Portugalia: Lisabona și fascinanta cultură portugheză, zboruri din Timișoara

Lisabona - Sintra - Cabo da Roca - Cascais - 8 zile, hotel 4*

24 iulie 31 iulie 2021

Oferte Speciale


Aer boem, oameni relaxați, atmosfera caldă, castele și peisaje de vis - aceasta e magia Portugaliei!


Iubitorule de soare, istorie si valuri ale Atlanticului, vino in Portugalia, tara muzicii fado si a vinului de Porto!

Te invitam sa descoperi Lisabona, unul dintre cele mai sincere, fascinante și magice capitale europene, construita pe dealuri cu vederi pitorești de oriunde.

Am ales un hotel de 4* într-o zonă liniștită din centrul orașului Lisabona, pentru a te putea bucura de experiența portugheză cu adevărat.

Lisabona, orașul de pe ocean, este singura capitală europeană cu apus de soare pe mare. 

Este unul dintre cele mai mari porturi naturale din lume, un oraș fermecător, parca distorsionat vizual în timp atunci când îi vezi tramvaiele vechi sau zonele medievale. Plin de viata dar calm și melancolic, cu un apetit crescut pentru diminetile tarzii in aroma de cafea si cinele lungi cu vin de Porto, reprezinta o excelenta imbinare a artei moderne cu cea veche.

Aici vei simti evocarea despartilor romantice ale Veneției, carisma orasului Napoli, exotismul Istanbulului, si relaxarea Romei. Capitala modernă mai păstrează amintirea fostei glorii și a maretiei țării. Când vă aflați în Lisabona, veti avea impresia ca timpul s-a oprit aici cu câteva secole în urmă, orasul încearcă cu disperare să reziste globalizării pentru a-și păstra toate tradițiile și unicitatea.

 Ziua 1: 24 iulie Timișoara - Lisabona


Astazi veti avea zborul Timișoara - Lisabona. Detalii veti gasi la sectiunea "Zboruri".

Você fala português (Vorbiti portugheza)? Daca nu, musai sa invatati cateva fraze in timpul zborului. Limba portugheza, pe langa faptul ca este a cincea cea mai vorbita limba de pe glob, este foarte asemanatoare cu limba romana. Poate parea ca are o tonalitate mai dura, dar este colorata, exotica si usor de retinut. 

Veti vedea ca portughezii va vor indragi si mai tare atunci cand le veti spune "Boa tarde!" (Buna ziua) sau "Obrigado" (Multumesc"). 

Dupa aterizare aveti asigurat transferul la hotel in Lisabona. 

Cazare NEYA Lisboa Hotel 4* sau similar


 


Ziua 2: 25 iulie Lisabona - tur de oras, cina si concert de fado


Mic dejun.

Astazi aveti inclus un tur de oraș al Lisabonei, capitala cu o populație de aproximativ 4 milioane de oameni care este, de fapt, singurul oraș monoetnic din Europa, unde portughezii constituie 97% din populație.
Zonele orașului sunt situate de-a lungul coastei Peninsulei Iberice. Lisabona este o poveste și fiecare dintre cele 4 mari cartiere în care este împărțită are specificul lui.

Istoricul cartier Belem este puternic legat de descoperirile maritime potugheze, cu frumoasele monumente istorice din sec. XV – XVI. Este un cartier înțesat de muzee, aerisit și verde, aflat pe malurile estuarului râului Tejo care se varsă în Oceanul Atlantic. Aici se afla celebrul Torre de Belem, o bijuterie a artei manueline, monument intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO şi la Monumentul Descoperirilor Maritime, Padrao dos Descobrimentos, cândva punctul de plecare al câtorva expediţii maritime, monument modern construit în cinstea comemorării a 500 de ani de la moartea Prinţului Henric Navigatorul.

Aici se afla si Biserica Dos Jeronimos, intrată în Patrimoniul Mondial UNESCO, construită în stil manuelin în anul 1502, unde se află mormintele lui Vasco da Gama şi Luis de Camoes, marele poet portughez.

Unul dintre cele mai vechi cartiere ale oraşului - Alfama, este vestit pentru pitoreştile străduţe înguste, cu magazine ale diverşilor meşteşugari. In Alfama timpul parca s-a oprit in loc - veti observa asta la orice pas. Aici, castelul Sao Jorge și Catedrala Se reprezinta „mândria” tuturor localnicilor. Castelul este situat pe cea mai inalta culme a Lisabonei și pe lângă însemnătatea pe care o poartă și paginile vii de istorie pe care le oferă, se poate admira orașul din cel mai înalt punct, fiind una dintre cele mai frumoase zone de promenadă.

In centrul oraşului, în Baixa, se afla Bulevardul Avenida da Liberdade, Piaţa Marques de Pombal, Piaţa Restauradores, Piaţa Rossio şi Podul Vasco da Gama.
Baixa
 este cartierul situat pe malul râului Tejo și este considerat centrul orașului. Aici sunt reunite unele dintre cele mai cunoscute, populare și populate bulevarde, este cel mai animat cartier, este cel în care poți servi o paella sau un bacalhau (celebrul pește portughez despre care se spune că există câte o rețetă pentru fiecare zi a anului) și poți face cumpărături. Dacă Barcelona are renumita Las Ramblas, în Lisabona există Rua Augusta, un bulevard pietonal ce este plin de localuri și magazine. 

In aceasta seara, pentru a trăi din plin atmosfera Lisabonei, ti-am pregatit o seară la un concert de fado, cu cina inclusaAcest gen romantic, specific Portugaliei, vă va ajuta să vă apropiați și mai mult de tradițiile și cultura portugheze.

In opinia Sarei Pereira, directorul Muzeului Fado din Lisabona, “Fado este expresia muzicala a poporului portughez, o oglinda a identitatii, culturii si istoriei portughezilor, pe care nu o vei auzi in alta parte”.

Fado, care inseamna “destin” sau “soarta” si care poate fi descris cel mai bine prin cuvantul “saudade” care inseamna “dor”, este versiunea portugheza a bluesului, marcata de voci melancolice insotite de una sau mai multe chitare traditionale cu 12 corzi. Baladele fado au fost auzite pentru prima data in Alfama in primii ani ai secolului XIX, inspirate fiind din cantecele maurice.

Desi in prezent exista din ce in ce mai multe voci masculine care canta acest gen muzical, scena fado, in special cea din Lisabona, a fost intotdeauna dominata de femei. Ca un omagiu oferit reginei fado, Amália Rodrigues, majoritatea solistelor vocale din ziua de azi isi infasoara umerii intr-un sal negru si poarta ruj rosu pe buze. Cu o pasiune furtunoasa, cu versuri ce amintesc de ceva drag pierdut in timp si cu acorduri melancolice de chitara, muzica fado ajunge direct la inima ascultatorilor, cucerind chiar si cele mai impenetrabile suflete.

Cazare NEYA Lisboa Hotel 4* sau similar


Ziua 3: 26 iulie Lisabona - Sintra - Cabo da Roca - Cascais

Mic dejun. 

Astazi vei merge intr-o excursie minunata: Sintra, Cabo da Roca si Cascais, orase rupte din basmele romantice. 

Sintra este bijuteria coroanei Portugaliei. Aici şi-au făcut castele regii micului popor lusitan care a cucerit odinioară lumea. De aici a urmărit Regele Manuel I întoarcerea lui Vasco da Gama din legendara expediţie în care a descoperit Indiile. Graţie Sintrei, transformată de monarhi într-o reşedinţă de vis şi sursă de inspiraţie pentru ceilalţi regi, noi putem vizita astăzi peisaje fascinante, cu grădini luxuriante, parcuri dantelate şi clădiri de poveste. Captivat de frumuseţea Sintrei, Lordul Byron a intitulat-o „cel mai încântător loc din lume“.

Să fii pregătit pentru micile străduţe pavate cu piatră cubică, garduri ornamentale şi ziduri placate cu celebrele „azulejos“  – piesele de mozaic viu colorate din ceramică emailată. Casele inspiră cochetărie, ca nişte palate în miniatură. Sunt doar avanpremiera spectaculosului peisaj care a impus Sintra pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Vom admira cel mai faimos castel al Sintrei - Palacio de Pena, desemnat una dintre cele şapte minuni ale Portugaliei. Biletul de acces in Parcul Pena (aprox 8 euro/pers) sau cel pentru acces in Parcul Pena + Palat (aprox 14 euro/pers) se achita personal, la fata locului. 

Aşezat pe vârf de munte, palatul domină împrejurimile, fiind vizibil în zilele senine de la Lisabona, de la distanţa de 33 de kilometri. Pena are o arhitectură neobişnuită: îmbină stiluri care exprimă influenţa stăpânitorilor şi cuceririlor Portugaliei –  de la romani şi arabi, la spanioli şi indieni. Un amănunt important: portughezii au lăsat un indiciu săpat în piatră, care spune multe despre mândria lor de a fi marcat era navigaţiei. La intrarea în palat turistii sunt scrutati de sus de Zeul Triton  – fiu al lui Poseidon, zeul mării. Zidurile colorate în nuanţe pastel sunt păzite de porţi maiestuoase, de turnuleţe şi creneluri dincolo de care domniţele oftau de dorul exploratorilor plecaţi să descopere lumea. Le ţineau de urât somptuoasele decoruri interioare, de un lux extravagant, care a fost îmbogăţit de darurile aduse din expediţii. Sala de bal, cu oglinzi imense, draperii roşii şi canapele aurii, păstrează şi acum parfumul acelei epoci.

Dupa admirarea superbelor privelisti oferite de acest oras de basm, va veti indrepta spre capatul lumii vechi - Cabo da Roca. Acesta este punctul cel mai vestic al Europei continentale. Aici era înainte „capătul Pământului“, la 38º 47’ Nord latitudine şi 9º 30’ Est longitudine. Farul străjuieşte promontoriul de un peisaj ameţitor, cu stânci înalte de 100 de metri, care păzesc coasta bătrânului continent.

Veti continua calatoria cu oprire la Guincho Beach si Boca do Infernoo formațiune stâncoasă în care forța apei a săpat la început o peșteră, iar ulterior, după ce peretele din spate s-a prăbușit, aceasta a devenit o grotă deschisă. A rămas în picioare arcada prin care în timpul furtunilor, valurile oceanului lovesc cu bubuituri puternice și țâșnesc apoi pe dedesubt, iar vântul dă naștere unor sunete uimitoare.

Cascais, un fost sat pescăresc, a devenit staţiunea preferată a aristocraţiei Europei în perioada interbelică. Este renumit pentru aerul său cosmopolit şi elegant, iar legenda spune că acela care a descoperit de fapt America, 10 ani înaintea lui Cristofor Columb, a fost un localnic, Afonso Sanches. La întoarcerea pe continent, Sanches şi echipajul său au fost găzduiţi de Columb, care a pus mâna pe jurnalul lor de bord şi a refăcut traseul, primind toţi laurii posterităţii.

Deși nu apare pe lista obiectivelor care pot fi vizitate în Cascais, la câțiva pași de ocean se află casa în care a locuit Mircea Eliade, pe Rua de Saudade 13, locul unde a luat naștere Jurnalul portughez. Clădirea este marcată printr-o plachetă rotundă, care menționează trecerea scriitorului pe acolo.

Mai apoi aveti transferul la hotel in Lisabona.

Cazare NEYA Lisboa Hotel 4* sau similar


Ziua 4 - 7: 27 - 30 iulie: Zile de relaxare

Mic dejun.

Aveti timp liber la dispozitie, pe care il puteti petrece asa cum doriti. 

Daca doriti puteti vizita Oceanariul din Lisabona, sau puteti face o excursie la Porto, se poate vizita Parcului Natural Arrabida, sau puteti face o excursie la Fatima, renumit centru religios şi de pelerinaj, ridicat pe locul unde au avut loc mai multe apariţii ale Fecioarei Maria în anul 1917. 

Cazare NEYA Lisboa Hotel 4* sau similar


Ziua 8: 31 iulie Lisabona - Timișoara


Mic dejun. 

Dupa checkout, aveti timp liber pentru a mai face ultimele cumparaturi sau pentru a savura in tihna delicioasele "pasteis de nata" pana dupa-masa cand va luati ramas bun de la acest oras fascinant, luand zborul inapoi spre casa. 

Orele de zbor sunt afisate si la sectiunea "Zboruri".

Pe data viitoare Portugalia! Va multumim!


Locatie Denumire Nr. stele Tip camera
Lisabona NEYA Lisboa Hotel sau similar 4* Dubla Standard, mic dejun inclus
Ruta Data decolarii Data aterizarii Companie
Timișoara -> Munchen 14:10 24.07.2021 14:40 24.07.2021
Munchen -> Lisabona 16:30 24.07.2021 18:40 24.07.2021
Lisabona -> Frankfurt 12:05 31.07.2021 16:05 31.07.2021
Frankfurt -> Timișoara 21:00 31.07.2021 23:45 31.07.2021
Orele de zbor sunt ore locale. Pot interveni modificari din partea companiei aeriene.

1270€ Reducere -120€
1150€
/pers. taxe incluse

Servicii incluse:

 • Taxe aeroport
 • Zbor Timișoara- Lisabona, în conexiune
 • Zbor Lisabona - Timișoara, în conexiune
 • Transfer aeroport - hotel;
 • Transfer hotel - aeroport;
 • 7 nopti cazare hotel de 4* Lisabona
 • Mic dejun zilnic;
 • Tur de oras Lisabona;
 • Cina si seara de fado la un restaurant select in Lisabona;
 • Excursie Sintra - Cabo da Roca - Cascais
 • 1 bagaj de mână de 8 kg/pers
 • 1 bagaj de cala de 23 kg/pers

Nu sunt incluse:

 • Excursii optionale, bilete intrare obiective turistice
 • Taxa de hotel/resort/statiune (daca este cazul);
 • Asig medicala de calatorie ce include storno si clauza Covid

Observatii:

 • Oferta este valabila in limita locurilor disponibile la acest tarif!
 • Compania aeriana si/sau orarul de zbor pot suferi modificari
 • Se poate calatori cu cartea de identitate sau cu pasaportul.
 • Hotelul poate fi modificat, in functie de disponibilitate, dar va fi similar.
 • Nota: transferurile si excursiile sunt shared-basis, impreuna cu alti turisti