Circuit Portugalia: Insula Madeira & Insulele Azore

Funchal – Ponta Delgada – Lisabona: 15 zile

19 august 02 septembrie 2021

Grupuri cu insotitor


Descoperă paradisul Insulei Madeira & Insulelor Azore


Te invităm într-o inedită incursiune insulară în care vei descoperi natura în forma sa unică şi originală a insulei Madeira, numită şi “Vasul floral plutitor” sau “Grădina Domnului”, o adevărată oază de linişte şi relaxare, un tărâm de vis. În fiecare an, capitala Funchal, este decorată cu mii de specii de flori locale înfloritoare și parfumate.

Vei avea prilejul de a admira peisajul pitoresc, îmbrăcat în nuanţe de verde, care fuzionează cu albastrul ceresc al mării, de a te bucura de ospitalitatea tradiţională a localnicilor şi de a savura aromele speciale ale bucătăriei locale.

Arhipelagul Insulelor Azore, cu cele 9 insule care plutesc în Oceanul Atlantic, te vor atrage prin frumuseţea peisajului, vegetaţia luxuriantă, stilul de viaţă relaxat şi liniştit, dar şi pentru vinurile bune.


Ziua 1: Bucureşti – Munchen – Funchal / Insula MadeiraÎntâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă. Plecare spre Munchen cu compania Lufthansa, de unde se va pleca spre Funchal, capitala Insulei Madeira.

După sosirea în Funchal, întâlnire cu ghidul local pentru un tur pietonal de o jumătate de zi al capitalei Insulei Madeira, Funchal, oraş splendid, situat într-un minunat golf înconjurat de munţi. Actuala capitală a insulei, a cărei denumire provine de la “funcho” (fenicul), plantă care creştea din abundenţă în zonă, a fost întemeiată în anul 1421, pe vremea primelor încercări de colonizare ale portughezilor. Prima oprire va fi la Grădina Botanică unde vom admira speciile endemice de flori din Insula Madeira şi alte plante exotice.

A doua oprire va fi la piaţa locală „Mercado dos Lavradores”, unde vom admira femeile îmbrăcate în costume tradiţionale, care vând flori exotice culese din grădinile de pe insulă şi impresionanta piaţă de peşte, unde vom remarca peştele spadă, cel mai popular peşte din zonă. Următoarea oprire va fi la o fabrică de broderie, unde vom putea observa diversele etape ale procesului de fabricaţie a celebrelor broderii madeirene. În încheierea turului vom vizita o cramă şi vom participa la o degustare a diferitelor soiuri din renumitul vin de Madeira.

Cazare la Hotel Four Views Monumental 4* (sau similar 4*).


Ziua 2: Funchal – Ribeira Brava – Porto Moniz – Funchal


Mic dejun.

Opţional, excursie de o zi la Porto Moniz cu ghid local şi dejun inclus. Prima oprire va fi la Camara de Lobos, un pitoresc sat pescăresc situat în apropierea oraşului Funchal, care a fost imortalizat şi de Winston Churchill în timpul şederii sale în Madeira. Aceasta este şi cea mai importantă zonă viticolă din Madeira. Pe măsură ce veţi urca spre zonele mai înalte, veţi observa că plantaţiile cu viţă-de-vie sunt înlocuite de cele de bananieri. Veţi urca până la punctul panoramic Cabo Girao (580 m), cel mai înalt promontoriu din Europa, după care veţi continua de-a lungul coastei sudice a insulei către Ribeira Brava - cea mai veche localitate de pe insulă, înfiinţată în anul 1440. Veți trece prin satul Sao Vicente, Centrul Vulcanismului, unde se află şi peşterile în stâncă. În continuarea zilei veţi ajunge la Porto Moniz, un mic sat situat pe coasta de nord renumit pentru piscinele naturale formate în rocile vulcanice şi pentru uimitoarele cascade.

Dejun. Veţi pleca apoi spre “Laurisilva”, cea mai mare pădure de dafini din lume înscrisă pe lista Patrimoniului Natural Mondial UNESCO, după care veţi coborî spre Funchal prin valea Serra de Aqua.

Cazare la Hotel Four Views Monumental 4* (sau similar 4*).


Ziua 3: Funchal – Eira do Serrado – Monte – Funchal


Mic dejun.

Opţional
, excursie de o jumătate de zi cu ghid local la Eira do Serrado & Monte. Veţi merge spre punctul de observaţie Eira do Serrado, de unde veţi admira frumoasele peisaje din interiorul insulei. Vă veţi opri în satul Monte, situat pe vârful unui deal, deasupra oraşului Funchal, care se mândreşte cu o frumoasă biserică în interiorul căreia se află mormântul lui Carol I, ultimul împărat al imperiului Austro-Ungar. La întoarcere veţi putea avea parte de o experienţă inedită coborând dealul până la Livramento cu o “sanie”, o combinaţie între un coş împletit de răchită şi sanie (coborârea nu este inclusă în tarif). Sania este manevrată de doi carreiros (cărăuşi) pe o distanţă de aprox. 2 km şi poate atinge uneori o viteză de 50 km/h. Acest mijloc de transport datează din anul 1850, de pe vremea când pe acest deal nu era construit funicularul care funcţionează astăzi.

După-amiază timp liber pentru activități individuale.

Cazare la Hotel Four Views Monumental 4* (sau similar 4*).


Ziua 4: Funchal – Camacha – Santana – Funchal


Mic dejun.

Opţional, excursie de o zi la Camacha & Santana cu ghid local şi dejun inclus. Prima oprire va fi în Camacha, una dintre cele mai mari aşezări din interiorul insulei, cunoscută ca centru de producţie al obiectelor din răchită, o destinaţie populară şi datorită faptului că aici s-a ţinut primul meci de fotbal din Portugalia, în anul 1875. În continuare veţi urca spre Pico do Arieiro, al doilea vârf ca înălţime de pe insulă, cu 1810 m în cel mai înalt punct, de unde veţi putea admira priveliştile impresionante asupra insulei. Următoarea oprire va fi la Ribeiro Frio pentru a vedea o crescătorie de păstrăvi, după care veţi pleca către Santana, situat în partea de nord a insulei, probabil cel mai tipic sat de pe insulă, unde veţi putea vedea casele tradiţionale vesel colorate cu acoperişuri de paie.

Dejun. La întoarcerea spre Funchal veţi face o oprire în Machico, oraş construit între mare şi munte, locul unde au debarcat primii navigatori portughezi care au ajuns pe insulă în anul 1419.

Cazare la Hotel Four Views Monumental 4* (sau similar 4*).


Ziua 5: Funchal – Ponta Delgada / Insula Sao Miguel


Mic dejun.

Transfer la aeroport pentru plecarea spre Insula Sao Miguel cu compania Sata Azores Airlines. După sosirea în Ponta Delgada, capitala Insulei Sao Miguel, ne vom întâlni cu ghidul local pentru un tur pietonal al oraşului Ponta Delgada, cel mai populat oraş din Insulele Azore. În timpul turului vom avea prilejul de a admira clădirea Primăriei, una dintre cele mai frumoase clădiri în stil baroc din Ponta Delgada, iniţial casa unei familii bogate de comercianţi din sec. al XVII-lea, Biserica Sao Sebastian, biserica principală a oraşului, ridicată în sec. al XV-lea, Fortăreaţa Sao Bras, care datează din perioada Renaşterii şi Praca Goncalo Velho Cabrail, centrul oraşului Ponta Delgada, unde se găsesc cele trei arcade ale zidului vechi al oraşului. Un alt punct de atracţie pe care îl vom vedea îl reprezintă frumoasele grădini botanice.

Transfer şi cazare la Hotel Neat Avenida 3* (sau similar 3*).


Ziua 6: Ponta Delgada – Sete Cidades – Ponta Delgada


Mic dejun.

Dimineața, vom face o excursie la Sete Cidades, una dintre cele mai renumite zone din Insulele Azore. Ne vom opri în punctul de belvedere de la Vista do Rei de unde vom admira priveliştea asupra celui mai mare lac din Insulele Azore, situat într-un imens crater vulcanic şi care este de fapt format din două lacuri: Lacul Albastru şi Lacul Verde. În continuarea zilei vom vedea şi alte minunăţii ale zonei cum ar fi Lacul ascuns Santiago şi punctul de belvedere Pico do Carvao, care ne va oferi o vedere panoramică asupra centrului şi coastelor nordice şi sudice ale insulei.

Timp liber pentru dejun. Vom vizita apoi plantaţiile de ananas şi vom degusta aromatul lichior de ananas din această zonă.

Întoarcere în Ponta Delgada pentru cazare la Hotel Neat Avenida 3* (sau similar 3*).


Ziua 7: Ponta Delgada – Lagoa do Fogo – Ponta Delgada


Mic dejun.

Dimineaţa, vom face o excursie la Lagoa do Fogo, un lac imens albastru, de aprox. 2 km lungime şi 1 km lăţime, situat în centrul insulei, supranumit „Lacul focului”, înconjurat de munţi înalţi şi vegetaţie endemică luxuriantă. Ne vom deplasa de-a lungul coastei de nord spre Ribeira Grande, situat la 18 km nord-est de Ponta Delgada, unde vom face o scurtă oprire pentru a vedea Biserica Espirito Santo. Aceasta datează din sec. al XVII-lea, fiind una dintre cele mai atractive structuri în stil baroc din întreg arhipelagul.

Vom vizita apoi o „fabrică” în care se produce celebrul lichior din fructul pasiunii, considerat unul dintre simbolurile Insulelor Azore. Excursia va continua pe drumul de munte, spre Lagoa do Fogo, pe parcurs oprindu-ne pentru a admira panorama coastei nordice şi sudice a insulei. Traseul ne va conduce spre satul Lagoa, unde vom vizita o fabrică de ceramică.

Întoarcere în Ponta Delgada pentru cazare la Hotel Neat Avenida 3* (sau similar 3*).


Ziua 8: Ponta Delgada – Horta / Insula Faial


Mic dejun.

Transfer la aeroport pentru zborul către Insula Faial, cunoscută ca Insula Albastră datorită nenumăratelor sale garduri vii de hortensii albastre întâlnite peste tot pe insulă. Plecare spre Horta, capitala Insulei Faial, cu compania Sata Air Acores. Având forma unui pentagon neregulat, Insula Faial acoperă o suprafaţă de aprox. 21 km lungime şi 14 km lăţime, fiind a cincea insulă ca mărime a arhipelagului.

Transfer și cazare la Hotel Horta 4* (sau similar 4*).


Ziua 9: Horta


Mic dejun.

Întâlnire cu ghidul local, care ne va însoţi într-un tur al Insulei Faial. Vom explora şi admira Caldeira do Faial, una dintre cele mai importante atracţii naturale ale insulei. „Caldeira” este craterul unui vulcan stins, cu un diametru de aprox. 1,5 km. Oferind un peisaj unic, cu pante acoperite de verdeaţă, unde ienuperii, cedrii şi ferigile predomină, întreaga zonă a craterului a fost declarată rezervaţie naturală.

Itinerariul zilei va continua spre Capelo, după care ne vom opri la restaurantul Barao Palace pentru dejun şi pentru a ne bucura de delicatesele locale (băuturi incluse). După dejun vom vizita Capelinhos, locul unde se văd încă urmele erupţiei din anul 1957 (intrarea la Centrul de Interpretare a activităţii vulcanilor nu este inclusă, tarif: aprox 10 euro/pers.).

Întoarcere la Horta pentru cazare la Hotel Horta 4* (sau similar 4*).


Ziua 10: Insula Faial – Insula Pico – Insula Faial


Mic dejun.

imp liber pentru activităţi individuale sau excursie opţională de o zi pe Insula Pico cu dejun inclus. Plecare cu ferry-boat-ul către a doua insulă ca mărime din arhipelag, Insula Pico, supranumită „insula munte” datorită celui mai înalt vârf muntos din toată Portugalia, Pico Alto de 2352 m. Veţi începe explorarea insulei cu Arcos do Cachorro, apoi vă veţi opri în satul Sao Roque, în trecut un centru important al vânătorii de balene. Turul va continua spre coasta sudică a insulei, unde vă veţi opri în Lajes pentru a vizita muzeul dedicat vânătorii de balene (biletul de intrare nu este inclus în preţul excursiei).

Dejun cu băuturi incluse la un restaurant local. Întoarcere cu ferry-boat-ul pe Insula Faial pentru cazare la Hotel Horta 4* (sau similar 4*).


Ziua 11: Insula Faial – Angra do Heroismo / Insula Terceira – Biscoitos – Angra do Her


Mic dejun.

Transfer la aeroport pentru plecarea spre Insula Terceira cu compania Sata Air Acores. După sosirea în Angra do Heroismo, capitala insulei Terceira, cel mai vechi oraş din Azore, care datează încă din anul 1474, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 1983, ne vom întâlni cu ghidul local care ne va însoţi într-un tur panoramic şi pietonal al oraşului. Cu acest prilej vom vedea cum acesta a fost construit în stil colonial portughez cu case colorate şi străzi pavate cu piatră, prilej cu care vom admira din exterior Palatul Căpităniei, Catedrala precum şi Mănăstirea Gonzalo (intrări opționale).

După-amiază, vom face turul Insulei Terceira. Vom pleca spre punctul de belvedere Pico das Cruzinhas, care oferă privelişti superbe asupra insulei, după care ne vom îndrepta spre interiorul insulei, unde vom admira Peştera Algar do Carvao. Itinerariul zilei ne va purta în continuare către Biscoitos, unde vom privi cu încântare piscinele naturale din lavă, formate în timpul erupţiilor vulcanice.

Întoarcere în Angra do Heroismo pentru cazare la Hotel Do Caracol 4* (sau similar 4*).


Ziua 12: Angra do Heroismo / Insula Terceira – Lisabona


Mic dejun.

Dimineața, excursie opţională pe mare pentru observarea balenelor şi a delfinilor, ştiut fiind că Insulele Azore sunt un adevărat paradis pentru observarea acestora. În trecut, balenele erau vânate în Insulele Azore, dar astăzi această activitate este interzisă, rămânând doar poveştile spuse în port de pescarii în vârstă.

Transfer la aeroport pentru plecarea spre Lisabona cu compania Tap Portugal. După sosirea în Lisabona, capitala Portugaliei, vom fi transferaţi pentru cazare la Hotel Olissippo Marques de Sa 4* (sau similar 4*).


Ziua 13: LisabonaMic dejun.

Întâlnire cu ghidul local pentru un tur panoramic al oraşului Lisabona, care va include cartierul istoric Belem, puternic legat de descoperirile maritime portugheze, cu frumoasele monumente istorice din sec. XV - XVI. Vom face o oprire pentru fotografii la celebrul Torre de Belem, o bijuterie a artei manueline, monument intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO şi la Monumentul Descoperirilor Maritime, Padrao dos Descobrimentos, cândva punctul de plecare al câtorva expediţii maritime, monument modern construit în cinstea comemorării a 500 de ani de la moartea Prinţului Henric Navigatorul. Vom vizita Biserica Dos Jeronimos, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, construită în stil manuelin în anul 1502, unde se află mormintele lui Vasco da Gama şi Luis de Camoes, marele poet portughez.

Ne vom îndrepta apoi către unul dintre cele mai vechi cartiere ale oraşului, Alfama, vestit pentru pitoreştile străduţe înguste, cu magazine ale diverşilor meşteşugari, după care vom face o incursiune în centrul oraşului, în Baixa, pentru a admira Bulevardul Avenida da Liberdade, Piaţa Marques de Pombal, Piaţa Restauradores și Piaţa Rossio.

Cazare la Hotel Olissippo Marques de Sa 4* (sau similar 4*).


Ziua 14+15: Lisabona – Munchen – Bucureşti


Mic dejun.

Transfer la aeroport pentru plecare spre Munchen cu compania Lufthansa, de unde se va pleca spre Bucureşti

Sosire la Bucureşti la ora 00:45.


Locatie Denumire Nr. stele Tip camera
Funchal Four Views Monumental 4* Dublă
Ponta Delgada Neat Avenida 3* Dublă
Horta Horta 4* Dublă
Angra do Heroismo Do Caracol 4* Dublă
Lisabona Olissippo Marques de Sa 4* Dublă
Ruta Data decolarii Data aterizarii Companie
București -> Munchen 06:25 19.08.2021 07:35 19.08.2021
Munchen -> Funchal 08:50 19.08.2021 12:10 19.08.2021
Funchal -> Ponta Delgada 11:55 23.08.2021 13:00 23.08.2021 Sata Azores Airlines
Ponta Delgada -> Horta 13:00 26.08.2021 13:55 26.08.2021 Sata Air Acores
Horta -> Angra do Heroismo 08:55 29.08.2021 09:35 29.08.2021 Sata Air Acores
Angra do Heroismo -> Lisabona 13:40 30.08.2021 16:55 30.08.2021 Tap Portugal
Lisabona -> Munchen 14:20 01.09.2021 18:20 01.09.2021
Munchen -> Bucureşti 21:45 01.09.2021 00:45 02.09.2021
Orele de zbor sunt ore locale. Pot interveni modificari din partea companiei aeriene.

2300€ Reducere -180€
2120€
/pers. taxe incluse

Servicii incluse:

 • Taxe aeroport
 • Transport continental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Munchen – Insula Madeira şi Lisabona – Munchen – București cu compania Lufthansa
 • Transport cu avionul pe rutele locale: Insula Madeira – Insula Sao Miguel, Insula Sao Miguel – Insula Faial, Insula Faial – Insula Terceira
 • Transport cu avionul pe ruta locală: Insula Terceira – Lisabona, cu compania TAP Portugal
 • Transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
 • Bagaj cală 23 kg/pers.
 • Bagaj mână 8 kg/pers.
 • 4 nopți cazare în Funchal în hotel de 4*
 • 3 nopţi cazare în Ponta Delgada în hotel de 3*
 • 3 nopți cazare în Horta în hotel de 4*
 • 1 noapte cazare în Angra do Heroismo în hotel de 4*
 • 2 nopți cazare în Lisabona în hotel de 4*
 • Mesele menţionate în program:
 • - 13 mic dejunuri
 • - 1 dejun în Insula Faial
 • Tururile şi transferurile menţionate în program
 • ½ de zi tur panoramic și pietonal de oraş în Funchal cu ghid local
 • Intrare şi degustare de vin la cramă în Funchal
 • BONUS: intrare la Grădina Botanică din Funchal
 • Tur pietonal în Ponta Delgada din Insula Sao Miguel, cu ghid local
 • Excursie de ½ de zi la Sete Cidades cu ghid local
 • Excursie la Lagoa do Fogo cu ghid local
 • Tur de 1 zi în Insula Faial cu ghid local
 • Tur panoramic și pietonal de ½ zi în Angra do Heroismo din Insula Terceira, cu ghid local
 • Tur de ½ de zi în Insula Terceira cu ghid local şi intrare la Algar do Carvao
 • ½ tur panoramic și pietonal în Lisabona cu ghid local
 • Ghizi locali
 • Însoțitor de grup din partea agenției: asistență și traducere asigurate
 • Asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

Nu sunt incluse:

 • Taxele de oraş - unde este cazul
 • Bacşişuri: 45 euro/pers. pentru şoferi
 • Excursii opţionale
 • Asigurare medicală și storno recomandată

Observatii:

 • Paşaportul sau cartea de identitate în curs de valabilitate