Portugalia: Madeira-insula florilor

Funchal – Eira do Serrado – Monte – Camacha – Santana – Ribeira Brava – Porto Moniz: 8 zile

03 11 Octombrie 2020

Grupuri cu insotitor Oferte Speciale


Magie, frumuseţe şi istorie în paradis!

Vă invităm într-o inedită incursiune insulară în care veţi descoperi natura în forma sa unică şi originală a insulei Madeira, numită şi “Vasul floral plutitor” sau “Grădina Domnului”, o adevărată oază de linişte şi relaxare, un tărâm de vis. În fiecare an, capitala Funchal, este decorată cu mii de specii de flori locale înfloritoare și parfumate.

Veţi avea prilejul de a admira peisajul pitoresc, îmbrăcat în nuanţe de verde, care fuzionează cu albastrul ceresc al mării, de a vă bucura de ospitalitatea tradiţională a localnicilor şi de a savura aromele speciale ale bucătăriei locale.
Ziua 1: 03 octombrie: Bucuresti - Funchal


Întâlnire cu însoțitorul de grup la Aeroportul Henri Coandă la statuia aurita.  Îmbarcare pe zborul cu destinatia Madeira ( în conexiune).
După sosirea în Insula Madeira, întâlnire cu ghidul local  si transfer la hotel.

Cazare la Hotel Four Views Monumental 4* (sau similar 4*). Cu vedere panoramică la Oceanul Atlantic, acest hotel de lux din Funchal oferă o piscină interioară în aer liber și access la spa.Ziua 2: 04 octombrie: Funchal - tur de oras


Mic dejun.
Astazi impreuna cu ghidul local facem un tur pietonal de o jumătate de zi al capitalei insulei Madeira, Funchal, oraş splendid, situat într-un minunat golf înconjurat de munţi. Actuala capitală a insulei, a cărei denumire provine de la “funcho” (fenicul), plantă care creştea din abundenţă în zonă, a fost întemeiată în anul 1421, pe vremea primelor încercări de colonizare ale portughezilor.
Prima oprire va fi la Grădina Botanică unde vom admira speciile endemice de flori din Insula Madeira şi alte plante exotice.
A doua oprire va fi la piaţa locală „Mercado dos Lavradores”, unde vom admira femeile îmbrăcate în costume tradiţionale, care vând flori exotice culese din grădinile de pe insulă şi impresionanta piaţă de peşte, unde vom remarca peştele spadă, cel mai popular peşte din zonă.
Următoarea oprire va fi la o fabrică de broderie, unde vom putea observa diversele etape ale procesului de fabricaţie a celebrelor broderii madeirene.
În încheierea turului vom vizita o cramă şi vom participa la o degustare a diferitelor soiuri din renumitul vin de Madeira.

Cum festivalul florilor in Madeira a avut loc recent, inca se mai vad aranjamente florale deosebite prin multe locuri ale orasului.

​​​​​​Cazare la Hotel Four Views Monumental 4* (sau similar 4*).
 


Ziua 3: 05 octombrie: Funchal – Camacha – Santana


Mic dejun.

Opţional, excursie de o zi la Camacha & Santana cu ghid local şi dejun inclus.

Prima oprire va fi în Camacha, una dintre cele mai mari aşezări din interiorul insulei, cunoscută ca centru de producţie al obiectelor din răchită, o destinaţie populară şi datorită faptului că aici s-a ţinut primul meci de fotbal din Portugalia, în anul 1875. În continuare veţi urca spre Pico do Arieiro, al doilea vârf ca înălţime de pe insulă, cu 1810 m în cel mai înalt punct, de unde veţi putea admira priveliştile impresionante asupra insulei. Următoarea oprire va fi la Ribeiro Frio pentru a vedea o crescătorie de păstrăvi, după care veţi pleca către Santana, situat în partea de nord a insulei, probabil cel mai tipic sat de pe insulă, unde veţi putea vedea casele tradiţionale vesel colorate cu acoperişuri de paie.
Dejun.
La întoarcerea spre Funchal veţi face o oprire în Machico, oraş construit între mare şi munte, locul unde au debarcat primii navigatori portughezi care au ajuns pe insulă în anul 1419.

Cazare la Hotel Four Views Monumental 4* (sau similar 4*).


Ziua 4: 06 octombrie: Funchal- Eira do Serrado & Monte – Funchal


Mic dejun.

Opţional, excursie de o jumătate de zi cu ghid local la Eira do Serrado & Monte.

Veţi merge spre punctul de observaţie Eira do Serrado, de unde veţi admira frumoasele peisaje din interiorul insulei. Vă veţi opri în satul Monte, situat pe vârful unui deal, deasupra oraşului Funchal, care se mândreşte cu o frumoasă biserică în interiorul căreia se află mormântul lui Carol I, ultimul împărat al imperiului Austro-Ungar. La întoarcere veţi putea avea parte de o experienţă inedită coborând dealul până la Livramento cu o “sanie”, o combinaţie ciudată între un coş împletit de răchită şi sanie (coborârea nu este inclusă în tarif). Sania este manevrată de doi carreiros (cărăuşi) pe o distanţă de aprox. 2 km şi poate atinge uneori o viteză de 50 km/h. Acest mijloc de transport datează din anul 1850, de pe vremea când pe acest deal nu era construit funicularul care funcţionează astăzi. După-amiază timp liber pentru activități individuale

Cazare la Hotel Four Views Monumental 4* (sau similar 4*).


Ziua 5: 07 octombrie: Funchal


Mic dejun.

Timp liber pentru activități individuale. 

Cazare Hotel Four Views Monumental 4* (sau similar 4*).


Ziua 6: 08 octombrie: Funchal – Ribeira Brava – Porto MonizMic dejun.

Opţional, excursie de o zi la Porto Moniz cu ghid local şi dejun inclus.

Prima oprire va fi la Camara de Lobos, un pitoresc sat pescăresc situat în apropierea oraşului Funchal, care a fost imortalizat şi de Winston Churchill în timpul şederii sale în Madeira. Aceasta este şi cea mai importantă zonă viticolă din Madeira. Pe măsură ce veţi urca spre zonele mai înalte, veţi observa că plantaţiile cu viţă-de-vie sunt înlocuite de cele de bananieri. Veţi urca până la punctul panoramic Cabo Girao (580 m), cel mai înalt promontoriu din Europa, după care veţi continua de-a lungul coastei sudice a insulei către Ribeira Brava – cea mai veche localitate de pe insulă, înfiinţată în anul 1440. Veți trece prin satul Sao Vicente, Centrul Vulcanismului, unde se află şi peşterile în stâncă. În continuarea zilei veţi ajunge la Porto Moniz, un mic sat situat pe coasta de nord renumit pentru piscinele naturale formate în rocile vulcanice şi pentru uimitoarele cascade.
Dejun.
Veţi pleca apoi spre “Laurisilva”, cea mai mare pădure de dafini din lume înscrisă pe lista Patrimoniului Natural Mondial UNESCO, după care veţi coborî spre Funchal prin valea Serra de Aqua.

Cazare la Hotel Four Views Monumental 4* (sau similar 4*).


Ziua 7: 09 octombrie: Funchal


Mic dejun.

Timp liber sau opţional, croazieră cu catamaranul.
Din Funchal catamaranul va pleca spre Cabo Girao, trecând pe lângă ţărmul oraşului Funchal cu zona Lido, Praia Formosa şi Camara de Lobos. La întoarcerea spre Funchal este foarte posibil să vedeţi delfinii care s-ar putea să vă urmeze în timpul călătoriei.

După-amiază timp liber pentru activități individuale. Seara, opţional veţi putea participa la “Seara Tradiţională Espetada cu program folcloric”. Vă invităm la un tradiţional restaurant madeiran, unde veţi descoperi nu numai mâncarea tradiţională, ci şi ospitalitatea călduroasă a localnicilor. Atmosfera este întreţinută de cântăreţi şi de grupul folcloric căruia vă puteţi alătura. Cina cuprinde vin la sosire, fel principal ”Espetada” (frigărui din carne de vită cu ierburi aromatice), salată mixtă, pâine fierbinte de ţară, vin, salată de fructe proaspete şi cafea.

Cazare la Hotel Four Views Monumental 4*(sau similar 4*).


Ziua 8-9: 10-11 octombrie: Funchal – Bucureşti


Mic dejun.

Astăzi avem transferul la aeroport pentru zborul spre București (în conexiune). Detalii regasiti la sectiunea "Zboruri".


Locatie Denumire Nr. stele Tip camera
Funchal Hotel Four Views Monumental 4* Dubla Standard
Ruta Data decolarii Data aterizarii Companie
Bucuresti -> Frankfurt 06:10 03.10.2020 07:40 03.10.2020
Frankfurt -> Funchal 10:10 03.10.2020 13:20 03.10.2020
Funchal -> Frankfurt 14:15 10.10.2020 19:15 10.10.2020
Frankfurt -> Bucuresti 21:15 10.10.2020 00:35 11.10.2020
Orele de zbor sunt ore locale. Pot interveni modificari din partea companiei aeriene.

1120€ Reducere -130€
990€
/pers. taxe incluse

Servicii incluse:

 • Taxe aeroport
 • Zboruri internationale Bucuresti - Madeira si retur in conexiune.
 • Insotitor de grup, asistenta si traducere pe perioada programului cu grupul.
 • Cazare 7 nopti cu mic dejun în Insula Madeira în hotel de 4*.
 • Transfer aeroport-hotel
 • Tur panoramic și pietonal de oraş Funchal cu ghid local.
 • Intrare şi degustare de vin la cramă în Funchal.
 • BONUS: intrare la Grădina Botanică
 • Transfer hotel-aeroport
 • Bagaj de cala 23 kg
 • Bagaj de mana 8 kg
 • BONUS: Asigurare medicala pe durata excursiei si storno inainte de plecare, include clauza Covid-19- numai pentru rezervari NOI.

Nu sunt incluse:

 • Taxele de oraş (daca e cazul) se achită la recepţia hotel.
 • Bacşiş: 15 euro/pers.
 • Alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli
 • Excursiile opţionale, care se achită din ţară, bacsis.

Observatii:

 • Nu este nevoie de viza.
 • Oferta este valabila in limita locurilor disponibile la acest tarif!
 • Paşaportul sau cartea de identitate trebuie să fie în curs de valabilitate.
 • Compania aeriana si/sau orarul de zbor se pot schimba, cu notificare prealabila.
 • Nota: pentru rezervari last-minute cu mai putin de 30 zile pana la plecare beneficiati de asigurare bonus numai daca se achita avansul in ziua confirmarii.