Discover PERU: pe urmele incașilor

Lima - Misterioasele linii Nazca - Insulele Balletas - Arequipa - Canion Colca - Puno- Lacul Titicaca - Insula Taquile - Ollantaytambo - Valea sacră Inca - Machu Picchu - Cuzco, 12 zile

31 octombrie 11 noiembrie 2024

GRUPURI CU INSOTITOR

Plecare din Bucuresti


Pașește în misteriosul Peru și descoperă universul incaș pierdut

Hai cu noi într-un circuit spectaculos in America de Sud: PERU!

Te invitam sa vedem împreuna orase cu o minunata arhitectura coloniala, sa intelegem misterele si uimitoarele mosteniri lasate de incasi si alte civilizatii pre-columbiene, sa intalnim animale exotice, peisaje surprinzator de frumoase si mai presus de toate oameni fascinanti! 

Lima - orasul regilor (la Ciudad de Los Reyes) ne farmeca privirea, iar Muzeul Larco ne starneste imaginatia! 

Din Lima vom ajunge la Liniile de la Nazca, una dintre cele mai mari enigme ale arheologiei. Contururile care măsoară până la 20 de kilometri formează figuri geometrice şi animale care se aştern pe un areal de nu mai puţin de 500 de kilometri pătraţi. Acestea datează de prin anii 800 a.Hr., atribuibile culturilor Paracas din sud şi Chavin din Anzii centrali, precursoarele culturii Nazca.

Apoi pregatiti-va sa descoperiti Cuzco, unde patrundeti in imperiului Incas. Vom admira frumoasa Vale Sacra a Incasilor: Urubamba - din trenul superb cu vedere panoramica ce ne duce spre Machu Pichu.

Cel mai vizitat loc din Peru - orasul antic incas Machu Picchu - se afla la 2430 de metri altitudine in muntii Anzi si este si astazi o destinatie a enigmelor. Machu Picchu, domina maiestuos involburata si superba Vale Urubamba. A fost construit de catre regele incas Pachacuti in anul 1450, insa in anul 1572 a fost abandonat, iar abia in 1911 a fost redescoperit de catre Hiram Bingham: arheolog, profesor universitar, explorator si istoric de exceptie.Ziua 1: 31 octombrie Bucuresti- Lima

Intalnire pe aeroportul Otopeni cu insotitorul de grup Eostar pentru zborul Bucuresti - Lima, in conexiune.

Sosire in Lima pe aeroportul International Jorge Chavez. Dupa formalitatile vamale si ridicarea bagajelor, avem transferul de la aeroport la hotel.

Cazare hotel Hotel Grand Nobility 4* sau similar.


Ziua 2: 01 noiembrie Lima - tur de oras

Mic dejun.

Astazi avem un tur al capitalei cu ghidul local vorbitor de limba engleza, tur in care vom vedea Plaza de Armas - reprezintand centrul istoric al orasului unde se afla cele mai reprezentative monumente istorice, Biserica San Francisco, Catedrala din Lima celebra pentru mormantul lui Francisco Pizarro - renumitul conquistador spaniol ce a cucerit imperiul incas. Vedem de asemenea Districtul Miraflores - zona foarte frumoasa a orasului; unde este situat si hotelul nostru, apoi Parcul Central din Miraflores si mai jos pe faleza complexul comercial Larcomar, un simbol al Limei moderne.Vom vizita si fabulosul Parque del Amor-parcul iubirii ,avand o statuie centrala a sarutului realizata de artistul  Victor Delfin,iar parcul este inconjurat de mozaic si inscriptii ale poeziilor de dragoste.

Punctul de atractie cel mai important il reprezinta Muzeul Larco, fondat in 1926, unul dintre cele mai importante muzee din toata America de Sud, cu o colectie de peste 45000 de obiecte ingenios expuse in galeriile interconectate. Muzeul detine o colectie minunata de artefacte din aur si argint precum si o colectie pre-hispanica celebra la nivel mondial de „huacos eroticos”- reprezentari din ceramica ale actului sexual confectionate de catre renumita civilizatie moche. Muzeul Larco ofera cea mai clara explicatie de ce Peru a fost recunoscut ca fiind al 6-lea leagan al civilizatiei, contemporan cu Egipt, Mesopotamia, India, China si Mexic. 

Cazare hotel Hotel Grand Nobility Lima 4* sau similar. 
Ziua 3: 2 noiembrie: Lima - Paracas - Nazca

Mic dejun.

Dimineata foarte devreme plecam spre Paracas, oras-port de unde vom face o excursie cu vasul (daca conditiile meteo permit) la Insulele Ballestas, numite si ”Galapagos in miniatura”.

La inceputul turului vom admira de pe mare celebrul Candelabru sau Trident, geoglif ce se afla in partea nord-vestica a golfului si a carui realizare ramane un mister pana astazi. 
 
Ne vom incanta cu peisajul insulelor populate de numeroase specii de pasari si de colonii de lei de mare care ofera un adevarat spaectacol.

Pe traseu vom face o oprire in Huacachina- un adevarat paradis natural situat in mijlocul unui peisaj desertic. Huacachina este o oaza de vegetatie alimentata de un izvor natural si incadrata de palmieri exotici inconjurata de peisaj desertic cu dune masive de nisip.

Pentru iubitorii de aventura va propunem ca si Activitate optionala o plimbare Off Road cu Buggy printre dunele de nisip pentru a admira frumusetea peisajului desertic.

Pranz inclus - la un restaurant local.

Ne continuam drumul prin departamentul Ica spre celebrele Linii de la Nazca, anticele geoglife din las pampas de Jumana si desertul Nazca, intre localitatile Nazca si Palpa, un mister lasat in urma de civilizatia cu acelasi nume (200 i.Hr.-600 d.Hr.). 

Avem cina inclusa.

Cazare Hotel Casa Andina Standard 3*
 sau similar.


Ziua 4: 3 noiembrie Nazca - Arequipa

Mic dejun la pachet.

In aceasta dimineata aveti transferul la aeroportul Maria Reiche pentru zborul panoramic deasupra liniilor de la Nazca - inclus in pachet.

In cadrul zborului veti vedea de sus pasarea colibri, maimuta, paianjenul, balena, ”astronautul” si celelalte reprezentari fascinante.

Interpretarile sunt diverse: cercetatoarea germana Maria Reiche, care a petrecut peste 40 de ani studiindu-le, a avansat ipoteza unui calendar astronomic, Erich von Daniken propune ca ar fi un teren de aterizare pentru extraterestri, in timp ce studii recente vorbesc de conexiunea cu ritualurile pentru venerarea apei.

Dupa zbor nu va ramane decat sa va conturati propria teorie in timp ce va veti bucura de frumusetea si diversitatea reliefului din Peru in calatoria de azi spre Arequipa.

Peisajul este dominat de intinse spatii desertice intrerupte de oazele fertile ale raurilor, cum este Yauca si culturile ei de maslini.

Pranz inclus - la un restaurant local.

Continuam pe soseaua Panamericana Sur care ne ofera superbe imagini cu coasta salbatica a Pacificului pe care o vom parasi la Camana, locul unde spaniolii au fondat ”Villa Hermosa” in 1539, mutandu-se in anul urmator de aici la Arequipa spre care urcam in partea finala a zilei.

Seara ajungem in Arequipa.

Cazare Mint Hotel Arequipa 4* sau similar.Ziua 5: 4 noiembrie Arequipa – Valea Colca

Mic dejun.

Arequipa,  cunoscut sub numele ,,Orasul Alb,, datorită arhitecturii sale coloniale construite din piatră vulcanică albă, este un oraș vibrant fiind al doilea cel mai mare oras din Peru. 

Apoi, ne îndreptăm spre Valea Colca.  Aceasta este situată în inima munților Anzi și ne întâmpină cu peisaje uluitoare. Pe lângă spectacolul natural oferit de locație, aici o să facem o plimbare prin piața din Chivay. 

Cazare Hotel Casa Andina Standard Colca 3* sau similar 


Ziua 6: 5 noiembrie Canion Colca - Puno

Mic dejun. 

Astăzi, plecăm spre faimosul Canion Colca. Acesta ocupă locul 2 în topul celor mai adânci Canioane din lume, având o adâncime de 3300 m. Cu puțin noroc o să putem vedea vicunia, alpaca, guanaco și diferite păsări migratoare. Acest loc impresionant oferă priveliști spectaculoase asupra peisajului andin și este cunoscut pentru zborurile condorilor, care sunt printe cele mai mari păsări. Aerul și peisajele acestei locații îți vor tăia respirația. 

După vizitarea canionului, ziua noastră va continua spre Puno - capitala folclorului peruan, oras situat la 3.800 m altitudine pe malurile lacului Titicaca.

Cazare Hacienda Puno Centro Historico 3* sau similar.Ziua 7: 6 noiembrie : Puno - Lacul Titicaca: Insulele Plutitoare Uros si Insula Taquille

Mic dejun.

Astazi facem o excursie de o zi pe partea peruana a Lacului Titicaca, aflat la granita dintre Peru si Bolivia, situat in zona podisurilor inalte din Anzii Cordilieri la 3810 m altitudine. Este de fapt cel mai mare lac din America de Sud si lacul navigabil aflat la cea mai mare altitudine. Navigatia pe lac se face cu barci traditionale din trestie, dar si cu ambarcatiuni cu motor. Vizitam Insulele Plutitoare Uros, ce reprezinta una dintre cele mai vechi civilizatii, construite din trestie totora, de catre localnicii Aymara, unde traditiile se pastreaza neschimbate si unde vedem femei cu haine peruviane viu colorate ce vand diverse produse artizanale.

Vizitam de asemenea Insula Taquille - unde ne vom bucura de o priveliste mirifica asupra lacului inconjurat de munti. Curajosii vor urca mai multe trepte pana in varful insulei si vor intalni pe cale localnici imbracati in haine traditionale, viu colorate. O sa descoperiti cu surprindere ca in Insula Taquille modul de salut al localnicilor este schimbatul frunzelor de coca. Pe aceasta insula oamenii traiesc din pescuit, artizanat si vanatoare, iar barbatii sunt foarte priceputi la crosetat. Taquille este un spectacol superb al naturii, unde linistea si pacea lacului te coplesesc! 

Avem pranz inclus in program si apoi ne intoarcem in Puno pentru cazare hotel.

Cazare Hacienda Puno Centro Historico 3* sau similar.


Ziua 8: 7 noiembrie Puno - Cuzco „buricul lumii Inca”, capitala vechiului Imperiu Incas

Mic dejun.

Pornim catre Cuzcocel mai vechi oras locuit permanent din America de Sud si care timp de secole a fost capitala spirituala si administrativa a celui mai mare imperiu de pe acest continent.

Pe drum vom admira frumusetea peisajelor minunate ale muntilor Anzi si ale Altiplano ("campie inalta” in spaniola) - platoul alpin inalt din Anzii Cordilieri, cel mai mare platou alpin de pe Terra dupa cel al Tibetului. Vom trece prin sate andine pitoresti si vom opri pentru fotografii in pasul La Raya, aflat la o altitudine de 4.312 m, fiind si limita intre Altiplano si Anzi.

Vom vizita siturile arheologice Racchi si Pucara. „Cultura Pucara” este cunoscuta pentru ceramica, mai ales prin veselii taurasi de teracota „Toritos de Pucara”. Racchi este un sit arheologic incas ce pastreaza numeroase constructii de chirpici si ruinele templului Wiracocha.

Pranz inclus in program

De aici plecam catre Andahuaylillas unde vizitam biserica supranumita "Capela Sixtina a Americii” datorita superbelor fresce ce decoreaza peretii. 

Dupa ce sosim in Cuzco - "buricul Pamantului” pentru Incasi - ne vom plimba prin centrul orasului - un labirint de strazi inguste, de un farmec deosebit.

Cazare Hacienda Cusco Centro Historico 4* sau similar.
 
Ziua 9: 8 noiembrie: Cuzco – tur de oras

Mic dejun.

Facem un tur al orasului colonial Cuzco construit pe vechi ruine incase, inclus in patrimoniul universal si descoperit in 1533 de catre conquistadorii spanioli. Cuzco este o marturie de arhitectura si urbanism avansate. Incepem turul cu Plaza del Armas-Huacapayta unde se afla si renumita catedrala Cuzco, o bijuterie arhitectonica decorata la exterior cu placi din granit rosu in stil renascentist, spre deosebire de interior in stil baroc. O sa vizitam si ruinele Templului Soarelui, unul din cele mai importante temple incase, in interiorul Bisericii Santo Domingo.

Vedem de asemenea si Pucapucara sau „fortareata rosie” un exemplu de arhitectura militara ce a functionat si ca centru administrativ, construita insa in scopul apararii Imperiului Incas. Ghidul local ne va da explicatii despre tehnicile de constructie folosite la vremea respectiva, despre galeriile subterane si apeducte, precum si despre ritualurile incase. Vizitam apoi cel mai important sit arheologic- Sacsayhuaman- principalul centru religios, o dovada clara a abilitatilor de neimaginat ale incasilor; cetatea incasa fiind renumita pentru blocurile ciclopice de piatra ce simbolizeaza capul unei pume.

Cazare Hacienda Cusco Centro Historico 4* sau similar.
 


Ziua 10: 9 noiembrie: Valea Sacra – Machu Picchu, experienta suprema

Mic dejun la pachet.

Dimineata devreme avem transfer la gara, de unde luam trenul turistic si ne indreptam spre Aguas Calientes. Strabatem Valea Sacra a Incasilor: Urubamba, care adeseori este involburata si inspumata, ca un spirit viu. Apoi vom fi transferati pe un drum spectaculos cu multe serpentine catre Machu Pichu, situat in mijlocul vegetatiei tropicale, la o altitudine de 2450 m. Exploratorul american Hiram Bingham a descoperit Machu Pichu in anul 1911, fiind unul din putinele vestigii inca ramase intacte, o adevarata capodopera incasa.

Vom admira privelistea superba oferita de acest loc unic in lume, cu terasele incase folosite pentru agricultura si vom strabate Poteca Incasa, „Inca Trail” catre Poarta Soarelui.

Dupa ce vom asculta explicatiile detaliate ale ghidului local vom avea timp liber pentru a admira si contempla in liniste acest loc sacru al incasilor!

Apoi vom lua din nou trenul de la Aguas Calientes catre Cuzco, iar pe drum privirea ne va fi incantata de peisaje minunate.

Avem transfer si cazare la hotel in Cuzco.

Cazare Hacienda Cusco Centro Historico 4* sau similar.
 Ziua 11-12: 10-11 noiembrie: Cuzco - Lima - Bucuresti

Mic dejun.

In 10 noiembrie 2024 avem transfer de la hotel la aeroport pentru imbarcarea pe zborul cu destinatia Lima si apoi vom avea zborul Lima - Bucuresti, cu aterizare in Romania in 11 noiemebrie. 

Orarul de zbor este afisat la sectiunea "Zboruri".

Hasta pronto, Peru! 

Nota: doar 3 locuri disponibile la tariful afisat!

Nota: avem disponibil partaj doamna, invitam o doamna sa se inscrie fara supliment de single!

Nota: avem disponibil partaj domn, invitam un domn sa se inscrie fara supliment de single!

Va multumim frumos pentru rezervari!

 


Lima
Hotel Grand Nobility sau similar. 4
Camera Dubla, mic dejun inclus
Nazca
Casa Andina Standard Nazca sau similar. 3
Camera Dubla, mic dejun inclus
Arequipa
Mint Hotel sau similar. 4
Camera Dubla, mic dejun inclus
Chivay
Hotel Casa Andina Standard Colca 3
Camera Dubla, mic dejun inclus
Puno
Hacienda Puno Centro Historico sau similar. 3
Camera Dubla, mic dejun inclus
Cuzco
Hacienda Cusco Centro Historico sau similar. 4
Camera Dubla, mic dejun inclus
Bucuresti Amsterdam
06:00 31.10.2024 08:00 31.10.2024

KLM
Amsterdam Lima
11:40 31.10.2024 18:10 31.10.2024

KLM
Cuzco Lima
13:20 10.11.2024 14:50 10.11.2024

LATAM Airlines
Lima Paris
22:05 10.11.2024 16:15 11.11.2024

Air France
Paris Bucuresti
18:15 11.11.2024 22:05 11.11.2024

Air France
Orele de zbor sunt ore locale. Pot interveni modificari din partea companiei aeriene.

2990€/pers. taxe incluse

La confirmare se achita avans 30%.
Servicii incluse:

 • Taxe aeroport
 • Insotitor de grup din partea agentiei: asistenta si traducere asigurate
 • Zboruri internationale Bucuresti - Lima
 • Zboruri internationale Lima - Bucuresti
 • Zbor intern Cuzco - Lima
 • Transfer privat aeroport - hotel in Lima
 • Transfer privat hotel - aeroport in Lima
 • 10 nopti cazare Peru, din care:
 • - 2 nopti cazare Lima hotel 4*
 • - 1 noapte cazare Nazca hotel 3*
 • - 1 noapte cazare Arequipa hotel 4*
 • - 1 noapte cazare Chivay hotel 3*
 • - 2 nopti cazare Puno hotel 3*
 • - 3 nopti cazare Cuzco hotel 4*
 • Mic dejun zilnic
 • Pranz inclus in program in 5 zile
 • 1 cina inclusa
 • Tur de oras Lima cu ghid local specializat
 • Vizita cu ghid local specializat la Muzeul Larco
 • Zbor panoramic deasupra Linilor Nazca
 • Excursie la Insulele Ballestas
 • Excursie la Pukara
 • Vizita la Templul Soarelui
 • Vizita la Sacsayhuaman
 • Croaziera pe Lacul Titicaca la Insulele Plutitoare Uros si Insula Taquilla
 • Tur de oras Cuzco cu ghid local specializat
 • Bilete dus - intors la trenul turistic pentru Machu Picchu
 • Bilete bus dus - intors Aguas Calientes - Machu Picchu
 • Vizita la Machu Pichu cu bilete intrare incluse si ghid local specializat
 • Transport Puno-Cuzco cu autobuzul turistic si ghid local specializat
 • Transfer privat hotel - aeroport Cuzco
 • Bilete intrare la toate vizitele si excursiile asa cum este specificat in program
 • Vizite la siturile arheologice conform program
 • Bagajele dumneavoastra incluse pe acest pachet sunt:
 • - 1 bagaj de mana de 8 kg/persoana
 • - 1 bagaj de cala de 23 kg/persoana

Nu sunt incluse:

 • Asigurare storno si medicala-recomandata
 • Bacsis ghizi locali: 55 USD/pers. pe intreaga perioada a excursiei
 • Taxa de oras - unde este cazul
 • Activitate optionala Huacachina: 28 EUR/pers

Observatii:

 • Oferta este valabila in limita locurilor disponibile la acest tarif!
 • Pasaportul trebuie sa fie valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.
 • Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Peru
 • Compania aeriana si orele de zbor pot suferi modificari
 • Supliment cazare camera SINGLE 390 euro pentru intreaga perioada a excurs