Circuit Maroc: descopera orașele Imperiale, Munții Atlas și deșertul Sahara!

Marrakech - Ouarzazate - Erfoud - Merzouga - Fes – Meknes – Rabat - Casablanca: 11 zile, 10 nopti!

30 noiembrie 10 decembrie 2024

GRUPURI CU INSOTITOR

Plecare din București


Explorează orientul Africii de Nord - Maroc !


Maroc este o veritabilă poartă spre Africa, este o țară care te va fascina prin diversitatea sa și cu vremea excelentă. Fie că vorbim despre negustori, despre coloratele piețe unde se vând cele mai diverse condimente, ori despre muezinul care îi așteaptă pe credincioși la rugăciune, Marocul are un farmec aparte.

Daca îți dorești o aventură pe un tărâm exotic și misterios, o vacanță relaxantă sau o experiență culturală, poți fi sigur că Marocul îți poate îndeplini toate aceste dorințe, chiar le poate întrece. Aici vei găsi munți răcoroși, tradiție și diversitate, acel deșert fascinant pe care l-ai vazut de zeci de ori în fotografii sau filme, dar și multă ospitalitate.


Ziua 1: 30 noiembrie 2024 - Bucureşti – Marrakech

Astazi veți avea întâlnirea cu însoțitorul de grup pe Aeroportul Henri Coandă pentru zborul internațional Bucuresti - Marrakech, în conexiune.

Marrakech, orașul principal din inima Marocului, supranumit și “Perla Sudului”, "Orașul Roșu" sau “Aşezarea lui Dumnezeu” este al doilea oraș ca mărime din Maroc, fiind un important centru economic. Conform istoriei, Marrakech a fost descoperit în anul 1062, de către nomadul Almoravides, un călugăr-soldat. De-alungul existenței sale, Marrakech a fost atât popas pentru comercianți, bază strategică pentru trupele almoravide, mai târziu devenind un adevărat imperiu ale cărui clădiri și morminte impresionante sunt conservate până în prezent.

După aterizare veți avea transferul asigurat la hotel pentru cazare si odihna

Cazare la Hotel Blue Sea 4* in Marrakech sau similar.


Ziua 2: 01 decembrie 2024 - Marrakech

Mic dejun.

Astăzi vom face un tur al orașului Marrakech unde veți avea privilegiul să admirați cele mai cunoscute clădiri și monumente ale "Perlei Sudului". Veți vizita Moscheea Koutoubia, o capodoperă a artei maure care a fost ridicată în peste 40 de ani în secolul al XII-lea de către dinastia Almohada, în perioada hispano-morescă. Moscheea este cunoscută pentru măiestria cu care o fost construită și pentru decorul extrem de sofisticat și proporțiile perfect echilibrate. Pe vremuri, intrarea în moschee era acaparată de zeci de vânzatori de carți care își vindeau manuscrisele zilnic credincioșilor. Veți putea admira impresionantul lăcaș doar din exterior, întrucât doar musulmanii au acces în interiorul moscheii.

Vom vizita mai apoi Grădinile Menara , un parc superb simbol ale Marrakechului. Continuăm apoi cu Palatul Bahia, denumirea 'bahia" provine din arabescul „strălucire” iar precum alte edificii ale perioadei s-a dorit ca palatul să surprindă esența stilului islamic și marocan.

La finalului turului veți vizita celebra piaţă Jemaa-el Fna, piața principală din cartierul Medina, orașul vechi. Până în prezent, Jemaa El Fna este piața principală pentru majoritatea activităților comerciale atât pentru turiști, cât și pentru localnici.

Optional, puteti vizita si Gradina Majorelle fiind un alt parc superb, un simbol al Marrakechului, o oaza de arta si de amenajare peisagistica.
 

În timpul zilei, piața este plină de priveliști surprinzătoare, de la dresori de maimuțe și îmblanzitori de șerpi, la tatuatori de henna și vânzători. Seara, la amurg, piața principală din Marrakech se transformă, iar tarabele de dimineață dispar pentru a da loc standurilor de mâncare unde vizitatorii pot lua cina înconjurați de muzicieni marocani care cântă muzică tradițională și organizeaza diverse alte spectacole.

Cina și cazarea la Hotel Blue Sea 4* in Marrakech sau similar.
Ziua 3: 02 decembrie 2024 Marrakech – Essaouira – Marrakech

Mic dejun.

Timp liber la dispoziție pentru a explora pe cont propriu orașul Marrakech.

Opțional, astăzi veți putea participa la excursia de o zi la Essaouira, clădiri cu pereți crenelați, adieri calde, case cu fațade albe și albastre, Essaouira, anticul Mogador, cunoscut drept „Mireasa Atlanticului”.

Un oraș port fermecător și o stațiune plină de viață, cu vedere la Oceanul Atlantic. Un veritabil labirint de străzi cu arhitectură în stil vechi, dar modern, cu clădiri impresionante amplasate în Riadurile tradiționale marocane din orașul vechi. Medina din Essaouira, cunoscută anterior ca Mogador, este un exemplu excepțional de oraș fortificat la mijlocul secolului al XVIII-lea, înconjurat de un zid în stil Vauban.

Printre cele mai importante atracții din Essaouira pe care le vezi vizita se numără cetatea portugheză cu fortificațiiile ei, orașul vechi și portul pitoresc de pescuit, care pot fi explorate cel mai bine printr-o scurtă plimbare pe străzile înguste care au fost surse de inspirație pentru mari artiști ai lumii moderne.

Cina și cazarea la Hotel Blue Sea 4* in Marrakech sau similar.


Ziua 4: 03 decembrie 2024 - Marrakech - Ourika Valley

Mic dejun.

Astăzi veți avea o zi liberă pentru a descoperi restul secrelor ascunse în Marrakech.

Opțional, daca doriti veți putea vizita Ourika Valley, cea mai cunoscută și vizitată vale din Marrakech. Valea Ourika se află pe primele dealuri ale înaltului Atlas, o întindere frumoasă de verde luxuriant, cu sate de chirpici agățate de versanții munților. În călătoria de astăzi veți putea admira cascadele impresionante chiar din satul tradițional Setti-Fatma, unde veți avea ocazia să cunoașteți stilul tradițional de viață berber.

Cina și cazarea la Hotel Blue Sea 4* in Marrakech sau similar.
Ziua 5: 04 decembrie 2024 - Marrakech – Ait Ben Haddou – Ouarzazate

Mic dejun.

In aceasta zi vom servi micul dejun si dupa checkoutul de la hotel vom avea ocazia să admirăm peisajele impresionante pe care le vom întâlni pe traseul spectaculos până în Ouarzazate, denumit și "Poarta către desertul Sahara" sau "Hollywood din Maroc". Ouarzazate este o oază de culoarea caramelului, evidențiată de albastrul cerului nord-african, cu nenumăratele sale Kasbah-uri din chirpici, munți și câmpii aride, văi și oaze verzi, plantații de palmieri și sate de pământ roșu sau ocru care fac farmecul lui.

În inima Munților Atlas, vom străbate pasul Tizi n'Tichka, aflat la o altitudine de peste 2000 m, de unde vom avea o priveliște impresionantă asupra întregii văi cu numeroasele sale locuințe tipice de pământ berbere răsfirate pe culmile munților.


Vom vizita scurt kasbah-ul Taourirt iar mai apoi ne vom îndrepta spre Ait-Ben-Haddou din Maroc, un sat frumos, fortificat din sud-estul țării care face parte din Patrimoniului Mondial UNESCO din 1987. Micul oraș a fost construit în urmă cu aproximativ 1.000 de ani, fiind un punct important de-a lungul rutei caravanelor de atunci care transportau aur, fildeș și sare.

 

Vom ajunge apoi la Ouarzazate, situat între lanțurile muntoase ale Înaltului Atlas la o altitudine de 1.160 de metri, acest oraș a fost fondat în 1928 ca o mică așezare berberă, dar a crescut, datorită locației sale fantastice, într-un important centru de artizanat și comerț. În zilele noastre, acest loc este un centru de trafic esențial în sudul Marocului și, de asemenea, foarte influent ca centru turistic. Așezări fortificate terasate ridicate în oraș de localnicii berberi oferă o priveliște de neuitat asupra întregii văi.

Cină și cazarea la Hotel Kenzi Azghor 4* in Ouarzazate sau similar.

 


Ziua 6: 05 decembrie 2024 - Ouarzazate – Erfoud – Merzouga

Mic dejun.

În această dimineață vom începe aventura în Deșertul Sahara, care ne va duce până în Erfoud, un orășel din estul Marocului considerat “poarta de intrare” în deșert, predominat de clădiri cu nisip roșu care ies în evidență în contrast impresionant față de deșertul din jur. De aici vom avea transfer cu autovehicule 4x4 până în Merzouga. Situat la marginea deșertului Sahara, Merzouga este renumit ca poartă de acces către vastele dune Erg Chebbi iar cel mai autentic mod de a experimenta viața în deșert este printr-o plimbare cu cămilele (inclus).

Cina și cazarea la Palmeras y Dunas Merzouga 3* sau similar.

 


Ziua 7: 06 decembrie 2024 - Merzouga - Ifrane – Fes

Mic dejun.

Dimineața ne vom continua excursia către Fes, unul dintre cele mai vechi oraș din Maroc și prima capitală a țării. Astăzi, este unul dintre cele mai autentice orașe din Maroc, cunoscut în întreaga lume ca un centru pentru artiști tradiționali și artizani.

Pe drum către Fes, vom face o oprire în partea rece a Marocului, în Ifrane, o stațiune importantă de schi din regiunea Munților Atlas. Situat la 1700 de metri înălțime și amplasat pe Munții Atlasului Mijlociu, este adesea descrisă ca Elveția Marocului, datorită locației sale unice asemănătoare peisajelor alpine europene.

Cina și cazare la Hotel Menzeh Fes Zalagh Sky Boutique 4* in Fes sau similar.


Ziua 8: 07 decembrie 2024 - Fes

Mic dejun.

Astăzi vom dedica o zi explorării oraşului Fes printr-un tur de oraș. Ridicat în secolul al XIII-lea, Fez este un oraș imperial cu o istorie multiculturală de lungă durată și cu o atmosferă predominantă plină de culoare și viață. Fes este recunoscut drept orașul filozofilor și al teologilor deținând cele mai vechi universități din lume, precum Universitatea Al-Karaouine, fondată în anul 859. 

Orașul este împărțit în trei părți: orașul nou, construit în anul 1912, orașul medieval construit pe vremea imperiului Meridines în sec. al XIII-lea și orașul vechi, Fez el Bali, descoprit în anul 809. Vom traversa zidurile celebrei medine din Fez, recunoscută ca patrimoniu UNESCO pentru valoarea sa universală remarcabilă și ne vom plimba pe străzile din cartierul vechi Fez-El-Bali unde vom putea admira Fântâna Nejjarine, o adevărată operă de arta. Vom vizita de asemenea din exterior și Palatul Regal, construit în anul 1864 în timpul domniei sultanului Mohammed ben Abdallah sub dominanță franceză. În prezent, palatul este reședința actualului rege al Marocului, regele Mohammed VI.
 
Cina și cazare la Hotel Menzeh Fes Zalagh Sky Boutique 4* in Fes sau similar.

 
Ziua 9: 08 decembrie 2024 - Fez – Volubilis – Meknes – Rabat – Casablanca

Mic dejun.

Astăzi ne continuăm drumul până în Casablanca. Pe drum ne îndreptăm spre Meknes, unul dintre cele 4 orașe impariale ale Marocului. Fondat la începutul secolului al XI-lea ca așezare militară, Meknes a devenit capitală sub domnia sultanului Moulay Ismaïl în secolul al XVII-lea, acesta transformând Meknes într-un oraș impresionant prin crearea de grădini vaste, numeroase edificii, moschei și monumente, precum și 40 de kilometri de ziduri groase și porți monumentale. Aici vom vizita centrul vechi al orașului și poarta Bab el-Mansour.

Vom face o oprire pentru a vizita cel mai mare sit arheologic roman din Maroc, Volubilis, monument inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

În continuare vom pleca spre Rabat care este capitala Marocului și „Orașul Regal”. Cunoscut în zilele noastre ca „Washingtonul” Africii de Nord, datorită parcurilor, bulevardelor, monumentelor, ambasadelor și clădirilor guvernamentale, Rabat este și sediul Familiei Regale. Vom porni în turul panoramic al orașului în cadrul căruia veți putea admira din exterior Palatul Regal, Turnul Hassan, unul dintre simbolurile orașului care nu a fost finalizat niciodată și Mausoleul unde se află mormintele regilor Mohamed al V-lea și Hassan al II-lea.

Cina și cazarea la Hotel Oum Palace 4* in Casablanca sau similar.


Ziua 10: 09 decembrie 2024 - tur de oras Casablanca

Mic dejun.

Astăzi vom participa la un tur al oraşului CasablancaPalmieri frumoși care îi aliniază cărările, cu Oceanul Atlantic la orizont și clădiri mari de afaceri în fiecare colț: Casablanca - motorul economic al Marocului si o metropolă plină de viață. Infrastructurile moderne se află în mijlocul unor cartiere fermecătoare, între moștenirea arabo-musulmană și moștenirile perioadei coloniale. Vom face o plimbare în medina, care este una dintre cele mai recente medine construite în Maroc, vom vizita centrul și clădirile sale art-deco și vom admira simbolul orașului, moscheea Hassan II, a treia moschee ca mărime din lume finalizată în anul 1993.

Vom vizita Piața Mohamed al V-lea - inima orașului, și vom trece pe lângă Primărie, Catedrala Sacre Coeur,Parcul Ligii Arabe și Noua Medină. Ne vom bucura de o promenadă pe bulevardul de pe faleză, La Corniche, și vom avea timp liber pentru tot restul zilei pentru descoperirea orașului unde modernitatea întâlnește farmecul străvechi.

Cazare la Hotel Oum Palace 4* in Casablanca sau similar.Ziua 11: 10 decembrie 2024 - Casablanca - Bucuresti

Mic dejun.

Astazi avem transferul asigurat la aeroport pentru zborul internațional Casablanca - Bucureşti, in conexiune.

Orarul de zbor il regăsiți la secțiunea "Zboruri".

Nota: doar 7 locuri disponibile la tariful promotional!

Avem disponibil si partaj doamna, invitam o doamna sa se inscrie fara supliment de single!


Avem disponibil si partaj domn, invitam un domn sa se inscrie fara supliment de single!

Bsslama, Maroc! Pe data viitoare!


Marrakech
Hotel Blue Sea sau similar 4
Dublă standard, demipensiune
Ouarzazate
Hotel Kenzi Azghor sau similar 4
Dublă standard, demipensiune
Merzouga
Hotel Palmeras y Dunas sau similar 3
Dublă standard, demipensiune
Fes
Hotel Menzeh Fes Zalagh Sky Boutique sau similar 4
Dublă standard, demipensiune
Casablanca
Hotel Oum Palace sau similar 4
Dublă standard, demipensiune
București Paris
14:25 30.11.2024 16:35 30.11.2024

Air France
Paris Marrakech
19:40 30.11.2024 23:00 30.11.2024

Air France
Casablanca Paris
11:20 10.12.2024 14:30 10.12.2024

Air France
Paris București
18:15 10.12.2024 22:05 10.12.2024

Air France
Orele de zbor sunt ore locale. Pot interveni modificari din partea companiei aeriene.

1490€ Reducere -100€
1390€
/pers. taxe incluse

La confirmare se achită avans 20%.
Servicii incluse:

 • Taxe aeroport
 • Însoțitor de grup din partea agenției: asistență și traducere asigurate la obiectivele turistice din program
 • Ghid local vorbitor de limba engleză si franceza la obiectivele turistice conform program;
 • Zboruri internationale: Bucuresti - Marrakech, in conexiune
 • Zboruri internationale: Casablanca - Bucuresti, in conexiune
 • City tax - taxa de oras daca este aplicabila;
 • Transferuri aeroport-hotel-aeroport Marrakech;
 • Transferuri aeroport-hotel-aeroport Casablanca;
 • Transport intern pe toată durata circuitului
 • 10 nopți de cazare, dintre care:
 • - 4 nopţi de cazare în Marrakech la hotel 4*
 • - 1 noapte de cazare în Ouarzazate la hotel 4*
 • - 1 noapte de cazare în Merzouga la hotel 3*
 • - 2 nopţi de cazare în Fes la hotel 4*
 • - 2 nopţi de cazare în Casablanca la hotel 4*
 • Regim demipensiune conform programului:
 • Mic dejun la hotel
 • Cina la hotel
 • -Pranz inclus in Midelt;
 • -Pranz in Sale;
 • Tur de oras Marrakech;
 • Tur de oras Fez;
 • Tur de oras Casablanca;
 • Transferurile, tururile, excursiile menţionate în program
 • Vizite la obiectivele menţionate în program
 • Excursie cu autovehicule 4x4 în Deșertul Sahara de la Erfoud la Merzouga
 • Plimbare cu camilele in Desertul Sahara
 • Bilete de intrare la obiectivele turistice menţionate în program (mai puțin Moscheea Hassan II)
 • Bagajele dumneavoastra incluse pe zborurile internationale sunt:
 • - 1 bagaj de mana/persoana cu dimensiunile 55 x 35 x 25 cm si o greutate maxima de 8 kg
 • - 1 bagaj de cala de 23 kg/persoana si ca dimensiuni trebuie sa se incadreze in 158 cm (înălţime + lungime + lăţime)

Nu sunt incluse:

 • Bacşişuri pt ghizi si soferi: 55 euro/pers pe intreaga durata a programului
 • Excursii opționale
 • Asigurare medicală și storno - recomandată

Observatii:

 • Orele si compania aeriana pot suferi modificari
 • Paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei
 • NOTA: Cina in prima seara nu este inclusă datorita orelor de plecare/sosire
 • Supliment cazare camera single 280 euro pe toata durata excursiei