Portugalia: Lisabona - Sintra - Cabo da Roca - Cascais - Estoril

Magica Lisabona - vin portughez, muzica fado si zile relaxante pe plajele aurii- 8 zile, hotel 4* pe plaja

20 27 octombrie 2020

Grupuri cu insotitor Oferte Speciale


Aer boem, oameni relaxati, atmosfera calda, castele si peisaje de vis - aceasta e magia Portugaliei!


Iubitorule de soare, istorie si valuri ale Atlanticului, hai cu noi in Portugalia, tara muzicii fado si a vinului de Porto!

Te invitam sa descoperi impreuna cu noi Lisabona, unul dintre cele mai sincere, fascinante și magice capitale europene, construita pe dealuri cu vederi pitorești de oriunde.

Ti-am ales un hotel de 4* la doar 10 minute de centrul Lisabonei, amplasat fix pe plaja, ca dupa explorarea minunilor orasului, sa te poti relaxa si sa-ti incarci bateriile scaldandu-te in apele Oceanului Atlantic! 

Lisabona, orașul de pe ocean, este singura capitală europeană cu apus de soare pe mare. 

Este unul dintre cele mai mari porturi naturale din lume, un oraș fermecător, parca distorsionat vizual în timp atunci când îi vezi tramvaiele vechi sau zonele medievale. Plin de viata dar calm și melancolic, cu un apetit crescut pentru diminetile tarzii in aroma de cafea si cinele lungi cu vin de Porto, reprezinta o excelenta imbinare a artei moderne cu cea veche.

Aici vei simti evocarea despartilor romantice ale Veneției, carisma orasului Napoli, exotismul Istanbulului, si relaxarea Romei. Capitala modernă mai păstrează amintirea fostei glorii și a maretiei țării. Când vă aflați în Lisabona, veti avea impresia ca timpul s-a oprit aici cu câteva secole în urmă, orasul încearcă cu disperare să reziste globalizării pentru a-și păstra toate tradițiile și unicitatea.

 Ziua 1: Bucuresti - Lisabona


Astazi veti avea zborul Bucuresti-Lisabona. Detalii veti gasi la sectiunea "Zboruri".

Você fala português (Vorbiti portugheza)? Daca nu, musai sa invatati cateva fraze in timpul zborului. Limba portugheza, pe langa faptul ca este a cincea cea mai vorbita limba de pe glob, este foarte asemanatoare cu limba romana. Poate parea ca are o tonalitate mai dura, dar este colorata, exotica si usor de retinut. 

Veti vedea ca portughezii va vor indragi si mai tare atunci cand le veti spune "Boa tarde!" (Buna ziua) sau "Obrigado" (Multumesc"). 

Dupa aterizare aveti asigurat transferul la hotel in Lisabona. 

Cazare hotel Tryp Lisboa Caparica Mar 4* by Melia sau similar


 


Ziua 2: Lisabona - tur de oras, cina si concert de fado


Mic dejun.

Astazi aveti inclus un tur de oraș al Lisabonei, capitala cu o populație de aproximativ 4 milioane de oameni care este, de fapt,  singurul oraș monoetnic din Europa, unde portughezii constituie 97% din populație.
Zonele orașului sunt situate de-a lungul coastei Peninsulei Iberice. Lisabona este o poveste și fiecare dintre cele 4 mari cartiere în care este împărțită are specificul lui.

Vom vizita istoricul cartier Belem, puternic legat de descoperirile maritime potugheze, cu frumoasele monumente istorice din sec. XV – XVI. Este un cartier înțesat de muzee, aerisit și verde, aflat pe malurile estuarului râului Tejo care se varsă în Oceanul Atlantic. Vom face o oprire pentru fotografii la celebrul Torre de Belem, o bijuterie a artei manueline, monument intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO şi la Monumentul Descoperirilor Maritime, Padrao dos Descobrimentos, cândva punctul de plecare al câtorva expediţii maritime, monument modern construit în cinstea comemorării a 500 de ani de la moartea Prinţului Henric Navigatorul.

Vom vizita Biserica Dos Jeronimos, intrată în Patrimoniul Mondial UNESCO, construită în stil manuelin în anul 1502, unde se află mormintele lui Vasco da Gama şi Luis de Camoes, marele poet portughez.

Ne vom îndrepta apoi către unul dintre cele mai vechi cartiere ale oraşului, Alfama, vestit pentru pitoreştile străduţe înguste, cu magazine ale diverşilor meşteşugari. In Alfama timpul parca s-a oprit in loc - veti observa asta la orice pas. Aici, castelul Sao Jorge și Catedrala Se reprezinta „mândria” tuturor localnicilor. Castelul este situat pe cea mai inalta culme a Lisabonei și pe lângă însemnătatea pe care o poartă și paginile vii de istorie pe care le oferă, se poate admira orașul din cel mai înalt punct, fiind una dintre cele mai frumoase zone de promenadă.

Mai apoi vom face o incursiune în centrul oraşului, în Baixa, pentru a admira Bulevardul Avenida da Liberdade, Piaţa Marques de Pombal, Piaţa Restauradores, Piaţa Rossio şi Podul Vasco da Gama.
Baixa
 este cartierul situat pe malul râului Tejo și este considerat centrul orașului. Aici sunt reunite unele dintre cele mai cunoscute, populare și populate bulevarde, este cel mai animat cartier, este cel în care poți servi o paella sau un bacalhau (celebrul pește portughez despre care se spune că există câte o rețetă pentru fiecare zi a anului) și poți face cumpărături. Dacă Barcelona are renumita Las Ramblas, în Lisabona există Rua Augusta, un bulevard pietonal ce este plin de localuri și magazine. 

In aceasta seara, pentru a trăi din plin atmosfera Lisabonei, ti-am pregatit o seară la un concert de fado. Acest gen romantic, specific Portugaliei, vă va ajuta să vă apropiați și mai mult de tradițiile și cultura portugheze.

In opinia Sarei Pereira, directorul Muzeului Fado din Lisabona, “Fado este expresia muzicala a poporului portughez, o oglinda a identitatii, culturii si istoriei portughezilor, pe care nu o vei auzi in alta parte”.

Fado, care inseamna “destin” sau “soarta” si care poate fi descris cel mai bine prin cuvantul “saudade” care inseamna “dor”, este versiunea portugheza a bluesului, marcata de voci melancolice insotite de una sau mai multe chitare traditionale cu 12 corzi. Baladele fado au fost auzite pentru prima data in Alfama in primii ani ai secolului XIX, inspirate fiind din cantecele maurice.

Desi in prezent exista din ce in ce mai multe voci masculine care canta acest gen muzical, scena fado, in special cea din Lisabona, a fost intotdeauna dominata de femei. Ca un omagiu oferit reginei fado, Amália Rodrigues, majoritatea solistelor vocale din ziua de azi isi infasoara umerii intr-un sal negru si poarta ruj rosu pe buze. Cu o pasiune furtunoasa, cu versuri ce amintesc de ceva drag pierdut in timp si cu acorduri melancolice de chitara, muzica fado ajunge direct la inima ascultatorilor, cucerind chiar si cele mai impenetrabile suflete.

Cazare hotel Tryp Lisboa Caparica Mar 4* by Melia sau similar
 


Ziua 3: Lisabona - Sintra - Cabo da Roca - Estoril - Cascais

Mic dejun. 

Astazi vom merge impreuna pentru a vizita Sintra, Cabo da Roca, Estoril si Cascais, trei orase rupte din basmele romantice. 

Sintra este bijuteria coroanei Portugaliei. Aici şi-au făcut castele regii micului popor lusitan care a cucerit odinioară lumea. De aici a urmărit Regele Manuel I întoarcerea lui Vasco da Gama din legendara expediţie în care a descoperit Indiile. Graţie Sintrei, transformată de monarhi într-o reşedinţă de vis şi sursă de inspiraţie pentru ceilalţi regi, noi putem vizita astăzi peisaje fascinante, cu grădini luxuriante, parcuri dantelate şi clădiri de poveste. Captivat de frumuseţea Sintrei, Lordul Byron a intitulat-o „cel mai încântător loc din lume“.

Să fii pregătit pentru micile străduţe pavate cu piatră cubică, garduri ornamentale şi ziduri placate cu celebrele „azulejos“  – piesele de mozaic viu colorate din ceramică emailată. Casele inspiră cochetărie, ca nişte palate în miniatură. Sunt doar avanpremiera spectaculosului peisaj care a impus Sintra pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Vom vizita cel mai faimos castel al Sintrei este Palacio de Pena, desemnat una dintre cele şapte minuni ale Portugaliei.

Aşezat pe vârf de munte, palatul domină împrejurimile, fiind vizibil în zilele senine de la Lisabona, de la distanţa de 33 de kilometri. Pena are o arhitectură neobişnuită: îmbină stiluri care exprimă influenţa stăpânitorilor şi cuceririlor Portugaliei –  de la romani şi arabi, la spanioli şi indieni. Un amănunt important: portughezii au lăsat un indiciu săpat în piatră, care spune multe despre mândria lor de a fi marcat era navigaţiei. La intrarea în palat te scrutează de sus Zeul Triton  – fiu al lui Poseidon, zeul mării. Zidurile colorate în nuanţe pastel sunt păzite de porţi maiestuoase, de turnuleţe şi creneluri dincolo de care domniţele oftau de dorul exploratorilor plecaţi să descopere lumea. Le ţineau de urât somptuoasele decoruri interioare, de un lux extravagant, care a fost îmbogăţit de darurile aduse din expediţii. Sala de bal, cu oglinzi imense, draperii roşii şi canapele aurii, păstrează şi acum parfumul acelei epoci.

Dupa ce admiram superbele privelisti oferite de acest oras de basm, ne vom indrepta spre capatul lumii vechi - Cabo da Roca. Acesta este punctul cel mai vestic al Europei continentale. Aici era înainte „capătul Pământului“, la 38º 47’ Nord latitudine şi 9º 30’ Est longitudine. Farul străjuieşte promontoriul de un peisaj ameţitor, cu stânci înalte de 100 de metri, care păzesc coasta bătrânului continent.

Vom continua calatoria noastra spre Estoril şi Cascais, alte două faimoase staţiuni turistice ale Rivierei lusitane. La Estoril este cel mai mare cazinou al Europei, fiind terenul de golf şi de tenis al protipendadei. Staţiunea luxoasă a fost sursă de inspiraţie pentru Ian Fleming, creatorul lui James Bond.

Pentru români, Estoril are o semnificaţie aparte: este locul de refugiu al Regelui Carol al II-lea, care şi-a trăit aici ultimii ani de viaţă, împreună cu Elena Lupescu.

Cascais, un fost sat pescăresc, a devenit staţiunea preferată a aristocraţiei Europei în perioada interbelică.
Este renumit pentru aerul său cosmopolit şi elegant, iar legenda spune că acela care a descoperit de fapt America, 10 ani înaintea lui Cristofor Columb, a fost un localnic, Afonso Sanches. La întoarcerea pe continent, Sanches şi echipajul său au fost găzduiţi de Columb, care a pus mâna pe jurnalul lor de bord şi a refăcut traseul, primind toţi laurii posterităţii.

Seara ne intoarcem in Lisabona. 

Cazare hotel Tryp Lisboa Caparica Mar 4* by Melia sau similar


Ziua 4 - 5 - 6 - 7: Zile relaxante la plaja si soare, Porto, Fatima

Mic dejun.

Aveti timp liber la dispozitie, pe care il puteti petrece asa cum doriti. Va puteti bucura de soare, plaja si valurile Oceanului Atlantic pentru a va incarca bateriile. Vremea este foarte frumoasa in aceasta perioada!

Daca doriti sa explorati Portugalia, puteti alege una dintre excursiile optionale - puteti vizita orasul Porto, va puteti plimba cu barca pe raul Douro si puteti participa la o degustare de vin.

Optional se poate vizita Parcului Natural Arrabida, sau putem face o excursie la Fatima, renumit centru religios şi de pelerinaj, ridicat pe locul unde au avut loc mai multe apariţii ale Fecioarei Maria în anul 1917. 

Cazare hotel Tryp Lisboa Caparica Mar 4* by Melia sau similar

 


Ziua 8: Lisabona - BucurestiMic dejun. 

Avem timp liber pentru a mai face ultimele cumparaturi sau pentru a savura in tihna delicioasele "pasteis de nata" apoi  ne luam ramas bun de la acest oras fascinant, luand zborul inapoi spre casa. 

Orele sunt afisate si la sectiunea "Zboruri".

Pe data viitoare Portugalia! Va multumim!


Locatie Denumire Nr. stele Tip camera
Lisabona Tryp Lisboa Caparica Mar Hotel sau similar 4* Dubla Standard
Ruta Data decolarii Data aterizarii Companie
Bucuresti -> Amsterdam 07:00 20.10.2020 08:55 20.10.2020
Amsterdam -> Lisabona 12:35 20.10.2020 14:35 20.10.2020
Lisabona -> Paris 12:15 27.10.2020 15:50 27.10.2020
Paris -> Bucuresti 18:55 27.10.2020 22:50 27.10.2020
Orele de zbor sunt ore locale. Pot interveni modificari din partea companiei aeriene.

1290€ Reducere -300€
990€
/pers. taxe incluse

La confirmare se achita avans 300 euro.

Servicii incluse:

 • Taxe aeroport
 • Zbor Bucuresti - Lisabona, in conexiune
 • Zbo Lisabona - Bucuresti, in conexiune
 • Insotitor de grup din partea agentiei;
 • Transfer aeroport - hotel;
 • Transfer hotel-aeroport;
 • 7 nopti cazare hotel de 4*, pe plaja, Lisabona
 • Mic dejun zilnic;
 • Tur de oras Lisabona;
 • Cina si seara de fado la un restaurant select in Lisabona;
 • Tur de oras Sintra si bilete intrare la Palacio da Pena;
 • Excursie Cabo da Roca;
 • Tur de oras Estoril;
 • Tur de oras Cascais;
 • Bagaj cala 23 kg
 • Bagaj de mana 12 kg
 • BONUS: Asigurare medicala pe durata excursiei si storno inainte de plecare, include clauza Covid-19- numai pentru rezervari NOI.

Nu sunt incluse:

 • Excursii optionale, bacsis pt acestea;
 • Taxa de hotel/resort/statiune (daca este cazul);
 • Bacsis pentru ghizi si soferi: 20 euro/pers.

Observatii:

 • Oferta este valabila in limita locurilor disponibile la acest tarif!
 • Avem disponibil partaj Domn si invitam un domn sa se inscrie fara supliment de single!
 • Avem disponibil partaj Doamna si invitam o doamna sa se inscrie fara supliment de single!
 • Compania aeriana si/sau orarul de zbor se pot schimba, cu notificare prealabila.
 • Se poate calatori cu cartea de identitate sau cu pasaportul.
 • Hotelul poate fi modificat, in functie de disponibilitate, dar va fi similar.
 • Supliment cazare camera single : 35 euro/noapte.
 • Nota: pentru rezervari last-minute cu mai putin de 30 zile pana la plecare beneficiati de asigurare bonus numai daca se achita avansul in ziua confirmarii.