Circuit Islanda - Aurora Boreală

Reykjavik – Parcul Naţional Thingvellir – Geysir – Reynisfjara – Akureyri – Borgarfjorour, 9 zile

21 29 octombrie 2021

Grupuri organizate Grupuri cu insotitor


Descoperă o destinație de care te vei îndrăgosti, cu siguranță!Ești invitat în spectaculoasa Islandă în căutarea Aurorei Boreale despre care vei afirma că “ți-a luminat” viața.

Islanda - tărâmul focului și al gheții! O lume desprinsă dintr-un basm unde oamenii trăiesc în zi de astăzi în buna vecinătate cu spiridușii și zânele cascadelor maiestuase. Deși sună ca o poveste ireală dar frumoasă, te invităm în această călătorie superbă să te convingi că poveștile pot deveni realitate! 

Perioada călătoriei este special selectată pentru a putea experimenta cu adevărat vara Islandeză și nopțile ei albe. Este o experiență unică! 


Ziua 1: București – Frankfurt – Reykjavik


Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă. Plecare spre Frankfurt cu compania Lufthansa, de unde se va pleca spre Reykjavik.

Sosire în Reykjavik, cel mai mare oraş al ţării, care numără aprox. 115.000 de locuitori, aproape o jumătate din populaţia Islandei, prima aşezare locuită din Islanda, numele său traducându-se ca “Golful Fumurilor”, cel mai probabil din cauza aburilor care se ridică deasupra izvoarelor fierbinţi. Tur panoramic și pietonal de oraş care va include Primăria, utilizată deseori pentru expoziţii de artă, Clădirea Parlamentului, Catedrala, Casa Höfði, locul în care s-a ţinut summit-ul din anul 1986, Centrul Vechi, Lacul Tjornin, punctul de belvedere The Perlan, vechiul port, precum şi principalul punct de reper al oraşului, Biserica Luterană Hallgrímskirkja.

Cazare în Reykjavik la Hotel Grandi by Centerhotels 4* (sau similar 4*).


Ziua 2: Reykjavik – Circuitul de Aur – Fludir


Mic dejun.

Dimineaţa vom porni în aventura noastră în Islanda, țara mistică a elfilor şi a celebrilor vikingi, care surprinde prin climatul moderat, vulcani magnifici, gheţari impresionanţi, gheizere fierbinţi, iceberguri uriaşe şi cascade de poveste, care va începe cu Circuitul de Aur - Golden Circle. Vom face pentru început o vizită în Parcul Naţional Thingvellir, locul unde a fost construit Parlamentul Islandez în anul 930. Parcul face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind unul dintre cele mai frumoase şi mai interesante locuri de pe Terra, situat la intersecţia plăcilor tectonice Nord Americană şi Eurasiatică.

Ne vom îndrepta apoi către “cascada de aur” Gullfoss, un simbol al ţării, una dintre cele mai impresionante cascade din Europa, formată pe Râul Hvita şi alimentată de Gheţarul Langjökull, unul dintre cei mai mari din ţară.

Vom pleca apoi către regiunea Geysir, faimoasă pentru izvoarele fierbinţi care ţâşnesc la anumite intervale de timp. În urma acestui fenomen, toate celelalte izvoare din lume au fost denumite după Marele Geysir. Aici vom vedea Gheizerul Strokkur, unul dintre cele mai active gheizere din zonă, care oferă un minunat spectacol vizitatorilor, aruncând la fiecare 5-6 minute un jet de apă fierbinte la o înălţime de 20-25 m.

Vom avea de asemenea ocazia să vizităm Craterul Kerid, care măsoară 55 m adâncime, 170 m lățime și 270 m în circumferință și care se pare că are o vechime de aprox. 3000 de ani. Lacul din crater este superficial, adâncimea fiind în funcție de precipitații și alți factori, dar ca urmare a mineralelor provenite din solul din jur, apa are o nuanță unică albăstruie și izbitor de vie.

Ne vom îndrepta apoi spre Fludir, unde ne vom bucura de apele termale de la Secret Lagoon (taxa de intrare este inclusă). Construită în anul 1891, aceasta este prima piscină amenajată cu ape termale din Islanda, departe de „lumea dezlanţuită”, locul ideal de relaxare după incursiunea Golden Circle, din timpul zilei.

Cazare în Fludir la Hotel Icelandair 3* (sau similar 3*).Ziua 3: Fludir – Reynisfjara – SkaftafellMic dejun.

În prima parte a zilei ne vom îndrepta spre grațioasa Cascada Seljalandsfoss, una dintre puţinele cascade prin spatele căreia ne vom putea plimba, după care vom ajunge la o altă cascadă, Skogafoss, una dintre cele mai mari şi mai frumoase cascade din Islanda, în aproprierea căreia vom vedea şi Gheţarul Myrdalsjokull care o domină.

În continuarea zilei ne vom apropia de Sólheimajökull, unul dintre cei mai accesibili gheţari ai Islandei, pe care vom putea face câţiva paşi, prilej de a admira spectacolul sloiurilor ce se desprind din blocul imens de gheaţă. Traseul zilei va continua către frumoasele plaje cu nisip negru de origine vulcanică şi spre impresionantele formaţiuni stâncoase de la Reynisfjara, după care ne vom îndrepta pentru cazare în zona Skaftafell la Hotel Foss Glacier Lagoon 4* (sau similar 4*), situat departe de luminile orașului, lângă Cascada Norafoss.

Seara vom porni într-o primă „vânătoare” a jocurilor de lumini ale Aurorei Boreale. Luminile Nordului îşi pot face apariţia pe neașteptate, însă pentru a ne bucura din plin de simfonia culorilor, ne vom aventura timp de aprox. 2 ore cu un bus în împrejurimile sălbatice, de unde cu puţin noroc vom putea admira magia Aurorei Boreale.

Întoarcere la hotel pentru cazare.


Ziua 4: Skaftafell – Parcul Naţional Skaftafell – Mödrudalur


Mic dejun.

Plecare spre Parcul Naţional Skaftafell, o frumoasă oază verde aflată sub Oraefajokull, cel mai înalt vârf muntos din Islanda. Considerat a fi cel mai mare parc naţional european, este şi cel mai vizitat loc din Islanda, care încântă turiştii prin spectacolul oferit de diversitatea peisajului: canioane, iceberguri, văi suspendate, lacuri glaciare etc..

Ne vom deplasa către laguna glaciară Jokulsarlon, unde iceberguri imense, care se desprind din Gheţarul Breiðamerkurjökull, parte a Gheţarului Vatnajökull, plutesc pe apa liniştită şi adâncă a lagunei. Pe lângă “dansul icebergurilor”, laguna oferă şi un spectacol splendid datorită schimbării culorii bucăţilor de gheaţă în funcţie de culoarea cerului şi de momentul zilei, pe care-l vom putea admira într-o fascinantă plimbare cu barca printre iceberguri.

În continuarea zilei vom porni de-a lungul litoralului East Fjords bucurându-ne de peisaje minunate, îndreptându-ne spre Mödrudalur, unde ne vom caza la Guest House Fjalladyrd 3* (sau similar 3*).

Seara vom porni într-o altă „vânătoare” a Aurorei Boreale.


Ziua 5: Mödrudalur – Lacul Myvatn – Akureyri


Mic dejun.

În această zi ne vom deplasa spre Lacul Myvatn, un adevărat paradis pentru cei cărora le place să admire diverse specii de păsări, peisajul fiind deosebit de interesant datorită formaţiunilor geologice şi vulcanice, fiind asemănat cu cel marţian. Vom înţelege această asociere, deoarece pe traseu ne vom opri la Caldera Krafla, situată la marginea plăcilor tectonice Eurasiatică și Americană, unde vom vedea fumegând câmpul de lavă Leirhnjukur. În aceeaşi zonă de deșert artic uimitor, vom vedea întinderea de izvoare termale şi bazine de noroi Namaskard, zona Muntelui Hverfell şi vom explora formaţiunea vulcanică Dimmuborgir.

În continuarea zilei vom vizita Cascada Godafoss, unde legenda spune că zeii nordici antici Ooinn şi Por veghează asupra bunăstării ţării. Vom pleca apoi spre Akureyri, oraş care se află la doar 100 km distanţă față de cercul Arctic, o regiune surprinzător de verde, cu multă vegetaţie şi o grădină botanică faimoasă, care pentru mulţi localnici, reprezintă cel mai frumos oraş al ţării.

Cazare în zona Akureyri la Hotel Kea 3*+ (sau similar 3*+).


Ziua 6: Akureyri – Dalvik – Siglufjordur – Blonduos


Mic dejun.

Zi dedicată explorării zonei de nord a țării unde se află Akureyri, acest oraș amplasat între munți și ocean, suficient de mare pentru a oferi o bogată selecție multiculturală, dar și suficient de mic pentru a fi considerat bucolic. Ne vom bucura de panorama către ocean din partea inferioară a Fiordului Eyjafjörður și vom fi uimiți de cât de abrupte sunt unele dintre străzile orașului, care pe măsură ce a crescut, s-a putut extinde doar în sus, pe munți.

Vom pleca apoi spre Hauganes, unde veți putea opta pentru o excursie pe mare pentru a observa balenele și spre Dalvik, orășel pescăresc aflat în paradisul natural al Peninsulei Tröllaskagi (sau Peninsula Trolilor). În continuarea zilei vom ajunge în Siglufjordur, un orășel istoric cu case vesel colorate, aflat la mai puțin de 40 km de Cercul Polar, care a crescut în anii ‘50, când a avut loc o ascensiune uluitoare în domeniul pescuitului de hering.

Opţional veţi putea vizita aici și premiatul muzeu maritim și industrial Era Herring, care surprinde zilele de “glorie” ale orașului, într-un trio de expoziții elaborate, amplasate în trei clădiri situate în portul deosebit de pitoresc.

După-amiază ne vom îndrepta spre Blonduos, o zonă faimoasă pentru rasele de cai și pentru istoria sa. Ca fapt contrariant, cu timpul, caii au ajuns să fie aici mai numeroși decât oamenii.

Cazare în Blonduos la Hotel Blanda 3* (sau similar 3*).Ziua 7: Blonduos – Borgarfjorour – Reykjavik


Mic dejun.

Plecare spre Reykjavik, trecând prin tunelul Hvalfjordur, aflat sub fiordul cu același nume, unul dintre cele mai lungi şi mai adânci fiorduri din Islanda. Vom ajunge în Borgarfjorour, unde vom vedea splendida cascadă de la Hraunfossar, sau “cascada de lavă” și apoi Barnafoss sau “cascada copiilor”, despre care legenda spune că doi băieți au pierit în încercarea de a trece căderea apei peste un pod din piatră naturală.

Vizită inclusă la legendara Laguna Albastră, considerată a fi cea mai mare atracţie a Islandei, renumită în întreaga lume pentru puterile sale vindecătoare, unde ne vom putea bucura de 1 oră de “bălăceală” în apele fierbinți ale lagunei care au o temperatură de aprox. 37-39°C.

Cazare la Hotel Bed & Breakfast Keflavik Airport 3* (sau similar 3*).


Ziua 8+9: Reykjavik – Frankfurt – București


Mic dejun.

Dimineață ne vom deplasa către Peninsula Reykjanes, unde vom vedea zona termală Krysuvik, satul pescăresc Grindavik, cel mai vechi far din Islanda - Farul Reykjanes și Hafnir, podul care se află deasupra intersecției plăcilor tectonice Americane cu cele Euroasiatice.

Transfer la aeroport pentru plecarea spre Frankfurt cu compania Lufthansa, de unde vom pleca spre Bucureşti. Sosire la București la ora 00:20.


Locatie Denumire Nr. stele Tip camera
Reykjavik Grandi by Centerhotels 4* Dublă standard
Fludir Icelandair 3* Dublă standard
Skaftafell Foss Glacier Lagoon 4* Dublă standard
Mödrudalur House Fjalladyrd 3* Dublă standard
Akureyri Kea 3* Dublă standard
Blonduos Blanda 3* Dublă standard
Reykjavik Bed & Breakfast Keflavik Airport 3* Dublă standard
Ruta Data decolarii Data aterizarii Companie
București -> Frankfurt 07:10 21.10.2021 08:40 21.10.2021
Frankfurt -> Reykjavik 10:30 21.10.2021 12:10 21.10.2021
Reykjavik -> Frankfurt 13:35 28.10.2021 19:10 28.10.2021
Frankfurt -> Bucureşti 21:00 28.10.2021 00:20 29.10.2021
Orele de zbor sunt ore locale. Pot interveni modificari din partea companiei aeriene.

2000€ Reducere -180€
1820€
/pers. taxe incluse

Servicii incluse:

 • Taxe aeroport
 • Transport intercontinental cu avionul compania Lufthansa pe rutele:
 • - Bucureşti – Frankfurt – Reykjavik
 • - Reykjavik – Frankfurt – Bucureşti
 • Transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
 • Asistență și traducere din partea agenției pe întreaga durată a deplasării prin însoțitorul de grup
 • 7 nopţi cazare în hoteluri de 4*, 3*+ și 3*, după cum urmează:
 • - 2 nopți în Reykjavik
 • - 1 noapte în Fludir
 • - 1 noapte în Skaftafell
 • - 1 noapte în Mödrudalur
 • - 1 noapte în Akureyri
 • - 1 noapte în Blonduos
 • Mesele menţionate în program:
 • - 7 mic dejunuri
 • Transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program:
 • - excursia Circuitul de Aur - Golden Circle cu vizitarea Parcului Național Thingvellir, a gheizerelor și Cascadei Guffoss
 • - taxă de intrare la Secret Lagoon
 • - vizitarea plajelor cu nisip negru şi a formaţiunilor stâncoase de la Reynisfjara
 • - vizitarea Parcului Naţional Skaftafell
 • - plimbare cu barca pe laguna glaciară Jokulsarlon
 • - deplasare cu bus (aprox. 2 ore/noapte) pentru observarea Aurorei Boreale (vizibilitatea acesteia nu poate fi garantată)
 • - excursie la Lacul Myvatn
 • - vizitarea Lagunei Albastre
 • Asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

Nu sunt incluse:

 • Taxele de oraș - dacă este cazul
 • Supliment 4 cine: aprox. 230 euro/pers.
 • Bacşişuri: 40 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi
 • Excursii opționale:
 • - excursie pe mare observare balene: aprox. 85 euro/pers.
 • Asig medicală de călătorie ce include storno și clauza Covid

Observatii:

 • Paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei