Tunisia - cultura vibranta si unica a Africii de Nord

Aventura cu parfum de iasomie in Tunis - Hammamet - Kairouan - Matmata - El Jem - Sousse - 8 zile, hoteluri 4* si 5*

27 octombrie 3 noiembrie 2020

Grupuri cu insotitor Sejururi exotice


Tunisia - poarta catre lumea araba si Africa!

Desi este doar ca o pana subtire a vastei intinderi orizontale a Africii de Nord, Tunisia are atata istorie si frumusete naturala cat pentru o tara de trei ori dimensiunea ei.

Cu o coasta mediteraneana plina de nisip auriu, parfumata de iasomie si briza marii, unde mancarea este intotdeauna proaspata, Tunisia este un teritoriu primordial pentru o vacanta exotica la soare si relaxare.

Insa dincolo de plaje, este o destinatie palpitanta si subestimata, unde culturile distincte si extremele incredibile ale peisajului - coastele impadurite, marile de nisip sahariene din sud - pot fi explorate in doar cateva zile.

Cuibarita intre Mediterana si marea duna a Saharei, Tunisia este una dintre destinatiile preferatele ale calatorilor. Acest lucru va fi evident in momentul in care vom incepe excursia, care va va duce de la ruinele spectaculoase si medinele antice ale coastei, la oaza luxurianta din interior si la marea intindere a Saharei.

In tot acest timp vom fi insotiti de un ghid nativ, care va va da toate informatiile nu doar despre locurile pe care le vom vedea ci si despre cultura si stilul lor de viata, intr-un mod in care doar un localnic le poate cunoaste.
 Ziua 1: 27 octombrie Bucuresti-Tunis-HammametAstazi va veti intalni cu insotitorul de grup din partea agentiei pe aeroportul Otopeni, urmand sa zburam catre Tunis, in conexiune. Detalii gasiti la sectiunea "Zboruri"

La aterizare avem transfer la hotel in Hammamet pentru a va odihni. Cina inclusa in program la hotel.

Cazare hotel Sentido Aziza Beach Golf & SPA 4* sau similar.


Ziua 2: 28 octombrie Hammamet - Kairouan - Tozeur

Mic dejun.

Astazi vom merge spre Kairouan, unde vom vizita Marea Moschee din Kairouan: un patrimoniu mondial UNESCO care atrage in fiecare an mii de credinciosi in salile sale de rugaciune. Cunoscuta si sub numele de Moscheea Sidi Okba, dupa fondatorul Kairouan-ului care a construit prima moschee in acest loc in anul 670 d.Hr., acesta este cel mai sfant sit islamic din Africa de Nord. Moscheea originala a fost complet distrusa, iar cea mai mare parte din ceea ce vedem astazi a fost construit de Aghlabids in secolul al IX-lea. Minaretul sau este cel mai vechi din Magreb, iar sala sa magnifica de rugaciuni are 414 stalpi care sustin arcade in forma de potcoava; cei care nu sunt de religie islamica nu pot intra, insa pot sa vada aceasta minunatie din interiorul curtii.
 
In aceasta zona, alimentarea si stocarea apei a reprezentat o problema de mai bine de o mie de ani. Solutia a luat forma maiestuoaselor Bazine Aghlabid, pe care le vom vedea. Ele reprezinta o lucrare inginerareasca extrem de complexa in Evul Mediu. Ansamblul hidraulic, construit în secolul al IX-lea de către dinastia Aghlabid, a furnizat apa cetatenilor din Kairouan de mai bine de un mileniu. Desi bazinele par circulare, acestea sunt de fapt poligoane cu 17 fete.
 

Dupa aceea vom vizita mausoleul Sidi Sahbi, unde se afla racla cu osemintele unuia dintre apropiatii profetului Mohammed - barbierul Abou Zamaa el-Balawi. Vom vedea vechea medina si lojile sale albite, apoi putem incerca delicioasele produse de patiserie tunisiene in brutariile din zona.

Dupa ce v-ati satisfacut pofta de dulce, vom trece pe langa Moscheea Celor Trei Porti, fondata in anul 866. Fatada sa este un exemplu notabil de arhitectura islamica. Are trei usi arcuite inconjurate de trei inscriptii in scriptul Kufic, impletite cu reliefuri florale si geometrice si acoperite de o friza sculptata. Prima inscriptie include versetele 70–71 din sura 33 din Coran.

Continuam apoi mai spre sud pana la Tozeur. In momentul in care vom ajunge aici va fi destul de clar care este principala atractie a acestui oras pustiu: oaza sa vasta. Aceasta oaza acopera aproximativ zece kilometri patrati si a fost plantata cu aproximativ 400.000 de palmieri, fiind hranita de 100 de izvoare.
 
Ne vom caza la hotel dupa care avem timp liber pentru relaxare. Veti putea explora dupa bunul plac acest oras foarte interesant si unic sau puteti alege, optional, sa vizitati oaza intr-o trasura trasa de cai.  

Cina si cazare la hotel Ksar Rouge Tozeur 4* sau similar.
Ziua 3: 29 octombrie Tozeur - Chebika - Tamerza - Ong Jemal - Chott El Jerid - Douz
Mic dejun.

In aceasta dimineata vom merge cu masini 4x4 la oazele din muntii din Chebika si Tamerza. Situate in mijlocul formatiunilor accidentate din Muntii Atlas, nu departe de frontiera algeriana, acestea dateaza din epoca romana, cand erau avanposturi militare pentru controlul comertului cu rulote. In Chebika vom face o plimbare pentru a vedea satul berber, cascadele si izvorul de unde pleaca. Apoi vom continua spre satul pitoresc Tamerza, cu obiectivele sale spectaculoase facute celebre in filmul Pacientul Englez.

Amplasat in zona Jebel En Negeg, langa granita algeriana, Tamerza este cea mai mare dintre satele din regiune. Ramasitele vechiului oras se afla la aproximativ 1 km est de noua Tamerza. Intins de-a lungul unei creste de pe malul sudic al Oued Horchane, acesta este unul dintre cele mai fotogenice sate vechi din Tunisia, asezat pe fundalul muntelui accidentat si al oazei de palmieri din partea vestica.
 
Apa Tamerzei provine dintr-un izvor care se ridica pe dealurile din sudul vechiului oras Tamerza. Izvorul furnizeaza apa catre orasul vechi si apoi catre o zona extinsa cu palmieri, despre care localnicii sustin ca produce cele mai bune curmale din Tunisia.
 
 

Apoi continuati cu masinile 4x4 intr-o tura putin mai aventuroasa, pentru a vizita „Ong Jemal”, o formatiune stancoasa neobisnuita situata printre dunele de nisip. Dupa aceasta vom merge sa vizitam locul din desert in care s-au filmat multe secvente din filmele Star Wars.
 
Dupa amiaza vom traversa Chott El Jerid, Marele Lac de sare, bariera dintre Sahara si nordul fertil. Aceste lacuri sarate formeaza cea mai mare intindere de sare din desertul Sahara, acoperind aproximativ 5.000 km2. Daca sunteti norocosi, s-ar putea sa vedeti in orizont cateva miraje. Apoi vom sosi in orasul Douz, care a fost numit si „Poarta Saharei” datorita faptului ca pe aici se trece pentru a vedea toate minunatiile din Sud. Pe masura ce soarele apune, Douz prinde viata - cafenelele din jurul souq-ului central devin pline si pe masura ce treceti prin plantatia de palmieri, Marele Desert Oriental isi dezvaluie magia, un adevarat miraj, pana cand puneti piciorul pe malul sau nisipos.

Optional puteti face o plimbare cu camilele, mergand prin peisajul pustiu al desertului si dunele pitoresti de nisip.
 
Cina zi cazare la hotel Offra Douz 4* sau similar.


Ziua 4: 30 octombrie Douz - Matmata - Djerba

Mic dejun.

In aceasta dimineata dupa micul dejun pornim spre satul berber Matmata, acesta fiind unul dintre atractiile turistice de top din Tunisia. Matmata a devenit o mare curiozitate publica in momentul in care a devenit locuinta lui Luke Skywalker in faimosul film Star Wars, in anul 1976. Site-ul este doar unul dintre multele locuri din Tunisia in care s-a filmat, insa acesta este cel mai renumit. Vom vizita pesterile locuite si acum ale berberilor tunisieni si vom merge la hotelul Sidi Driss, locul in care "a locuit" Luke cu matusa si unchiul sau, in "Star Wars". Hotelul pastreaza si acum cateva decoruri murale din film. 

Dupa ce ne lasam imaginatia sa curga prin aceste foste platouri de filmare, luam bacul pentru a ajunge la cea mai mare insula a Africii de Nord: Djerba.
 
Multi vizitatori ai insulei Djerba, pe masura ce se apropie de ea sunt surprinsi de asemanarea acesteia cu Polinezia. In momentul in care vom ajunge acolo, veti simti cum va vor incearca sentimente coplesitoare de seninatate si de bine. Djerba este cunoscuta din antichitate, de pe vremea cand eroul din Homer, Ulysse, s-a oprit acolo in timpul calatoriei sale.
 
 

Pentru o insula atat de mica, Djerba are o bogatie culturala foarte mare. Inotand in marea din largul coastei de sud-est a Tunisiei, ea are toate lucrurile tipice mediteraneene, avand insa la baza radacinile nord-africane, ceea ce ofera un plus de savoare autentica acestui peisaj mirific.

Culturile de aici sunt impletite intr-un mod minunat, lucru care este cel mai evident la locuitorii insulei, comunitatile musulmane, de berberi si evrei coexistand pasnic pe insula asa cum au facut-o timp de secole.

Insula gazduieste cea mai veche sinagoga din Africa, ale carei podele sunt captusite cu covorase tesute de mesteri musulmani locali.
 
 Cina si cazare la hotel Sun Connect Djerba 4* sau similar. 
 
 
Ziua 5: 31 octombrie Djerba - Chenini - Douiret - Ksar Ouled Soltan - DjerbaMic dejun. 

Dupa micul dejun vom vizita satele Chenini si Douiret, ambele situate pe varful muntilor, oferindu-va o panorama spectaculoasa. 
 
Chenini este un sat fortificat, folosit in special ca depozit de cereale si construit de berberi intre doua creste de deal pentru a proteja satul de atacuri.

La prima vedere, Chenini pare a fi un sat berber nelocuit, folosit doar ca destinatie turistica. Cu toate acestea, exista inca aproximativ 600 de oameni care traiesc astazi in Chenini si vom putea observa viata lor de zi cu zi in timp ce explorati zona.

Vom continua vizita la Ksar Ouled Soltane, vechile hambare folosite de triburile berbere nomade pentru a-si depozita marfurile: de la mancare la ulei de masline, grau si orz.

Dupa-masa vom merge inapoi la Djerba.

 Cina si cazare la hotel Sun Connect Djerba 4* sau similar. 
 
 
 
 


Ziua 6: 1 noiembrie Djerba - Gabes - El jem - Sousse


Mic dejun. 

Astazi vom pleca spre oaza maritima din Gabes, capitala condimentelor din Tunisia, unde vom vizita celebra sa piata de mirodenii.

Orasul atesta asezarea cartagineza inainte de a intra sub stapanirea romana, cand a functionat ca centru comercial cunoscut sub numele de Tacapae. Orasul a fost distrus in timpul invaziei arabe de la mijlocul spre sfarsitul secolului al VII-lea, dar a fost reinviat de sosirea lui Sidi Bu al Babah, considerat a fi un prieten al profetului Muhammad si patronul orasului. 
 
 Orasul modern este in continuare o oaza importanta si un centru comercial cu activitati de pescuit, pomicultura si fabricare de textile in apropiere.
 
Apoi vom merge mai departe spre El Jem, una dintre cele mai bune atractii turistice din Tunisia. Facand parte din patrimoniul UNESCO, orasul actual este construit chiar deasupra celui vechi, cu ramasitele sporadice ale resedintelor si galeriilor romane rasarind pe la colturi.

Vom continua spre orasul de coasta Sousse, care-si pastreaza farmecele ascunse intre pasajele stranse din medina istorica a orasului; ele emana din ascensiunile usoare si gratioase ale Moscheii Aghlabitei si din zidurile intimidante ale vechii cetati Ribat.

Departe de baile calde turcesti si de locurile spectaculoase ale pietei Maghreb din centrul orasului exista plaje minunate, care stralucesc  de un albastru turcoaz, toate marginite de hoteluri magnifice si faleze cu palmieri.
 
Cina si cazare la hotel El Mouradi Palace 5* sau similar.Ziua 7: 2 noiembrie Sousse - Bardo - Cartagina - Sidi Bou Said - Tunis
Mic dejun.

Dupa micul dejun vom merge spre capitala Tunis pentru a vizita Muzeul Bardo, renumit la nivel mondial pentru cele mai frumoase colectii de mozaicuri romane din lume. Exista, de asemenea, cateva mozaicuri crestine timpurii interesante care arata maniera in care s-a dezvoltat arta crestina.
 
Apoi vom continua spre situl Cartaginei antice, fondata de comerciantii fenicieni din Levant ca depozit de tranzactionare pe ruta de sud-vest a Europei, a devenit in cele din urma o entitate independenta si puternica.
 
Acest lucru a starnit dusmania de lunga durata a Romei, urmata de celebrul Razboi Punic, care s-a sfarsit in cele din urma cu distrugerea totala a Cartaginei ca apoi sa fie reconstruita de catre romani. Vom vedea ceea ce a ramas din ambele orase, printre care Dealul Byrsa unde a fost fondata Cartagina in anul 814 i.Hr., conform surselor romane; vom vizita un sit cu morminte tip Tophet, caracteristice cartaginezilor, precum si Parcul Arheologic centrat pe Baile Antonine. Vom vedea aici si Porturile Punice. 
 
In apropiere se afla superbul oras de coasta, in culorile alb-albastre, Sidi Bou Said, foarte indragit de pictori, unde vom putea merge, optional. 
 
Cina si cazare la hotel El Mouradi Gammarth 5* sau similar.


Ziua 8: 3 noiembrie Tunis - Bucuresti

Astazi de dimineata avem transfer la aeroport pentru zborul Tunis-Bucuresti, in conexiune, detalii ore zbor regasiti la sectiunea "Zboruri".

Tunisia, ai fost o incantare!

Atentie! Pasapoartele trebuie sa fie valabile minim 6 luni de la data returului! Va multumim frumos! 


 


Locatie Denumire Nr. stele Tip camera
Hammamet Sentido Aziza Beach Golf & SPA sau similar 4* Dubla Standard
Tozeur Ksar Rouge Tozeur sau similar 4* Dubla Standard
Douz Offra Douz sau similar 4* Dubla Standard
Djerba Sun Connect Djerba sau similar 4* Dubla Standard
Sousse El Mouradi Palace sau similar 5* Dubla Standard
Tunis El Mouradi Gammarth sau similar 5* Dubla Standard
Ruta Data decolarii Data aterizarii Companie
Bucuresti -> Paris 06:00 27.10.2020 08:25 27.10.2020
Paris -> Tunis 13:55 27.10.2020 16:20 27.10.2020
Tunis -> Paris 10:10 03.11.2020 12:50 03.11.2020
Paris -> Bucuresti 19:00 03.11.2020 22:50 03.11.2020
Orele de zbor sunt ore locale. Pot interveni modificari din partea companiei aeriene.

1150€ Reducere -200€
950€
/pers. taxe incluse

La confirmarea particip. se achita 200 euro/pers.

Servicii incluse:

 • Taxe aeroport
 • Zbor Bucuresti-Tunis (in conexiune)
 • Zbor Tunis-Bucuresti (in conexiune)
 • Insotitor de grup din partea agentiei Eostar: asistenta si traducere asigurate
 • Ghid local vorbitor de limba engleza
 • Bagaj de mana si bagaj de cala de 23 kg inclus
 • Cazare 7 nopti la hoteluri de 4* si 5* din care:
 • 1 noapte cazare Hammamet hotel 4*
 • 1 noapte cazare Tozeur hotel 4*
 • 1 noapte cazare Douz hotel 4*
 • 2 noapti cazare Djerba hotel 4*
 • 1 noapte cazare Sousse hotel 5*
 • 1 noapte cazare Tunis hotel 5*
 • 7 mic dejun
 • 7 cine
 • Transfer aeroport-hotel Hammamet
 • Transfer hotel-aeroport Tunis
 • Transport privat pe toata perioada excursiei
 • Intrari la toate obiectivele si muzeele mentionate in program:
 • Medina din Kairouan, Marea Moschee din Kairouan, Mausoleumul lui Sidi Sahbi si Bazinele Aghlabit, Muzeul National Bardo
 • Vizita la zona desertica si cea cu palmieri din regiunea Tozeur
 • Tur cu masini 4x4 la oazele Chebika si Tamerza
 • Tur cu masini 4x4 in desert pe dunele de nisip la Ong Jemal
 • Vizita la satele berbere Matmata, Chenini si Douiret
 • Vizita la pestera si hotelul Sidi Driss din Star Wars
 • Tur cu masina peste lacul sarat Chott El Jerid, cu oprire pentru poze
 • Tur de insula in Djerba
 • Vizita la Ksar Ouled Soltan (un vechi hambar pentru grane)
 • Vizita la El jem si Souq in Gabes
 • Vizita la cel mai mare si spectaculos amfiteatru roman din Africa de Nord
 • Tur de oras in Sousse
 • Vizita Cartagina, Dealul Byrsa, Muzeul din Cartagina si porturile Punice, inclusiv Salammbo Tophet.

Nu sunt incluse:

 • Asigurare medicala - recomandat
 • Bacsis ghizi locali si soferi: 5 euro de pers/zi

Observatii:

 • Avem disponibil partaj Doamna si partaj Domn!
 • Oferta este valabila in limita locurilor disponibile la tariful afisat!
 • Pentru copii de pana la 12 ani: reducere 100 euro daca sta in camera cu 2 adulti
 • Cetatenii romani care calatoresc in Tunisia nu necesita viza.
 • Compania aeriana si orele de zbor pot suferi modificari, dar vor fi similare
 • Daca doriti asigurare storno, trebuie facuta cu cel putin 30 de zile inainte de plecare
 • Pentru intrarea in Tunisia este necesar un test COVID-19 negativ, efectuat cu cel mult 72 ore inainte de plecare