Discover PERU: o destinație a enigmelor

Lima - Misterioasele linii Nazca - Insulele Balletas - Arequipa - turnurile funerare Chullpas din Sillustan - Puno- Lacul Titicaca - Insula Taquile - Ollantaytambo - Valea sacră Inca - Machu Picchu - Cuzco, 11 zile

25 noiembrie 05 decembrie 2021

Grupuri cu insotitor


Pașește în misteriosul Peru și descoperă universul incaș pierdut

Hai cu noi într-un circuit spectaculos in America de Sud: PERU!

Te invitam sa vedem împreuna orase cu o minunata arhitectura coloniala, sa intelegem misterele si uimitoarele mosteniri lasate de incasi si alte civilizatii pre-columbiene, sa intalnim animale exotice, peisaje surprinzator de frumoase si mai presus de toate oameni fascinanti! 

Lima - orasul regilor (la Ciudad de Los Reyes) ne farmeca privirea, iar Muzeul Larco ne starneste imaginatia! 

Din Lima vom ajunge la Liniile de la Nazca, una dintre cele mai mari enigme ale arheologiei. Contururile care măsoară până la 20 de kilometri formează figuri geometrice şi animale care se aştern pe un areal de nu mai puţin de 500 de kilometri pătraţi. Acestea datează de prin anii 800 a.Hr., atribuibile culturilor Paracas din sud şi Chavin din Anzii centrali, precursoarele culturii Nazca.

Apoi pregatiti-va sa descoperiti Cuzco, unde patrundeti in imperiului Incas. Vom admira frumoasa Vale Sacra a Incasilor: Urubamba - din trenul superb cu vedere panoramica ce ne duce spre Machu Pichu.

Cel mai vizitat loc din Peru - orasul antic incas Machu Picchu - se afla la 2430 de metri altitudine in muntii Anzi si este si astazi o destinatie a enigmelor. Machu Picchu, domina maiestuos involburata si superba Vale Urubamba. A fost construit de catre regele incas Pachacuti in anul 1450, insa in anul 1572 a fost abandonat, iar abia in 1911 a fost redescoperit de catre Hiram Bingham: arheolog, profesor universitar, explorator si istoric de exceptie.Ziua 1: 25 noiembrie Bucuresti- Lima

Intalnire pe aeroportul Otopeni cu insotitorul de grup Eostar pentru zborul Bucuresti - Lima, in conexiune.

Sosire in Lima pe aeroportul International Jorge Chavez. Dupa formalitatile vamale si ridicarea bagajelor, avem transferul de la aeroport la hotel.

Cazare QP Hotels Lima 4* sau similar, situat in superbul cartier MIRAFLORES.


Ziua 2: 26 noiembrie Lima - tur de oras

Mic dejun.

Astazi avem un tur al capitalei cu ghidul local vorbitor de limba engleza, tur in care vom vedea Plaza de Armas - reprezintand centrul istoric al orasului unde se afla cele mai reprezentative monumente istorice, Biserica San Francisco, Catedrala din Lima celebra pentru capela de fildes si pentru mormantul lui Francisco Pizarro - renumitul conquistador spaniol ce a cucerit imperiul incas. Vedem de asemenea Districtul Miraflores - zona foarte frumoasa a orasului; unde este situat si hotelul nostru, apoi Parcul Central din Miraflores si mai jos pe faleza complexul comercial Larcomar, un simbol al Limei moderne.

Punctul de atractie cel mai important il reprezinta Muzeul Larco, fondat in 1926, unul dintre cele mai importante muzee din toata America de Sud, cu o colectie de peste 45000 de obiecte ingenios expuse in galeriile interconectate. Muzeul detine o colectie minunata de artefacte din aur si argint precum si o colectie pre-hispanica celebra la nivel mondial de „huacos eroticos”- reprezentari din ceramica ale actului sexual confectionate de catre renumita civilizatie moche. Muzeul Larco ofera cea mai clara explicatie de ce Peru a fost recunoscut ca fiind al 6-lea leagan al civilizatiei, contemporan cu Egipt, Mesopotamia, India, China si Mexic. 

Cazare QP Hotels Lima 4* sau similar.

Ziua 3: 27 noiembrie: Lima - Paracas - Nazca

Mic dejun.

In aceasta dimineata plecam spre Paracas, oras-port de unde vom face o excursie cu vasul (daca conditiile meteo permit) la Insulele Ballestas, numite si ”Galapagos in miniatura”.

La inceputul turului in Rezervatia Nationala Paracas vom admira de pe mare celebrul Candelabru sau Trident, geoglif ce se afla in partea nord-vestica a golfului si a carui realizare ramane un mister pana astazi. 
 
Ne vom incanta cu peisajul insulelor populate de numeroase specii de pasari si de colonii de lei de mare care ofera un adevarat spaectacol.

Pranz inclus - la un restaurant local.

Ne continuam drumul prin departamentul Ica spre celebrele Linii de la Nazca, anticele geoglife din las pampas de Jumana si desertul Nazca, intre localitatile Nazca si Palpa, un mister lasat in urma de civilizatia cu acelasi nume (200 i.Hr.-600 d.Hr.). 

Aveti inclus in program un zbor panoramic deasupra liniilor de la Nazca pentru a descoperi pasarea colibri, maimuta, paianjenul, balena, ”astronautul” si celelalte reprezentari fascinante.

Interpretarile sunt diverse: cercetatoarea germana Maria Reiche, care a petrecut peste 40 de ani studiindu-le, a avansat ipoteza unui calendar astronomic, Erich von Daniken propune ca ar fi un teren de aterizare pentru extraterestri, in timp ce studii recente vorbesc de conexiunea cu ritualurile pentru venerarea apei.

Dupa zbor nu va ramane decat sa va conturati propria teorie in atmosfera relaxanta a haciendei unde vom fi cazati.

Cina si cazare Hotel Casa Andina Standard 3* sau similar Nazca.


Ziua 4: 28 noiembrie Nazca - Arequipa

Mic dejun.

Frumusetea si diversitatea reliefului din Peru ni se va descoperi in calatoria de azi spre Arequipa. Peisajul este dominat de intinse spatii desertice intrerupte de oazele fertile ale raurilor, cum este Yauca si culturile ei de maslini.

Pranz inclus - la un restaurant local.

Continuam pe soseaua Panamericana Sur care ne ofera superbe imagini cu coasta salbatica a Pacificului pe care o vom parasi la Camana, locul unde spaniolii au fondat ”Villa Hermosa” in 1539, mutandu-se in anul urmator de aici la Arequipa spre care urcam in partea finala a zilei.

Spre seara ajungem in Arequipa.

Cazare Qp Hotels Arequipa 4* sau similar. 
Ziua 5: 29 noiembrie Arequipa – Sillustani - Puno

Mic dejun.

Arequipa, situat la 2.350 m altitudine, e al doilea oras din Peru, situat intr-o vale fertila inconjurata de vulcanii Misti (5.822 m), Chachani (6.057 m) si Pichupichu (5.664 m). Ne vom plimba prin centrul istoric al incantatorului oras colonial numit „Ciudad Blanca”. Numele vine de la roca vulcanica de culoare alba din care sunt construite cladirile coloniale. 

Plecam spre Altiplano, intr-un peisaj dominat de vulcani, cu grupuri de llama, alpaca si vicuna ce pasc in apropierea soselei si cu flamingo in lagunele de la Salinas–Aguada Blanca.

Traversam Juliaca si ajungem la o altitudine de aprox. 4.000 m la Sillustani unde vom vizita faimoasele chullpas - turnuri funerare preinca, de 12 m inaltime situate pe o peninsula din jurul lagunei Umayo.

Vom ajunge in Puno - capitala folclorului peruan, oras situat la 3.800 m altitudine pe malurile lacului Titicaca.

Cazare Qelqatani Hotel 3* sau similar.


Ziua 6: 30 noiembrie: Puno - Lacul Titicaca: Insulele Plutitoare Uros si Insula Taquille

Mic dejun.

Astazi facem o excursie de o zi pe partea peruana a Lacului Titicaca, aflat la granita dintre Peru si Bolivia, situat in zona podisurilor inalte din Anzii Cordilieri la 3810 m altitudine. Este de fapt cel mai mare lac din America de Sud si lacul navigabil aflat la cea mai mare altitudine. Navigatia pe lac se face cu barci traditionale din trestie, dar si cu ambarcatiuni cu motor. Vizitam Insulele Plutitoare Uros, ce reprezinta una dintre cele mai vechi civilizatii, construite din trestie totora, de catre localnicii Aymara, unde traditiile se pastreaza neschimbate si unde vedem femei cu haine peruviane viu colorate ce vand diverse produse artizanale.

Vizitam de asemenea Insula Taquille - unde ne vom bucura de o priveliste mirifica asupra lacului inconjurat de munti. Curajosii vor urca mai multe trepte pana in varful insulei si vor intalni pe cale localnici imbracati in haine traditionale, viu colorate. O sa descoperiti cu surprindere ca In Insula Taquille modul de salut al localnicilor este schimbatul frunzelor de coca. Pe aceasta insula oamenii traiesc din pescuit, artizanat si vanatoare, iar barbatii sunt foarte priceputi la crosetat. Taquille este un spectacol superb al naturii, unde linistea si pacea lacului te coplesesc! 

Avem pranz inclus in program si apoi ne intoarcem in Puno pentru cazare hotel.

Cazare Qelqatani Hotel 3* sau similar.
Ziua 7: 1 decembrie Puno - Cuzco „buricul lumii Inca”, capitala vechiului Imperiu Incas

Mic dejun.

Pornim catre Cuzcocel mai vechi oras locuit permanent din America de Sud si care timp de secole a fost capitala spirituala si administrativa a celui mai mare imperiu de pe acest continent.

Pe drum vom admira frumusetea peisajelor minunate ale muntilor Anzi si ale Altiplano ("campie inalta” in spaniola) - platoul alpin inalt din Anzii Cordilieri, cel mai mare platou alpin de pe Terra dupa cel al Tibetului. Vom trece prin sate andine pitoresti si vom opri pentru fotografii in pasul La Raya, aflat la o altitudine de 4.312 m, fiind si limita intre Altiplano si Anzi.

Vom vizita siturile arheologice Racchi si Pucara. „Cultura Pucara” este cunoscuta pentru ceramica, mai ales prin veselii taurasi de teracota „Toritos de Pucara”. Racchi este un sit arheologic incas ce pastreaza numeroase constructii de chirpici si ruinele templului Wiracocha.

Pranz inclus in program

De aici plecam catre Andahuaylillas unde vizitam biserica supranumita "Capela Sixtina a Americii” datorita superbelor fresce ce decoreaza peretii. 

Dupa ce sosim in Cuzco - "buricul Pamantului” pentru Incasi - ne vom plimba prin centrul orasului - un labirint de strazi inguste, de un farmec deosebit.

Cazare la Hotel Golden Inca 3* Cuzco, situat foarte bine in oras: aproape de centrul istoric.
 


Ziua 8: 2 decembrie: Cuzco – tur de oras

Mic dejun.

Facem un tur al orasului colonial Cuzco construit pe vechi ruine incase, inclus in patrimoniul universal si descoperit in 1533 de catre conquistadorii spanioli. Cuzco este o marturie de arhitectura si urbanism avansate. Incepem turul cu Plaza del Armas-Huacapayta unde se afla si renumita catedrala Cuzco, o bijuterie arhitectonica decorata la exterior cu placi din granit rosu in stil renascentist, spre deosebire de interior in stil baroc. O sa vizitam si ruinele Templului Soarelui, unul din cele mai importante temple incase, in interiorul Bisericii Santo Domingo.

Vedem de asemenea si Pucapucara sau „fortareata rosie” un exemplu de arhitectura militara ce a functionat si ca centru administrativ, construita insa in scopul apararii Imperiului Incas. Ghidul local ne va da explicatii despre tehnicile de constructie folosite la vremea respectiva, despre galeriile subterane si apeducte, precum si despre ritualurile incase. Vizitam apoi cel mai important sit arheologic- Sacsayhuaman- principalul centru religios, o dovada clara a abilitatilor de neimaginat ale incasilor; cetatea incasa fiind renumita pentru blocurile ciclopice de piatra ce simbolizeaza capul unei pume.

Cazare la Hotel Golden Inca 3* Cuzco sau similar.
Ziua 9: 3 decembrie: Valea Sacra – Machu Picchu, experienta suprema

Mic dejun.

Avem transfer la gara, de unde luam trenul turistic cu vedere panoramica superba si ne indreptam spre Aguas Calientes. Strabatem Valea Sacra a Incasilor: Urubamba, care adeseori este involburata si inspumata, ca un spirit viu. Apoi vom fi transferati pe un drum spectaculos cu multe serpentine catre Machu Pichu, situat in mijlocul vegetatiei tropicale, la o altitudine de 2450 m. Exploratorul american Hiram Bingham  a descoperit Machu Pichu in anul 1911, fiind unul din putinele vestigii inca ramase intacte, o adevarata capodopera incasa.

Vom admira privelistea superba oferita de acest loc unic in lume, cu terasele incase folosite pentru agricultura si vom strabate Poteca Incasa, „Inca Trail” catre Poarta Soarelui. Dupa ce vom asculta explicatiile detaliate ale ghidului local vom avea timp liber pentru a admira si contempla in liniste acest loc sacru al incasilor! Apoi vom lua din nou trenul de la Aguas Calientes catre Cuzco, iar pe drum privirea ne va fi incantata de peisaje minunate.

Avem transfer si cazare la hotel in Cuzco.

Cazare la Hotel Golden Inca 3* Cuzco sau similar.


Ziua 10-11: 4-5 decembrie Cuzco - Lima - Bucuresti

Mic dejun.

Astazi avem transfer la aeroport pentru imbarcarea pe zborul cu destinatia Lima si apoi vom avea zborul de retur spre casa, Lima - Bucuresti, in conexiune. 

Orarul de zbor este afisat la sectiunea "Zboruri".

Hasta pronto, Peru! 

Nota: Reducerea este valabila numai pentru rezervari noi intrucat s-au eliberat 2 locuri!

Avem disponibil partaj Doamna si partaj Domn!

NOTA
Pasapoartele trebuie sa fie valabile minim 6 luni de la data returului!
 


Locatie Denumire Nr. stele Tip camera
Lima QP Hotels Lima 4* Camera Dubla, mic dejun inclus
Nazca Casa Andina Standard Nazca 3* Camera Dubla, mic dejun inclus
Arequipa QP Hotels Arequipa 4* Camera Dubla, mic dejun inclus
Puno Qelqatani Hotel 3* Camera Dubla, mic dejun inclus
Cuzco Hotel Golden Inca Hotel 3* Camera Dubla, mic dejun inclus
Ruta Data decolarii Data aterizarii Companie
Bucuresti -> Amsterdam 06:00 25.11.2021 08:00 25.11.2021
Amsterdam -> Lima 12:35 25.11.2021 19:10 25.11.2021
Cuzco -> Lima 16:10 04.12.2021 17:35 04.12.2021
Lima -> Paris 21:50 04.12.2021 16:20 05.12.2021
Paris -> Bucuresti 18:55 05.12.2021 22:50 05.12.2021
Orele de zbor sunt ore locale. Pot interveni modificari din partea companiei aeriene.

2870€ Reducere -250€
2620€
/pers. taxe incluse

La confirmare se achita avans 50%.

Servicii incluse:

 • Taxe aeroport
 • Insotitor de grup din partea agentiei: asistenta si traducere asigurate
 • Zboruri internationale Bucuresti - Lima
 • Zboruri internationale Lima - Bucuresti
 • Zbor intern Cuzco - Lima
 • Transfer privat aeroport - hotel in Lima
 • Transfer privat hotel - aeroport in Lima
 • 9 nopti cazare Peru, din care:
 • - 2 nopti cazare Lima hotel 4*
 • - 1 noapte cazare Nazca hotel 3*
 • - 1 noapte cazare Arequipa hotel 4*
 • - 2 nopti cazare Puno hotel 3*
 • - 3 nopti cazare Cuzco hotel 3*
 • Mic dejun zilnic
 • Pranz inclus in program in 5 zile
 • 1 cina inclusa
 • Tur de oras Lima cu ghid local specializat
 • Vizita cu ghid local specializat la Muzeul Larco
 • Zbor panoramic deasupra Linilor Nazca
 • Excursie la Insulele Ballestas
 • Excursie la Pukara
 • Vizita la Templul Soarelui
 • Vizita la Scsayhuaman
 • Tur de oras Cuzco cu ghid local specializat
 • Bilete la trenul turistic pentru Machu Pichu
 • Vizita la Machu Pichu cu bilete intrare incluse si ghid local specializat
 • Croaziera pe Lacul Titicaca la Insulele Plutitoare Uros si Insula Taquilla
 • Transport Puno-Cuzco cu autobuzul turistic si ghid local specializat
 • Transfer privat hotel - aeroport Cuzco
 • Biletele de intrare la toate vizitele si excursiile din program
 • Vizite la siturile arheologice din program
 • 1 bagaj de cala de 23 kg/pers
 • 1 bagaj de mana de 8 kg/pers

Nu sunt incluse:

 • Excursii optionale
 • Asigurare de calatorie: storno si clauza covid
 • Bacsis ghizi locali: 55 USD/pers. pe intreaga perioada
 • Bacisul se achita la inceputul excursiei, pe aeroport

Observatii:

 • ​​​​​​​Nota: Reducerea este valabila numai pentru rezervari noi caci s-au eliberat 2 locuri!
 • Oferta este valabila in limita locurilor disponibile la acest tarif!
 • Avem disponibil partaj Doamna si partaj Domn!
 • Pasaportul trebuie sa fie valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.
 • Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Peru
 • Compania aeriana si orele de zbor pot suferi modificari dar vor fi similare.