Panama – Costa Rica – Nicaragua – El Salvador – Honduras

Panama – San Jose – San Salvador – Playa Blanca

22 octombrie 11 noiembrie 2021

Grupuri cu insotitor


Descoperă comorile ascunse din America Centrală


Te invităm într-un circuit de poveste în America Centrală: Panama – Costa Rica – Nicaragua – El Salvador – Honduras!

De la mările turcoaz și pădurile tropicale, la fermele de cafea și curcubeul de culori al papagalilor, America Centrală este pe cât de relaxantă, pe atât de palpitantă!
 Studiile evaluează că Panama are printre cele mai fericite populații din lume, lucru care poate fi înțeles în momentul în care ajungi acolo și privești cu uimire peisajele superbe, observi cultura vibrantă și simți climatul blând. 

Costa Rica este una dintre cele mai populare destinații turistice din America Centrală. Cristofor Columb "a descoperit-o" în al patrulea său voiaj către America și a fost atât de impresionat, încât a numit-o Costa Rica, însemnând coastă bogatăTara a păstrat aproape un sfert din suprafața sa de teren ca parcuri naționale sau conservații naturale, fiind plină de munți vulcanici, văi luxuriante și păduri tropicale virgine.

Numele țării Nicaragua este derivat din Nicarao, șeful tribului indigen care a trăit în jurul Lacului actual Nicaragua la sfârșitul secolului al XV-lea și începutul secolului al XVI-lea. Pe de altă parte, țara a găzduit mulți artiști, scriitori și intelectuali proeminenți. El Salvador este renumită în toată lumea pentru cafeaua cultivată în partea de vest a țării, iar Honduras este tărâmul care a păstrat vie cultura civilizației Maya.Ziua 1: Bucureşti – Paris – Panama City

Întâlnirea cu conducătorul de grup se face la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în faţa biroului de îmbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu compania Air France, de unde se va pleca spre Panama City. Ajunși acolo, se va face întâlnirea cu reprezentantul local şi transfer pentru cazare la Hotel Eurostar Panama City 5* (sau similar 5*).  


Ziua 2: Panama City

Servire mic dejun.

Dimineaţa vom vizita ecluza Miraflores, cea mai spectaculoasă secţiune a Canalului Panama, element de legătură a două oceane, care separă totodată continentele. Aici vom descoperi complexitatea acestei lucrări inginerești şi vom putea vedea vasele trecând prin ecluze. Vom porni apoi în turul panoramic al oraşului Panama, cel mai mare oraș al țării, cu peste 1 milion de locuitori, oraș modern, situat de-a lungul Coastei Pacificului, cu renumita Cause Way (paradisul magazinelor, restaurantelor şi barurilor) pe care UNESCO a inclus-o în Patrimoniul său Mondial. Oprire în Piaţa Franceză pentru a admira clădirile cu arhitectura spaniolă, italiană şi franceză. Opțional, cină la un restaurant tradiţional însoţită de show folcloric cu muzică live şi dansuri panameze. Cazare la Hotel Eurostar Panama City 5* (sau similar 5*).


Ziua 3: Panama City – Parcul Naţional Gamboa – Panama City

Servire mic dejun.

Timp liber pentru a explora pe cont propriu orașul sau excursie opțională în Parcul Naţional Gamboa. În acest tur inedit efectuat și cu ajutorul telecabinelor descoperite, veți străbate întreaga rezervaţie, aceasta fiind modalitatea perfectă de a avea o altă perspectivă asupra pădurii tropicale din Panama. Vă veţi bucura de liniştea deplină a pădurii, tulburată uneori de sunetele păsărilor şi animalelor ce populează arealul. Veţi afla mai multe detalii despre fauna şi flora care se adăpostesc în rezervaţia Gamboa, în timp ce “veți pluti” spre inima pădurii tropicale. Punctul culminat al călătoriei va fi oprirea la Turnul de Observare, locul ideal pentru a surprinde priveliştile uimitoare asupra râului Chagres, canalului Panama, satului indigenilor Embera şi nu în ultimul rând, ale oraşului Gamboa. După-amiază veți reveni în Panama pentru a vă plimba printre blocurile zgârie-nori sau pe străduţele cochete ale centrului vechi. Cazare la Hotel Eurostar Panama City 5* (sau similar 5*).


Ziua 4: Panama City – San Jose

Servire mic dejun.

Transfer la aeroport pentru zborul companiei Copa Airlines spre San Jose. Tur panoramic al capitalei statului Costa Rica, San Jose, fondată în anul 1738 din ordinul lui Cabildo de Leon. Oraşul este unul dintre cele mai noi din America Centrală, fiind capitală abia din anul 1823. Situat la 1161 m altitudine, San Jose se bucură de un climat plăcut şi constant pe tot parcursul anului. Vom putea admira Teatrul Naţional, o capodoperă a artei şi arhitecturii (intrare inclusă), Universitatea, Curtea Supremă, Muzeul de Aur (intrare inclusă), precum şi alte puncte de interes din oraş. Cazare la Hotel Aurola Holiday Inn San Jose Downtown 4* (sau similar 4*).  


Ziua 5: San Jose – Parcul Național Poas – Doka Estate – San Jose

Servire mic dejun.

În această zi vom vizita Parcul Național Poas, care găzduiește unul dintre cei mai mari și activi vulcani din Costa Rica. Mii de turiști vizitează acest parc uimitor de frumos pentru a vedea craterele încă active, gheizerele explozive, flora și fauna bogate. În afară de zona vulcanică, parcul cuprinde de asemenea, păduri montane joase. Într-o zi clară, din punctele de belvedere se pot vedea atât coastele Pacificului, cât și Oceanul Atlantic. Datorită faptului că vulcanul, care are o înălțime de peste 2700 m și o activitate constantă, emite cantităţi mari de gaze şi vapori de apă, în prezent este deschis spre vizitare doar craterul principal.

În continuarea zilei vom vizita un renumit domeniu al cafelei, Doka Estate, situat la baza pantelor fertile ale vulcanului Poas, care aparţine familiei Vargas Ruiz, pioneri ai producţiei de cafea de peste 70 de ani. Datorită climatului unic din Costa Rica, această ţară oferă condiţiile perfecte pentru cultivarea boabelor de cafea gourmet. În cadrul turului ghidat, alături de un expert al cafelei, vom afla totul despre procesul de producţie a „bobului de aur”, așa cum este denumit local bobul de cafea. Întoarcere în San Jose și cazare la Hotel Aurola Holiday Inn San Jose Downtown 4* (sau similar 4*).


Ziua 6: San Jose – Parcul Național Irazu – Cartago – Valea Orosi – San Jose

Servire mic dejun.

În prima parte a zilei ne vom îndrepta spre cel mai înalt vulcan activ din Costa Rica, Vulcanul Irazu, care are o înălțime de aprox. 3500 m. Bogata istorie a erupţiilor a creat forme ciudate de relief, precum Plaja Hermosa, craterul Principal, Lacul Diego de la Haya Irazu, cu ape ireal colorate în galben și verde și formaţiunea Sapper, cel mai înalt punct al masivului vulcanic de pe care, în condiţii de vizibilitate perfectă, se văd coastele caraibiene. În continuarea zilei vom vizita Basilica Nuestra Senora de los Angeles din orașul Cartago, ridicată în numele Fecioarei Îngerilor, considerată sfântul oficial al ţării. În timpul construcţiei, biserica a fost distrusă de nenumărate ori din cauza cutremurelor, aşa că s-a decis mutarea acesteia în locaţia în care a fost găsită statueta Fecioarei, acest lucru fiind considerat un semn divin. Anual, în luna august, bazilica se transformă într-un loc de pelerinaj pentru mai bine de 1,5 milioane de credincioşi.

Ne vom îndrepta apoi spre regiunea văii Orosi, cunoscută pentru numeroasele sale plantaţii de cafea și trestie de zahăr, unde vom putea admira unele dintre cele mai frumoase peisaje din Costa Rica. De asemenea, regiunea se bucură şi de o istorie extrem de bogată, aici aflându-se prima capitală colonială fondată în anul 1563. Un obiectiv emblematic îl reprezintă biserica de aici, considerată cea mai veche biserică din țară, construită de spanioli în anul 1743, care cuprinde şi un muzeu, unde pot fi admirate numeroase artefacte religioase, statui şi veşminte care provin din vremurile coloniale. Întoarcere în San Jose și cazare la Hotel Aurola Holiday Inn San Jose Downtown 4* (sau similar 4*).Ziua 7: San Jose – Parcul Național Arenal

Servire mic dejun.

Deplasare spre Parcul Naţional Arenal, unde vom vedea cel mai activ vulcan din Costa Rica, cu o înălţime de 1657 m, a cărui erupţie, de mică amploare, a avut loc în anul 2010. Pe traseu vom avea posibilitatea de a vedea plantaţiile agricole de fructe tropicale (banane, ananas etc.), dar şi de cafea. Vegetaţia luxuriantă ce mărgineşte şoseaua face ca acest traseu să fie unul de neuitat. Înainte de a ajunge, vom face însă o oprire la grădinile La Paz Waterfall pentru o scurtă vizită. Opțional, la sfârșitul zilei se poate face o oprire la complexul de izvoare termale Titoku, pentru o baie în apele calde din bazinele special amenajate. Cazare la Arenal Observatory Lodge (sau similar).


Ziua 8: Parcul Național Arenal

Servire mic dejun. Dimineața vom trăi o experiență unică de pe podurile suspendate din pădurea tropicală, de unde vom avea o vedere panoramică asupra impunătorului Vulcan Arenal. Plimbarea prin pădure ne va da șansa de a întâlni maimuțe capucin cu fața albă, tucani și păsări viu colorate. După-amiază, timp liber pentru plimbări pe cont propriu sau excursie opțională cu barca de-a lungul râului Peñas Blancas, unde veţi avea ocazia să vă bucuraţi de priveliştile şi sunetele minunatei vieţi sălbatice. În timp ce veți străbate pădurea tropicală, veţi putea observa numeroasele specii de animale care se ascund aici: maimuţe, caimani, iguane, specii de păsări colorate, dar şi crocodili de mici dimensiuni.

După încheierea safari-ului pe apă, aventura va continua cu o experienţă culinară de excepţie, menită să surprindă esenţa faimoaselor cuvinte emblematice pentru Costa Rica, „Pura Vida”. Veţi vizita o familie locală, care vă va aștepta cu o masă tradiţională, unde preparatul rege va fi renumita „tortilla”. Cazare la Arenal Observatory Lodge (sau similar).


Ziua 9: Parcul Național Arenal – Parcul Național Rincon de la Vieja

Servire mic dejun. Itinerarul de astăzi ne va purta spre Provincia Guancanaste, una dintre regiunile cele mai vizitate de turişti în Costa Rica, situată în nord-vestul ţării, cu numeroase rezervaţii naturale în jurul vulcanilor care formează Cordillera de Guanacaste şi Cordillera de Tilaran. Sosire în Rincon de la Vieja și cazare la Hotel Borinquen Mountain Resort & Spa 4* (sau similar 4*).

După-amiază vom face o plimbare ghidată prin pădurea tropicală, pentru a admira vegetaţia luxuriantă în care îşi au adăpostul diferite păsări exotice precum papagalii şi tucanii, dar şi maimuţele urlătoare. Parcul Naţional a fost creat pentru a proteja biodiversitatea din jurul vulcanului Rincon de la Vieja şi se întinde pe aprox. 14000 de hectare. Pe lângă numeroasele păduri de foioase şi păduri tropicale, parcul cuprinde de asemenea şi vaste întinderi de teren stâncos, piscine cu nămol fierbinte şi izvoare geotermale ale căror proprietăţi curative sunt recunoscute la nivel mondial. Zona pădurii vechi de sute de ani este un adevărat spectacol al naturii, care adăpostește specii precum maimuţa păianjen, furnica tăietoare de frunze şi tucanul. Cazare la Borinquen Mountain Resort & Spa 4* (sau similar 4*).


Ziua 10: Rincon de la Vieja – Penas Blancas – Granada

Servire mic dejun.

Plecare către Penas Blancas, punctul de frontieră dintre Costa Rica şi Nicaragua. După formalităţile vamale, ne vom îndrepta spre Granada, oraş situat în partea de vest a ţării, pe malul nord-estic al lacului Nicaragua, fondat în anul 1524 de către conchistadorul Francisco Hernandez de Cordoba. Însoțiţi de ghidul local, care ne va povesti despre tumultoasa istorie marcată de războaie civile şi invazii, vom porni în turul oraşului Granada, cel mai vechi oraș din America Centrală, oraş colonial cu splendide clădiri neoclasice. Turul va include piața centrală, Biserica La Merced, Casa de los Tres Mundos, precum și Mănăstirea San Francisco. În continuarea zilei vom face o inedită plimbare cu barca la Isletas, un arhipelag format din aprox. 350 de insulițe pline de farmec. Cazare în Granada la Hotel Plaza Colon 4* (sau similar 4*).


Ziua 11: Granada – Vulcanul Mombacho – San Juan de Oriente – Catarina – Vulcanul Masay

Servire mic dejun.

În această zi vom porni într-o fascinantă excursie la Vulcanul Mombacho, supranumit de localnici “gardianul Granadei”, care face parte din cele 76 de zone protejate din Nicaragua. Pantele sale sunt acoperite de ferigi, orhidee şi alte plante tropicale, iar în zilele senine se poate admira de aici Lacul Nicaragua şi Laguna Apoyo. Ne vom bucura de aventură în vehicule 4x4 și vom putea admira „pădurea de nori” într-o plimbare de aprox. 2 ore, timp în care ghidul local ne va oferi explicații despre floră, faună și oamenii locului.

După-amiază vom vizita orașele San Juan de Oriente și Catarina, supranumite “orașele albe”. Cu o tradiție care datează de mai bine de 1500 de ani, fabricarea olăritului în San Juan de Oriente este astăzi o formă de artă locală emergentă, care devine din ce în ce mai recunoscută pe plan internațional. Vom vedea școala locală de ceramică, unde vom afla mai multe despre acest meșteșug frumos. În Catarina vom găsi arte și meserii frumoase, o mulțime de pepiniere cu flori și vom putea admira peisajul din punctul de belvedere Mirador de Catarina. Ne vom încheia ziua cu deplasarea la Vulcanul Masaya pentru o aventură nocturnă, vulcanul fiind singurul din emisfera vestică unde se poate urca cu mașina până pe marginea craterului. Datorită faptului că este un vulcan activ se permite accesul în crater doar 10 - 15 minute, însă sentimentul este uimitor. Cazare la Hotel Plaza Colon 4* (sau similar 4*).Ziua 12: Granada – Managua – El Cuco

Servire mic dejun.

Plecare spre Managua, capitala ţării din anul 1852, situată pe malul sud-vestic al lacului Managua, fondată de către europeni în anul 1819 ca un sat pescăresc, astăzi fiind cel mai mare centru de tranzacţionare al cafelei şi al bumbacului din zonă. Scurt tur panoramic al capitalei, care va include Parcul Păcii, situat în centrul oraşului, Parcul Istoric Naţional Loma de Tiscapa, vestigiile fostului Palat Prezidenţial, Monumentul dedicat lui Simon Bolivar, Teatrul Naţional Ruben Dario, Palatul Culturii şi Palatul Naţional.

Transfer în portul Potosi din nordul ţării, de unde vom face o spectaculoasă traversare a graniţei dintre Nicaragua şi El Salvador cu barca, trecând pe langă 7 insule pitoreşti, care plutesc magic în Golful Fonseca, urmând ca în aprox. 2 ore să ajungem în portul La Union. De aici vom pleca spre El Cuco, un oraş mic şi liniştit, zona fiind cunoscută pentru plajele superbe, fiind în acelaşi timp o destinaţie preferată de amatorii de surf. Cazare pe malul mării la Hotel La Tortuga Verde 4* (sau similar 4*).


Ziua 13: El Cuco – Jiquilisco – Suchitoto

Servire mic dejun.

În această zi vom explora estuarul Jiquilisco, cel mai mare de pe coasta Pacificului, o zonă umedă care face parte din Rezervaţia Biosferei UNESCO din anul 2007. De o frumuseţe de neimaginat, cu şiruri de mangrove şi o mulţime de canale, golful adăposteşte numeroase specii de păsări marine, multe dintre acestea fiind pe cale de dispariţie, animale marine, precum broaştele ţestoase, care vin pe insulele din golf pentru a-şi depune ouăle şi multe plante exotice, mangrovele fiind predominante. În continuarea zilei ne vom bucura de o pitorească plimbare cu barca printre mangrove şi vom vizita o plantaţie de cacao. Cazare la Hotel La Posada Suchitlan 4* (sau similar 4*).


Ziua 14: Suchitoto

Servire mic dejun.

Dimineața vom vizita oraşul colonial Suchitoto, care, cu străduţele sale pietruite, clădirile vechi şi priveliştile superbe asupra lacului Suchitlán, îşi păstrează încă farmecul de odinioară. Lacul Suchitlán, pe care îl vom traversa cu barca, a fost format în anul 1973 ca urmare a construirii barajului hidroenergetic Cerron Grande.

În a doua parte a zilei vom vizita un atelier indigo, o experienţă inedită pentru a afla mai multe detalii despre procesul manual de vopsire a materialelor şi despre unicitatea articolelor obţinute în urma folosirii acestui procedeu. Despre colorantul indigo, care de regulă se găsește în solul vulcanic, se știu foarte puţine informaţii, însă acesta a fost utilizat cu mult înainte de descoperirea Americii de către europeni. În Lumea Nouă, acesta a fost folosit de către locuitorii din Mesoamerica încă din cele mai vechi timpuri, pentru a vopsi straiele sacerdotale. În cadrul acestui tur veţi afla mai multe detalii şi despre întregul proces de extragere a cernelii pentru a obţine această culoare, un procedeu simplu ce trebuie însă respectat pas cu pas. Cazare la Hotel La Posada Suchitlan 4* (sau similar 4*).


Ziua 15: Suchitoto – Joya de Ceren – Parcul Naţional Cerro Verde – San Salvador

Servire mic dejun.

Vom vizita situl arheologic Joya de Ceren, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO şi care conţine rămăşiţele unui sat de agricultori prehispanici. Acest sat, la fel ca Pompei şi Herculaneum din Italia, a fost îngropat sub cenuşa vulcanică în urma unei erupţii în sec. al VII-lea î.Hr., iar în prezent starea excepţională a vestigiilor oferă o perspectivă asupra vieţii cotidiene a populaţiei Americii Centrale, care lucra pământul în acea vreme.

Vom vizita apoi Parcul Naţional Cerro Verde, cu o poziţie geografică deosebită, fiind amplasat între trei vulcani (Izalcom, Cerro Verde şi Santa Ana, cel mai mare din ţară) ceea ce a facilitat existenţa unei păduri luxuriante, cu o floră şi o faună deosebite, generând peisaje de neuitat. În a doua parte a zilei vom vizita San Salvador, cel mai important centru politic, cultural și economic al ţării. Ne vom plimba prin centrul vechi, vom putea vedea Teatrul Naţional, Palatul Naţional, Muzeul Naţional, Catedrala Metropolitană și opţional se va putea vizita Muzeul Naţional de Antropologie. Cazare la Hotel Mirador Plaza 4* (sau similar 4*).


Ziua 16: San Salvador – Santa Ana – Copan

Servire mic dejun.

În această dimineață vom părăsi San Salvador și ne vom îndrepta spre Honduras. Pe traseu ne vom opri în al doilea cel mai mare oraș din El Salvador, în Santa Ana unde vom putea admira faimoasa catedrală în stil colonial, Teatrul şi Palatul Municipal. Vom traversa apoi graniţa cu Honduras unde vom vizita Copan, fosta capitală a unui important regat mayaş, unul dintre cele mai mari şi impresionante dintre centrele mayașe descoperite până acum, declarat Patrimoniu Mondial UNESCO în anul 1980. Construcţiile cele mai cunoscute, care aparţin perioadei clasice, datează din secolele V - IX d.Hr. şi dezvăluie cele mai elaborate decoraţiuni, reprezentând toate oraşele mayaşe. Marea Piaţă este faimoasă pentru altarele sale care sunt răspândite în jurul ei, multe dintre acestea având o formă zoomorfă. Aici se află cel mai lung text mayaș cunoscut, lăsat moştenire de către antica civilizaţie mayaşă. Cazare la Hotel Clarion Copan 4* (sau similar 4*). 


Ziua 17: Copan – San Pedro Sula – Panama City – Playa Blanca

Servire mic dejun.

Transfer la aeroportul din San Pedro Sula, oraş localizat în nord-vestul ţării, cunoscut pentru producţia de cafea, banane, trestie de zahăr şi tutun, pentru plecarea spre Panama City cu compania Copa Airlines. Sosire în Panama City, de unde ne vom deplasa spre Playa Blanca, cea mai faimoasă plajă din Panama, unde ne vom bucura de câteva zile de relaxare. Cazare în regim All Inclusive la Hotel Playa Blanca Resort 4* (sau similar 4*).


Ziua 18+19: Playa Blanca

Servire mic dejun.

Timp liber la dispoziţie pentru a vă bucura de minunatele plaje cu nisip fin, de apele turcoaz ale oceanului și de cocktailurile oferite de barurile hotelului. Cazare în regim All Inclusive la Hotel Playa Blanca Resort 4* (sau similar 4*).

Ziua 20+21: Playa Blanca – Panama City – Paris; Paris – București

Servire mic dejun.

Timp liber la dispoziţie până la ora transferului la aeroport. Camerele sunt disponibile până la ora 12:00 (există posibilitatea de a rezerva camera pentru “late check out”, contra cost, cu minim 1 lună înainte de începerea circuitului). Transfer la aeroportul din Panama City pentru plecarea spre Paris cu compania Air France.

Sosire la Paris la ora 13:35, de unde se va pleca spre Bucureşti.


Locatie Denumire Nr. stele Tip camera
Panama City Eurostar Panama City 5* Dublă
San Jose Aurola Holiday Inn San Jose Downtown 4* Dublă
Parcul Național Arenal Arenal Observatory Lodge 3* Dublă
Parcul Național Rincon de la Vieja Borinquen Mountain Resort & Spa 4* Dublă
Granada Plaza Colon 4* Dublă
El Cuco La Tortuga Verde 4* Dublă
Suchitoto La Posada Suchitlan 4* Dublă
San Salvador Mirador Plaza 4* Dublă
Copan Clarion Copan 4* Dublă
Playa Blanca Playa Blanca Resort 4* Dublă
Ruta Data decolarii Data aterizarii Companie
București -> Paris 06:05 22.10.2021 08:20 22.10.2021
Paris -> Panama City 13:55 22.10.2021 17:45 22.10.2021
Panama City -> San Jose 00:00 25.10.2021 00:00 25.10.2021 Copa Airlines
San Pedro Sula -> Panama City 00:00 07.11.2021 00:00 07.11.2021 Copa Airlines
Panama City -> Paris 21:20 10.11.2021 13:35 11.11.2021
Paris -> Bucureşti 18:55 11.11.2021 22:50 11.11.2021
Orele de zbor sunt ore locale. Pot interveni modificari din partea companiei aeriene.

4170€ Reducere -180€
3990€
/pers. taxe incluse

Servicii incluse:

 • Taxe aeroport
 • Transport intercontinental cu avionul pe rutele: București – Paris – Panama City și retur cu compania Air France
 • Transport continental cu avionul pe rutele: Panama City – San Jose și San Pedro de Sula – Panama City *orar de zbor în curs de confirmare
 • 19 nopți de cazare în hoteluri de 5*, 4* și lodge
 • 19 mic dejunuri
 • 3 zile în regim All Inclusive
 • Transferurile, tururile, croazierele și excursiile menționate în program
 • Taxele de intrare la obiectivele menționate în program
 • Tur panoramic de oraş cu ghid local în Panama City
 • Tur panoramic de oraş cu ghid local în San Jose
 • Tur panoramic de oraş cu ghid local în Granada
 • Tur panoramic de oraş cu ghid local în Managua
 • Tur panoramic de oraş cu ghid local în Suchitoto
 • Tur panoramic de oraş cu ghid local în San Salvador
 • Tur panoramic de oraş cu ghid local în Santa Ana
 • Vizitare Parcul Național Gamboa
 • Vizitare Parcul Național Poas
 • Vizitare Parcul Național Irazu
 • Vizitare Parcul Național Rincon de la Vieja
 • Vizitare Parcul Național Masaya
 • Excursie la Vulcanul Mombacho
 • Vizitare estuarul Jiquilisco
 • Vizitare situl arheologic Joya de Ceren
 • Vizitare Parcul Național Cerro Verde
 • Vizitare situl arheologic Copan
 • Ghizi locali
 • Însoțitor de grup din partea agenției: asistență și traducere asigurate
 • Asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenției de turism

Nu sunt incluse:

 • Taxe de ieşire de pe aeroporturi - dacă e cazul
 • Bacşişuri: 60 euro/pers., pentru ghizi şi şoferi
 • Excursii opţionale
 • Asig medicala de calatorie ce include storno si clauza Covid

Observatii:

 • Paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei
 • Dovada vaccinării împotriva febrei galbene