Circuit Uzbekistan

Samarkand – Bukhara – Khiva – Tashkent, 9 zile

24 octombrie 1 noiembrie 2021

Grupuri cu insotitor


Descoperă Uzbekistan - Țara Domurilor Albastre


Te invităm să păşim împreună pe teritoriul uneia dintre ţările care se află pe puține liste de călătorie, însă a căror istorie este strâns legată de legendarul Drum al Mătăsii - Uzbekistan.

Numită și “ţara domurilor albastre”, este un adevărat paradis pentru cei pasionaţi de istorie şi arheologie, o destinaţie care te poate fermeca doar prin amabilitatea localnicilor, poveştile despre caravane şi negustori, diversitatea şi multitudinea obiectivelor turistice. 

Asia Centrală vine cu surpize plăcute pentru oricine ajunge aici, iar cultura și arta locului se evidențiază cu fiecare ocazie.


Ziua 1: Bucureşti – Istanbul – Samarkand


Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă. Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, de unde se va pleca spre Samarkand.


Ziua 2: Samarkand


După sosirea la Samarkand, întâlnire cu reprezentantul local și transfer pentru cazare la Hotel Konstantin 4* (sau similar 4*) (camerele sunt disponibile începând cu ora 07:00). Mic dejun şi o scurtă pauză de odihnă.

Samarkandul este un oraş al puterii şi declinului în acelaşi timp, datorită istoriei tumultoase pe care a trăit-o. De la oraş strategic şi nod comercial al caravanelor de pe Drumul Mătăsii în periplul lor către China, India şi Persia, până la rolul de capitală pe care l-a jucat de-a lungul timpului sub dominaţia diferitelor imperii şi naţiuni, Samarkandul a rămas neschimbat şi a ascuns în multitudinea obiectivelor sale turistice toată moştenirea cultural-artistică pe care i-au lăsat-o cei care l-au locuit. Vreme de secole a fost o capitală a Islamului moderat şi luminat, un centru al dervişilor şi sufiţilor, savanţilor, astronomilor şi medicilor din această parte a lumii.

După-amiază vom participa la turul de oraş care va include Observatorul lui Ulugh Beg, mare astronom şi matematician şi totodată nepotul lui Timur Lenk, Mausoleul Gur-Emir, emirul care a construit macabre piramide din capetele învinşilor săi, situl arheologic Afrosiab şi Muzeul de Istorie al Samarkand-ului.

Cină la un restaurant local. Cazare în Samarkand la Hotel Konstantin 4* (sau similar 4*).


Ziua 3: Samarkand


Mic dejun.

În această zi vom continua turul de oraş care va include Piaţa Registan, în traducere “locul nisipos”, care a devenit centrul oficial al oraşului încă din vremea lui Timur Lenk. Piaţa este străjuită de cele 3 medrese importante ale oraşului aflate sub patronajul UNESCO: Medresa lui Ulugh Beg, Medresa Sher - Dor şi Medresa Tilla Kori.

Turul va continua cu Moscheea Bibi Khanum, numită aşa în cinstea celei mai iubite soţii a lui Timur Lenk, Necropola Shakhi - Zinda ansamblu de mausolee datând din perioada sec. XI - XII, care conform legendei a fost construit deasupra mormântului lui Kussam, fiul lui Abbas şi nepotul Profetului Mahomed.

Cină la un restaurant local. Cazare în Samarkand la Hotel Konstantin 4* (sau similar 4*).


Ziua 4: Samarkand – Bukhara


Mic dejun.

Dimineaţa vom pleca spre Bukhara. Pe traseu vom vizita Sitora-i-Mokhi Khosa, unde vom admira reşedinţa ultimului emir de Bukhara. Oraşul Bukhara este capitala provinciei cu acelaşi nume, fiind cel de-al 5-lea oraş ca mărime al ţării. A fost locuit încă din timpuri străvechi (aprox. din sec. al V-lea), iar de-a lungul timpului s-a remarcat ca un important centru cultural şi artistic, ca de altfel şi ca un important nod comercial pe Drumul Mătăsii. Oraşul a fost o lungă perioadă de timp capitala Imperiului Samanid, între secolele IX - X şi multă vreme oraşul a fost numit “Stâlpul Islamului”, deoarece pe lângă viaţa activă spirituală care a înflorit aici, a fost îndrăgit şi folosit ca reşedinţă de mari personalităţi ale lumii intelectuale persane în perioada Evului Mediu.

Sosire la Bukhara şi transfer la hotel. După-amiază vom începe explorarea oraşului Bukhara, prilej cu care vom vedea Complexul LiabiKhauz compus din Medresele Nodir-Divan-beghi, Kukeldash şi Khonako, Moscheea Magoki - Attari şi Medresa Chor Minor, utilizată în trecut ca bibliotecă pentru studenţi.

Cină şi cazare în Bukhara la Hotel Omar Khayam 3* (sau similar 3*).Ziua 5: BukharaMic dejun.

Zi dedicată oraşului Bukhara, prilej cu care vom vizita cele mai importante medrese şi moschei ale oraşului, precum Mausoleul dinastiei Samanide (sec. IX - X), o capodoperă a arhitecturii funerare islamice, considerată a fi primul mausoleu islamic din Asia Centrală, Mausoleul Chashma - Ayub, bazarul local, Moscheea Bolo Khauz cu minaretul şi bazinele sale, Fortăreaţa Ark, reşedinţa emirilor de Bukhara, Medresa lui Ulugh Beg, celebrul matematician, astronom şi sultan persan care a domnit aici în perioada timuridă şi ale cărui contribuţii sunt recunoscute şi apreciate astăzi în matematică şi astronomie, Poi - Kalyan, a cărui particularitate o reprezintă minaretul care datează din sec. al XII-lea, care a devenit simbolul oraşului, complex unde vom putea admira Medresa Miri-Arab, Minaretul Kalyan şi Moscheea Djuma şi frumoasa Medresă a hanului Abdulaziz.

În încheierea zilei vom asista la o reprezentaţie artistică tradiţională în curtea interioară a Medresei Nodir Divan Begi (dacă vremea va permite). Înainte de a ne întoarce la hotel, vom lua cina în mijlocul unei familii din Bukhara, pentru a cunoaşte mai bine tradiţiile şi obiceiurile locale. Aici, ca şi în restul circuitului, vom avea ocazia de a simţi cel mai bine căldura şi amabilitatea localnicilor.

Cazare în Bukhara la Hotel Omar Khayam 3* (sau similar 3*).


Ziua 6: Bukhara – Khiva


Mic dejun.

Plecare spre Khiva de-a lungul Deşertului Kyzylkum sau “deşertul roşu”, cum este numit în turcă. Khiva este unul dintre oraşele şi punctele de oprire de pe legendarul Drum al Mătăsii. Deşi despre acest oraş legenda spune că ar fi fost construit de însuşi Shem, fiul biblicului Noe, dovezile arheologice îi situează apariţia în sec. al VIII-lea, când este amintit ca cetate importantă şi punct comercial pentru caravanele de negustori care parcurgeau Drumul Mătăsii din Asia către estul şi vestul Europei.

Cină şi cazare în Khiva la Hotel Asia Khiva 3* (sau similar 3*).


Ziua 7: Khiva – TashkentMic dejun.

În această zi vom face un tur al oraşului Khiva care va include partea veche a oraşului, Ichan - Kala, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, zonă înconjurată cu ziduri puternice care datează din Evul Mediu, cu porţi orientate către toate cele 4 puncte cardinale, conferind astfel întregului ansamblu înfăţişarea unei fortăreţe. Vom fi uimiţi de frumuseţea medreselor şi a minaretelor care domolesc cu albastrul lor strălucitor asprimea şi arşiţa naturii înconjurătoare.

Vom vizita Palatul Tash - Khauli unde vom vedea din curtea interioară Kurynysh Khana, folosită în timpuri străvechi la recepţiile oficiale, o splendidă cameră cu portice monumentale, împodobite cu ornamente asemănătoare stilului majolica din Portugalia. Vom descoperi apoi o altă mărturie a stilului arab arhaic, Moscheea Juma, care datează din sec. al X-lea şi minaretul situat în apropierea acesteia care datează încă din sec. al IX-lea.

Vom vizita în continuare Mausoleul Seyid Allauddin şi Moscheea Bagbanli care datează din sec. al XIV-lea. În timpul turului vom mai vedea pe lângă pleiada de medrese construite în sec. XVII - XVIII şi Mausoleul Pakhlavan-Makhmud, Minaretul Kalta Minor, Medresa Mukhammed Amin Khan, Medresa şi Minaretul Islam Khodja

În încheierea turului, ne vom opri în punctul panoramic de pe platforma Ak - Sheikh Bobo pentru a surprinde cele mai frumoase fotografii.

Cină la un restaurant local şi transfer la aeroportul din Urgench pentru plecarea spre Tashkent cu compania Uzbekistan Airways. Transfer pentru cazare în Tashkent la Hotel City Palace 4* (sau similar 4*).    


Ziua 8: Tashkent


Mic dejun.

Începând cu anul 1930, capitala a fost mutată la Tashkent. Vom porni în turul panoramic al oraşului care va include Piaţa Imamului Khast, epicentrul oraşului, Medresa Barak Khan, fondată în sec. al XVI-lea de către un descendent al lui Timur Lenk care a domnit în Tashkent pentru dinastia Shayabanida, Moscheea şeicului Tillya, construită în aceeaşi perioadă cu Medresa Barak Khan, precum şi Mausoleul Kafal Shashi, un mare poet, doctor şi filosof musulman care a trăit în Tashkent în perioada anilor 904 - 979, Piaţa Independenţei, Piaţa Amir Temur, Piaţa Teatrului Alisher Navoi după care vom vizita metroul din Tashkent şi Muzeul de Arte Aplicate, construit la sfârşitul sec. al XIX-lea de către meşteşugarii locali.

În continuarea zilei vom vizita Medresa Kukeldash şi bazarul de mirodenii Chorsu, cel mai mare din Tashkent.

Cină la un restaurant local. Cazare în Tashkent la Hotel City Palace 4* (sau similar 4*).


Ziua 9: Tashkent – Istanbul – Bucureşti


Transfer la aeroport pentru plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, de unde se va pleca spre Bucureşti.

Salomat bo'ling - Rămâi cu bine, Uzbekistan!


Locatie Denumire Nr. stele Tip camera
Samarkand Konstantin 4* Dublă standard
Bukhara Omar Khayam 3* Dublă standard
Khiva Asia Khiva 3* Dublă standard
Tashkent City Palace 4* Dublă standard
Ruta Data decolarii Data aterizarii Companie
București -> Istanbul 09:55 24.10.2021 11:20 24.10.2021
Istanbul -> Samarkand 21:55 24.10.2021 04:15 25.10.2021
Urgench -> Tashkent 22:35 30.10.2021 23:55 30.10.2021 Uzbekistan Airways
Tashkent -> Istanbul 03:30 01.11.2021 06:55 01.11.2021
Istanbul -> Bucureşti 08:30 01.11.2021 08:50 01.11.2021
Orele de zbor sunt ore locale. Pot interveni modificari din partea companiei aeriene.

1880€ Reducere -140€
1740€
/pers. taxe incluse

Servicii incluse:

 • Taxe aeroport
 • Transport intercontinental cu avionul compania Turkish Airlines pe rutele:
 • - Bucureşti – Istanbul – Samarkand
 • - Tashkent – Istanbul – Bucureşti
 • Transport local cu avionul pe ruta: Urgench – Tashkent cu compania Uzbekistan Airways
 • Transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
 • 5 nopţi de cazare în hoteluri de 4* şi 3 nopţi de cazare în hoteluri de 3*, după cum urmează:
 • - 3 nopți Samarkand
 • - 2 nopți Bukhara
 • - 1 noapte Khiva
 • - 2 nopți Tashkent
 • Mesele menţionate în program:
 • - 7 mic dejunuri
 • - 7 cine
 • Transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
 • Taxe de intrare la obiectivele menţionate în program
 • Ghizi locali
 • Asistență și traducere din partea agenției pe întreaga durată a deplasării prin însoțitorul de grup
 • Asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

Nu sunt incluse:

 • Bacşişuri: 35 euro/pers., pentru ghizi, şoferi
 • Asigurare medicală și storno recomandată

Observatii:

 • Paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei
 • Vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă
 • Pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti