Explore SUA & CANADA, Toamna pe Fifth Avenue!

New York - Philadelphia - Washington - Toronto - Niagara; 11 zile, 2023

20 30 septembrie 2023

Grupuri cu insotitor


Descopera frumusetea Coastei de Est a Statelor Unite si a Canadei intr-un circuit de grup de neuitat

New York - Orașul vibrant al viselor și poveștilor din filme "Orașul care nu doarme niciodată" sau "The Big Apple", cu o populatie de peste 22 de milioane de locuitori este unul dintre cele mai mari și atractive orașe ale lumii, având anual peste 50 de milioane de vizitatori. Este cel mai important centru financiar, industrial și cultural al Statelor Unite, iar Manhattan-ul cu Wall Street reprezintă inima New York-ului.

Philadelphia este un oras superb, cu o istorie extraordinara, unde vedem Clopotul Independentei,  locul semnarii Declaratiei de Independenta si a Constitutiei. 

Washington DC, capitala Statelor Unite ale Americii, un oras verde minunat situat pe malul raului Potomac, al carui nume este legat de Casa Alba, Capitoliu, Memorialul lui Lincoln si Jefferson  sau Monumentul lui Washington!

Toronto- bine ati venit in orasul cu cea mai mare diversitate culturala de pe planeta: peste 140 de limbi sunt vorbite pe strazile din Toronto! Aromele, mirosurile si sunetele aproape fiecarei natiuni se regasesc pe strazile diverselor cartiere ale orasului. Veritabile microuniversuri ale culturii, ele convietuiesc in mod pasnic, facand parte dintr-o imagine de ansamblu ce reflecta calitatile locuitorilor sai, imagine pe care locuitorii Toronto-ului o apara cu mandrie!

Fiind cel mai mare oras al Canadei, in Toronto este estimat ca peste jumate din locuitorii sai s-au nascut in afara Canadei! Vei gasi restaurante de talie mondiala, baruri si viata de noapte excelenta iar cand vremea e buna orasul e plin de viata! Toronto este genul de oras in care este bine sa vii cu mintea deschisa fie vara pentru atmosfera electrizanta a orasului sau toamna pentru peisajele superb colorate! Indiferent de ceea ce cauti, o vei gasi cu siguranta - in cele din urma - in Toronto!Ziua 1: 20 septembrie Bucuresti - New York: Manhattan

Intalnire pe aeroportul Otopeni cu insotitorul de grup Eostar. Astazi avem zborul spre New York (in conexiune).

Aterizare New York si transfer aeroport - hotel.

Cazare la hotel Staypineapple, An Artful Hotel 3* sau similar situat in ManhattanNew York.


Ziua 2-3: 21-22 septembrie Fifth Avenue, Broadway si croaziera Statuia Libertatii si Ellis Island

Mic dejun

In 21 septembrie avem inclusa o excursie cu feribotul către Liberty Island unde se află Statuia Libertății- cel mai cunoscut simbol al Statelor Unite. Continuăm excursia cu Ellis Island, locul unde peste 12 milioane de imigranți au batut la porțile Statelor Unite, în urmă cu un secol. Un loc extrem de important pentru americani, avand in vedere ca 40% din populatia actuala a Americii se trage din marea imigrare din anii 1892-1954. Optional puteti vizita Muzeul Metropolitan New York sau Guggenheim.

In 22 septembrie vom avea un tur pietonal al Manahattan'ului cu explorarea unuia dintre cele mai frumoase orașe din lume. Vom vedea Grand Central Station – cea mai cunoscută gară din lume, Central Park, cel mai celebru parc urban din lume, Times Square- locul celor mai cunoscute petreceri de Anul Nou, pe Broadway- Catedrala Saint Patrick,  Fifth Avenue, Wall Street, Bursa din New York (din exterior). Vom putea admira: Empire State Building, Chrysler Building și Rockefeller Center, New York-ul având cinci dintre cele mai înalte zece clădiri din Statele Unite. Cea mai înaltă dintre ele situată în emisfera vestică este One World Trade Center, 541 m, inaugurată în ianuarie 2014. 

Cazare la hotel Staypineapple, An Artful Hotel 3* sau similar in Manhattan, New York.
Ziua 4: 23 septembrie New York - Philadelphia - Washington DC

Mic dejun 

De dimineata avem transferul cu autocarul catre Philadelphia. Astazi descoperim locul de nastere al Americii facand un tur pietonal impreuna cu insotitorul de grup in care aflam detalii foarte interesante despre istoria Statelor Unite ale Americii si vedem: Clopotul Independentei, Sala Constitutiei unde a fost semnata Constitutia Americii, Declaratia de Independenta, aflam detalii despre marele om si sef de stat Benjamin Franklin si despre Betsy Ross, care a facut primul steag american pentru Generalul George Washington.

Continuam calatoria cu autocarul spre Washington DC. 

Sosire in Washington DC si cazare Courtyard Washington DC 3* sau similar.

Hotelul este excelent situat in oras, aproape de Casa AlbaTot in apropiere este si Capitoliu, cladire care serveste drept sediu al guvernului pentru Congresul Statelor Unite ale Americii, ramura legislativă a guvernului federal SUA. La mica distanta se afla si Vietnam Memorial - monumentul dedicat soldatilor care au luptat in razboiul din Vietnam si muzeele  Smithsonians - unele dintre cele mai faimoase muzee americane. Timp liber pentru a explora minunatul oras Washington.Ziua 5: 24 septembrie Washington DC

Mic dejun 

Astazi exploram impreuna cu insotitorul de grup orasul Washington DC si vedem: Casa Alba (din exterior), memorialul inchinat veteranilor razboiului din Coreea, Memorialul lui Lincoln, National Mall. Vizitam Muzeul Spatiului unde vom fi uimiti de realizarile spectaculoase in domeniul aeronautic, de la aparatul de zbor al fratilor Wright pana la dronele moderne si navele spatiale. Vizitam Muzeul de Istorie Naturala- cel mai mare din lume, unde vedem de la balene si dinozauri suspendati de tavan, pana la galeriile egiptene si bijuterii/pietre pretioase: Hope Diamond

Optional, putem alege o croaziera pe raul Potomac in care vom asculta explicatiile detaliate ale ghidului vorbitor de limba engleza si vom vedea, de pe vas, urmatoarele obiective: Memorialul lui Lincoln, Memorialul lui Jefferson, Monumentul lui Washington, Capitoliul, Arilington National Cemetery-unde arde flacara vesnica in memoria lui John F. Kennedy

Optional se poate vizita Muzeul Holocaustului dedicat milioanelor de evrei care au fost sistematic omorati de Germania nazista a lui Adolf Hitler in perioada 1941-45 sau se poate merge la cumparaturi la Fashion Centre la Pentagon City.

Cazare Courtyard Washington DC 3* Washington sau similar.Ziua 6: 25 septembrie Washington

Mic dejun 

Timp liber la dispozitie
pentru vizite in imprejurimi, sau shopping la mall sau vizite la muzee. 

Cazare Courtyard Washington DC 3* Washington sau similar.


Ziua 7 : 26 septembrie Washington -Toronto

Mic dejun. 

Astazi avem zborul spre Canada: Toronto (dureaza 1:20h).
Dupa aterizare in Toronto, avem transferul la hotel pt cazare, apoi timp liber pt plimbari in imprejurimi.

Cazare hotel Don Valley Hotel & Suites 3* sau similar, zona Toronto.Ziua 8: 27 septembrie Toronto - Cascada Niagara - Niagara on the Lake - desgustare de vinuri

Mic dejun.

Mic dejun.
Astazi vom face un tur panoramic cu autocarul si ghid specializat, impreuna cu insotitorul de grup, in care vedem: Toronto’s Harbour Front, Piata St Lawrence, Yonge Street, CN Tower.

Vom continua cu o excusie la celebra Cascada Niagara situata la granite dintre SUA si Canada, fiind considerata minune naturala a lumii- o experienta de neuitat​​​​​​! Aici ne vom bucura o calatorie in spatele cascadei si optional de un zbor cu elicopterul deasupra cascadei!

In drumul nostru vom putea vedea si ceasul floral, apoi ne indreptam spre unul dintre cele mai frumoase orase din Canada: Niagara-on-the-Lake! Aici vom avea timp liber pentru poze si plimbare prin centru.

Mergem apoi la o crama pentru degustare de vinuri canadiene, precum si degustare de vin inghetat, o speciliatate a locului.

Cazare Toronto Don Valley Hotel & Suites 3* sau similar zona Toronto.


Ziua 9: 28 septembrie Toronto

Mic dejun.

In aceasta zi avem timp liber pentru a ne bucura pe deplin de energia unica a acestui oras superb.

Optional se poate lua taxiul sau transportul in comun, si cei care doresc, pot sa urce in CN Tower – cea mai inalta cladire din emisfera vestica, are 553 m si este vizitata anual de pete 2 milioane de turisti! Veti avea o vedere panoramica deosebita asupra orasului si a lacului Ontario. Amatorii de senzatii tari vor putea sa se plimbe pe ”glass floor”, o podea din sticla situata la inaltimea de 346 metri, unde ajungi cu liftul in 58 secunde!

Optional se poate vizita Muzeul Casa Loma - de fapt castelul majestuos si incatator al orasului Toronto, atractie de top! Castelul a apartinut finantatorului Canadian Sir Henry Pellat si are o arhitectura deosebita, inspirata din numeroasele sale calatorii in Europa, cu gradini superbe ce se intind pe 2 hectare, avand 98 camere si 30 bai!

Cazare Toronto Don Valley Hotel & Suites 3* sau similar zona Toronto.


Ziua 10-11: 29 - 30 septembrie Toronto - Bucuresti

Mic dejun.

Timp liber la dispozitie, apoi veti avea transferul la aeroport pentru zborul de retur spre casa Toronto - Bucuresti, in conexiune

Orele de zbor sunt afisate la sectiunea "Zboruri".

Va multumim!


 


New York
Staypineapple, An Artful Hotel sau similar 3
Dubla standard
Washington DC
Courtyard Washington DC sau similar 3
Dubla standard
zona Toronto
Toronto Don Valley Hotel & Suites sau similar 3
Dubla Standard
Bucuresti Amsterdam
13:55 20.09.2023 15:55 20.09.2023

Amsterdam New York
17:20 20.09.2023 19:25 20.09.2023

Washington DC Toronto
12:15 26.09.2023 13:45 26.09.2023

Porter Airlines
Toronto Paris
18:25 29.09.2023 07:40 30.09.2023

Paris Bucuresti
09:40 30.09.2023 13:35 30.09.2023

Orele de zbor sunt ore locale. Pot interveni modificari din partea companiei aeriene.

2890€/pers. taxe incluse

La confirmare se achita avans 800 euro/pers.
Servicii incluse:

 • Taxe aeroport
 • Asistenta si traducere din partea insotitorului de grup la obiectivele turistice din program
 • Zboruri internaționale Bucuresti - New York (in conexiune)
 • Zboruri internationale Washington - Bucuresti (in conexiune)
 • 9 nopti cazare in SUA si Canada din care:
 • 3 nopti cazare in New York la hotel 3* situat in Manhattan
 • Mic dejun zilnic in New York
 • 3 nopti cazare in Washington DC la hotel 3*
 • Mic dejun zilnic in Washington
 • 3 nopti cazare zona Toronto la hotel 3*
 • Mic dejun zilnic in Toronto
 • Transfer aeroport-hotel in New York
 • Tur de oras in New York cu insotitorul de grup
 • Croaziera la Statuia Libertatii si Ellis Island
 • Transfer New York-Philadelphia cu autocar local
 • Tur Philadelphia-zona centrala, cu insotitorul de grup
 • Transfer Philadelphia-Washington cu autocar local
 • Vizita: Muzeul Spatiului, Muzeul Holocaustului, Muzeul de Istorie Naturala
 • Tur de oras Washington DC cu insotitorul de grup
 • Asistenta si translatie pe intreaga durata deplasarii
 • Transfer hotel - aeroport in Washington
 • Transfer aeroport-hotel in Toronto
 • Excursie la Cascada Niagara
 • Calatorie in Spatele Cascadei Niagara;
 • Tur oras panoramic Toronto cu autocarul (ghid specializat)
 • Transfer hotel - aeroport in Toronto
 • 1 bagaj de mana dimensiuni 55 x 35 x 25 cm si o greutate maxima de 8 kg/persoana
 • 1 bagaj de cala dimensiuni 158 cm (înălţime + lungime + lăţime) si o greutate maxima de 23 kg/persoana

Nu sunt incluse:

 • Taxa viza SUA (daca e cazul)
 • Taxa procesare viza SUA: 30€/pers., daca e cazul
 • Taxa viza Canada si procesare: 30 €/pers., daca e cazul
 • Taxa de oras/hotel-daca e cazul;
 • Mesele din timpul excursiei, in afara celor mentionate
 • Excursii optionale; Late checkout
 • Bacsis soferi/ghizi: 40 USD/pe toata durata excursiei.
 • Asigurare medicala si storno (inclusiv clauza covid)

Observatii:

 • Momentan se cere dovada vaccinarii la intrare in SUA
 • Condițiile de călătorie se pot modifica oricând fără notificare prealabila
 • Se poate opta pt. cazare la hoteluri de 4*/5* cu achitarea diferentei corespunzatoare!
 • Oferta este valabila in limita locurilor disponibile la acest tarif!
 • Compania aeriana si orele de zbor se pot schimba, cu notificare prealabila.
 • Taxa viza ESTA si procesare: 55 euro ( daca e cazul )