Israel - Țara Sfântă în Postul Crăciunului, 6 zile

Ierusalim - Tel Aviv - Betleem – Râul Iordan – Marea Moartă - Marea Galileei - Nazaret - Ein Karem

01 06 decembrie 2021

Grupuri organizate Oferte Speciale


Ziua 1: 01 Decembrie: București - Tel Aviv – Betleem


În data de 1 Decembrie vă veți întâlni pe aeroportul Otopeni pentru zborul București - Tel Aviv. 

După sosirea pe Aeroportul Internațional din Tel Aviv, aveți transfer la Hotel Paradise 4*, în Betleem, unde veți avea cină inclusă. 
Ziua 2: 02 Decembrie: Betleem

Mic dejun

În această zi veți vizita Betleemul, locul în care s-a născut Iisus. Veți începe cu vizitarea Bisericii Nașterii Domnului,
care este una dintre cele mai vechi biserici creștine
Ușa umilinței, o intrare mică dreptunghiulară în biserica, a fost creată în vremurile otomane pentru a preveni intrarea carutelor conduse de jefuitori și pentru a-l obliga chiar și pe cel mai important vizitator să coboare de pe cal atunci când întră în locul sfânt. 
 


Apoi veți vizita Grotă Nașterii Domnului - o cavernă rectangulară sub biserică. O stea de argint în podea marchează chiar locul în care se crede că s-a născut Hristos. Este important de menționat faptul că Steaua de la Betleem și catapeteasma sunt donate de domnitori români. Steaua este o donație din partea familiei Mavrocordat, în numele poporului său. 

Steaua de argint are paisprezece colțuri, fiecare reprezentând cele paisprezece neamuri,
 câte au fost de la Avraam la David, apoi de la David la strămutarea în Babilon, și apoi de la strămutarea în Babilon până la Hristos. Este incrustată într-o mare lespede de piatră, iar inscripția de pe ea mărturisește: „Aici S-a născut Iisus Hristos, din Fecioara Maria. 1717“. Inscripția este în limba latină deoarece în anul 1717, atunci când a fost așezată această stea, biserica era sub stăpânire catolică.

Podeaua este pavată în marmură și 15 lămpi atârnă deasupra stelei (șase aparțin grecilor, cinci armenilor și patru latinilor).

La câțiva pași de locul nașterii este Capela a Manger, deținută de româno-catolici. Din biserica de sus, o ușa în absida de nord vă va conduce spre Biserica Sf Ecaterina. Biserica a fost construită după Războiul din Crimeea, în anul 1881. Potrivit tradiției, această biserică a fost zidită pe locul în care Mântuitorul i-a apărut Sfintei Ecaterina din Alexandria, anunțându-i moartea martirică. 

Sub biserica Sfânta Ecaterina este grota Fericitului Ieronim, cel care a tradus pentru prima oară Vechiul Testament, din limba ebraică în limba latină, limba oficială a Imperiului Roman.

Drumul continuă de-a lungul zidului Orașului Vechi spre Muntele Sion, unde se vizitează "Camera de sus", locul în care Iisus a luat Cină cea de Taină în noaptea de înainte să fie prins de către romani și judecat.

Cazare și cină la Hotel Paradise 4* în Betleem.


Ziua 3: 03 Decembrie: Ierusalim

Mic dejun.

Plecare spre Ierusalim, orașul în care evrei, creștini și musulmani vin pentru a-și aduce tributul de credință. Oprire pe Muntele Măslinilor pentru priveliște asupra Ierusalimului. Muntele Măslinilor este despărțit de Cetatea Sfânta prin Valea lui Iosafat din Biblie, unde se presupune că va avea loc Judecata tuturor neamurilor.

De aici veți putea vedea orașul între văile Hinomului și Chedronului, cea mai importantă poartă dintre cele 8 ale Ierusalimului - Poartă de Aur, Muntele Moria - locul unde Avram l-a oferit pe Isac ca sacrificiu lui Dumnezeu, Muntele Tempului, Muntele Sion dar și Cetatea lui David. 
 


Veți vizita apoi Capela Înălțarea Domnului, locul în care primii creștini au început să comemoreze Înălțarea lui Iisus. Veți merge și la Mănăstirea Tatăl Nostru, construită pe locul în care Iisus i-a învățat pe ucenici rugăciunea Tatăl Nostru.

Coborând strada îngustă dinspre vârful Muntelui Măslinilor, la circa 300 de metri de Mănăstirea Sfânta Maria Magdalena, vom întâlni Mănăstirea Dominus Flevit, pe locul unde Mântuitorul a plâns pentru necredința Ierusalimului și a profețit apropiata lui dărâmare. Tot aici a proorocit Domnul și sfârșitul lumii.

Vom vedea și Ghetsimani, grădina situată la poalele Muntelui Măslinilor, unde Iisus și ucenicii Lui s-au rugat înainte de crucificare - "Și au ajuns la un loc îngrădit, numit Ghetsimani, și a zis ucenicilor Săi: Ședeți aici, în timp ce eu mă voi ruga" (Matei, XXVI 36).

În grădina Ghetsimani se ridică Biserica Tuturor Națiunilor, cunoscută că Bazilica Agoniei, construită de arhitectul italian Antonio Barluzzi în jurul anului 1920, cu referire la noaptea în care Hristos a stat aici în ajunul pătimirii sale. La aproximativ 100 m de bazilica este o grotă naturală, neschimbată, în care Iisus și ucenicii au stat de mai multe ori pe timp de noapte. Aproape de grotă este Mormântul Maicii Domnului, unde mama lui Iisus a fost înmormântată. 

Veți continua cu vizitarea Cetății Ierusalimului prin poarta Sf Ștefan, primul martir care l-a mărturisit pe Hristos cu preţul propriei vieţi.

Veți vizită Biserica Sf Ana, construită pe locul în care se presupune că se află casă părinților Maicii Domnului, Ioachim și Ana, casă în care s-a născut Fecioara Maria. Este un profund loc religios, cu in istoric încărcat de evenimente, distrusă de arabi și reconstruită de cruciați.

Veți vedea și Scăldătoarea Betezda, locul în care a avut loc una din minunile Domnului Iisus. În acest loc a vindecat slăbănogul care era bolnav de treizeci și opt de ani, spunându-i "Ridică-te! Ia-ți patul și umblă".
 


Veți parcurge Drumul Crucii - Via Dolorosa spre Golgota, de lângă Poarta Leilor din cartierul musulman până la Biserica Sfântului Mormânt din cartierul creștin, acoperind 500 metri. 

Veți vizita Mormântul Sfânt, cel mai sfânt loc creștin din lume. La câțiva metri de intrarea în Biserica Mormântului Sfânt se află Piatră Ungerii - o lespede din piatra roșiatică ce protejează locul în care Iosif din Arimateea și Nicodim au așezat trupul Domnului după ce l-au coborât de pe cruce.

Cazare și cină la Hotel Paradise 4* în Betleem.


Ziua 4: 04 Decembrie: Râul Iordan și Marea Moartă

Mic dejun. 

Timp liber la dispoziție sau excursie opțională la Râul Iordan, locul de botez al lui Iisus. Vizită panoramică a Mănăstirii Carantania de la Poalele Muntelui Ispitirii. Numele „Carantania” vine de la cele 40 de zile de post, petrecute în peșterile de aici de Iisus. Postul extrem și rugăciunea au impregnat de la început aceste stânci. Pe una din ele, păstrată în formă ei naturală, tradiția spune că a stat Mântuitorul în timpul dialogului cu îngerul întunericului. 

Oprire la Qumran, așezare arheologică unde au fost descoperite Manuscrisele de la Marea Moartă - scrise cu aproximativ 2.000 de ani în urmă pe pietre și papirusuri ce conţîn aproape 900 de texte scrise în ebraică și aramaică. 

Veți vedea și Marea Moartă, sursă unică de apă, ce se află la - 400 m sub nivelul Oceanului Planetar. Marea Moartă este cea mai sărată dintre toate sursele naturale de apă și are o compoziție chimică deosebită.

Cină și cazare la Hotel Paradise 4* în Betleem.


Ziua 5: 05 Decembrie: Tiberias - Marea Galileei - Capernaum - Nazaret

Mic dejun.

Timp liber la dispoziție sau excursie opțională cu autocarul către Tiberias, îmbarcare pe vapor și croazieră pe Marea Galileei. Traseul continuă către Capernaum, locul unde a stat Iisus după ce a părăsit Nazaretul.

Va veți opri la Tabgha pentru vizitarea Bisericii Fericirii Depline, pe Muntele Fericirilor, locul în care Iisus a ținut predică despre fericiri. Predica de pe Munte are 9 versete, fiecare începând cu "Fericiți sunt…". Grădinile răcoroase și liniștite cu vedere spre Marea Galilee și peisajul în care Iisus a predicat fac din acest loc unul special pentru a contempla una dintre cele mai faimoase învățături creștine.

După-amiază, vizită la Nazaret, la Basilica Bunei-Vestiri. Nazaret a fost un mic oraș evreiesc din perioada română și bizantină și aici se află Basilica Bunei-Vestiri, o biserica catolică modernă, construită pe ruinele unor biserici bizantine din perioada Cruciadelor. În incinta acestei biserici se află grota în care Fecioara Maria a fost înștiința de Arhanghelul Gavril că îl va naște pe Iisus. Biserica este un important loc de pelerinaj pentru cei în căutare de liniște.

Cină și cazare la Hotel Paradise 4* în Betleem.Ziua 6: 06 Decembrie: Ein Karem - Jaffa - Tel Aviv - Bucuresti

Mic dejun.

Deplasare cu autocarul către Ein Karem, locul de naștere al lui Ioan Botezătorul. Veți merge mai apoi către Jaffa, un port străvechi la Marea Mediterană, unul din cele mai vechi orașe-porturi din lume. Aici vom veți face un tur de oraș.

Transfer la aeroport în Tel Aviv pentru check-în și îmbarcare pe zborul spre casa,  cu destinația București- Otopeni.
 


Locatie Denumire Nr. stele Tip camera
Betleem Paradise 4* Dubla standard
Ruta Data decolarii Data aterizarii Companie
Bucuresti -> Tel Aviv 00:00 01.12.2021 00:00 01.12.2021 Orar si zbor in curs de confirmare
Tel Aviv -> Bucuresti 00:00 06.12.2021 00:00 07.12.2021 Orar si zbor in curs de confirmare
Orele de zbor sunt ore locale. Pot interveni modificari din partea companiei aeriene.

650€ Reducere -100€
550€
/pers. taxe incluse

La confirmare se achita avans 200 euro/pers.

Servicii incluse:

 • Taxe aeroport;
 • Zbor direct Bucuresti – Tel Aviv;
 • Zbor direct Tel Aviv - Bucuresti;
 • Cazare 5 nopti in camera dubla la hotel 4* Betleem;
 • Mic dejun zilnic la hotel;
 • Cina inclusa zilnic la hotel;
 • Transport local cu autocar modern pe parcursul circuitului;
 • Bilete de intrare la obiectivele turistice din program;
 • Bagaj de mana 10 kg
 • Asistenta turistica in limba romana;
 • Ghid local specializat vorbitor de limba romana.

Nu sunt incluse:

 • Bacsisul pt ghid si sofer: 5 euro/pers/zi - se achita local;
 • Bagaj de cala;
 • Excursii optionale - 55 euro/pers/1 excursie;
 • Asigurare medicala si storno (inclusiv clauza covid)

Observatii:

 • Acte necesare : pasaport valabil minim 6 luni de la data returului in tara!
 • Comania aeriana si orele de zbor pot suferi modificari, cu notificare prealabila.