EXPLORE Madeira - Insula Florilor, in zile magice de festival!

Madeira: Funchal – Eira do Serrado – Monte – Camacha – Santana – Ribeira Brava – Porto Moniz: 8 zile

01 09 iulie 2021

Oferte Speciale Grupuri cu insotitor


Magie, frumuseţe şi istorie în ritmurile festivalurilor lunii iulie!

Vă invităm într-o inedită incursiune insulară în care veţi descoperi natura în forma sa unică şi originală a insulei Madeira, numită şi “Vasul floral plutitor” sau “Grădina Domnului”, o adevărată oază de linişte şi relaxare, un tărâm de vis. În fiecare an, capitala Funchal, este decorată cu mii de specii de flori locale înfloritoare și parfumate.

Veţi avea prilejul de a admira peisajul pitoresc, îmbrăcat în nuanţe de verde, care fuzionează cu albastrul ceresc al mării, de a vă bucura de ospitalitatea tradiţională a localnicilor şi de a savura aromele speciale ale bucătăriei locale.

Sosirea verii însufleţeşte festivalurile, serbările şi festivităţile, iar Madeira îşi poate revendica un loc privilegiat într-un clasament al efervescenţei cu care întâmpină şi pregăteşte acest gen de evenimente.
 
Luna iulie începe cu Ziua Națională a arhipelagului -  1 iulie, când se sărbătorește independenta arhipelagului fata de Portugalia continentala, acordată în 1976.
 

Ceremoniile oficiale sunt organizate în toata Madeira, în timp ce familiile și prietenii se bucură de picnicuri și evenimente locale pline de veselie și muzică.
 

În iulie Madeira prinde viață datorită festivalurilor – în această perioadă au loc Marele Festival de Pescuit – în 04 iulie, Madeira Fashion Weekend care are loc în fața faimosului hotel CR7 Cristiano Ronaldo, Festivalul de Dansuri Tradiționale ’24 Horas a Bailar’ din orașul Santana – grupuri locale de dans interpretează dansuri populare tradiționale în costume colorate, pe ritmurile muzicienilor care cântă la instrumente specifice portugheze.  

Alte festivaluri ce au loc în iulie sunt - Funchal Jazz Festival în Parcul Santa Catarina, unul dintre cele mai populare evenimente culturale din Madeira, NOS Madeira Summer Opening – festival de muzică pe parcursul a două zile, tot în Parcul Santa Catarina, Festivalul Bananelor în Madalena do Mar, Târgul Agriculturii – ce se organizează din 1955 ca o modalitate de a aduce împreună fermierii locali de pe insulă. În prezent târgul a devenit o atracție turistică majoră prin varietatea sa de produse, expoziții tematice, tarabe, plante aromatice și desigur, o mare varietate de produse alimentare și băuturi, toate cu priveliștea uimitoare a Porto Moniz în fundal. 

Perioada aceasta nu duce lipsă de evenimente sportive - Madeira Island Open (PGA European Tour) în Santo da Serra unul dintre cele două evenimente de golf portugheze din turneul official  PGA European Tour pentru bărbați și alergarea pe poteci sau Trail Running Porto da Cruz, descris ca Natură, Mare, Munte și Distracție, le îmbină pe toate.

Evenimentul începe ca o cursă nocturnă, oferindu-le alergătorilor șansa de a se bucura de primele raze ale dimineții ce apar răzleț peste Pico do Areerio în timp ce ei își continuă traseul prin sate, poteci montane sau culturi agricole.

Traseul Ultra are 50km și urcă până la 1416m deasupra nivelului mării dar există și variantele de 11km sau 25 km, trasee excelente de pregătire pentru traseul Ultra.

Pe lângă festivaluri gastronomice în Sântana și Machico, timp de 3 zile în luna iulie are loc și Festa da Lapa – Festivalul Melcilor și Scoicilor de Mare, recoltate de pe țărmurile stâncoase din jurul zonei Paul do Mar. O specialitate locală sunt melcii de mare la grătar cu sos de unt, usturoi și lămâie. Yummy!

Muzica și cele mai bune vinuri din Madeira sunt nelipsite, bineînțeles.


Ziua 1: 01 iulie: Bucuresti - Maderia, Funchal

Astazi aveti intalnirea cu insotitorul de grup EOSTAR pe aeroportul Otopeni, pentru zborul Bucuresti cu destinatia Funchal, Madeira, in conexiune. Am ales pentru dumneavoastra ore excelente de zbor, cu escale foarte scurte.

Orele de zbor le gasiti la sectiunea "Zboruri".

La sosire in Funchal, aveti transferul asigurat de la aeroport la hotel. Timp liber pentru relaxare. 

Cazare la Muthu Raga Madeira Hotel 4* (sau similar)

 Ziua 2: 02 iulie: Funchal

Mic dejun.

De dimineata veti face un tur pietonal de o jumătate de zi al capitalei insulei Madeira, Funchal, oraş splendid, situat într-un minunat golf înconjurat de munţi. Actuala capitală a insulei, a cărei denumire provine de la “funcho” (fenicul), plantă care creştea din abundenţă în zonă, a fost întemeiată în anul 1421, pe vremea primelor încercări de colonizare ale portughezilor.

Prima oprire va fi la Grădina Botanică unde veti admira speciile endemice de flori din Insula Madeira şi alte plante exotice.

A doua oprire va fi la piaţa locală „Mercado dos Lavradores”, unde veti admira femeile îmbrăcate în costume tradiţionale, care vând flori exotice culese din grădinile de pe insulă şi impresionanta piaţă de peşte, unde veti remarca peştele spadă, cel mai popular peşte din zonă.

Următoarea oprire va fi la o fabrică de broderie, unde veti putea observa diversele etape ale procesului de fabricaţie a celebrelor broderii madeirene.

În încheierea turului veti vizita o cramă şi veti participa la o degustare a diferitelor soiuri din renumitul vin de Madeira.

Cazare la Muthu Raga Madeira Hotel 4* (sau similar)


Ziua 3: 03 iulie: Funchal – Camacha – Santana


Mic dejun.

Opţional, excursie de o zi la Camacha & Santana cu ghid local.

Prima oprire va fi în Camacha, una dintre cele mai mari aşezări din interiorul insulei, cunoscută ca centru de producţie al obiectelor din răchită, o destinaţie populară şi datorită faptului că aici s-a ţinut primul meci de fotbal din Portugalia, în anul 1875. În continuare veţi urca spre Pico do Arieiro, al doilea vârf ca înălţime de pe insulă, cu 1810 m în cel mai înalt punct, de unde veţi putea admira priveliştile impresionante asupra insulei. Următoarea oprire va fi la Ribeiro Frio pentru a vedea o crescătorie de păstrăvi, după care veţi pleca către Santana, situat în partea de nord a insulei, probabil cel mai tipic sat de pe insulă, unde veţi putea vedea casele tradiţionale vesel colorate cu acoperişuri de paie.
Dejun.

La întoarcerea spre Funchal veţi face o oprire în Machico, oraş construit între mare şi munte, locul unde au debarcat primii navigatori portughezi care au ajuns pe insulă în anul 1419.

Cazare la Muthu Raga Madeira Hotel 4* (sau similar)Ziua 4: 04 iulie: Funchal - Eira do Serrado & Monte

Mic dejun.

Avem inclus in program excursie de o jumătate de zi cu ghid local specializat  la Eira do Serrado & Monte.

Veţi merge spre punctul de observaţie Eira do Serrado, de unde veţi admira frumoasele peisaje din interiorul insulei. Vă veţi opri în satul Monte, situat pe vârful unui deal, deasupra oraşului Funchal, care se mândreşte cu o frumoasă biserică în interiorul căreia se află mormântul lui Carol I, ultimul împărat al imperiului Austro-Ungar. La întoarcere veţi putea avea parte de o experienţă inedită coborând dealul până la Livramento cu o “sanie”, o combinaţie ciudată între un coş împletit de răchită şi sanie (coborârea nu este inclusă în tarif). Sania este manevrată de doi carreiros (cărăuşi) pe o distanţă de aprox. 2 km şi poate atinge uneori o viteză de 50 km/h. Acest mijloc de transport datează din anul 1850, de pe vremea când pe acest deal nu era construit funicularul care funcţionează astăzi. După-amiază timp liber pentru activități individuale.

Cazare la Muthu Raga Madeira Hotel 4* (sau similar)


Ziua 5: 05 iulie: Funchal

Mic dejun. 

Astazi aveti timp liber la dispozitie pentru activitati recreative sau shopping. 

Cazare la Muthu Raga Madeira Hotel 4* (sau similar)


Ziua 6: 06 iulie: Funchal

Mic dejun.

Timp liber sau opţional, croazieră cu catamaranul.

După-amiază timp liber pentru activități individuale. Seara, opţional veţi putea participa la “Seara Tradiţională Espetada cu program folcloric”. Vă invităm la un tradiţional restaurant madeiran, unde veţi descoperi nu numai mâncarea tradiţională, ci şi ospitalitatea călduroasă a localnicilor. Atmosfera este întreţinută de cântăreţi şi de grupul folcloric căruia vă puteţi alătura. Cina cuprinde vin la sosire, fel principal ”Espetada” (frigărui din carne de vită cu ierburi aromatice), salată mixtă, pâine fierbinte de ţară, vin, salată de fructe proaspete şi cafea.

Cazare la Muthu Raga Madeira Hotel 4* (sau similar)


Ziua 7: 07 iulie Funchal – Ribeira Brava – Porto Moniz

Mic dejun.

Opţional, excursie de o zi la Porto Moniz cu ghid local.

Prima oprire va fi la Camara de Lobos, un pitoresc sat pescăresc situat în apropierea oraşului Funchal, care a fost imortalizat şi de Winston Churchill în timpul şederii sale în Madeira. Aceasta este şi cea mai importantă zonă viticolă din Madeira. Pe măsură ce veţi urca spre zonele mai înalte, veţi observa că plantaţiile cu viţă-de-vie sunt înlocuite de cele de bananieri. Veţi urca până la punctul panoramic Cabo Girao (580 m), cel mai înalt promontoriu din Europa, după care veţi continua de-a lungul coastei sudice a insulei către Ribeira Brava – cea mai veche localitate de pe insulă, înfiinţată în anul 1440. Veți trece prin satul Sao Vicente, Centrul Vulcanismului, unde se află şi peşterile în stâncă. În continuarea zilei veţi ajunge la Porto Moniz, un mic sat situat pe coasta de nord renumit pentru piscinele naturale formate în rocile vulcanice şi pentru uimitoarele cascade.

Veţi pleca apoi spre “Laurisilva”, cea mai mare pădure de dafini din lume înscrisă pe lista Patrimoniului Natural Mondial UNESCO, după care veţi coborî spre Funchal prin valea Serra de Aqua.

Cazare la Muthu Raga Madeira Hotel 4* (sau similar)Ziua 8-9: 08 - 09 iulie: Funchal - Bucuresti

Mic dejun.

Astăzi avem transferul la aeroport pentru zborul spre Bucuresti (în conexiune). 

Va multumim frumos!

Ne pregatim pentru o alta experienta de neuitat cu Eostar!

​​​​​​NOTA: Avem disponibil partaj Doamna si invitam o doamna sa se inscrie fara supliment de single!


Pret Cazare

1280€
Reducere -230€
1050€
/pers. taxe incluse

Locatie Denumire Nr. stele Tip camera
Funchal Muthu Raga Madeira Hotel sau similar 4* Dubla Standard, mic dejun inclus

1410€
Reducere -250€
1160€
/pers. taxe incluse

Locatie Denumire Nr. stele Tip camera
Funchal Allegro Madeira - Adults Only 4* Dubla Standard, mic dejun inclus

1485€
Reducere -250€
1235€
/pers. taxe incluse

Locatie Denumire Nr. stele Tip camera
Funchal Allegro Madeira - Adults Only 4* Dubla Standard vedere la mare, mic dejun inclus

1650€
Reducere -300€
1350€
/pers. taxe incluse

Locatie Denumire Nr. stele Tip camera
Funchal Melia Madeira 5* Camera cu vedere partiala la mare mic dejun inclus
Ruta Data decolarii Data aterizarii Companie
Bucuresti -> Munchen 06:55 01.07.2021 08:05 01.07.2021
Munchen -> Funchal 08:50 01.07.2021 12:10 01.07.2021
Funchal -> Viena 15:00 08.07.2021 20:30 08.07.2021
Viena -> Bucuresti 22:05 08.07.2021 00:40 09.07.2021
Orele de zbor sunt ore locale. Pot interveni modificari din partea companiei aeriene.

De la 1280€ Reducere -230€
1050€
/pers. taxe incluse

Servicii incluse:

 • Taxe aeroport
 • Zboruri internationale Bucuresti - Madeira si retur, in conexiune
 • Insotitor de grup din partea agentiei, asistenta si traducere asigurate
 • Ghid local vorbitor de limba română
 • Cazare 7 nopti cu mic dejun în Insula Madeira în hotel de 4*
 • Transfer aeroport-hotel si retur in Funchal
 • Tur panoramic și pietonal de oraş Funchal cu ghid local
 • Intrare şi degustare de vin la cramă în Funchal
 • BONUS: intrare la Grădina Botanică
 • Excursie cu ghid local specializat la Eira do Serrado & Monte
 • Bagaj de cala 23 kg
 • Bagaj de mana 8 kg

Nu sunt incluse:

 • Excursiile opţionale, care se achită din ţară, bacsis
 • Asig medicala de calatorie ce include storno si clauza Covid
 • Taxa de oraş (daca e cazul) - se achită la hotel

Observatii:

 • Avem disponibil partaj Doamna si invitam o doamna sa se inscrie fara supliment de single!
 • Oferta este valabila in limita locurilor disponibile la acest tarif!
 • Compania aeriana si/sau orarul de zbor pot suferi modificari
 • Excursie optionale 1 zi la Porto Moniz cu ghid local specializat şi dejun inclus: 58 euro/pers.
 • Excursie optionala 1 zi la Camacha & Santana cu ghid local specializat şi dejun inclus: 58 euro/pers.
 • Seara Tradiţională Espetada cu program folcloric: 50 euro/pers.
 • Supliment camera cu vedere la mare 30 €/persoana, se rezerva din tara, in limita camerelor libere