EXPLORE Madeira - Insula Florilor, în zile magice de festival

Madeira: Funchal – Eira do Serrado – Monte – Camacha – Santana – Ribeira Brava – Porto Moniz: 8 zile

16 24 septembrie 2021

Grupuri organizate Oferte Speciale


Magie, frumuseţe şi istorie în ritmurile festivalurilor lunii septembrie!


Vă invităm într-o inedită incursiune insulară în care veţi descoperi natura în forma sa unică şi originală a insulei Madeira, numită şi “Vasul floral plutitor” sau “Grădina Domnului”, o adevărată oază de linişte şi relaxare, un tărâm de vis. În fiecare an, capitala Funchal, este decorată cu mii de specii de flori locale înfloritoare și parfumate. Veţi avea prilejul de a admira peisajul pitoresc, îmbrăcat în nuanţe de verde, care fuzionează cu albastrul ceresc al mării, de a vă bucura de ospitalitatea tradiţională a localnicilor şi de a savura aromele speciale ale bucătăriei locale.

Toamna însufleţeşte festivalurile, serbările şi festivităţile, iar Madeira îşi poate revendica un loc privilegiat într-un clasament al efervescenţei cu care întâmpină şi pregăteşte acest gen de evenimente.

Dacă e septembrie, sunt festivaluri ale vinului și ale merelor în Madeira! Cele mai cunoscute sunt Festivalul Vinului din Porto Santo, Festivalul Mărului din Ponta do Pargo și Festivalul Strugurilor și al Fermierilor din Porto da Cruz. Festivalul recoltării vinului din Porto Santo este unul dintre cele mai mari evenimente din Porto Santo. Desfășurat în Largo das Palmeiras, vizitatorii se bucură de ocazia de a afla mai multe despre soiurile de struguri de pe insulă. Activitățile includ degustare de vinuri, demonstrații de vinificație și o expoziție a unora dintre instrumentele și echipamentele utilizate pentru cultivarea și recoltarea strugurilor, inclusiv o presă de vin tradițională.

Trupele de dans și muzică oferă publicului doza de divertisment.

În septembrie nu lipsește Volta à Madeira – Raliul de epocă. O superbă colecție de mașini clasice și de epocă recondiționate, este expusă la acest eveniment. Turiștii pot admira vehiculele de-a lungul Avenidei Arriaga înainte că participanții să traverseze drumurile șerpuitoare de peste 400 km prin peisajele uluitoare ale insulei. Raliul se desfășoară pe mai multe etape, de la Funchal la Câmara de Lobos, frumosul Machico și Santana.

Cea mai importantă sărbătoare religioasă este Festivalul Maicii Domnului din Caniçal. Primele imagini ale Maicii Domnului au apărut aici în 1280 și în icoanele de aici este reprezentată cu brațele deschise, astfel încât cei care au nevoie de protecția ei să își poată găsi sprijin în brațele ei.

În orașul pescăresc Caniçal, Maica Domnului este sărbătorită de pescarii locali și de familiile lor că mod de a-și arăta recunoștința pentru protecția sa față de cei a căror existență depinde de viața pe mare. Vasele de pescuit frumos decorate iau icoana Maicii Domnului și o poartă pe mare, unde se spun rugăciuni care îi cer să binecuvânteze marea și pescarii care navighează în aceste ape. Acesta sărbătoare este plină de viață și la fel ca în toate festivalurile religioase din Madeira, există o mulțime de preparate locale de încercat, divertisment live și un sentiment de recunoștință și speranță.

Iubitorii de muzică pot alege să participle la Concertele L - Estalagem da Ponta do Sol. Muzica din Madeira este atât de diversă încât te vă cuceri! De-a lungul timpului a fost influențată de europeni, arabi și muzica adusă de sclavii din Guineea, Maroc și Mauritania. Concertele L oferă atmosfera perfectă pentru iubitorii de muzică, deoarece genurile sunt eclectice, variind de la rock, jazz, indie și tradițional, interpretate de artiști locali, naționali și internaționali. Desfășurat în Ponta do Sol și în apropierea Oceanului Atlantic, nu există modalitate mai bună de a experimenta muzica unor artiști la fel de pasionați de arta lor că și noi, ascultând-o.

În insula Porto Santo are loc Festivalul Columbus, dedicat marelui navigator Cristofor Columb și rememorează viața celebrului navigator, de călătoriile sale în America și de vremurile glorioase ale epocii descoperirilor portugheze.

Organizat în Vila Baleira de pe Insula Porto Santo, acest festival include timp de o săptămână muzică, expoziții, parade și petreceri de stradă. Prima vizită a lui Columb în Madeira a avut loc în 1478, când Funchal era un important centru comercial de zahăr. Cu toate acestea, legăturile sale strânse cu arhipelagul rezultă din căsătoria sa cu Filipa Moniz, fiica guvernatorului insulelor Madeira de atunci.
 
Și pentru că madeirenii sunt sportivi de felul lor și au 28 de cluburi de tenis de masă, organizează în fiecare an, în luna septembrie, turnee internaționale de squash și tenis de masă, dar și evenimente sportive - Trans Madeira – concurs de Enduro Mountain Bike.
 


Ziua 1: 16 septembrie: Bucuresti - Maderia, Funchal

Astazi aveti zborul Bucuresti cu destinatia Funchal, Madeira, in conexiune. Am ales pentru dumneavoastra ore excelente de zbor, cu escale foarte scurte.

Orele de zbor le gasiti la sectiunea "Zboruri".

La sosire in Funchal, aveti transferul asigurat de la aeroport la hotel. Timp liber pentru relaxare. 

Cazare la Hotel Four Views Monumental 4* (sau similar). Cu vedere panoramică la Oceanul Atlantic, acest hotel de lux din Funchal va va incanta cu siguranta.

 Ziua 2: 17 septembrie: Funchal

Mic dejun.

De dimineata veti face un tur pietonal de o jumătate de zi al capitalei insulei Madeira, Funchal, oraş splendid, situat într-un minunat golf înconjurat de munţi. Actuala capitală a insulei, a cărei denumire provine de la “funcho” (fenicul), plantă care creştea din abundenţă în zonă, a fost întemeiată în anul 1421, pe vremea primelor încercări de colonizare ale portughezilor.

Prima oprire va fi la Grădina Botanică unde veti admira speciile endemice de flori din Insula Madeira şi alte plante exotice.

A doua oprire va fi la piaţa locală „Mercado dos Lavradores”, unde veti admira femeile îmbrăcate în costume tradiţionale, care vând flori exotice culese din grădinile de pe insulă şi impresionanta piaţă de peşte, unde veti remarca peştele spadă, cel mai popular peşte din zonă.

Următoarea oprire va fi la o fabrică de broderie, unde veti putea observa diversele etape ale procesului de fabricaţie a celebrelor broderii madeirene.

În încheierea turului veti vizita o cramă şi veti participa la o degustare a diferitelor soiuri din renumitul vin de Madeira.

Cazare la Hotel Four Views Monumental 4* (sau similar). 


Ziua 3: 18 septembrie: Funchal – Camacha – Santana


Mic dejun.

Opţional, excursie de o zi la Camacha & Santana cu ghid local.

Prima oprire va fi în Camacha, una dintre cele mai mari aşezări din interiorul insulei, cunoscută ca centru de producţie al obiectelor din răchită, o destinaţie populară şi datorită faptului că aici s-a ţinut primul meci de fotbal din Portugalia, în anul 1875. În continuare veţi urca spre Pico do Arieiro, al doilea vârf ca înălţime de pe insulă, cu 1810 m în cel mai înalt punct, de unde veţi putea admira priveliştile impresionante asupra insulei. Următoarea oprire va fi la Ribeiro Frio pentru a vedea o crescătorie de păstrăvi, după care veţi pleca către Santana, situat în partea de nord a insulei, probabil cel mai tipic sat de pe insulă, unde veţi putea vedea casele tradiţionale vesel colorate cu acoperişuri de paie.
Dejun.

La întoarcerea spre Funchal veţi face o oprire în Machico, oraş construit între mare şi munte, locul unde au debarcat primii navigatori portughezi care au ajuns pe insulă în anul 1419.

Cazare la Hotel Four Views Monumental 4* (sau similar 4*).Ziua 4: 19 septembrie: Funchal - Eira do Serrado & Monte

Mic dejun.

Azi avem inclus in program excursie de o jumătate de zi cu ghid local vorbitor de limba romana la Eira do Serrado & Monte.

Veţi merge spre punctul de observaţie Eira do Serrado, de unde veţi admira frumoasele peisaje din interiorul insulei. Vă veţi opri în satul Monte, situat pe vârful unui deal, deasupra oraşului Funchal, care se mândreşte cu o frumoasă biserică în interiorul căreia se află mormântul lui Carol I, ultimul împărat al imperiului Austro-Ungar. La întoarcere veţi putea avea parte de o experienţă inedită coborând dealul până la Livramento cu o “sanie”, o combinaţie ciudată între un coş împletit de răchită şi sanie (coborârea nu este inclusă în tarif). Sania este manevrată de doi carreiros (cărăuşi) pe o distanţă de aprox. 2 km şi poate atinge uneori o viteză de 50 km/h. Acest mijloc de transport datează din anul 1850, de pe vremea când pe acest deal nu era construit funicularul care funcţionează astăzi. După-amiază timp liber pentru activități individuale.

Cazare la Hotel Four Views Monumental 4* (sau similar 4*).
 


Ziua 5: 20 septembrie: Funchal

Mic dejun. 

Astazi aveti timp liber la dispozitie pentru activitati recreative sau shopping. 

Cazare la Hotel Four Views Monumental 4* (sau similar 4*).


Ziua 6: 21 septembrie: Funchal

Mic dejun.

Timp liber sau opţional, croazieră cu catamaranul.

După-amiază timp liber pentru activități individuale. Seara, opţional veţi putea participa la “Seara Tradiţională Espetada cu program folcloric”. Vă invităm la un tradiţional restaurant madeiran, unde veţi descoperi nu numai mâncarea tradiţională, ci şi ospitalitatea călduroasă a localnicilor. Atmosfera este întreţinută de cântăreţi şi de grupul folcloric căruia vă puteţi alătura. Cina cuprinde vin la sosire, fel principal ”Espetada” (frigărui din carne de vită cu ierburi aromatice), salată mixtă, pâine fierbinte de ţară, vin, salată de fructe proaspete şi cafea.

Cazare la Hotel Four Views Monumental 4* (sau similar).


Ziua 7: 22 septembrie: Funchal – Ribeira Brava – Porto Moniz

Mic dejun.

Opţional, excursie de o zi la Porto Moniz cu ghid local.

Prima oprire va fi la Camara de Lobos, un pitoresc sat pescăresc situat în apropierea oraşului Funchal, care a fost imortalizat şi de Winston Churchill în timpul şederii sale în Madeira. Aceasta este şi cea mai importantă zonă viticolă din Madeira. Pe măsură ce veţi urca spre zonele mai înalte, veţi observa că plantaţiile cu viţă-de-vie sunt înlocuite de cele de bananieri. Veţi urca până la punctul panoramic Cabo Girao (580 m), cel mai înalt promontoriu din Europa, după care veţi continua de-a lungul coastei sudice a insulei către Ribeira Brava – cea mai veche localitate de pe insulă, înfiinţată în anul 1440. Veți trece prin satul Sao Vicente, Centrul Vulcanismului, unde se află şi peşterile în stâncă. În continuarea zilei veţi ajunge la Porto Moniz, un mic sat situat pe coasta de nord renumit pentru piscinele naturale formate în rocile vulcanice şi pentru uimitoarele cascade.

Veţi pleca apoi spre “Laurisilva”, cea mai mare pădure de dafini din lume înscrisă pe lista Patrimoniului Natural Mondial UNESCO, după care veţi coborî spre Funchal prin valea Serra de Aqua.

Cazare la Hotel Four Views Monumental 4* (sau similar).Ziua 8-9: 23 - 24 septembrie Funchal - Bucuresti

Mic dejun.

Astăzi veți avea transferul la aeroport pentru zborul spre Bucuresti (în conexiune). 

Va multumim frumos!

Ne pregatim pentru o alta experienta de neuitat cu Eostar!


Locatie Denumire Nr. stele Tip camera
Funchal Hotel Four Views Monumental sau similar 4* Dubla Standard, mic dejun inclus
Ruta Data decolarii Data aterizarii Companie
Bucuresti -> Munchen 06:55 16.09.2021 08:05 16.09.2021
Munchen -> Funchal 08:50 16.09.2021 12:10 16.09.2021
Funchal -> Munchen 13:00 23.09.2021 18:05 23.09.2021
Munchen -> Bucuresti 21:45 23.09.2021 00:45 24.09.2021
Orele de zbor sunt ore locale. Pot interveni modificari din partea companiei aeriene.

1220€ Reducere -190€
1030€
/pers. taxe incluse

Servicii incluse:

 • Taxe aeroport
 • Zboruri internationale Bucuresti - Madeira si retur, in conexiune
 • Ghid local in Madeira, vorbitor de limba română
 • Cazare 7 nopti cu mic dejun în Insula Madeira în hotel de 4*
 • Transfer aeroport-hotel si retur in Funchal
 • Tur panoramic și pietonal de oraş Funchal cu ghid local
 • Intrare şi degustare de vin la cramă în Funchal
 • Excursie cu ghid local specializat la Eira do Serrado & Monte
 • BONUS: intrare la Grădina Botanică
 • Bagaj de cala 23 kg
 • Bagaj de mana 8 kg

Nu sunt incluse:

 • Excursiile opţionale, care se achită din ţară, bacsis
 • Asig medicala de calatorie ce include storno si clauza Covid
 • Taxa de oraş (daca e cazul) - se achită la hotel

Observatii:

 • Oferta este valabila in limita locurilor disponibile la acest tarif!
 • Compania aeriana si/sau orarul de zbor pot suferi modificari
 • Excursie optionale 1 zi la Porto Moniz cu ghid local specializat şi dejun inclus: 58 euro/pers.
 • Excursie optionala 1 zi la Camacha & Santana cu ghid local specializat şi dejun inclus: 58 euro/pers.
 • Seara Tradiţională Espetada cu program folcloric: 50 euro/pers.