Uimitoarea Madeira, Portugalia - zbor direct

Funchal – Eira do Serrado – Monte – Camacha – Santana – Ribeira Brava – Porto Moniz: 8 zile

17 25 septembrie 2022

Oferte Speciale
Sejururi exotice


Descopera frumusetile insulei Madeira!


Vă invităm într-o inedită incursiune insulară în care veţi descoperi natura în forma sa unică şi originală a insulei Madeira, numită şi “Vasul floral plutitor” sau “Grădina Domnului”, o adevărată oază de linişte şi relaxare, un tărâm de vis. În fiecare an, capitala Funchal, este decorată cu mii de specii de flori locale înfloritoare și parfumate.

Veţi avea prilejul de a admira peisajul pitoresc, îmbrăcat în nuanţe de verde, care fuzionează cu albastrul ceresc al mării, de a vă bucura de ospitalitatea tradiţională a localnicilor şi de a savura aromele speciale ale bucătăriei locale.


Ziua 1: 17 Septembrie: Bucuresti - Funchal


Ne prezentam pe aeroportul Otopeni pentru zborul direct spre Funchal, Madeira cu compania Blue Air. După sosirea în Insula Madeira, întâlnire cu ghidul local roman si transfer la hotel.

Cazare la unul dintre hotelurile alese in functie de preferintele fiecaruia. Hotelurile selectate de catre noi pentru acest circuit sunt predominant in zona Lido a Funchal, o zona plina de activitati, restaurante, complexe balneare cu apa sarata, parcuri si acces facil spre centrul comercial al orasului.


Ziua 2: 18 Septembrie: Funchal- Monte – Monte Palace Tropical Garden


Mic dejun.

Astazi impreuna cu ghidul local facem un tur pietonal de o jumătate de zi al capitalei insulei Madeira, Funchal, oraş splendid, situat într-un minunat golf înconjurat de munţi. Actuala capitală a insulei, a cărei denumire provine de la “funcho” (fenicul), plantă care creştea din abundenţă în zonă, a fost întemeiată în anul 1421, pe vremea primelor încercări de colonizare ale portughezilor.

Prima oprire va fi in piata centrala a orasului unde se situeaza unele dintre cele mai importante si frumoase cladiri. Urmatoarea oprire va fi la piaţa locală „Mercado dos Lavradores”, unde vom admira femeile îmbrăcate în costume tradiţionale, care vând flori exotice culese din grădinile de pe insulă şi impresionanta piaţă de peşte, unde vom remarca peştele spadă, cel mai popular peşte din zonă.

Apoi vom merge la o fabrică de broderie, unde vom putea observa diversele etape ale procesului de fabricaţie a celebrelor broderii madeirene. Ultima vizita din centrul orasului va fi la o cramă şi vom participa la o degustare a diferitelor soiuri din renumitul vin de Madeira.
 

La finalul turului centrului orasului Funchal mergem spre Monte, situat pe vârful unui deal, deasupra oraşului Funchal, care se mândreşte cu o frumoasă biserică în interiorul căreia se află mormântul lui Carol I, ultimul împărat al imperiului Austro-Ungar. In Monte vom vizita una dintre cele mai frumoase gradini/parcuri din lume - Monte Palace Tropical Garden, vestita pentru multitudinea de specii de flori, plante si arbori cat si pentru imbinarea naturii cu constructii de o arhitectura deosebita, toate prezentand o panorama superba asupra orasului; pe scurt un loc perfect de relaxare si pentru pasionatii de poze.

Cazare la hotelul ales din oferta.


Ziua 3: 19 Septembrie: Funchal – Camacha – Santana


Mic dejun.

Opţional, excursie de o zi la Camacha & Santana cu ghid local şi dejun inclus.

Prima oprire va fi în Camacha, una dintre cele mai mari aşezări din interiorul insulei, cunoscută ca centru de producţie al obiectelor din răchită, o destinaţie populară şi datorită faptului că aici s-a ţinut primul meci de fotbal din Portugalia, în anul 1875. În continuare veţi urca spre Pico do Arieiro, al doilea vârf ca înălţime de pe insulă, cu 1810 m în cel mai înalt punct, de unde veţi putea admira priveliştile impresionante asupra insulei. Următoarea oprire va fi la Ribeiro Frio pentru a vedea o crescătorie de păstrăvi, după care veţi pleca către Santana, situat în partea de nord a insulei, probabil cel mai tipic sat de pe insulă, unde veţi putea vedea casele tradiţionale vesel colorate cu acoperişuri de paie.
Dejun.

La întoarcerea spre Funchal veţi face o oprire în Machico, oraş construit între mare şi munte, locul unde au debarcat primii navigatori portughezi care au ajuns pe insulă în anul 1419.

Cazare la hotelul ales din oferta.


Ziua 4: 20 Septembrie: Funchal


Mic dejun.

Timp liber pentru activități individuale. 

Cazare la hotelul ales din oferta.


Ziua 5: 21 Septembrie: Funchal


Mic dejun.

Timp liber sau opţional, croazieră cu catamaranul.

Din Funchal catamaranul va pleca spre Cabo Girao, trecând pe lângă ţărmul oraşului Funchal cu zona Lido, Praia Formosa şi Camara de Lobos. La întoarcerea spre Funchal este foarte posibil să vedeţi delfinii care s-ar putea să vă urmeze în timpul călătoriei.

După-amiază timp liber pentru activități individuale.

Seara, opţional veţi putea participa la “Seara Tradiţională Espetada cu program folcloric”. Vă invităm la un tradiţional restaurant madeiran, unde veţi descoperi nu numai mâncarea tradiţională, ci şi ospitalitatea călduroasă a localnicilor. Atmosfera este întreţinută de cântăreţi şi de grupul folcloric căruia vă puteţi alătura. Cina cuprinde vin la sosire, fel principal ”Espetada” (frigărui din carne de vită cu ierburi aromatice), salată mixtă, pâine fierbinte de ţară, vin, salată de fructe proaspete şi cafea.

Cazare la hotelul ales din oferta.


Ziua 6: 22 Septembrie: Funchal – Ribeira Brava – Porto MonizMic dejun.

Opţional, excursie de o zi la Porto Moniz cu ghid local şi dejun inclus.

Prima oprire va fi la Camara de Lobos, un pitoresc sat pescăresc situat în apropierea oraşului Funchal, care a fost imortalizat şi de Winston Churchill în timpul şederii sale în Madeira. Aceasta este şi cea mai importantă zonă viticolă din Madeira. Pe măsură ce veţi urca spre zonele mai înalte, veţi observa că plantaţiile cu viţă-de-vie sunt înlocuite de cele de bananieri. Veţi urca până la punctul panoramic Cabo Girao (580 m), cel mai înalt promontoriu din Europa, după care veţi continua de-a lungul coastei sudice a insulei către Ribeira Brava – cea mai veche localitate de pe insulă, înfiinţată în anul 1440. Veți trece prin satul Sao Vicente, Centrul Vulcanismului, unde se află şi peşterile în stâncă. În continuarea zilei veţi ajunge la Porto Moniz, un mic sat situat pe coasta de nord renumit pentru piscinele naturale formate în rocile vulcanice şi pentru uimitoarele cascade.
Dejun.
Veţi pleca apoi spre “Laurisilva”, cea mai mare pădure de dafini din lume înscrisă pe lista Patrimoniului Natural Mondial UNESCO, după care veţi coborî spre Funchal prin valea Serra de Aqua.

Cazare la hotelul ales din oferta.


Ziua 7: 23 Septembrie: Funchal


Mic dejun.

Timp liber pentru activități individuale. 

Cazare la hotelul ales din oferta.


Ziua 8-9: 24 - 25 Septembrie Funchal – Bucureşti


Mic dejun.

Astăzi avem timp liber la dispozitie, iar dupa-masa avem transferul la aeroport pentru zborul spre București cu aterizare noaptea de 24 spre 25 septembrie. Detalii regasiti la sectiunea "Zboruri".

Nota: avem disponibil partaj Doamna si invitam o Doamna sa se inscrie fara supliment de single!


Pret Cazare

990€
Reducere -100€
890€
/pers. taxe incluse

Locatie Denumire Nr. stele Tip camera
Funchal Four View Monumental 4* Dubla Standard, mic dejun

1130€
Reducere -100€
1030€
/pers. taxe incluse

Locatie Denumire Nr. stele Tip camera
Funchal Alto Lido 4* Camera cu vedere laterala la mare, mic dejun

1250€
Reducere -100€
1150€
/pers. taxe incluse

Locatie Denumire Nr. stele Tip camera
Funchal Melia Madeira Mare 5* Camera dubla cu vedere la mare, mic dejun
Ruta Data decolarii Data aterizarii Companie
Bucuresti -> Madeira 14:00 17.09.2022 17:45 17.09.2022 Blue Air
Madeira -> Bucuresti 18:30 24.09.2022 01:40 25.09.2022 Blue Air
Orele de zbor sunt ore locale. Pot interveni modificari din partea companiei aeriene.

De la 990€ Reducere -100€
890€
/pers. taxe incluse

La confirmare se achita avans 40%.

Servicii incluse:

 • Taxe aeroport
 • Zboruri directe internationale Bucuresti - Madeira si retur cu compania Blue Air.
 • Ghid local roman insotitor pe durata sederii in destinatie la activitatile mentionate in itinerariu.
 • Cazare 7 nopti in Funchal la hotelul ales
 • Mic dejun zilnic
 • Transfer aeroport-hotel-aeroport;
 • Tur panoramic și pietonal al oraşului Funchal impreuna cu ghidul local conform itinerariului.
 • Intrare şi degustare de vin la cramă în Funchal.
 • excursie la Monte Palace Tropical Garden.
 • Bagaj de cala 23 kg
 • Bagaj de mana 8 kg

Nu sunt incluse:

 • Taxele de oraş (daca e cazul) se achită la recepţia hotel.
 • Bacşiş ghid local si sofer: 15 euro/pers.
 • Excursiile opţionale.

Observatii:

 • Nota: avem disponibil partaj Doamna si invitam o Doamna sa se inscrie fara supliment de single!
 • Se pot rezerva si alte tipuri de camera la hotelurile din oferta in functie de preferinte spre exemplu cu vedere la mare. Pretul se va comunica in functie de hotelul ales.
 • Nu este nevoie de viza.
 • Oferta este valabila in limita locurilor disponibile la acest tarif!
 • Paşaportul sau cartea de identitate trebuie să fie în curs de valabilitate.
 • Compania aeriana si/sau orarul de zbor se pot schimba, cu notificare prealabila.
 • Nota: oricare hotelul scris in oferta: poate fi sau similar: in functie de cum se confirma disponibilitatea.
 • Supliment Demipensiune, fara bauturi incluse, 200 €/adult, se rezerva si se achita din tara.