MEXIC: circuit si sejur exotic - Dia de Los Muertos

Ciudad de Mexico - San Miguel de Allende - Guadalajara - Cancun / Riviera Maya, 14 zile, 12 nopti!

21 Octombrie 04 Noiembrie 2024

GRUPURI CU INSOTITOR
SEJURURI EXOTICE

Plecare din Bucuresti


Eostar va invita pe urmele aztecilor, a civilizatiei maya, a conquistadorilor, intr-o lume exotica, misterioasa, cu mariachi si sombreros, cu vegetatie luxurianta, plaje superbe, cocktailuri celebre, rom și tequila! 

Capitala, Ciudad de Mexico, are o vechime de 3.000 ani si se mandreste cu cea mai mare piata din lume. Citadela latina are peste 22 milioane de locuitori, fiind un oras cu o cultura veche de asezare azteca, cunoscuta sub denumirea Tenochtitlán. Acest teritoriu a fost un punct principal de interes pentru Imperiul Aztec care ofera astazi un exemplu fascinant de arhitectura specifica secolului al-XIV-lea.

Privelistea ce inconjoara orașul este uluitoare: doi vulcani magnifici acoperiti de zăpadă, Popocatépetl și Iztaccíhuatl, vegheaza deasupra capitalei de la înălțimi mai mari de 5.000 de metri. Orașul își păstrează nenumăratele amintiri ale trecutului sau, deși arta și arhitectura pre-columbiena există doar în mici parti sau reproduceri ale muzeelor - conchistadorii spanioli și-au construit noul oraș pe ruinele vechii metropole aztece Tenochtitlán. Multe biserici și palate baroce splendide construite în această perioadă colonială timpurie se pot vizita si astazi. 

În timp ce Mexico City are dimensiuni impresionante, atât din punct de vedere al populației, cât și al suprafetei, cele mai interesante atracții turistice se ragasesc în centrul istoric al orașului (Centro Histórico de la Ciudad), un patrimoniu mondial UNESCO de 15 kilometri pătrați care conține mai mult de 1.400 de clădiri importante din secolele XVI-XIX. Pentru cei dornici de explorare, acesta este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Mexic, ca exemplu al originilor aztece și al colonizarii spaniole.

San Miguel de Allende numit si "Pueblo Magico" este un oras fortificat plin de istorie si cultura cu strazi si podete pietruite, buticuri colorate si cladiri impresionante. Cu un centru istoric compact, imprejmuit de cladiri cu o istorie indelungata, acest oras este ideal pentru a fi explorat la pas, printre stradutele alternante vechi si inguste care ascund adevarate comori arhitecturale ce asteapta sa fie descoperite si admirate.

Cancun - este considerat Mecca distractiilor si al petrecerilor nocturne, acest loc este visul iubitorilor de plaja si al peisajelor din Caraibe. Aici, in “Paradisul Fierbinte” restaurantele, barurile si cluburile prelungesc distractia pana in zori. Totul este de vis - plajele infinite cu nisip catifelat, oceanul cu ape turcoaz, plajele albe vecine cu ruinele civilizatiei mayase sau marile recifuri de corali va ajuta sa creati amintiri de neuitat!

Ziua 1 - 2: 21 - 22 octombrie: Bucuresti - Mexico City

Astazi ne intalnim cu insotitorul de grup Eostar pe aeroportul Otopeni pentru a ne imbarca pe zborul cu destinatia Mexico City, in conexiune, cu aterizare in Mexico City in dimineata zilei de 22 octombrie. Orarul complet de zbor este afisat sectiunea "Zboruri".

Dupa aterizare vom avea transferul la hotel, dupa care plini de entuziasm si nerabdare vom incepe calatoria noastra in Mexic. 

Modalitatile de explorare ale orasului sunt nenumarate, noi am ales pentru astazi cu un tur panoramic al centrului istoric al orasului Ciudad de Mexico, un oras cosmopolit, sustinut de o istorie bogata care il descrie drept cel mai vechi centru urban al Emisferei Vestice acesta a ajuns in topul celor mai populate orase al lumii.

Vom incepe turul in Centrul istoric al orasului Mexico City (Patrimoniu UNESCO) cu vizita la Piata Centrala Zocalo, cea mai mare si mai faimoasa piata din Mexico City, si una dintre cele mai frumoase parti din centrul istoric al orasului. Vom vizita de asemenea si Catedrala Metropolitana, un obiectiv intr-adevar impresionant, una dintre cele mai importante structuri arhitecturale din emisfera vestica. De asemenea vom face o plimbare pe Strada Madero unde ne vom opri sa vizitam Casa de los Azulejos-  o cladire remarcabila a carei fatada surpinde prin combinatia cromatica de alb si albastru.

Doua obiective care nicidecum nu ar trebui ratate sunt Palatul Postal si Palatul Artelor Frumoase, doua cladiri opulente ascunse in Cartierul Istoric al Ciudad de Mexico.

Palatul Postal este o adevarata bijuterie arhitecturala datorita cantitatilor mari de aur aduse din toate zonele lumii care intra in compozitia sa si oferta cladirii un prestigiu deosebit. Diversitatea de materiale care alcatuiesc decorul cladirii incanta vizitatorii cu o imagine orbitor de stralucitoare.

Cazare Hotel Casablanca 4* in Mexico City, sau similar. 


Ziua 3: 23 octombrie Mexico City - Teotihuacán

Mic dejun,

Apoi vom vizita cel mai impresionant sit arheologic din tinutul muntos central si fosta capitala a aztecilor: Teotihuacan, aflat in Patrimoniu Cultural UNESCO care surprinde cu citadela sa.Teotihuacán inseamna „Locul unde omul devine Zeu” si este un oraș vechi, sacru pentru azteci, ce a fost intre anii 100 și 650 î.e.n. un centru cultural, economic și militar important din Mezoamerica. Din anul 1987 Teotihuacán a fost inclus de patrimoniul mondial UNESCO.

Vom admira masivele Piramide ale Soarelui si ale Lunii care domina peisajul. Situl arheologic se intine pe o suprafata de inconjurat de 500 – 600 km2 si este inconjurat de vulcani stinși iar la sud de un lanț muntos ce atinge altitudinea de 2800 m.

Urmatoarea oprire este Basilica de Guadalupe pentru a admira Fecioara de Guadalupe. Aceasta este o figură iconică în cultura și religia mexicană, iar sanctuarul ei este un loc de pelerinaj și de adorare pentru milioane de credincioși din întreaga lume ce vizitează acest loc. 

Imaginea Fecioarei de Guadalupe este considerată un miracol datorită naturii sale inexplicabile. Se spune că această imagine a fost imprimată pe tilma lui Juan Diego, un material care ar fi trebuit să se deterioreze în decursul timpului, dar care a rezistat miraculos de-a lungul secolelor.

Vizitând acest loc sacru, o să puteți experimenta un amestec captivant de spiritualitate, istorie și artă.


Cazare Hotel Casablanca 4* in Mexico City, sau similar. 
Ziua 4: 24 octombrie Mexico City

Mic dejun,

Astrazi avem timp liber sa exploram pe cont propriu superbul oras.

Optional va propunem o excursie la Gradinile Plutitoare Xochimilko.

Excursia incepe la bordul unei barci in cadrul unei croaziere printre gradinile plutitoare Xochimilco. In limba Náhuatl a aztecilor, Xochimilco inseamna ‘gradina cu flori’. Toate florile din Mexico City si de pe gradinile acoperisurilor provin de aici.

In urma cu 500 de ani, Xochimilco a fost zona agricola a metropolei Tenochtitlán, ce avea pe atunci 235.000 locuitori. Gradinile suspendate Xochimilco se impart in doua zone – o zona traditionala si un parc ecologic in zona de nord.

Barcile viu colorate, numite trajineras, va vor plimba pe canalele si lagunele gradinilor, unde veti avea parte de privelisti superbe si pline de culoare. Sunt multi comercianti de flori, mancare, bauturi sau suveniruri in canoe mai mici. In timpul weekend-urilor aceasta este o excursie traditionala de familie, unde multi oameni profita de muzica mariachilor ce se aude superb din barcile aflate in apropiere.

Cazare Hotel Casablanca 4* in Mexico City, sau similar. 


Ziua 5: 25 octombrie Mexico City - San Miguel de Allende

Mic dejun,

Dupa micul dejun vom avea transferul spre San Miguel de Allende. 

Ajunsi la destinatie vom incepe explorarea cu un tur pietonal al orasului plin de culoare. Vom afla informatii pretioase despre istoria si arhitectura sa si vom descoperi elementele care ii redau acestuia farmecul deosebit.

In cadrul turului vom face mai multe opriri in care vom descoperi si admira obiective precum: Gradinile San Miguel situate in Piata Centrala a orasului, Templul Parohial San Miguel Arcángel este un obiectiv religios reprezentativ al Mexicului si principalul simbol al orasului. Datorita masivitatii sale si a nuantelor de roz pastelat care il imbraca acesta nu poate fi trecut neobservat, continuand sa impresioneze turisti din toate colturile lumii emanand un aer placut si prosper.

Urmatoarea oprire in cadrul turului va fi Mirador, o statuie remarcabila situata intr-un punct importane de belvedere care ne ofera o imagine panoramica spectaculoasa asupra orasului si a imprejurimilor acestuia.

Cazare Hotel Mision San Miguel 4*, sau similar.
Ziua 6: 26 octombrie San Miguel de Allende - Guanajuato

Mic dejun,

Dupa micul dejun, ghidul nostru privat ne va prelua de la hotel pentru o excursie de o zi in Guanajuato

Guanajuato este un oras prosper al Mexicului, colonizat masiv de catre spanioli datorita pretioaselor minereuri de argint pe care acesta le detinea din abundenta in subsol si care l-au facut remarcat. Specificul sau se datoreaza numeroaselor cladiri indraznete de o cromatica intensa si diversa incluse pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Vom face un tur in cadrul caruia vom afla mai multe informatii despre istoria orasului care se afla in stransa legatura cu istoria mineritului, iar locul ideal pentru aceasta este Muzeul Bocamina San Ramón. In timp ce vom cobori in interiorul minei, ghidul nostru local ne va prezenta informatii despre procesul de extractie a metalelor pretioase si tehnicile utilizate.

Urmatoarea oprire va fi la Basilica of Our Lady construita in stil baroc aceasta este un obiectiv simbolic fabulos. O alta oprire in cadrul turului nostru este la faimosul "Callejon del Beso" cunoscut datorita legendei pe care o ascunde.

Seara ne vom intoarce la hotel in San Miguel de Allende.

Cazare Hotel Mision San Miguel 4*, sau similar.


Ziua 7: 27 octombrie San Miguel de Allende

Mic dejun,

Dupa servirea micului dejun veti avea timp liber pentru a descoperi restul secretelor ascunse in San Miguel de Allende.

Optional puteti opta pentru o excursie la situl arheologic "Canada de la Virgen" - o asezare specifica Civilizatiei Otomi cunoscuti datorita pasiunii lor pentru astronomie si observarea cerului.

Acest obiectiv este un simbol dedicat Soarelui, Lunii si Planetei Venus este format din 7 structuri arhitectonice piramidale enorme care continua sa surprinda oamenii de stiinta pana in zilele noastre. Profunzimea simbolica a acestui obiectiv se datoreaza relatiilor stranse care exista intre amplasamentul constructiilor si ciclurile stelare.

Cazare Hotel Mision San Miguel 4*, sau similar.Ziua 8: 28 octombrie San Miguel de Allende - Guadalajara

Mic dejun,

Dupa ce servim micul dejun, vom avea transferul cu autocarul spre Guadalajara, traseul va dura aproximativ 5 ore.

Guadalajara este un centru cultural important al Mexicului cunoscut pentru diversitatea de festivaluri si evenimente culturale care au loc aici, multitudinea de obiective culturale datand din perioade istorice indelungate si nu in ultimul rand arta stradala impresionanta, Muzica Mariachi si celebrele palarii mexicane Sombreros.

Odata ajunsi aici vom porni intr-un tur pietonal al orasului in cadrul caruia vom vizita mai multe obiective importante precum: Catedrala din Guadalajara o cladire monumentala impunatoare construita in stil renascentist si Plaza de Armas: celebra piata situata in zona centrala a cartierului istoric al orasului. 

Vom vizita de asemenea Muzeul Cabañas - un complex de cladiri armonios amplasate care se remarca printr-un desingn simplist. Principalele elemente de decor sunt reprezentate de faimoasele picturile murale, capodopere artistice apartinand pictorului José Clemente Orozco.

Ne vom opri sa vizitiam si spectaculos Teatru Degollado -cunoscut lumii pentru arhitectura neoclasica - si San Juan Dios Market ,unde vom putea lua pulsul orasului si a vietii din Mexic.

Cazare Hotel de Mendoza 4*, sau similar.


Ziua 9: 29 octombrie Guadalajara

Mic dejun,

Astazi vom avea la dispozitie o zi libera, timp perfect pentru a explora superbul oras si a descoperi faimoasele sculpturi si monumente unice amplasate in cele mai neasteptate locuri.

Optional va propunem o excursie de o zi in care veti putea descoperi care este procesul de fabricare a celebrei bauturi de Tequilla. In cadrul excursiei veti avea posibilitatea de a explora Fabrica de Tequila, sa vizitati Peșterile Amatitán insotiti de un cronicar care va va furniza informatii pretioase despre istoria tequilei si veti putea asista la procesul de producere si distilare a acestei bauturi, iar la final sa va bucurati si de o degustare.

In cadrul excursiei veti putea petrece o zi memorabila in cadrul careia veti putea admira splendoarea pitoreasca a campurilor intinse de agave.

Cazare Hotel de Mendoza 4*, sau similar.Ziua 10: 30 octombrie Guadalajara - Cancun/ Riviera Maya

Mic dejun,

Astazi dupa micul dejun vom avea inclus transferul la aeroport pentru a ne imbarca pe zborul intern cu destinatia Cancun.

Dupa ce ajungem in Cancun, vom avea inclus transferul spre hotel si timp liber la dispozitie pentru acomodare si vizita imprejurimilor. 

Cazare la resortul ales, regim de masa All inclusive!


Ziua 11-13: 31 octombrie -2 noiembrie Sejur plaja Cancun/ Riviera Maya

Vom avea 3 zile libere in care sa ne bucuram de plaja, soare, relaxare si deconectare in CANCUN.

Urmatoarele 3 zile sunt dedicate petrecerii și relaxării pe minunatele plaje renumite pentru nisipul incredibil de alb și apele turcoaz, dar și pentru numeroasele resorturi și hoteluri de lux care oferă unele dintre cele mai bune servicii din lume.

Veţi putea face cumpărături la mall-urile din Cancun, veţi putea participa la excursii opţionale propuse de noi și vă veţi putea bucura de toate facilităţile oferite de hotel. Pentru a maximiza experienta petrecuta aici va recomandam diverse sporturi acvatice, iar pentru amatorii de senzații tari recomandam cliff diving, scufundări sau snorkeling.

Optional se pot face o multime de excursii precum:

Excursie opțională de grup, cu ghid vorbitor de limba engleză, pentru a descoperi situl arheologic de la Chichen Itza si Cenota Suytun, aflat la o distanță de 200 km față de Cancun, cel mai cunoscut și cel mai mare sit arheologic pre-columbian construit de civilizația Maya. Este unul dintre cele mai importante dovezi ale civilizației mayașe, supranumit “Tărâmul făgăduinței”.

În cadrul acestui tur veți descoperi câteva dintre secretele uneia dintre Cele 7 Noi Minuni ale Lumii, renumitul sit mayaș de la Chichen Itza, ale cărui ruine sunt ascunse adânc în inima insulei. Veți afla cum acest oraș pre-columbian a jucat un rol extrem de important pentru civilizația mayașă și cum acesta a devenit un centru înfloritor de-a lungul a 6 secole, din anul 600 până în anul 1200 d.Hr. Chiar și în prezent, situl de la Chichen Itza rămâne un important centru de cult și de pelerinaj, fiind totodată considerat un sit sacru de către populația mayașă din Peninsula Yucatan. Situl arheologic este divizat în trei părţi principale: partea de nord, construită în stil toltec, partea centrală, care pare a fi cea mai recent construită şi partea de sud, cunoscută sub numele de Old Chichen. 

Pe langa explorarea piramidelor mayase, in Mexic veti fi uimiti de frumusetea subteranului si a cerului daca veti intra in celebrele cenote - lacuri naturale sapate in calcar. Dintre cenote, cea mai superba si mai instagramabila cenota mexicana este Cenote Suytun. Sa faci o baie aici este un vis devenit realitate.

Cenota se afla in apropierea orasului Valladolid, localitate ce detine titulatura de pueblo magico pentru frumusetea sa, relevanta culturala si mestesugurile traditionale pe care localnicii inca le practica. 

Excursie optionala de o zi la siturile arheologice de la Tulum si piramida Coba in cadrul careia puteti explora ruinele antice remarcabile ale civilizatiei Maya din Tulum și Coba, veti putea admira indeaproape cea mai inalta piramida antica din Mexic, iar pentru o experienta memorabila puteti incheia excursia cu o baie revigoranta in apele turcoaz ale cenotei. Pe toata durata excursiei veti fi asistat de un ghid local bine informat care va va prezenta informatii pretioase si interesante despre cultura civilizatiilor antice mayașe.

Daca sunteti pasionat de natura si doriti o experienta autentica va propunem o excursie optionala la Akumal bay unde puteti admira broastele testoase in habitalul lor natural si chiar inota impreuna cu ele intr-un mediu cat se poate de sigur si supravegheat. Imbracati in costume specifice pentru snorkeling veti face scufundari in mare penntru a observa indeaproape broastele testoase, pestii multicolori si alte organisme acvatice care traiesc aici. Golful Akumal este o zonă naturală protejată cu ape de o culoare albastru-turcoaz ireal de intens cunoscut pentru conservarea unor specii diverse de vietuitoare marine.

O alta activitate optionala pe care v-o propunem este o zi de neuitat petrecuta la Parcul Xcaret din Playa del Carmen

Parcul
  pune la dispozitia turistilor peste 40 de activitati recreative printre care acces la plaje private, golfuri și piscine naturale, hamace, activitati de snorkeling in apele cristaline ale raurilor subterane, o plimbare prin Traseul Junglei Tropicale, vizita la Muzeul Viu al Orhideelor si multe alte optiuni care va stau la dispozitie.


Pe perioada sejurului in Riviera Maya veti putea participa la festivalurile si evenimentele locale organizate cu ocazia celebrei sarbatori "Dia de los Muertos" celebrata in perioada 1-2 Noiembrie a fiecarui an.

Dia de los Muertos este cea mai veche sarbatoare traditionala mexicana ce isi are originile in cultura azteca datand inca din indepartata perioada prehispanica. Aceasta sarbatoare este una dedicata comemorarii celor plecati din aceasta lume, familiile reunindu-se pentru a acompania sufletele celor decedati care in aceste zile coboara pe pamant pentru a se reintalni.

Festivalul declarat in anul 2008 de catre UNESCO patrimoniu cultural imaterial este unul plin de culoare, lumina si amuzament, lipsind cu desavarsire aerul de tristete.

Localnicii acompaniati de turistii care vin aici din toate colturile lumii in aceasta perioada pentru a se bucura de eveniment imbraca costume excentrice specifice, incarcate de elemente decorative colorate, cranii si flori, construiesc altare din lumanari, candele si betisoare parfumate si organizeaza dansuri sau chiar parade pe strazi.

Aceasta este ocazia ideala pentru a cunoaste cultura mexicana autentica si credintele populare.

Cazare la resortul ales, regim de masa All inclusive!Ziua 14-15: 3 - 4 noiembrie

Mic dejun.

Dimineata vom profita de timpul liber ramas la dispozitie pentru soare si plaja, apoi aveti inclus transfer la aeroportul din Cancun pentru imbarcare pe zborul cu destinatia Bucuresti, in conexiune, cu aterizare in Bucuresti in data de 4 noiembrie

Orarul complet de zbor poate fi consultat la sectiunea "Zboruri".

Nota: doar 7 locuri disponibile la tariful afisat!

Nota: avem disponibil partaj doamna, invitam o doamna sa se inscrie fara supliment de single!

Nota: avem disponibil partaj domn, invitam un domn sa se inscrie fara supliment de single!

Nota: Reducere 400 EURO - pentru un copil de pana la 11 ani la cazarea in aceeasi camera cu parintii pentru intreaga perioada a excursiei! Reducere 800 EURO - pentru 2 copii de pana la 11 ani. 

Hasto pronto Mexico!

Va multumim frumos penru rezervari!


3390€/pers. taxe incluse

La confirmare se achita avans 30%.
Mexico City
Hotel Casablanca sau similar 4
Double Standard, cu mic dejun inlcus
San Miguel de Allende
Hotel Mision San Miguel sau similar 4
Double Standard, cu mic dejun inlcus
Guadalajara
Hotel de Mendoza sau similar 4
Double Standard, cu mic dejun inlcus
Cancun - Riviera Maya
Hotel Catalonia Riviera Maya sau similar 4
Double Standard, All Inclusive

3490€/pers. taxe incluse

La confirmare se achita avans 30%.
Mexico City
Hotel Casablanca sau similar 4
Double Standard, cu mic dejun inlcus
San Miguel de Allende
Hotel Mision San Miguel sau similar 4
Double Standard, cu mic dejun inlcus
Guadalajara
Hotel de Mendoza sau similar 4
Double Standard, cu mic dejun inlcus
Cancun - Riviera Maya
Hotel Krystal Attitude Cancun sau similar 5
Double Standard, All Inclusive
Bucuresti Istanbul
21:40 21.10.2024 23:10 21.10.2024

Turkish Airlines
Istanbul Mexico City
01:55 22.10.2024 07:05 22.10.2024

Turkish Airlines
Guadalajara Cancun
11:30 30.10.2024 15:15 30.10.2024

Viva Aerobus
Cancun Istanbul
14:30 03.11.2024 10:35 04.11.2024

Turkish Airlines
Istanbul Bucuresti
13:50 04.11.2024 14:05 04.11.2024

Turkish Airlines
Orele de zbor sunt ore locale. Pot interveni modificari din partea companiei aeriene.

De la 3390€/pers. taxe incluse

La confirmare se achita avans 30%.
Servicii incluse:

 • Taxe de aeroport
 • Însoțitor de grup din partea agenției: asistență și traducere asigurate la obiectivele turistice din program
 • Zboruri internationale: Bucuresti - Mexico City, in conexiune
 • Zboruri internationale: Cancun - Bucuresti, in conexiune
 • Zbor intern: Guadalajara - Cancun
 • Transferuri aeroport-hotel; hotel-aeroport
 • 12 nopti de cazare din care:
 • -3 nopţi de cazare în Mexico City la hotel de 4*
 • -3 nopţi de cazare în San Miguel de Allende la hotel de 4*
 • -2 nopti de cazare în Guadalajara la hotel de 4*
 • -4 nopti de cazare in Cancun la resortul ales in regim All inclusive
 • Mic dejun la hotel in fiecare zi
 • Regim All Inclusive in 4 zile din program
 • Transferurile mentionate in program
 • Excursiile si tururile incluse in program:
 • -Tur panoramic Mexico City;
 • -Excursie la situl arheologic Teotihuacan;
 • -Tur pietonal San Miguel de Allende;
 • -Excursie de o zi in Guanajuato;
 • -Tur pietonal Guadalajara;
 • Bagajele dumneavoastra incluse pe zborurile internationale sunt:
 • - 1 bagaj de mana 7kg / persoana
 • - 1 bagaj de cala 23 kg / persoana

Nu sunt incluse:

 • Taxa oras / resort-daca e cazul, early / late check-out
 • Asigurare medicală și storno - recomandată
 • Bacşişuri pt ghizi locali si soferi
 • Excursiile optionale

Observatii:

 • Oferta este valabila in limita locurilor disponibile la acest tarif!
 • Orarul de zbor si compania aeriana pot suferi modificari
 • Paşaport trebuie sa fie valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei
 • Supliment cazare camera SINGLE 770 euro, cazare 4* pe toata durata excursiei
 • Cazarea in Cancun - Riviera Maya la hotel de 5* necesita verificare disponibilitate la momentul confirmarii.
 • Reducere 400 EURO - pentru un copil de pana la 11 ani la cazarea in aceeasi camera cu parintii pentru intreaga perioada a excursiei !