EXPLORE Madeira - Insula Florilor, în zile magice de festival

Madeira: Funchal – Monte – Monte Palace Tropical Garden - Cristo Rei – Santana – Ribeira Brava – Porto Moniz: 8 zile

04 12 iunie 2022

Grupuri organizate
Sejururi exotice


Magie, frumuseţe şi istorie în ritmurile festivalurilor lunii iunie!

Vă invităm într-o inedită incursiune insulară în care veţi descoperi natura în forma sa unică şi originală a insulei Madeira, numită şi “Vasul floral plutitor” sau “Grădina Domnului”, o adevărată oază de linişte şi relaxare, un tărâm de vis. În fiecare an, capitala Funchal, este decorată cu mii de specii de flori locale înfloritoare și parfumate.

Veţi avea prilejul de a admira peisajul pitoresc, îmbrăcat în nuanţe de verde, care fuzionează cu albastrul ceresc al mării, de a vă bucura de ospitalitatea tradiţională a localnicilor şi de a savura aromele speciale ale bucătăriei locale.

Sosirea verii însufleţeşte festivalurile, serbările şi festivităţile, iar Madeira îşi poate revendica un loc privilegiat într-un clasament al efervescenţei cu care întâmpină şi pregăteşte acest gen de evenimente.

În luna iunie aici se desfășoară Sărbătoarea Sfinţilor Populari Festa dos Santos Populares unul dintre cele mai aşteptate evenimente tradiţionale, aceasta perioada fiind învăluită în magia marşurilor şi petrecerilor ce îi omagiază pe Santo António (António de Lisboa sau Sfântul Anton de Padova cum este cunoscut la noi), São João (Sfântul Ioan) şi São Pedro (Sfântul Petru).

Festivităţile şi marşurile debordează de culoare, imaginaţie, ritm şi veselie ce îşi revarsă farmecul asupra acestei insule.
 
Santo António este sfântul iubirii și mulți tineri aleg să se căsătorească în aceste zile. São João – este Patronul Porto Santo și în cinstea lui se lansează lampioane. São Pedro este protectorul pescarilor, iar sărbătorile pline de viață au loc în portul pescăresc din Camara de Lobos și în Ribeira Brava.

În luna iunie aici mai au loc și Festivalul Medieval, Festivalul de Artă, întâlnirea anuală a celor pasionați de kaiac – canoe, Festivalul Cireșelor, Festivalul Pâinii, Atlantic Roots Festival – festival de muzică funk, jazz, muzică portugheză și tradițională din Madeira, dar și Festivalul Supelor Sopas do Campo Fair organizat în Boaventura, unde de obicei se pregătesc 18 supe diferite – de exemplu supa de castane, supă de usturoi, supă de caju, supa de dovleac, toate absolut delicioase ce merită încercate! 
 

In perioada aceasta (4 si 11 iunie) are loc Atlantic Festival. Este un eveniment anual cu trei componente: Festivalul de Muzică din Madeira, Concursul Internațional de Artificii și concerte simfonice în centrul orasului Funchal. Concertele de muzică clasică au loc în Palácio de São Lourenço, Teatro Municipal Baltazar Dias și mai multe biserici din Funchal, precum și în Muzeul de Artă Contemporană Mudas, din Calheta.

În fiecare sâmbătă seara in luna iunie, concurenți din diferite țări organizează spectacole de artificii magnifice în armonie cu muzica de acompaniament, ca parte a Competiției Internaționale de Artificii.

Nu ramane decat sa va bucurati de aceasta atmosfera magica! 


Ziua 1: 04 iunie: Bucuresti - Funchal


Astazi aveti zborul direct Bucuresti - Funchal, Madeira. După sosirea în Insula Madeira, aveti întâlnire cu ghidul local roman si transfer la hotel.

Cazare la hotelul Four View Monumental Lido 4*.

Hotelul selectionat de noi pentru acest circuit este foarte bine pozitionat in zona Lido a orasului Funchal, o zona plina de activitati, restaurante, complexe balneare cu apa sarata, parcuri si acces facil spre centrul comercial al orasului.


Ziua 2: 05 iunie: Funchal- Monte – Monte Palace Tropical Garden

Mic dejun.

Astazi impreuna cu ghidul local facem un tur pietonal de o jumătate de zi al capitalei insulei Madeira, Funchal, oraş splendid, situat într-un minunat golf înconjurat de munţi. Actuala capitală a insulei, a cărei denumire provine de la “funcho” (fenicul), plantă care creştea din abundenţă în zonă, a fost întemeiată în anul 1421, pe vremea primelor încercări de colonizare ale portughezilor.

Prima oprire va fi in piata centrala a orasului unde se situeaza unele dintre cele mai importante si frumoase cladiri. Urmatoarea oprire va fi la piaţa locală „Mercado dos Lavradores”, unde vom admira femeile îmbrăcate în costume tradiţionale, care vând flori exotice culese din grădinile de pe insulă şi impresionanta piaţă de peşte, unde vom remarca peştele spadă, cel mai popular peşte din zonă.

Apoi vom merge la o fabrică de broderie, unde vom putea observa diversele etape ale procesului de fabricaţie a celebrelor broderii madeirene. Ultima vizita din centrul orasului va fi la o cramă şi vom participa la o degustare a diferitelor soiuri din renumitul vin de Madeira.
 

La finalul turului centrului orasului Funchal mergem spre Monte, situat pe vârful unui deal, deasupra oraşului Funchal, care se mândreşte cu o frumoasă biserică în interiorul căreia se află mormântul lui Carol I, ultimul împărat al imperiului Austro-Ungar. 

In Monte vom vizita una dintre cele mai frumoase gradini/parcuri din lume - Gradina Tropicala Monte Palace, localizata la 600 m deasupra nivelului oceanului - de unde aveti privelisti uimitoare asupra Golfului Funchal si a Oceanului Atlantic Gradina se intinde pe 70.000 metri patrati si gazduieste o varietate imensa de plante exotice din toate colturile lumii dar si lebede, pauni si cocosi care se plimba liberi in principalele zone ale proprietatii.

Veti putea admira azalee si orhidee din Himalayaiarba neagra din Scotia, Proteceae din Africa de Sud si exemplare unice de cycade. Gradina are un lac central unde puteti admira lebedele negre ce sunt originare din Tasmania si Australia

In interiorul Gradinii Tropicale Monte Palace veti regasi numeroase gradini amenajate in stil oriental care incearca sa recreeze cultura Japoniei si a Chinei cu buddhismul, cu respectul pentru natura si cu elementele simbolice aferente - un loc perfect de relaxare si fotografii

La retur din Monte puteti alege, optional, sa coborati cu toboganul pana in Livramento, 2 km, (cost aproximativ 15 euro/persoana daca urca 2 persoane in tobogan).  Coborarea cu celebrele Carreiros de Monte, toboganele Madeirei, este una din cele mai amuzante si distractive activitati in Madeira! 

E vorba de niște sănii de lemn si nuiele din rachita, manevrate de doi carreiros, ce poartă uniforme albe și pălării de paie, și care manevrează vehiculul cu ajutorul a două frânghii dar și a încălțărilor speciale, cu care frânează.

Sunt 2 kilometri de parcurs în sanie, între Monte și Livramento. 10 minute pline de adrenalină, chiote și hohote de râs pe strada îngustă și patinată de acest “sport” ce se practică în Madeira încă din prima jumătate a secolului 19, când era singura modalitate de a coborî de pe Monte, în afară de mersul pe jos.

De atunci, acest mod de transport a devenit o atracție turistică de neuitat pe insulă.

Cazare la hotelul Four View Monumental Lido 4*.


Ziua 3: 06 iunie: Funchal – Cristo Rei Belvedere - Pico do Arieiro - Santana - Machico


Mic dejun.

Opţional, excursie de o zi la Cristo Rei Belvedere, Santana si Machico cu ghid local şi dejun inclus.

Prima oprire va fi la Cristo Rei - un punct de belvedere aflat in zona Rezervatiei Naturale Garajau, ce ofera privelisti incredibile asupra golfului Funchal, Canico de Baixo si a Oceanului Atlantic. 

La Cristo Rei se afla o maiestuoasa statuie a lui Iisus Hristos, ridicata de avocatul Aires de Ornelas in 1927. Cu o inaltime de 14 metri, aceasta statuie va va duce cu gandul la statuia lui Iisus Hristos din Rio de Janeiro dar putina lume stie ca statuia de aici, din Madeira a fost prima de acest gen din lume.

Legenda spune ca statuia Mantuitorului a fost ridicata pentru a-i intampina pe cei care vin de pe mare in Madeira, cu bratele deschise.

În continuare veţi urca spre Pico do Arieiro, al doilea vârf ca înălţime de pe insulă, cu 1810 m în cel mai înalt punct, de unde veţi putea admira priveliştile impresionante asupra insulei. Următoarea oprire va fi la Ribeiro Frio pentru a vedea o crescătorie de păstrăvi, după care veţi pleca către Santana, situat în partea de nord a insulei, probabil cel mai tipic sat de pe insulă, unde veţi putea vedea casele tradiţionale vesel colorate cu acoperişuri de paie.

La întoarcerea spre Funchal veţi face o oprire în Machico, oraş construit între mare şi munte, locul unde au debarcat primii navigatori portughezi care au ajuns pe insulă în anul 1419.

Cazare la hotelul Four View Monumental Lido 4*.Ziua 4: 07 iunie: Funchal


Mic dejun.

Timp liber pentru activități individuale. 
​​​​​​
Cazare la hotelul Four View Monumental Lido 4*.


Ziua 5: 08 iunie: Funchal


Mic dejun.

Timp liber sau opţional, croazieră cu catamaranul.

Din Funchal catamaranul va pleca spre Cabo Girao, trecând pe lângă ţărmul oraşului Funchal cu zona Lido, Praia Formosa şi Camara de Lobos. La întoarcerea spre Funchal este foarte posibil să vedeţi delfinii care s-ar putea să vă urmeze în timpul călătoriei.

După-amiază timp liber pentru activități individuale.

Seara, opţional veţi putea participa la “Seara Tradiţională Espetada cu program folcloric”. Vă invităm la un tradiţional restaurant madeiran, unde veţi descoperi nu numai mâncarea tradiţională, ci şi ospitalitatea călduroasă a localnicilor. Atmosfera este întreţinută de cântăreţi şi de grupul folcloric căruia vă puteţi alătura. Cina cuprinde vin la sosire, fel principal ”Espetada” (frigărui din carne de vită cu ierburi aromatice), salată mixtă, pâine fierbinte de ţară, vin, salată de fructe proaspete şi cafea.
​​​​​​
Cazare la hotelul Four View Monumental Lido 4*.


Ziua 6: 09 iunie: Funchal – Ribeira Brava – Porto MonizMic dejun.

Opţional, excursie de o zi la Porto Moniz cu ghid local şi dejun inclus.

Prima oprire va fi la Camara de Lobos, un pitoresc sat pescăresc situat în apropierea oraşului Funchal, care a fost imortalizat şi de Winston Churchill în timpul şederii sale în Madeira. Aceasta este şi cea mai importantă zonă viticolă din Madeira. Pe măsură ce veţi urca spre zonele mai înalte, veţi observa că plantaţiile cu viţă-de-vie sunt înlocuite de cele de bananieri. Veţi urca până la punctul panoramic Cabo Girao (580 m), cel mai înalt promontoriu din Europa, după care veţi continua de-a lungul coastei sudice a insulei către Ribeira Brava – cea mai veche localitate de pe insulă, înfiinţată în anul 1440. Veți trece prin satul Sao Vicente, Centrul Vulcanismului, unde se află şi peşterile în stâncă. În continuarea zilei veţi ajunge la Porto Moniz, un mic sat situat pe coasta de nord renumit pentru piscinele naturale formate în rocile vulcanice şi pentru uimitoarele cascade.
Dejun.
Veţi pleca apoi spre “Laurisilva”, cea mai mare pădure de dafini din lume înscrisă pe lista Patrimoniului Natural Mondial UNESCO, după care veţi coborî spre Funchal prin valea Serra de Aqua.

Cazare la hotelul Four View Monumental Lido 4*.


Ziua 7: 10 iunie: Funchal


Mic dejun.

Timp liber pentru activități individuale. 

Cazare la hotelul Four View Monumental Lido 4*.


Ziua 8-9: 11-12 iunie Funchal – Bucureşti

Mic dejun.

Astăzi avem timp liber la dispozitie, pana dupa -masa cand avem transferul la aeroport pentru zborul spre București. Detalii regasiti la sectiunea "Zboruri".

Nota: tariful afisat este valabil numai pentru rezervari noi caci s-au eliberat 4 locuri!

Nota: avem disponibil partaj Doamna si invitam o Doamna sa se inscrie fara supliment de single!

​​​​​​Nota: avem disponibil partaj Domn si invitam un Domn sa se inscrie fara supliment de single!

 


Locatie Denumire Nr. stele Tip camera
Funchal Four View Monumental Lido 4* Dubla Standard, mic dejun
Ruta Data decolarii Data aterizarii Companie
Bucuresti -> Madeira 14:00 04.06.2022 17:45 04.06.2022 Blue Air
Madeira -> Bucuresti 18:30 11.06.2022 01:40 12.06.2022 Blue Air
Orele de zbor sunt ore locale. Pot interveni modificari din partea companiei aeriene.

1090€ Reducere -250€
840€
/pers. taxe incluse

Servicii incluse:

 • Taxe aeroport
 • Zboruri directe internationale Bucuresti - Madeira si retur cu compania Blue Air.
 • Ghid local roman insotitor pe durata sederii in destinatie la activitatile mentionate in itinerariu
 • Cazare 7 nopti in Funchal la hotel 4*
 • Mic dejun zilnic
 • Transfer aeroport-hotel-aeroport;
 • Tur panoramic și pietonal al oraşului Funchal impreuna cu ghidul local conform itinerariului.
 • Intrare şi degustare de vin la cramă în Funchal.
 • Excursie la Monte Palace Tropical Garden
 • Bagaj de cala 23 kg
 • Bagaj de mana 8 kg

Nu sunt incluse:

 • Bacşiş ghid local si sofer: 15 euro/pers.
 • Asigurare medicala, Excursiile opţionale.
 • Taxele de oraş (daca e cazul) se achită la recepţia hotel.

Observatii:

 • Asigurarea medicală este obligatorie în Portugalia.
 • Nota: tariful afisat este valabil numai pentru rezervari noi caci s-au eliberat 4 locuri!
 • Nota: avem disponibil partaj Doamna si invitam o Doamna sa se inscrie fara supliment de single!
 • Supliment camera OCEAN VIEW: 15 euro de persoana pe noapte.
 • Nu este nevoie de viza.
 • Oferta este valabila in limita locurilor disponibile la acest tarif!
 • Paşaportul sau cartea de identitate trebuie să fie în curs de valabilitate.
 • Compania aeriana si/sau orarul de zbor se pot schimba, cu notificare prealabila.
 • Supliment Demipensiune, fara bauturi incluse, 200 €/adult, se rezerva si se achita din tara.