Amazing Madeira, Portugalia - vacanta de vara in zile magice de festival!

Funchal – Gradina Botanica - Eira do Serrado – Monte - Cristo Rei – Pico do Arieiro - Santana – Camara de Lobos- Cabo Girao - Ribeira Brava – Porto Moniz: 8 zile

16 24 Iulie 2022

Sejururi exotice
Grupuri organizate


Magie, frumuseţe şi istorie în ritmurile festivalurilor lunii iulie!

Vă invităm într-o inedită incursiune insulară în care veţi descoperi natura în forma sa unică şi originală a insulei Madeira, numită şi “Vasul floral plutitor” sau “Grădina Domnului”, o adevărată oază de linişte şi relaxare, un tărâm de vis. În fiecare an, capitala Funchal, este decorată cu mii de specii de flori locale înfloritoare și parfumate.

Veţi avea prilejul de a admira peisajul pitoresc, îmbrăcat în nuanţe de verde, care fuzionează cu albastrul ceresc al mării, de a vă bucura de ospitalitatea tradiţională a localnicilor şi de a savura aromele speciale ale bucătăriei locale.

Sosirea verii însufleţeşte festivalurile, serbările şi festivităţile, iar Madeira îşi poate revendica un loc privilegiat într-un clasament al efervescenţei cu care întâmpină şi pregăteşte acest gen de evenimente.

În iulie Madeira prinde viață datorită festivalurilor – în iulie au loc Marele Festival de PescuitMadeira Fashion Weekend care are loc în fața faimosului hotel CR7 Cristiano RonaldoFestivalul de Dansuri Tradiționale ’24 Horas a Bailar’ din orașul Santana – grupuri locale de dans interpretează dansuri populare tradiționale în costume colorate, pe ritmurile muzicienilor care cântă la instrumente specifice portugheze. 

Alte festivaluri ce au loc în iulie sunt - Funchal Jazz Festival în Parcul Santa Catarina, unul dintre cele mai populare evenimente culturale din Madeira, NOS Madeira Summer Opening – festival de muzică pe parcursul a două zile, tot în Parcul Santa CatarinaFestivalul Bananelor în Madalena do Mar, Târgul Agriculturii – ce se organizează din 1955 ca o modalitate de a aduce împreună fermierii locali de pe insulă.
 

În prezent târgul a devenit o atracție turistică majoră prin varietatea sa de produse, expoziții tematice, tarabe, plante aromatice și desigur, o mare varietate de produse alimentare și băuturi, toate cu priveliștea uimitoare a Porto Moniz în fundal. 

Perioada aceasta nu duce lipsă de evenimente sportive - Madeira Island Open (PGA European Tour) în Santo da Serra – unul dintre cele două evenimente de golf portugheze din turneul official  PGA European Tour pentru bărbați și alergarea pe poteci sau Trail Running Porto da Cruz, descris ca Natură, Mare, Munte și Distracție, le îmbină pe toate.

Evenimentul începe ca o cursă nocturnă, oferindu-le alergătorilor șansa de a se bucura de primele raze ale dimineții ce apar răzleț peste Pico do Areerio în timp ce ei își continuă traseul prin sate, poteci montane sau culturi agricole.

Traseul Ultra are 50km și urcă până la 1416m deasupra nivelului mării dar există și variantele de 11km sau 25 km, trasee excelente de pregătire pentru traseul Ultra.

Pe lângă festivaluri gastronomice în Sântana și Machicotimp de 3 zile în luna iulie are loc și Festa da Lapa – Festivalul Melcilor și Scoicilor de Mare, recoltate de pe țărmurile stâncoase din jurul zonei Paul do Mar. O specialitate locală sunt melcii de mare la grătar cu sos de unt, usturoi și lămâie. Yummy!

Muzica și cele mai bune vinuri din Madeira sunt nelipsite, bineînțeles.


Ziua 1: 16 Iulie: Bucuresti - Funchal


Astazi aveti de pe aeroportul Otopeni zborul direct spre Funchal, Madeira.

După sosirea în Insula Madeira, întâlnire cu ghidul local roman si transfer la hotel.

Cazare la unul dintre hotelurile alese in functie de preferintele fiecaruia.

Hotelurile propuse de noi sunt situate in zona Lido a Funchal, o zona plina de activitati, restaurante, complexe balneare cu apa sarata, parcuri si acces facil spre centrul comercial al orasului.


Ziua 2: 17 Iulie: Funchal - tur de oras cu degustare de vin si Gradina BotanicaMic dejun.

Astazi impreuna cu ghidul local facem un tur pietonal al capitalei insulei Madeira, Funchal, oraş splendid, situat într-un minunat golf înconjurat de munţi. Actuala capitală a insulei, a cărei denumire provine de la “funcho” (fenicul), plantă care creştea din abundenţă în zonă, a fost întemeiată în anul 1421, pe vremea primelor încercări de colonizare ale portughezilor.

Prima oprire va fi la Grădina Botanică din Madeira, care se intinde pe o suprafata de 8 hectare si unde veti admira speciile endemice si indigene din Madeira, arboretumul, plantele suculente, gradinile coregrafiate si topiare, plantele medicinale si aromatice, palmierii si arborii de Cycadophyta
 
Aici se afla si Parcul de Pasari Louro – cu pasari exotice – peste 500 de pasari din 60 specii din cele mai diverse locuri de pe pamant!

Apoi vom merge in piata centrala a orasului unde se situeaza unele dintre cele mai importante si frumoase cladiri.

Urmatoarea oprire va fi la piaţa locală „Mercado dos Lavradores”, unde vom admira femeile îmbrăcate în costume tradiţionale, care vând flori exotice culese din grădinile de pe insulă şi impresionanta piaţă de peşte, unde vom remarca peştele spadă, cel mai popular peşte din zonă.

Apoi vom merge la o fabrică de broderie, unde vom putea observa diversele etape ale procesului de fabricaţie a celebrelor broderii madeirene. Ultima vizita din centrul orasului va fi la o cramă şi vom participa la o degustare a diferitelor soiuri din renumitul vin de Madeira.

Cazare la hotelul ales din oferta.


Ziua 3: 18 Iulie: Funchal – Cristo Rei Belvedere - Pico do Arieiro - Santana - Machico*


Mic dejun.

Opţional, excursie de o zi la Cristo Rei Belvedere, Santana si Machico cu ghid local şi pranz inclus.

Prima oprire va fi la Cristo Rei - un punct de belvedere aflat in zona Rezervatiei Naturale Garajau, ce ofera privelisti incredibile asupra golfului Funchal, Canico de Baixo si a Oceanului Atlantic. 

La Cristo Rei se afla o maiestuoasa statuie a lui Iisus Hristos, ridicata de avocatul Aires de Ornelas in 1927. Cu o inaltime de 14 metri, aceasta statuie va va duce cu gandul la statuia lui Iisus Hristos din Rio de Janeiro dar putina lume stie ca statuia de aici, din Madeira a fost prima de acest gen din lume.

Legenda spune ca statuia Mantuitorului a fost ridicata pentru a-i intampina pe cei care vin de pe mare in Madeira, cu bratele deschise.

În continuare veţi urca spre Pico do Arieiro, al doilea vârf ca înălţime de pe insulă, cu 1810 m în cel mai înalt punct, de unde veţi putea admira priveliştile impresionante asupra insulei. 

Următoarea oprire va fi la Ribeiro Frio pentru a vedea o crescătorie de păstrăvi, după care veţi pleca către Santana, situat în partea de nord a insulei, probabil cel mai tipic sat de pe insulă, unde veţi putea vedea casele tradiţionale vesel colorate cu acoperişuri de paie.

La întoarcerea spre Funchal veţi face o oprire în Machico, oraş construit între mare şi munte, locul unde au debarcat primii navigatori portughezi care au ajuns pe insulă în anul 1419.

Cazare la hotel Four View Monumental Lido 4*.Ziua 4: 19 Iulie: Funchal


Mic dejun.

Timp liber pentru activități individuale. 

Cazare la hotelul ales din oferta.


Ziua 5: 20 Iulie: Funchal

Mic dejun.

Timp liber sau opţional, croazieră cu catamaranul.

Din Funchal catamaranul va pleca spre Cabo Girao, trecând pe lângă ţărmul oraşului Funchal cu zona Lido, Praia Formosa şi Camara de Lobos. La întoarcerea spre Funchal este foarte posibil să vedeţi delfinii care s-ar putea să vă urmeze în timpul călătoriei.

După-amiază timp liber pentru activități individuale.

Seara, opţional veţi putea participa la “Seara Tradiţională Espetada cu program folcloric”. Vă invităm la un tradiţional restaurant madeiran, unde veţi descoperi nu numai mâncarea tradiţională, ci şi ospitalitatea călduroasă a localnicilor. Atmosfera este întreţinută de cântăreţi şi de grupul folcloric căruia vă puteţi alătura. Cina cuprinde vin la sosire, fel principal ”Espetada” (frigărui din carne de vită cu ierburi aromatice), salată mixtă, pâine fierbinte de ţară, vin, salată de fructe proaspete şi cafea.

Cazare la hotelul ales din oferta.


Ziua 6: 21 Iulie: Funchal – Ribeira Brava – Porto MonizMic dejun.

Opţional, excursie de o zi la Porto Moniz cu ghid local şi dejun inclus.

Prima oprire va fi la Camara de Lobos, un pitoresc sat pescăresc situat în apropierea oraşului Funchal, care a fost imortalizat şi de Winston Churchill în timpul şederii sale în Madeira.

Aceasta este şi cea mai importantă zonă viticolă din Madeira. Pe măsură ce veţi urca spre zonele mai înalte, veţi observa că plantaţiile cu viţă-de-vie sunt înlocuite de cele de bananieri.

Veţi urca până la punctul panoramic Cabo Girao (580 m), cel mai înalt promontoriu din Europa, după care veţi continua de-a lungul coastei sudice a insulei către Ribeira Brava – cea mai veche localitate de pe insulă, înfiinţată în anul 1440.

Veți trece prin satul Sao Vicente, Centrul Vulcanismului, unde se află şi peşterile în stâncă. În continuarea zilei veţi ajunge la Porto Moniz, un mic sat situat pe coasta de nord renumit pentru piscinele naturale formate în rocile vulcanice şi pentru uimitoarele cascade.

Pranz inclus la un restaurant local. 

Veţi pleca apoi spre “Laurisilva”, cea mai mare pădure de dafini din lume înscrisă pe lista Patrimoniului Natural Mondial UNESCO, după care veţi coborî spre Funchal prin valea Serra de Aqua.

Cazare la hotelul ales din oferta.


Ziua 7: 22 Iulie: Eira do Serrado - Monte - Gradina Tropicala Monte Palace*


Mic dejun.

Timp liber sau optional o excursie de o zi cu ghid local vorbitor de limba romana la Eira do Serrado - Monte - Gradina Tropicala Monte Palace

Veţi merge spre punctul de observaţie Eira do Serrado, de unde veţi admira frumoasele peisaje din interiorul insulei.

Vă veţi opri în satul Monte, situat pe vârful unui deal, deasupra oraşului Funchal, care se mândreşte cu o frumoasă biserică în interiorul căreia se află mormântul lui Carol I, ultimul împărat al imperiului Austro-Ungar.

In Monte veti vizita una dintre cele mai frumoase gradini/parcuri din lume - Gradina Tropicala Monte Palace, localizata la 600 m deasupra nivelului oceanului - de unde aveti privelisti uimitoare asupra Golfului Funchal si a Oceanului Atlantic Gradina se intinde pe 70.000 metri patrati si gazduieste o varietate imensa de plante exotice din toate colturile lumii dar si lebede, pauni si cocosi care se plimba liberi in principalele zone ale proprietatii.

Veti putea admira azalee si orhidee din Himalayaiarba neagra din Scotia, Proteceae din Africa de Sud si exemplare unice de cycade. Gradina are un lac central unde puteti admira lebedele negre ce sunt originare din Tasmania si Australia

In interiorul Gradinii Tropicale Monte Palace veti regasi numeroase gradini amenajate in stil oriental care incearca sa recreeze cultura Japoniei si a Chinei cu buddhismul, cu respectul pentru natura si cu elementele simbolice aferente - un loc perfect de relaxare si fotografii

La retur din Monte puteti alege, optional, sa coborati cu toboganul pana in Livramento, 2 km, (cost aproximativ 15 euro/persoana daca urca 2 persoane in tobogan).  Coborarea cu celebrele Carreiros de Monte, toboganele Madeirei, este una din cele mai amuzante si distractive activitati in Madeira! 

 

E vorba de niște sănii de lemn si nuiele din rachita, manevrate de doi carreiros, ce poartă uniforme albe și pălării de paie, și care manevrează vehiculul cu ajutorul a două frânghii dar și a încălțărilor speciale, cu care frânează.

Sunt 2 kilometri de parcurs în sanie, între Monte și Livramento. 10 minute pline de adrenalină, chiote și hohote de râs pe strada îngustă și patinată de acest “sport” ce se practică în Madeira încă din prima jumătate a secolului 19, când era singura modalitate de a coborî de pe Monte, în afară de mersul pe jos.

De atunci, acest mod de transport a devenit o atracție turistică de neuitat pe insulă. 

Transfer la hotelul ales din oferta.

Ziua 8-9: 23-24 Iulie Funchal – Bucureşti


Mic dejun.

Astăzi avem timp liber la dispozitie, pana dupa -masa cand avem transferul la aeroport pentru zborul direct spre București. Detalii regasiti la sectiunea "Zboruri".

Nota: avem disponibil partaj Doamna si invitam o Doamna sa se inscrie fara supliment de single!


Pret Cazare

990€
Reducere -100€
890€
/pers. taxe incluse

Locatie Denumire Nr. stele Tip camera
Funchal Four Views Monumental Lido 4* Dubla Standard, mic dejun

1290€
Reducere -100€
1190€
/pers. taxe incluse

Locatie Denumire Nr. stele Tip camera
Funchal Melia Madeira Mare 5* Camera dubla cu vedere la mare, mic dejun
Ruta Data decolarii Data aterizarii Companie
Bucuresti -> Madeira 14:00 16.07.2022 17:45 16.07.2022
Madeira -> Bucuresti 18:30 23.07.2022 01:40 24.07.2022
Orele de zbor sunt ore locale. Pot interveni modificari din partea companiei aeriene.

De la 990€ Reducere -100€
890€
/pers. taxe incluse

La confirmare se achita avans 30%.

Servicii incluse:

 • Taxe aeroport
 • Zboruri directe internationale Bucuresti - Madeira si retur cu compania Blue Air.
 • Ghid local roman insotitor pe durata sederii in destinatie la activitatile mentionate in itinerariu.
 • Cazare 7 nopti in Funchal la hotelul ales
 • Mic dejun zilnic
 • Transfer aeroport-hotel-aeroport;
 • Tur pietonal al oraşului Funchal impreuna cu ghidul local conform itinerariului
 • Intrare la Gradina Botanica
 • Vizita la fabrica de broderie in Funchal
 • Intrare şi degustare de vin la cramă în Funchal
 • Bagaj de cala 23 kg
 • Bagaj de mana 8 kg

Nu sunt incluse:

 • Taxele de oraş (daca e cazul) se achită la recepţia hotel.
 • Bacşiş ghid local si sofer: 15 euro/pers.
 • Excursiile opţionale.

Observatii:

 • Nota: avem disponibil partaj Doamna si invitam o Doamna sa se inscrie fara supliment de single!
 • Se pot rezerva si alte tipuri de camera la hotelurile din oferta in functie de preferinte spre exemplu cu vedere la mare. Pretul se va comunica in functie de hotelul ales.
 • Nu este nevoie de viza.
 • Oferta este valabila in limita locurilor disponibile la acest tarif!
 • Paşaportul sau cartea de identitate trebuie să fie în curs de valabilitate.
 • Compania aeriana si/sau orarul de zbor se pot schimba, cu notificare prealabila.
 • Nota: oricare hotelul scris in oferta: poate fi sau similar: in functie de cum se confirma disponibilitatea.
 • Supliment Demipensiune, fara bauturi incluse, 200 €/adult, se rezerva si se achita din tara.