să treacă căderea de apă peste un pod din piatră naturală. Vom putea admira și fotografia această minunăție naturală de pe o pasarelă special construită pentru turiști.

Traseul zilei va continua spre Borgarnes, un orășel pitoresc pe care-l vom vizita. Ne vom deplasa în continuare spre Reykjavik, cel mai mare oraş al ţării, care numără aprox. 115.000 de locuitori, aproape o jumătate din populaţia Islandei, fiind prima aşezare locuită din Islanda, numele său traducându-se ca “Golful Fumurilor”, cel mai probabil din cauza aburilor ce se ridică deasupra izvoarelor fierbinţi.

Cazare în Reykjavik la Hotel Centerhotel Plaza 3* (sau similar 3*).


Ziua 8: Reykjavik – Peninsula Reykjanes – Reykjavik


Mic dejun.

Timp liber pentru explorarea pe cont propriu a frumoasei capitale sau puteți opta pentru vizitarea legendarei Lagune Albastre, considerată a fi cea mai mare atracţie a Islandei, renumită în întreaga lume pentru puterile sale vindecătoare. Doritorii se pot bucura de 1 oră de “bălăceală” în apele fierbinți ale lagunei care au o temperatură de aprox. 37-39°C.

După-amiază ne vom deplasa către Peninsula Reykjanes, unde vom vedea zona geotermală Krysuvik, satul pescăresc Grindavik, cel mai vechi far din Islanda, Farul Reykjanes și Hafnir, podul care se află deasupra intersecției plăcilor tectonice Americane cu cele Euroasiatice.

Seara, transfer la aeroport pentru zborul de întoarcere în ţară.

 

Ziua 9: Reykjavik – Munchen – București


Plecare spre Munchen cu compania Lufthansa, de unde vom pleca spre Bucureşti.

Orele de zbor pot fi consultate la secțiunea "zboruri".Locatie Denumire Nr. stele Tip camera
Reykjavik Centerhotel Plaza 3* Dublă standard
Hvolsvollur Hvolsvollur 3* Dublă standard
Vik Dyrholaey 3* Dublă standard
Breiddalsvik Stadarborg 3* Dublă standard
Akureyri Kjarnalundur 3* Dublă standard
Blonduos Blanda 3* Dublă standard
Ruta Data decolarii Data aterizarii Companie
București -> Frankfurt 06:10 19.08.2021 07:40 19.08.2021
Frankfurt -> Reykjavik 11:10 19.08.2021 12:50 19.08.2021
Reykjavik -> Munchen 01:10 27.08.2021 06:55 27.08.2021
Munchen -> Bucureşti 09:00 27.08.2021 12:00 27.08.2021
Orele de zbor sunt ore locale. Pot interveni modificari din partea companiei aeriene.

2330€ Reducere -155€
2175€
/pers. taxe incluse

Servicii incluse:

 • Taxe aeroport
 • Transport intercontinental cu avionul compania Lufthansa pe rutele:
 • - Bucureşti – Frankfurt – Reykjavik
 • - Reykjavik – Munchen – Bucureşti
 • Transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
 • Asistență și traducere din partea agenției pe întreaga durată a deplasării prin însoțitorul de grup
 • 7 nopţi cazare în hoteluri de 3*, după cum urmează:
 • - 2 nopți în Reykjavik
 • - 1 noapte în Hvolsvollur
 • - 1 noapte în Vik
 • - 1 noapte în Breiddalsvik
 • - 1 noapte în Akureyri
 • - 1 noapte în Blonduos
 • Mesele menţionate în program:
 • - 7 mic dejunuri
 • - 3 cine
 • Taxe parcare, taxe de autostradă, poduri, tunele etc.
 • Transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program:
 • - tur de oraș în Reykjavik cu ghid local
 • - excursie în Parcul Naţional Thingvellir – Gullfoss – Geysir – Craterul Kerid
 • - excursie în Insulele Vestmannaeyjar cu vizitarea muzeului Eldheimar
 • - excursie la Cascada Seljalandsfoss, Cascada Skogafoss și plaje cu nisip negru de la Reynisfara
 • - plimbare prin Canionul Fjadrargljufur
 • - excursie în Parcul Naţional Vatnajokull
 • - plimbare cu barca pe Laguna Glaciară Jokulsarlon
 • - traversarea platoului Jokuldalsheioi spre Lacul Myvatn cu opriri la Cascada Rjukandi și la Caldera Krafla
 • - explorare zonă Lac Myvatn, izvoare termale şi bazinele de noroi Namaskard, formaţiunile vulcanice Dimmuborgir și pseudo craterele Skutustadagi
 • - excursie la Cascada Godafoss
 • - vizitarea orașului Akureyri
 • - excursie în Peninsula Trollaskagi cunoscută ca Peninsula Trolilor
 • - vizitarea orășelului Siglufjordur, aflat la mai puțin de 40 km de Cercul Polar
 • - excursie la Blonduos, faimoasa zonă pentru rasele de cai
 • - traversarea tunelului Hvalfjordur, unul dintre cele mai lungi şi mai adânci fiorduri din Islanda
 • - drumeție pe Craterul Grabrok
 • - excursie la Deildartunguhver, cel mai mare izvor termal din Europa și la cascadele Hraunfossar și Barnafoss
 • - vizitarea orășelului Borgarnes
 • - excursie în Peninsula Reykjanes cu zona geotermală Krysuvik, satul pescăresc Grindavik, Farul Reykjanes și Podul Hafnir
 • Asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

Nu sunt incluse:

 • Taxele de oraș - dacă este cazul
 • Asig medicală de călătorie ce include storno și clauza Covid
 • Bacşişuri: 40 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi
 • Excursii opționale:
 • - excursie pe mare observare balene: aprox. 90 euro/pers.
 • - vizitarea Lagunei Albastre: aprox. 80 euro/pers.
 • Supliment 2 cine (opțional):
 • - în Hvolsvollur și Blonduos: aprox. 120 euro/pers.

Observatii:

 • Paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei