Bucură-te de Ziua Femeii în cea mai frumoasă insulă din Europa - Madeira!

Funchal – Eira do Serrado – Monte – Camacha – Santana – Ribeira Brava – Porto Moniz: 8 zile, hotel 4*

7 15 martie 2021

Grupuri cu insotitor Oferte Speciale


Fericirea îmbrăcată într-o simfonie a culorilor!


Vă invităm să descoperiți alături de noi o lume fantastică care îmbină eleganța colorată cu exotismul deloc exaltat, farmecul naturii cu căldura oamenilor, gustul permanent al fructului pasiunii cu pasiunea pentru viață.

Insula Madeira vă va încânta cu miile de case cu acoperișuri portocalii, așezate pe dealuri și înconjurate de vegetație: păduri, livezi, tufe, arbuști, flori. O simfonie a culorilor!

Pe marginea drumului, bananieri cu ciorchinele de banane, mango, portocali, mandarini, tufe de fructul pasiunii și multe alte asemenea plante exotice te fac să te simți cu adevărat ca într-o grădină a Raiului. 

În limba portugheză, madeira înseamnă lemn. A fost descoperită în anul 1419, în urma unei expediții a navigatorilor portughezi Joao Goncalves Zarco și Tristao Vaz Teixeira. Insula împădurită, formată cu milioane de ani în urmă prin erupția unui vulcan avea un climat excepțional, peisaje de vis, o floră și o faună neîntâlnite în alte părți din Europa, pe scurt – condiții ideale pentru a o coloniza și a o transforma într-un diamant portughez, lucru comandat de către regele Joao I în jurul anului 1425.

Primii coloniști, pentru a supraviețui, au fost nevoiți să defrișeze o mică parte a insulei și să sape un labirint de canale (denumite levadas) prin care să aducă apă de la izvoarele din nordul insulei în sud, acolo unde se stabiliseră (și unde climatul era mai bun). Levadas reprezintă azi una dintre atracțiile turistice ale Madeirei. 

O plimbare prin orașele insulei dezvăluie locuri încărcate de energii pozitive, curate, verzi, diverse, care degajă acea atmosferă specifică orașelor-port. Arhitectura Madeirei e încântătoare și nu epatează decât prin bunul gust subtil. Trotuarele cu pavaje frumos aranjate, mărginite întotdeauna de spații verzi sau de flori participă din plin la imaginea unor localități în care istoria respiră prin clădirile vechi, prin piețele restaurate, prin monumentele aflate la tot pasul, prin muzeele și galeriile de artă.

Exact vacanța de care aveam nevoie! 

Ziua 1: 7 martie: Bucuresti - Funchal


Întâlnire cu însoțitorul de grup la Aeroportul Henri Coandă în faţa ghişeului de check-in al companiei Lufthansa.  Îmbarcare pe zborul cu destinatia Madeira ( în conexiune)

După sosirea în Insula Madeira, întâlnire cu ghidul local pentru un tur pietonal de o jumătate de zi al capitalei insulei Madeira, Funchal, oraş splendid, situat într-un minunat golf înconjurat de munţi. Actuala capitală a insulei, a cărei denumire provine de la “funcho” (fenicul), plantă care creştea din abundenţă în zonă, a fost întemeiată în anul 1421, pe vremea primelor încercări de colonizare ale portughezilor.

Prima oprire va fi la Grădina Botanică unde vom admira speciile endemice de flori din Insula Madeira şi alte plante exotice. A doua oprire va fi la piaţa locală „Mercado dos Lavradores”, unde vom admira femeile îmbrăcate în costume tradiţionale, care vând flori exotice culese din grădinile de pe insulă şi impresionanta piaţă de peşte, unde vom remarca peştele spadă, cel mai popular peşte din zonă.
Următoarea oprire va fi la o fabrică de broderie, unde vom putea observa diversele etape ale procesului de fabricaţie a celebrelor broderii madeirene.
În încheierea turului vom vizita o cramă şi vom participa la o degustare a diferitelor soiuri din renumitul vin de Madeira.

Cazare la Hotel Four Views Monumental 4* (sau similar 4*). Cu vedere panoramică la Oceanul Atlantic, acest hotel de lux din Funchal oferă o piscină interioară în aer liber și access la spa.Ziua 2: 8 martie: Ziua Femeii în Funchal sau Eira do Serrado & Monte


Mic dejun.

LA MULȚI ANI, DRAGILE NOASTRE! Să ne fiți mereu frumoase și fericite, precum primăvara în Madeira!


Astăzi puteți petrece această zi minunată în Funchal sau opţional, excursie de o jumătate de zi cu ghid local la Eira do Serrado & Monte.

Veţi merge spre punctul de observaţie Eira do Serrado, de unde veţi admira frumoasele peisaje din interiorul insulei. Vă veţi opri în satul Monte, situat pe vârful unui deal, deasupra oraşului Funchal, care se mândreşte cu o frumoasă biserică în interiorul căreia se află mormântul lui Carol I, ultimul împărat al imperiului Austro-Ungar. La întoarcere veţi putea avea parte de o experienţă inedită coborând dealul până la Livramento cu o “sanie”, o combinaţie ciudată între un coş împletit de răchită şi sanie (coborârea nu este inclusă în tarif). Sania este manevrată de doi carreiros (cărăuşi) pe o distanţă de aprox. 2 km şi poate atinge uneori o viteză de 50 km/h. Acest mijloc de transport datează din anul 1850, de pe vremea când pe acest deal nu era construit funicularul care funcţionează astăzi. După-amiază timp liber pentru activități individuale.

Cazare la Hotel Four Views Monumental 4* (sau similar 4*).
 


Ziua 3: 9 martie: Funchal – Camacha – Santana


Mic dejun.

Opţional, excursie de o zi la Camacha & Santana cu ghid local şi dejun inclus.

Prima oprire va fi în Camacha, una dintre cele mai mari aşezări din interiorul insulei, cunoscută ca centru de producţie al obiectelor din răchită, o destinaţie populară şi datorită faptului că aici s-a ţinut primul meci de fotbal din Portugalia, în anul 1875. În continuare veţi urca spre Pico do Arieiro, al doilea vârf ca înălţime de pe insulă, cu 1810 m în cel mai înalt punct, de unde veţi putea admira priveliştile impresionante asupra insulei. Următoarea oprire va fi la Ribeiro Frio pentru a vedea o crescătorie de păstrăvi, după care veţi pleca către Santana, situat în partea de nord a insulei, probabil cel mai tipic sat de pe insulă, unde veţi putea vedea casele tradiţionale vesel colorate cu acoperişuri de paie.
Dejun.
La întoarcerea spre Funchal veţi face o oprire în Machico, oraş construit între mare şi munte, locul unde au debarcat primii navigatori portughezi care au ajuns pe insulă în anul 1419.

Cazare la Hotel Four Views Monumental 4* (sau similar 4*).


Ziua 4: 10 martie: Funchal


Mic dejun.

Timp liber pentru activități individuale.

Cazare la Hotel Four Views Monumental 4* (sau similar 4*).


Ziua 5: 11 martie: Funchal


Mic dejun.

Timp liber pentru activități individuale.

Cazare Hotel Four Views Monumental 4* (sau similar 4*).


Ziua 6: 12 martie: Funchal – Ribeira Brava – Porto MonizMic dejun.

Opţional, excursie de o zi la Porto Moniz cu ghid local şi dejun inclus.

Prima oprire va fi la Camara de Lobos, un pitoresc sat pescăresc situat în apropierea oraşului Funchal, care a fost imortalizat şi de Winston Churchill în timpul şederii sale în Madeira. Aceasta este şi cea mai importantă zonă viticolă din Madeira. Pe măsură ce veţi urca spre zonele mai înalte, veţi observa că plantaţiile cu viţă-de-vie sunt înlocuite de cele de bananieri. Veţi urca până la punctul panoramic Cabo Girao (580 m), cel mai înalt promontoriu din Europa, după care veţi continua de-a lungul coastei sudice a insulei către Ribeira Brava – cea mai veche localitate de pe insulă, înfiinţată în anul 1440. Veți trece prin satul Sao Vicente, Centrul Vulcanismului, unde se află şi peşterile în stâncă. În continuarea zilei veţi ajunge la Porto Moniz, un mic sat situat pe coasta de nord renumit pentru piscinele naturale formate în rocile vulcanice şi pentru uimitoarele cascade.
Dejun.

Veţi pleca apoi spre “Laurisilva”, cea mai mare pădure de dafini din lume înscrisă pe lista Patrimoniului Natural Mondial UNESCO, după care veţi coborî spre Funchal prin valea Serra de Aqua.

Cazare la Hotel Four Views Monumental 4* (sau similar 4*).


Ziua 7: 13 martie: Funchal


Mic dejun.

Timp liber sau opţional, croazieră cu catamaranul.

Din Funchal catamaranul va pleca spre Cabo Girao, trecând pe lângă ţărmul oraşului Funchal cu zona Lido, Praia Formosa şi Camara de Lobos. La întoarcerea spre Funchal este foarte posibil să vedeţi delfinii care s-ar putea să vă urmeze în timpul călătoriei.

După-amiază timp liber pentru activități individuale.

Seara, opţional veţi putea participa la “Seara Tradiţională Espetada cu program folcloric”. Vă invităm la un tradiţional restaurant madeiran, unde veţi descoperi nu numai mâncarea tradiţională, ci şi ospitalitatea călduroasă a localnicilor. Atmosfera este întreţinută de cântăreţi şi de grupul folcloric căruia vă puteţi alătura. Cina cuprinde vin la sosire, fel principal ”Espetada” (frigărui din carne de vită cu ierburi aromatice), salată mixtă, pâine fierbinte de ţară, vin, salată de fructe proaspete şi cafea.

Cazare la Hotel Four Views Monumental 4*(sau similar 4*).


Ziua 8-9: 14-15 martie: Funchal – Bucureşti


Mic dejun.

Astăzi veți avea transferul la aeroport pentru zborul spre București (în conexiune), cu aterizare in tara in noaptea din 14 spre 15 martie. Detalii gasiti la sectiunea Zboruri.


Locatie Denumire Nr. stele Tip camera
Funchal Hotel Four Views Monumental 4* Dubla Standard
Ruta Data decolarii Data aterizarii Companie
Bucuresti -> Frankfurt 06:40 07.03.2021 08:15 07.03.2021
Frankfurt -> Munchen 09:15 07.03.2021 10:10 07.03.2021
Munchen -> Funchal 11:00 07.03.2021 14:25 07.03.2021
Funchal -> Viena 14:10 14.03.2021 19:50 14.03.2021 Austrian Airlines
Viena -> Bucuresti 22:05 14.03.2021 00:45 15.03.2021 Austrian Airlines
Orele de zbor sunt ore locale. Pot interveni modificari din partea companiei aeriene.

1120€ Reducere -130€
990€
/pers. taxe incluse

La confirmare se achita avans 200 euro.

Servicii incluse:

 • Taxe aeroport
 • Zboruri internationale Bucuresti - Madeira si retur.
 • Insotitor de grup, asistenta si traducere pe perioada programului cu grupul.
 • Cazare 7 nopti cu mic dejun în Insula Madeira în hotel de 4*.
 • Transfer aeroport-hotel
 • Tur panoramic și pietonal de oraş Funchal cu ghid local.
 • Intrare şi degustare de vin la cramă în Funchal.
 • BONUS: intrare la Grădina Botanică
 • Transfer hotel-aeroport
 • Bagaj de cala 23 kg
 • Bagaj de mana 8 kg
 • BONUS: Asigurare medicala pe durata calatoriei si storno inainte de plecare care include clauza Covid-19 (pentru persoane cu varsta pana in 80 de ani)
 • Pentru a beneficia de asigurare bonus avansul se achita in aceeasi zi cu confirmarea rezervarii, daca este cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii.

Nu sunt incluse:

 • Excursiile opţionale, se confirma si se achită din ţară.
 • Bacşiş: 25 euro/pers. pe toata durata excursiei.
 • Taxele de oraş, daca e cazul- se achită la recepţie hotel.

Observatii:

 • Nu este nevoie de viza.
 • Oferta este valabila in limita locurilor disponibile la acest tarif!
 • Paşaportul sau cartea de identitate trebuie să fie în curs de valabilitate.
 • Compania aeriana si/sau orarul de zbor se pot schimba, cu notificare prealabila.
 • Excursie de o jumătate de zi cu ghid local si transport privat la Eira do Serrado & Monte: 37 euro/pers.
 • Excursie de 1 zi la Porto Moniz cu ghid local, transport privat şi pranz inclus: 58 euro/pers.
 • Excursie de 1 zi la Camacha & Santana cu ghid local, transport privat şi pranz inclus: 58 euro/pers.
 • Seară Tradiţională Espetada cu program folcloric exceptional, cu transfer privat si cina minunata : vin, friptura, salată mixtă, paine calda, fructe, ceai, cafea: 57 euro/pers.