Circuit in misteriosul Egipt cu croaziera pe Nil 5*!-SOLD-OUT

Cairo - Aswan - Kom Ombo - Edfu - Luxor - Hurghada, 13 zile

02 14 februarie 2021

Grupuri cu insotitor


Circuit in misteriosul Egipt cu croaziera pe Nil de 5*!


Fiind o constanta sursa de inspiratie, unii oameni au numit Egiptul cel mai mare muzeu in aer liber din lume. Sculpturi uriase, temple si piramide raman din vremea cand Egiptul a fost cea mai mare civilizatie de pe pamant. Sub mana faraonilor, conducatori atat de puternici incat erau considerati zei, Egiptul a prosperat, lasand in urma lui comori ce au impresionat generatii intregi.
 
Egiptul va intampina cu Nilul sau puternic si cu monumentele magnifice, desertul si delta luxurianta, cu trecutul impunator si oameni primitori si iubitori de poveste.

Cu morminte acoperite de nisip, piramide austere si temple faraonice inalte, Egiptul trezeste exploratorul din noi toti!


Ziua 1: 02 februarie Bucuresti-Cairo

In dimineata zilei de 02 februarie 2021 avem intalnire cu insotitorul de grup Eostar pe aeroportul din Otopeni pentru zborul Bucuresti - Cairo, in conexiune.

Orarul de zbor este trecut la sectiunea "Zboruri".

Dupa aterizare pe aeroportul din Cairo si formalitatile vamale, avem asigurat transferul privat la hotel Pyramids Park Resort 4* sau similar pentru a ne odihni.

Ziua 2: 03 februarie Cairo

Servim micul dejun  la hotel.

Astazi vom vizita Muzeul Egiptean - acest muzeu incredibil gazduieste cea mai mare colectie de antichitati faraonice din lume! Are 120.000 de articole, majoritatea fiind puse la expozitie, restul fiind bine pastrate in depozite. Construita in 1901 de compania italiana de constructii Garozzo-Zaffarani, edificiul este unul dintre cele mai mari muzee din regiune, din martie 2019 fiind deschis publicului.

In interiorul cladirii mari, comorile stralucitoare ale lui Tutankhamun si ale altor mari faraoni se afla alaturi de bunuri precum bijuterii, vase si jucarii ale egiptenilor ale caror nume sunt pierdute in istorie.

A umbla prin muzeu inseamna sa incepi o adevarata aventura in timp!

Pranz inclus la un restaurant local.

Avem inclusa si o vizita la Muzeul Papirusului in Cairo (magazin de papirus) unde putem vedea cum se produce acesta!

Seara puteti alege, optional, sa luati parte la un show spectaculos de sunet si lumini, la Piramide. Veti descoperi printr-un spectacol unic, istoria Egiptului Antic si a Piramidelor lui Cheops, Chefren si Mykerinus. 

Cazare la Pyramids Park Resort 4*
  sau similar.Ziua 3: 04 februarie Cairo

Mic dejun.

Astazi vom continua turul de Cairo, vizitand Marea Piramida si Piramida lui Chefren, cele mai mari piramide construite in Egiptul antic, fiind emblematice in imaginatia occidentala (pentru a vizita piramidele pe interior se achita o taxa aditionala la intrare).

Ele au fost facute cunoscute in vremurile elenistice, cand Marea Piramida a fost listata de Antipater din Sidon ca fiind una dintre cele Sapte Minuni ale lumii. Este de departe cea mai veche dintre minunile antice si singura care inca exista.

Sfinxul din Giza este o statuie de calcar al unui sfinx, o creatura mitica cu trup de leu si cap de om. Orientata de la vest la est, se afla pe platoul Gizei, pe malul vestic al Nilului. Fata Sfinxului este in general considerata a reprezenta Faraonul Chefren.

Pranz inclus - la un restaurant local.

Cazare la Pyramids Park Resort 4*
  sau similar.


Ziua 4: 05 februarie Cairo - Aswan - Croaziera pe Nil 5*Mic dejun. 

Astazi avem zborul Cairo - Aswan (zbor de o ora) matinal. Pentru confortul dumneavoastra am ales un zbor direct! La aterizare ne vom intalni cu ghidul local, dupa care vom descoperi cele mai minunate locuri din Aswan! 

Vom vizita insula Philae si Templul Zeitei Isis. Centrul vechi al Egiptului pentru cultul lui Isis si templele din Philae au fost venerate din epoca faraonilor pana in timpurile grecesti, romane si bizantine, fiecare conducator facand propriile adaugiri. Acest sit sacru a uimit calatorii de la primele croaziere pe Nil si este unul dintre cele mai importante situri de tip monument din Nubia!

Vom vizita apoi un laborator de parfumuri orientale si uleiuri esentiale in Aswan dupa care ne vom imbarca pe croaziera de 3 zile pe Nil cu pensiune completa.


Optional, puteti alege sa faceti o excursie de o jumatate de zi pe o barcă cu pânze tradiționale egiptene și sa vizitați satul Nubian de pe insula Soheil. Aici veti putea intelege pe deplin viata autentica a nubienilor, care si-au pastrat traditiile de mii de ani.

Cina si cazare pe vasul de croaziera Princess Sara Nile Cruise 5* sau similar. 


Ziua 5: 06 februarie Aswan-Kom Ombo-EdfuMic dejun la bord.

Dupa prima noapte de croaziera ne vom a doua zi seara in Kom Ombo unde vom vizita Templul lui Sobek si Horus.

Templul de la Kom Ombo este la aproximativ 48 km nord de Aswan si a fost construit in timpul perioadei greco-romane (332 I.Hr. - 395 D.Hr.).

Templul este unic, deoarece este de fapt un templu dublu, dedicat lui Sobek, zeului crocodil si lui Horus, zeul cu cap de soim. Arhitectura combina doua temple in unul singur, fiecare templu avand propriile porti si capele.

Sobek este asociat cu zeul Seth, un zeu rau, dusmanul lui Horus. Conform mitului lui Horus, aliatii lui Seth au scapat prin transformarea lor in crocodili.

Templul principal al lui Sobek era la Kom Ombo, unde candva a existat un numar mare de crocodili. Pana in timpurile mai recente, Nilul egiptean a fost infestat cu aceste animale feroce, care stateau pe malul raului si devorau animale si oameni. Initial localnicii credeau ca acei crocodili, reprezentand animale-totem si obiecte de inchinare, nu i-ar ataca. Realitatea a fost insa alta, motiv pentru care oamenii au plecat cu groaza de acolo.

Crocodilii captivi au fost pastrati in templu si multi crocodili mumificati au fost gasiti in cimitire, unii dintre ei putand fi vazuti astazi in sanctuarul templului.

Optional, puteti alege o excursie la Templul de la Abu Simbel, care este dedicat lui Ramses II si sotiei sale, Nefertari. Este singurul templu din Egipt in care sotia unui faraon este reprezentata la aceeasi inaltime cu faraonul, la toate celelalte temple sotiile fiind reprezentate sub genunchiul faraonului. Daca alegeti aceasta excursie, veti avea inclus si biletul de intrare in templu - este unul dintre cele mai scumpe monumente din Egipt.
 
Cina si cazare pe vasul de croaziera Princess Sara Nile Cruise 5* sau similar, 
apoi vom naviga pana la Edfu.


Ziua 6: 07 februarie Edfu-Luxor

Ne vom incepe ziua dis de dimineata cu o vizita a Templului Edfu, cel mai mare si cel mai important templu, fiind una dintre cele mai impresionante constructii ale dinastiei Ptolemeice.
Datorita faptului ca a fost construita in secolul al II-lea i.Hr. - este de asemenea unul dintre cele mai bine pastrate temple ale Egiptului. Aici peretii de gresie se ascund sub o patura de hieroglife uriase si frize orbitoare ce redau scene de pe vremea faroanilor timpurii.

Plimbandu-va prin camerele sale uriase, sub porti colosale si ratacind ca niste furnici pe holurile imense care se pare ca au fost create pentru giganti, parca puteti simti puterea atotcuprinzatoare a conducatorilor egipteni. 

Dupa vizita templului din Edfu ne vom intoarce pe vas pentru a servi micul dejun iar vasul va pleca mai departe spre Luxor.

Dupa-masa vom vizita templul 
Karnak (insemanand orasul fortificat) care cuprinde un vast amestec de temple destramate, capele, piloni si alte cladiri din apropierea orasului Luxor. Complexul este un sit deschis si se considera a fi al doilea cel mai important si vizitat sit arheologic din Egipt, dupa piramidele din Giza. In functie de timpul la care ajunge vasul de croaziera in Luxor aceasta vizita este posibil sa fie amanata pe ziua urmatoare.

Ultima vizita a zilei va fi la Templul Luxor
care este de asemenea un complex de temple egiptene vechi situat pe malul de est al raului Nil, zona anterior cunoscuta sub numele de Teba.
Spre deosebire de celelalte temple din Teba, templul din Luxor nu este dedicat unui zeu sau unui rege zeificat dupa moarte. In schimb, templul din Luxor este dedicat guvernarii regilor, fiind un posibil loc de incoronare a acestora. 

Cina si cazare pe vasul de croaziera Princess Sara Nile Cruise 5* sau similar. 

 Ziua 7: 08 februarie Luxor - Hurghada


In aceasta dimineata puteti alege optional, sa zburati cu balonul cu aer cald deasupra Vaii Regilor! Cele mai mirifice peisaje ale Luxorului si ale Vaii Regilor sunt cele vazute de sus. Zborul are loc dimineata devreme, cand lumina soarelui este ideala pentru a realiza fotografii unice ale rasaritului. Vazut de la o inaltime de cateva zeci de metri, Nilul se intinde in toata splendoarea lui iar contrastul dintre desertul rosiatic si campiile verzi ce se intind de-a lungul fluviului ofera o priveliste de neuitat.

Calatoria cu balonul incepe de pe o campie de langa Ramesseum. Privelistile raman uluitoare si experienta de neuitat, departe de multimea zgomotoasa, in linistea zorilor de zi, contempland rasaritul deasupra monumentelor antice ale Egiptului.

Mic dejun.

Astazi vom vizita Valea Regilor, Templul Hatshepsut si Colosii lui Memmon dupa efectuarea check-out-ului de pe vasul de croaziera.

Vechii egipteni au construit monumente publice masive faraonilor lor, dar in acelasi timp au petrecut mult timp construind si mausolee subterane ascunse, pline de bogatii.
Cea mai renumita colectie de astfel de morminte elaborate - Valea Regilor - se afla pe malul vestic al Nilului langa Luxor.

In timpul noului Regat al Egiptului (1539-1075 i.Hr.), valea a devenit un templu regal de inmormantare pentru faraoni precum Tutankhamun, Seti I si Ramses al II-lea, precum si regine, inalti preoti si alte elite din secolele XVIII, XIX si XX.

Tot ce s-a gasit in morminte prezinta dovezi ce sustin pregatirile pentru lumea viitoare, in care oamenilor li s-a promis viata eterna, iar faraonii ar fi trebuit sa devina una cu zeii. Mumificarea a fost folosita pentru a pastra trupul astfel incat sufletul etern al faraonului sa-l reanime in viata de apoi.

Mormintele subterane erau de asemenea bine aprovizionate cu toate bunurile materiale de care un conducator ar putea avea nevoie in lumea urmatoare. Comorile - cum ar fi mastile de aur gasite impreuna cu regele Tut - sunt orbitoare.

Hatshepsut,o admiratoare a templului lui Mentuhotep II, si-a construit propriul templu care sa-l oglindeasca pe acesta, dar la o scara mult mai grandioasa si, in cazul in care cuiva i-ar fi scapat comparatia, a ordonat sa fie construit chiar langa templul vechi. Hatshepsut a gasit intotdeauna diverse modalitati prin care sa-si ridice imaginea publica si sa-si imortalizeze numele; templul mortuar a atins ambele obiective. 

Dupa-masa vom avea o vizita inclusa si la fabrica de alabastru din Luxor unde vom descoperi traditia egipteana de a sculpta obiecte din piatra.

Ultima vizita a zilei va fi la Coloșii lui Memnon sunt doua statui monumentale reprezentandu-l pe Amenhotep al III-lea (1386-1353 i.Hr.) al dinastiei 18 din Egipt. Statuetele ilustreaza regele asezat pe un tron, ornamentat cu imaginile mamei, sotiei sale, al zeului Hapi si alte gravuri simbolice. Statuetele au o inaltime de 18 metri si cantaresc 720 de tone fiecare, ambele fiind sculptate din blocuri de gresie.

Vom avea transferul cu autocarul la Hurghada unde vom avea cateva zile libere pentru relaxare si sa ne bucuram din plin de frumusetea Marii Rosii.

Cazare The Three Corners Sunny Beach Resort 4* sau similar - Hurghada all inclusive, pentru 3 nopti!Ziua 8-11: 9-12 februarie Hurghada - ALL INCLUSIVE

Ne bucuram de zile minunate la plaja in Hurghada, unde vom avea parte de timp liber, soare si relaxare. 

Coasta de-a lungul Marii Rosii are o frumusete desertica deasupra liniei apei si o vibratie psihedelica dedesubt - plina de minunatii ce asteapta sa fie explorate prin scufundari sau snorkeling de-a lungul unui zid superb de corali.

Pentru explorarea acestei locatii minunate, va propunem cateva excursii optionale.

Puteti alege excursia optionala cu Submarinul Sindbad care se va scufunda la 22 m adancime in Marea Rosie. Veti putea vedea astfel recifuri de corali si numeroase specii de pesti fara sa intrati in apa si fara sa inotati, totul intr-o atmosfera desprinsa din filme! 

Daca alegeti safari, veti avea o zi care imbina cultura locala cu un strop de aventura in desert. Ne incepem ziua împreună cu ghidul local si cu șoferul care ne vor lua de la hotel și vom merge cu mașina până în deșert. Vom avea ocazia sa ne plimbam prin deșert cu ATV-urile cu tot grupul dupa care ne vom indrepta spre munții din Hurghada inspre satul de Beduini pentru a descoperi lucruri despre viața și tradițiile lor. Vom putea de asemenea sa ne plimbam succint cu cămilele prin deșert pentru o poza!

După o zi plină de experiențe inedite, veți încheia turul în cel mai frumos mod: veți lua cina în satul de Beduini în timp ce priviți apusul de soare, o panorama superbă din deșert! Apoi puteți să admirați stelele când se inserează, pe drumul înapoi spre Hurghada.

O alta excursie optionala deosebita este cea in cautarea delfiniilor combinata cu snorkeling.  Vom pleca cu barca in largul marii pentru a cauta delfinii si ne vom oprii la recifii de corali pentru snorkeling. Pranzul il vom lua la bord. Cu putin noroc vom gasi delfinii si vom inota cu ei. Este o experiența unica si extraordinara - veti avea sansa sa fiti aproape de aceste minunate mamifere jucause si inteligente, sa le atingeti si sa inotati cu ele.


Ziua 12-13: 13-14 februarie Hurghada - Cairo - Bucuresti


Dupa servirea micului dejun la The Three Corners Sunny Beach Resort 4* sau similar, ne bucuram de soare si relaxare pana la pranz in Hurghada, urmand sa avem transferul cu autocar spre Cairo, unde aveti timp liber pana la ora zborului.

In 14 februarie la ora 03:35 avem zborul in conexiune catre tara cu aterizare la ora 08:40 dimineata pe aeroportul din Bucuresti. Orele de zbor sunt afisate la sectiunea zboruri.

Nota: avem disponibil partaj Doamna si invitam o doamna sa se inscrie fara supliment de single!

Va multumim frumos! 

 

Nota:
In aceasta perioada, programul, orarul de zbor, compania aeriana si serviciile incluse pot suferi modificari independente de vointa noastra. Noi vom face tot ce ne sta in putinta sa respectam programul stabilit.

Ordinea obiectivelor turistice poate fi schimbata in functie de conditiile locale.

Atentie - pasapoartele trebuie sa fie valabile minim 6 luni de la data returului!
Locatie Denumire Nr. stele Tip camera
Cairo Pyramids Park Resort 4* Dubla standard
Vas croaziera Nil Grand Princess 5* Dubla standard
Hurghada The Three Corners Sunny Beach Resort 4* Dubla standard
Ruta Data decolarii Data aterizarii Companie
Bucuresti -> Istanbul 10:00 02.02.2021 12:25 02.02.2021
Istanbul -> Cairo 19:10 02.02.2021 20:30 02.02.2021
Cairo -> Aswan 11:35 05.02.2021 13:00 05.02.2021 Nile Air
Cairo -> Istanbul 03:35 14.02.2021 06:55 14.02.2021
Istanbul -> Cairo 08:20 14.02.2021 08:40 14.02.2021
Orele de zbor sunt ore locale. Pot interveni modificari din partea companiei aeriene.

1380€ Reducere -130€
1250€
/pers. taxe incluse

Servicii incluse:

 • Taxe aeroport
 • Zbor Bucuresti - Cairo, in conexiune, cu bagaj de mana - 10 kg si bagaj de cala - 23 kg, incluse
 • Zbor Cairo - Aswan, cu bagaj de mana de 8 kg si bagaj cala - 23 kg, incluse
 • Zbor Cairo - Bucuresti, in conexiune, bagaj de mana - 10 kg si bagaj de cala - 23 kg, incluse
 • Insotitor de grup din partea agentiei: asistenta si traducere asigurate
 • Ghid local specializat, vorbitor de limba engleza
 • 11 nopti cazare dintre care:
 • - 3 nopti Hotel 4* Cairo
 • - 3 nopti croaziera pe Nil 5*
 • - 4 nopti cazare Resort Hurghada All inclusive 4*
 • - 1 noapte cazare bonus Hurghada Resort All inclusive 4* din partea agentiei
 • Intrari la toate obiectivele turistice incluse in progam, dupa cum urmeaza:
 • - vizita la Muzeul Egiptean din Cairo, cu egiptolog
 • - excursie cu ghid local specializat la Marile Piramide si Sfinxul din Giza
 • - excursie pe insula Philae si la Templul Zeitei Isis
 • Croaziera pe Nil vas de croaziera 5* cu urmatoarele excursii si vizite incluse:
 • - vizita la laboratorul de parfumuri orientale si uleiuri esentiale in Aswan
 • - vizitarea Templelor dedicate zeilor Sobek si Horus din Kom Ombo
 • - excursie la Valea Regilor si vizitarea Templelor Karnak si Luxor
 • - vizita la Fabrica de alabastru Imhotep in Luxor
 • - vizitarea Tempului printesei Hatshepsut si a colosilor lui Memnon
 • - excursie la Templul Edfu
 • Transfer privat de la aeroport - hotel Cairo
 • Transfer privat din Hurghada la aeroport in Cairo
 • Transport privat cu autocar cu aer conditionat pe tot parcusul excursiei
 • Mese incluse conform itinerariului:
 • - mic dejun la hotel in Cairo
 • - 2 pranzuri in Cairo conform program
 • - mic dejun, pranz si cina pe vasul de croaziera
 • - all inclusive la resort in Hurghada (soft drinks)
 • BONUS: Bauturi alcoolice incluse la resortul din Hurghada
 • BONUS: Asigurare medicala pe durata excursiei si storno inainte de plecare, include clauza Covid-19- numai pentru rezervari NOI.

Nu sunt incluse:

 • Taxa de viza: 25 USD/persoana
 • Viza se achita si se obtine pe aeroport in Cairo, la sosire
 • Bacsis ghizi locali si soferi: 50 USD/pers/intreaga excursie
 • Bacsisul se achita insotitorului de grup la sosire in Cairo
 • Excursii optionale

Observatii:

 • Nota: avem disponibil partaj Doamna si invitam o doamna sa se inscrie fara supliment de single!
 • Oferta este valabila in limita locurilor disponibile la acest pret!
 • Va rugam sa va asigurati ca pasaportul este valabil cel putin 6 luni de la data returului din tara de destinatie.
 • Pe vasul de croaziera sunt incluse mesele, insa bauturile se achita separat (chiar si apa se achita separat, insa se poate cumpara din oras la pret mai bun decat pe vas).
 • La hotel in Hurghada sunt incluse mesele si urmatoarele bauturi: ceai, cafea, apa, sucuri, de la dozator/aparat. Aveti BONUS din partea noastra bauturile alcoolice!
 • Compania aeriana si orele de zbor pot fi schimbate cu notificare prealabila!
 • Tarifele excursiilor optionale pot suferi modificari pana la achizitionarea acestora