Israel - Țara Sfântă - in vacanta de vara, 6 zile

Ierusalim - Tel Aviv - Betleem – Râul Iordan – Marea Moartă - Marea Galileei - Nazaret - Ein Karem

24 29 iunie 2021

Grupuri organizate Oferte Speciale


Ziua 1- București - Tel Aviv – Betleem

Bucura-te de un circuit deosebit, cu profunda incarcatura spirituala: pe urmele Mantuitorului in Tara Sfanta, chiar in vacanta de vara a copiilor: Ierusalim  - Tel Aviv - Betleem – Râul Iordan – Marea Moartă - Marea Galileei - Nazaret - En Kerem.

Astazi veti avea zborul Bucuresti - Tel Aviv. 

Dupa sosirea pe Aeroportul International din Tel Aviv, aveti transfer la Hotel Paradise 4* sau similar in Betleem, unde veti avea cina inclusa. 
Ziua 2 : Betleem

Mic dejun

In aceasta zi veti vizita Betleemul, locul in care s-a nascut Iisus. Veti incepe cu vizitarea Bisericii Nasterii Domnului, care este una dintre cele mai vechi biserici crestine. Usa umilintei, o intrare mica dreptunghiulara in biserica, a fost creata in vremurile otomane pentru a preveni intrarea carutelor conduse de jefuitori si pentru a-l obliga chiar si pe cel mai important vizitator sa coboare de pe cal atunci cand intra in locul sfant. 

Apoi veti vizita Grota Nasterii Domnului - o caverna rectangulara sub biserica. O stea de argint in podea marcheaza chiar locul in care se crede ca s-a nascut Hristos. Este important de mentionat faptul ca Steaua de la Betleem și catapeteasma sunt donate de domnitori români. Steaua este o donație din partea familiei Mavrocordat, în numele poporului său. 

Steaua de argint are paisprezece colțuri, fiecare reprezentând cele paisprezece neamuri,
câte au fost de la Avraam la David, apoi de la David la strămutarea în Babilon, și apoi de la strămutarea în Babilon până la Hristos. Este incrustată într-o mare lespede de piatră, iar inscripția de pe ea mărturisește: „Aici S-a născut Iisus Hristos, din Fecioara Maria. 1717“. Inscripția este în limba latină deoarece în anul 1717, atunci când a fost așezată această stea, biserica era sub stăpânire catolică.

Podeaua este pavata in marmura si 15 lampi atarna deasupra stelei (sase apartin grecilor, cinci armenilor si patru latinilor).
 

La cativa pasi de locul nasterii este Capela a Manger, detinuta de romano-catolici. Din biserica de sus, o usa in absida de nord va va conduce spre Biserica Sf Ecaterina. Biserica a fost construită după Războiul din Crimeea, în anul 1881. Potrivit tradiției, această biserică a fost zidită pe locul în care Mântuitorul i-a apărut Sfintei Ecaterina din Alexandria, anunțându-i moartea martirică. 

Sub biserica Sfânta Ecaterina este grota Fericitului Ieronim, cel care a tradus pentru prima oară Vechiul Testament, din limba ebraică în limba latină, limba oficială a Imperiului Roman.

Drumul continua de-a lungul zidului Orasului Vechi spre Muntele Sion, unde se viziteaza "Camera de sus", locul in care Iisus a luat Cina cea de Taina in noaptea de inainte sa fie prins de catre romani si judecat.

Cazare si cina la hotel in Betleem

Ziua 3: Ierusalim

Mic dejun

Plecare spre Ierusalim, orasul in care evrei, crestini si musulmani vin pentru a-si aduce tributul de credinta. Oprire pe Muntele Maslinilor pentru priveliste asupra Ierusalimului. Muntele Maslinilor este despartit de Cetatea Sfanta prin Valea lui Iosafat din Biblie, unde se presupune ca va avea loc Judecata tuturor neamurilor.

De aici veti putea vedea orasul intre vaile Hinomului si Chedronului, cea mai importanta poarta dintre cele 8 ale Ierusalimului - Poarta de Aur, Muntele Moria - locul unde Avram l-a oferit pe Isac ca sacrificiu lui Dumnezeu, Muntele Tempului, Muntele Sion dar si Cetatea lui David. 

Veti vizita apoi Capela Inaltarea Domnului, locul in care primii crestini au inceput sa comemoreze Inaltarea lui Iisus. Veti merge si la Manastirea Tatal Nostru, construita pe locul in care Iisus i-a invatat pe ucenici rugaciunea Tatal Nostru.

 

Coborând strada îngustă dinspre vârful Muntelui Măslinilor, la circa 300 de metri de Mănăstirea Sfânta Maria Magdalena, vom intalni Mănăstirea Dominus Flevit, pe locul unde Mântuitorul a plâns pentru necredința Ierusalimului și a profețit apropiata lui dărâmare. Tot aici a proorocit Domnul și sfârșitul lumii.

Vom vedea si Ghetsimani, gradina situata la poalele Muntelui Maslinilor, unde Iisus si ucenicii Lui s-au rugat inainte de crucificare - "Si au ajuns la un loc ingradit, numit Ghetsimani, si a zis ucenicilor Sai: Sedeti aici, in timp ce eu ma voi ruga" (Matei, XXVI 36).

In gradina Ghetsimani se ridica Biserica Tuturor Natiunilor, cunoscuta ca Bazilica Agoniei, construita de arhitectul italian Antonio Barluzzi in jurul anului 1920, cu referire la noaptea in care Hristos a stat aici in ajunul patimirii sale. La aproximativ 100 m de bazilica este o grota naturala, neschimbata, in care Isus si ucenicii au stat de mai multe ori pe timp de noapte. Aproape de grota este Mormantul Maicii Domnului, unde mama lui Iisus a fost inmormantata. 
 

Veti continua cu vizitarea Cetatii Ierusalimului prin poarta Sf Stefan, primul martir care l-a mărturisit pe Hristos cu preţul propriei vieţi.

Veti vizita Biserica Sf Ana, construita pe locul in care se presupune ca se afla casa parintilor Maicii Domnului, Ioachim si Ana, casa in care s-a nascut Fecioara Maria. Este un profund loc religios, cu in istoric incarcat de evenimente, distrusa de arabi si reconstruita de cruciati.

Veti vedea si Scaldatoarea Betezda, locul in care a avut loc una din minunile Domnului Iisus. In acest loc a vindecat slabanogul care era bolnav de treizeci si opt de ani, spunandu-i "Ridica-te! Ia-ti patul si umbla".

Veti parcurge Drumul Crucii - Via Dolorosa spre Golgota, de langa Poarta Leilor din cartierul musulman pana la Biserica Sfantului Mormant din cartierul crestin, acoperind 500 metri. 

Veti vizita Mormantul Sfant, cel mai sfant loc crestin din lume. La cativa metri de intrarea in Biserica Mormantului Sfant se afla Piatra Ungerii - o lespede din piatra rosiatica ce protejeaza locul in care Iosif din Arimateea si Nicodim au asezat trupul Domnului dupa ce l-au coborat de pe cruce.

Cazare si cina la hotel in Betleem.


Ziua 4: Râul Iordan și Marea Moartă

Mic dejun. 

Timp liber la dispoziție sau excursie opțională la Râul Iordan, locul de botez al lui Iisus, vizita panoramica a Manastirii Carantania de la Poalele Muntelui Ispitirii. Numele „Carantania” vine de la cele 40 de zile de post, petrecute în peșterile de aici de Iisus. Postul extrem și rugăciunea au impregnat de la început aceste stânci. Pe una din ele, păstrată în forma ei naturală, tradiția spune că a stat Mântuitorul în timpul dialogului cu îngerul întunericului. 

Oprire la Qumran, asezare arheologica unde au fost descoperite Manuscrisele de la Marea Moartă - scrise cu aproximativ 2.000 de ani în urmă pe pietre si papirusuri ce conţin aproape 900 de texte scrise in ebraica si aramaica. 

Veți vedea si Marea Moartă, sursa unica de apa, ce se afla la - 400 m sub nivelul Oceanului Planetar. Marea Moartă este cea mai sarata dintre toate sursele naturale de apa si are o compozitie chimica deosebita.

Cina si cazare la hotel in Betleem.

 Ziua 5: Tiberias - Marea Galileei - Capernaum - Nazaret

Mic dejun.

Timp liber la dispoziție sau excursie opțională cu autocarul catre Tiberias, imbarcare pe vapor si croaziera pe Marea Galileei. Traseul continua catre Capernaum, locul unde a stat Iisus dupa ce a parasit Nazaretul.

Va veti opri la Tabgha pentru vizitarea Bisericii Fericirii Depline, pe Muntele Fericirilor, locul in care Iisus a tinut predica despre fericiri. Predica de pe Munte are 9 versete, fiecare incepand cu "Fericiti sunt…". Gradinile racoroase si linistite cu vedere spre Marea Galilee si peisajul in care Iisus a predicat fac din acest loc unul special pentru a contempla una dintre cele mai faimoase invataturi crestine.

Dupa-amiaza, vizită la Nazaret, la Basilica Bunei-Vestiri. Nazaret a fost un mic oras evreiesc din perioada romana si bizantina si aici se afla Basilica Bunei-Vestiri, o biserica catolica moderna, construita pe ruinele unor biserici bizantine din perioada Cruciadelor. In incinta acestei biserici se afla grota in care Fecioara Maria a fost instiinta de Arhanghelul Gavril ca il va naste pe Iisus. Biserica este un important loc de pelerinaj pentru cei in cautare de liniste.


Cina si cazare la hotel in Betleem.

 Ziua 6: En Kerem - Jaffa - Tel Aviv - Bucuresti

Mic dejun.

Deplasare cu autocarul catre Ein Karem, locul de nastere al lui Ioan Botezatorul. Veti merge mai apoi catre catre Jaffa, un port străvechi la Marea Mediterana, unul din cele mai vechi orașe-porturi din lume. Aici vom veti face un tur de oras.

Transfer la aeroport in Tel Aviv pentru check-in si imbarcare cu destinatia Bucuresti - Otopeni.

 


Locatie Denumire Nr. stele Tip camera
Betleem Hotel Paradise sau similar 4* Dubla standard
Ruta Data decolarii Data aterizarii Companie
Bucuresti -> Tel Aviv 18:20 24.06.2021 21:00 24.06.2021
Tel Aviv -> Bucuresti 21:55 29.06.2021 00:45 30.06.2021
Orele de zbor sunt ore locale. Pot interveni modificari din partea companiei aeriene.

670€ Reducere -120€
550€
/pers. taxe incluse

La confirmare se achita avans 200 euro/pers.

Servicii incluse:

 • Taxe aeroport
 • Zbor direct Bucuresti – Tel Aviv
 • Zbor direct Tel Aviv - Bucuresti
 • Cazare 5 nopti in camera dubla la hotel 4* Betleem
 • Mic dejun zilnic la hotel
 • Cina inclusa zilnic la hotel
 • Transport local cu autocar modern pe parcursul circuitului
 • Bilete de intrare la obiectivele turistice din program
 • Bagaj de mana
 • Asistenta turistica in limba romana
 • Ghid local specializat vorbitor de limba romana

Nu sunt incluse:

 • Bacsisul pt ghid si sofer: 5 euro/pers./zi - se achita local
 • Bagaj de cala
 • Excursii optionale - 55 euro/pers./1 excursie.
 • Asigurare medicala si storno (inclusiv clauza covid)

Observatii:

 • Acte necesare: pasaport valabil minim 6 luni de la data returului in tara!
 • Compania aeriana si orarul de zbor pot fi schimbate, cu notificare prealabila.