Discover Tunisia - aventură cu parfum de iasomie

Tunis - Cartagina - Hammamet - Kairouan - Tozeur - Chott El Jerid - Douz - Matmata - Djerba - Chenini - Douiert - Kdar Ouled Soltan -Gabes -El Jem - Sousse - 9 zile, hoteluri 4*/5*, demipensiune

10 19 octombrie 2022

Grupuri cu insotitor
Grupuri organizate


Tunisia - poarta către lumea arabă și Africa!


Desi este doar ca o pana subtire a vastei intinderi orizontale a Africii de Nord, Tunisia are atata istorie si frumusete naturala cat pentru o tara de trei ori dimensiunea ei.

Cu o coasta mediteraneana plina de nisip auriu, parfumata de iasomie si briza marii, unde mancarea este intotdeauna proaspata, Tunisia este un teritoriu primordial pentru o vacanta exotica la soare si relaxare.

Insa dincolo de plaje, este o destinatie palpitanta si subestimata, unde culturile distincte si extremele incredibile ale peisajului - coastele impadurite, marile de nisip sahariene din sud - pot fi explorate in doar cateva zile.

Cuibarita intre Mediterana si marea duna a Saharei, Tunisia este una dintre destinatiile preferatele ale calatorilor. Acest lucru va fi evident in momentul in care vom incepe excursia, care va va duce de la ruinele spectaculoase si medinele antice ale coastei, la oaza luxurianta din interior si la marea intindere a Saharei.

In tot acest timp vom fi insotiti de un ghid nativ, care va va da toate informatiile nu doar despre locurile pe care le vom vedea ci si despre cultura si stilul lor de viata, intr-un mod in care doar un localnic le poate cunoaste.
Ziua 1: 10 octombrie Bucuresti - Tunis

Astazi va veti intalni cu insotitorul de grup din partea agentiei pe aeroportul Otopeni, urmand sa zburam catre Tunis, in conexiune.  Detalii gasiti la sectiunea "Zboruri"

La sosire in Tunisia veti fi intampinati de partenerii nostri locali.

Astazi aveti o excursie in Tunis - vechiul oras "Medina", înscris în anul 1979 pe lista Patrimoniului Mondian UNESCO. Intrând prin Piaţa Victoriei (Poarta Bab Bhar) începi o călătorie în timp spre centrul istoric al vechiului Tunis, aflat astăzi sub protecţia UNESCO.

Ca centru religios, administrativ, economic şi cultural, Medina din Tunis cuprinde nesfârşite souk-uri (bazare pentru produse tradiţionale sau pentru mirodenii, precum El Attarine – bazarul parfumurilor, El Kumach – bazarul stofelor, El Birka – bazarul bijutierilor), moschei (Ez-Zitouna, Youssef Dey, El Ksar, Hammouda Pasha), mederse (şcoli coranice - Mouradia, Echammaia, Achouria), hammam (băi turceşti – Kachachine), muzee, biblioteci, mausolee, locuinţe particulare, precum şi instituţii administrative.

Continuam apoi spre sit-ul Cartaginei antice. Fondata de comerciantii fenicieni din Levant ca depozit de tranzactionare pe ruta de sud-vest a Europei, a devenit in cele din urma o entitate independenta si puternica.
 
Acest lucru a starnit dusmania de lunga durata a Romei, urmata de celebrul Razboi Punic, care s-a sfarsit in cele din urma cu distrugerea totala a Cartaginei ca apoi sa fie reconstruita de catre romani. Noi vom vedea ceea ce a ramas din ambele orase, printre care Dealul Byrsa unde a fost fondata Cartagina in anul 814 i.Hr., conform surselor romane; vom vizita un sit cu morminte tip Tophet, caracteristice cartaginezilor, precum si Parcul Arheologic centrat pe Baile Antonine. Vom vedea si cimitirul american din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial din Cartagina.

Optional, puteti alege sa vizitati superbul oras de coasta albastru Sidi Bou Said, foarte indragit de pictori.

Cina si cazare Hotel El Mouradi Gammarth 5* 


Ziua 2: 11 octombrie Tunis - Kairouan - Tozeur

Mic dejun.

Astazi vom merge spre Kairouan, unde vom vizita Marea Moschee din Kairouan: un patrimoniu mondial UNESCO care atrage in fiecare an mii de credinciosi in salile sale de rugaciune. Cunoscuta si sub numele de Moscheea Uqba, dupa fondatorul Kairouan-ului Uqba ibn Nafi care a construit prima moschee in acest loc in anul 670 d.Hr., acesta este cel mai sfant sit islamic din Africa de Nord. Moscheea originala a fost complet distrusa, iar cea mai mare parte din ceea ce vedem astazi a fost construit de Aghlabids in secolul al IX-lea. Minaretul sau este cel mai vechi din Magreb, iar sala sa magnifica de rugaciuni are 414 stalpi care sustin arcade in forma de potcoava; cei care nu sunt de religie islamica nu pot intra, insa pot sa vada aceasta minunatie din interiorul curtii.
 
Dupa aceea vom vizita vechea medina si lojile sale albite, apoi daca doriti, puteti incerca delicioasele produse de patiserie tunisiene in brutariile din zona.

Admiram mai departe Moscheea Celor Trei Porti, fondata in anul 866. Fatada sa este un exemplu notabil de arhitectura islamica. Are trei usi arcuite inconjurate de trei inscriptii in scriptul Kufic, impletite cu reliefuri florale si geometrice si acoperite de o friza sculptata. Prima inscriptie include versetele 70–71 din sura 33 din Coran.

Continuam apoi mai spre sud pana la Tozeur. In momentul in care ajungem aici ne va fi destul de clar care este principala atractie a acestui oras pustiu: oaza sa vasta. Aceasta oaza acopera aproximativ zece kilometri patrati si a fost plantata cu aproximativ 400.000 de palmieri, fiind hranita de 100 de izvoare.
 
Ne vom caza la hotel dupa care vom putea explora dupa bunul plac acest oras foarte interesant si unic.

Optional, astazi puteti face o plimbare prin oaze cu o trasura trasa de cai.

Cina si cazare la hotel Ksar Rouge Tozeur 4* 

Ziua 3: 12 octombrie Tozeur - Chebika - Tamerza - Ong Jemal - Chott El Jerid - Douz


Mic dejun.

In aceasta dimineata vom merge cu masini 4x4 la oazele din munti - Chebika si Tamerza. Situate in mijlocul formatiunilor accidentate din Muntii Atlas, nu departe de frontiera algeriana, acestea dateaza din epoca romana, cand erau avanposturi militare pentru controlul comertului cu caravane. In Chebika vom face o plimbare pentru a vedea satul berber, cascadele si izvorul. Apoi continuam spre satul pitoresc Tamerza, cu obiectivele sale spectaculoase facute celebre in filmul Pacientul Englez.

Amplasat in zona Jebel En Negeg, langa granita algeriana, Tamerza este cea mai mare dintre satele din regiune. Ramasitele vechiului oras se afla la aproximativ 1 km est de noua Tamerza. Intins de-a lungul unei creste de pe malul sudic al Oued Horchane, acesta este unul dintre cele mai fotogenice sate vechi din Tunisia, asezat pe fundalul muntelui accidentat si al oazei de palmieri din partea vestica.
 
Apa Tamerzei provine dintr-un izvor care se ridica pe dealurile din sudul vechiului oras Tamerza. Izvorul furnizeaza apa catre orasul vechi si apoi catre o zona extinsa cu palmieri, despre care localnicii sustin ca produce cele mai bune curmale din Tunisia.

Apoi continuam cu masinile 4x4 intr-o tura putin mai aventuroasa, pentru a vizita „Ong Jemal”, o formatiune stancoasa neobisnuita situata printre dunele de nisip. Dupa aceasta vom merge sa vizitam locul din desert in care s-au filmat multe secvente din filmele Star Wars.
 
Dupa amiaza vom traversa Chott El Jerid, Marele Lac de sare, bariera dintre Sahara si nordul fertil. Aceste lacuri sarate formeaza cea mai mare intindere de sare din desertul Sahara, acoperind aproximativ 5.000 km2. Daca avem noroc, s-ar putea sa vedem in orizont cateva miraje. Apoi vom sosi in orasul Douz, care a fost numit si „Poarta Saharei” datorita faptului ca pe aici se trece pentru a vedea toate minunatiile din Sud. Pe masura ce soarele apune, Douz prinde viata - cafenelele din jurul suq-ului central devin pline si pe masura ce treceti prin plantatia de palmieri, Marele Desert Oriental isi dezvaluie magia, un adevarat miraj, pana cand puneti piciorul pe malul sau nisipos.

Aici optional puteti face o plimbare cu camilele sau puteti merge cu ATV'urile prin peisajul pustiu al desertului si dunele de nisip.
 
Cina si cazare la hotel El Mouradi Douz 4*
Ziua 4: 13 octombrie Douz - Matmata - Djerba


Mic dejun.

In aceasta dimineata dupa micul dejun pornim spre satul berber Matmata, acesta fiind unul dintre atractiile turistice de top din Tunisia. Matmata a devenit o mare curiozitate publica in momentul in care a devenit locuinta lui Luke Skywalker in faimosul film Star Wars, in anul 1976. Situl este doar unul dintre multele locuri din Tunisia in care s-a filmat, insa acesta este cel mai renumit.
 
Dupa ce ne lasam imaginatia sa curga prin aceste foste platouri de filmare, luam bacul pentru a ajunge la cea mai mare insula a Africii de Nord: Djerba.
 
Multi vizitatori ai insulei Djerba, pe masura ce se apropie de ea sunt surprinsi de asemanarea acesteia cu Polinezia. In momentul in care veti ajunge acolo veti observa ca va incearca sentimente coplesitoare de seninatate si de bine. Djerba este cunoscuta din antichitate, de pe vremea cand eroul din Homer, Ulysse, s-a oprit acolo in timpul calatoriei sale.
 

Pentru o insula atat de mica, Djerba are o bogatie culturala foarte mare. Inotand in marea din largul coastei de sud-est a Tunisiei, ea are toate lucrurile tipice mediteraneene, avand insa la baza radacinile nord-africane, ceea ce ofera un plus de savoare autentica acestui peisaj mirific.

Culturile de aici sunt impletite intr-un mod minunat, lucru care este cel mai evident la locuitorii insulei, comunitatile musulmane, de berberi si evrei coexistand pasnic pe insula asa cum au facut-o timp de secole.

Insula gazduieste cea mai veche sinagoga din Africa, ale carei podele sunt captusite cu covorase tesute de mesteri musulmani locali.
 
 Cina si cazare la hotel Sentido Djerba Beach Hotel 4* 


Ziua 5-6: 14 - 15 oct. Djerba - Chenini - Douiret - Ksar Ouled Soltan - Djerba

Mic dejun. 

Dupa micul dejun vom vizita satele Chenini si Douiret, ambele situate pe varful muntilor.
 
Chenini este un sat fortificat, folosit in special ca depozit de cereale si construit de berberi intre doua creste de deal pentru a proteja satul de atacuri.

La prima vedere, Chenini pare a fi un sat berber nelocuit, folosit doar ca destinatie turistica. Cu toate acestea, exista inca aproximativ 600 de oameni care traiesc astazi in Chenini si veti putea observa viata lor de zi cu zi in timp ce explorati zona.

Vom continua vizita la Ksar Ouled Soltane, vechile hambare folosite de triburile berbere nomade pentru a-si depozita marfurile: de la mancare la ulei de masline, grau si orz.

Dupa-masa vom merge inapoi la Djerba, unde ne vom bucura din plin de 1 zi si jumatate de soare, plaja si deconectare!

 Cina si cazare la hotel Sentido Djerba Beach Hotel 4*
Ziua 7: 16 octombrie Djerba - Gabes - El jem - Sousse

Mic dejun. 

Astazi plecam spre oaza maritima din Gabes, capitala condimentelor din Tunisia, unde vom vizita celebra sa piata de mirodenii.

Orasul atesta asezarea cartagineza inainte de a intra sub stapanirea romana, cand a functionat ca centru comercial cunoscut sub numele de Tacapae. Orasul a fost distrus in timpul invaziei arabe de la mijlocul spre sfarsitul secolului al VII-lea, dar a fost reinviat de sosirea lui Sīdī Boulbaba, considerat a fi un prieten al profetului Muhammad si patronul orasului. 
 
Orasul modern este inca o oaza importanta si un centru comercial, cu unele activitati de pescuit, pomicultura si fabricare de textile in apropiere.
 
Apoi mergem mai departe spre El Jem, una dintre cele mai bune atractii turistice din Tunisia. Facand parte din patrimoniul UNESCO, orasul actual este construit chiar deasupra celui vechi, cu ramasitele sporadice ale resedintelor si galeriilor romane rasarind pe la colturi.

Continuam spre orasul de coasta Sousse, care-si pastreaza farmecele ascunse intre pasajele stranse din medina istorica a orasului; ele emana din ascensiunile usoare si gratioase ale Moscheii Aghlabitei si din zidurile intimidante ale vechii cetati Ribat.
 
Departe de baile calde turcesti si de locurile spectaculoase ale pietei Maghreb din centrul orasului exista plaje minunate, care stralucesc de un albastru turcoaz, toate marginite de hoteluri magnifice si faleze cu palmieri.
 
Cina si cazare la hotel El Mouradi Palace 5*


Ziua 8: 17 octombrie Sousse - Hammamet

Mic dejun.

Astazi puteti sa va relaxati la hotel pana dupa masa sau puteti sa alegeti o excursie optionala cu Barca Piratilor in Sousse, daca conditiile meteo sunt favorabile.

Astazi vom vizita muzeul Sousse - biletele de intrare sunt incluse -  renumit pentru frumoasele colectii de mozaicuri romane. Veti vedea aici imagini si obiecte ce apartin culturei Sahel, datand din antichitate pana in perioada dominatiei musulmane. 

Apoi vom avea o oprire la un producator de vin local unde vom putea afla mai multe detalii despre modul in care acestia isi cresc recolta si vom avea inclusa o degustare de vin.

Vom avea apoi transferul la hotel.

Cina si cazare la hotel El Mouradi 4* Hammamet Ziua 9-10: 18 -19 octombrie Hammamet - Tunis - Bucuresti

Mic dejun.

Astazi aveti transferul spre aeroportul din Tunis, pentru zborul Tunis - Bucuresti, in conexiune, cu aterizare in Romania in 19 octombrie.

Orarul de zbor il regasiti mai jos, la sectiunea "Zboruri"


Va multumim frumos! 


 


Locatie Denumire Nr. stele Tip camera
Tunis El Mouradi Gammarth 5* Dubla Standard
Tozeur Ksar Rouge Tozeur 4* Dubla Standard
Douz El Mouradi Douz 4* Dubla Standard
Djerba Sentido Djerba Beach Hotel 4* Dubla Standard
Sousse El Mouradi Palace 5* Dubla Standard
Hammamet El Mouradi Hammamet 4* Dubla Standard
Ruta Data decolarii Data aterizarii Companie
Bucuresti -> Paris 06:00 10.10.2022 08:10 10.10.2022
Paris -> Tunis 09:15 10.10.2022 10:40 10.10.2022
Tunis -> Paris 11:40 18.10.2022 15:15 18.10.2022
Paris -> Bucuresti 20:55 18.10.2022 00:50 19.10.2022
Orele de zbor sunt ore locale. Pot interveni modificari din partea companiei aeriene.

1290€/pers. taxe incluse

Servicii incluse:

 • Taxe aeroport
 • Zbor Bucuresti-Tunis (in conexiune)
 • Zbor Tunis-Bucuresti (in conexiune)
 • Insotitor de grup din partea agentiei, asistenta si traducere asigurate
 • Ghid local vorbitor de limba engleza
 • Cazare 8 nopti la hoteluri de 4* si 5* din care:
 • 1 noapte cazare Tunis hotel 5*
 • 1 noapte cazare Tozeur hotel 4*
 • 1 noapte cazare Douz hotel 4*
 • 3 nopti cazare Djerba hotel 4*
 • 1 noapte cazare Sousse hotel 5*
 • 1 noapte cazare Hammamet hotel 4*
 • 8 mic dejun
 • 8 cine
 • Transfer aeroport-hotel Hammamet
 • Transfer hotel-aeroport Tunis
 • Transport privat pe toata perioada excursiei
 • Intrari la obiective si muzee conform program
 • Vizita Medina din Kairouan, Marea Moschee din Kairouan, Mausoleumul lui Sidi Sahbi si Bazinele Aghlabit, Muzeul Sousse
 • Vizita la zona desertica si cea cu palmieri din regiunea Tozeur
 • Tur cu masini 4x4 la oazele Chebika si Tamerza
 • Tur cu masini 4x4 in desert pe dunele de nisip la Ong Jemal
 • Vizita la satele berbere Matmata, Chenini si Douiret
 • Vizita la pestera si hotelul Sidi Driss din Star Wars
 • Tur cu masina peste lacul sarat Chott El Jerid, cu oprire pentru poze
 • Tur de insula in Djerba
 • Vizita la Ksar Ouled Soltan (un vechi hambar pentru grane)
 • Vizita la El jem si Souq in Gabes
 • Vizita la cel mai mare si spectaculos amfiteatru roman din Africa de Nord
 • Tur de oras in Sousse
 • Vizita Cartagina, Dealul Byrsa, Muzeul din Cartagina si porturile Punice, inclusiv Salammbo Tophet
 • Bagaj de mana - 8 kg/pers inclus
 • Bagaj de cala - 23 kg/pers inclus

Nu sunt incluse:

 • Bacsis ghizi locali/soferi:50 euro de pers/intreaga excursie
 • Asig medicala de calatorie ce include storno si clauza Covid
 • Excursiile optionale

Observatii:

 • Nota: avem disponibil partaj Doamna si invitam o Doamna sa se inscrie fara supliment de single.
 • Nota: avem disponibil partaj Domn si invitam un Domn sa se inscrie fara supliment de single.
 • Acte necesare: pasaport valabil minim 6 luni de la data returului in tara!
 • Oferta este valabila in limita locurilor disponibile la tariful afisat!
 • Compania aeriana si orele de zbor pot suferi modificari dar vor fi similare