Discover Tunisia - aventură cu parfum de iasomie - circuit 9 zile!

Tunis - Cartagina - Sousse - Kairouan - Tozeur - Chebika - Tamerza - Chott El Jerid - Douz - Matmata - Djerba - Chenini - Douiret - Ksar Ouled Soltan - Gabes - El Jem - Hammamet - 9 zile, hoteluri 4*/5*

05 13 noiembrie 2024

GRUPURI CU INSOTITOR

Plecare din Bucuresti


Tunisia - poarta către lumea arabă și Africa!


Desi este doar ca o pana subtire a vastei intinderi orizontale a Africii de Nord, Tunisia are atata istorie si frumusete naturala cat pentru o tara de trei ori dimensiunea ei.

Cu o coasta mediteraneana plina de nisip auriu, parfumata de iasomie si briza marii, unde mancarea este intotdeauna proaspata, Tunisia este un teritoriu primordial pentru o vacanta exotica.

Dincolo de plaje, este o destinatie palpitanta si subestimata, unde culturile distincte si extremele incredibile ale peisajului - coastele impadurite, marile de nisip sahariene din sud - pot fi explorate in doar cateva zile.

Cuibarita intre Mediterana si marea duna a Saharei, Tunisia este una dintre destinatiile preferatele ale calatorilor. Acest lucru va fi evident in momentul in care vom incepe excursia, care va va duce de la ruinele spectaculoase si medinele antice ale coastei, la oaza luxurianta din interior si la marea intindere a Saharei.

In tot acest timp vom fi insotiti de un ghid nativ, care va va da toate informatiile nu doar despre locurile pe care le vom vedea ci si despre cultura si stilul lor de viata, intr-un mod in care doar un localnic le poate cunoaste.Ziua 1: 05 noiembrie Bucuresti - Tunis

Astazi va veti intalni cu insotitorul de grup din partea agentiei pe aeroportul Otopeni, urmand sa zburam catre Tunis, in conexiune.  

Orele de zbor se gasesc afisate la sectiunea "Zboruri"

La sosire in Tunisia vom fi intampinati de partenerii nostri locali, urmând să avem transferul spre hotel.

Cazare la hotel El Mouradi Gammarth 5* sau similar.


Ziua 2: 06 noiembrie Tunis - Carthage - Sidi Bou Said - Sousse

Mic dejun.

Astazi ne îndreptăm spre sit-ul Cartaginei antice. Fondata de comerciantii fenicieni din Levant ca depozit de tranzactionare pe ruta de sud-vest a Europei, a devenit in cele din urma o entitate independenta si puternica.
 
Acest lucru a starnit dusmania de lunga durata a Romei, urmata de celebrul Razboi Punic, care s-a sfarsit in cele din urma cu distrugerea totala a Cartaginei ca apoi sa fie reconstruita de catre romani. Noi vom vedea ceea ce a ramas din ambele orase, printre care Dealul Byrsa unde a fost fondata Cartagina in anul 814 i.Hr., conform surselor romane; vom vizita un sit cu morminte tip Tophet, caracteristice cartaginezilor, precum si Parcul Arheologic centrat pe Baile Antonine. 

Apoi, o să vizitam superbul oras de coasta albastru Sidi Bou Said, foarte indragit de pictori, urrmând să ne îndreptam spre vechiul oras "Medina", înscris în anul 1979 pe lista Patrimoniului Mondian UNESCO. Intrând prin Piaţa Victoriei (Poarta Bab Bhar) începi o călătorie în timp spre centrul istoric al vechiului Tunis, aflat astăzi sub protecţia UNESCO.

Ca centru religios, administrativ, economic şi cultural, Medina din Tunis cuprinde nesfârşite souk-uri (bazare pentru produse tradiţionale sau pentru mirodenii, precum El Attarine – bazarul parfumurilor, El Kumach – bazarul stofelor, El Birka – bazarul bijutierilor), moschei (Ez-Zitouna, Youssef Dey, El Ksar, Hammouda Pasha), mederse (şcoli coranice - Mouradia, Echammaia, Achouria), hammam (băi turceşti – Kachachine), muzee, biblioteci, mausolee, locuinţe particulare, precum şi instituţii administrative.


Cină și cazare Hotel El Mouradi Palace 5* sau similar.
Ziua 3: 07 noiembrie Sousse - Kairouan - Tozeur

Mic dejun.

Astazi vom merge spre Kairouan, unde vom vizita Marea Moschee din Kairouan: un patrimoniu mondial UNESCO care atrage in fiecare an mii de credinciosi in salile sale de rugaciune. Cunoscuta si sub numele de Moscheea Uqba, acesta este cel mai sfant sit islamic din Africa de Nord. Moscheea originala a fost complet distrusa, iar cea mai mare parte din ceea ce vedem astazi a fost construit de Aghlabids in secolul al IX-lea. Minaretul sau este cel mai vechi din Magreb, iar sala sa magnifica de rugaciuni are 414 stalpi care sustin arcade in forma de potcoava; cei care nu sunt de religie islamica nu pot intra, insa pot sa vada aceasta minunatie din interiorul curtii.
 
Dupa aceea vom vizita bazinele Aghlabid, o realizare extraordinară a ingineriei din epoca medievală, care continuă să furnizeze apă locuitorilor.

Continuam apoi mai spre Tozeur. In momentul in care ajungem aici ne va fi destul de clar care este principala atractie a acestui oras pustiu: oaza sa vasta. Aceasta oaza acopera aproximativ zece kilometri patrati si a fost plantata cu aproximativ 400.000 de palmieri, fiind hranita de 100 de izvoare.
 
Ne vom caza la hotel dupa care vom putea explora dupa bunul plac acest oras foarte interesant si unic.

Cina si cazare la hotel Gloden Yasmin El Ain 4* sau similar in Tozeur.


Ziua 4: 08 noiembrie Tozeur - Chebika - Tamerza - Ong Jemal - Tozeur Oases - Tozeur


Mic dejun.

In aceasta dimineata vom merge cu masini 4x4 la oazele din munti - Chebika si Tamerza. Situate in mijlocul formatiunilor accidentate din Muntii Atlas, nu departe de frontiera algeriana, acestea dateaza din epoca romana, cand erau avanposturi militare pentru controlul comertului cu caravane. In Chebika vom face o plimbare, apoi continuam spre satul pitoresc Tamerza, cu obiectivele sale spectaculoase facute celebre in filmul Pacientul Englez.

Amplasat in zona Jebel En Negeg, langa granita algeriana, Tamerza este cea mai mare dintre satele din regiune. Ramasitele vechiului oras se afla la aproximativ 1 km est de noua Tamerza. Intins de-a lungul unei creste de pe malul sudic al Oued Horchane, acesta este unul dintre cele mai fotogenice sate vechi din Tunisia, asezat pe fundalul muntelui accidentat si al oazei de palmieri din partea vestica.
 

Apoi continuam cu masinile 4x4 intr-o tura putin mai aventuroasa, pentru a vizita „Ong Jemal”, o formatiune stancoasa neobisnuita situata printre dunele de nisip. Dupa aceasta vom merge sa vizitam locul din desert in care s-au filmat multe secvente din filmele Star Wars.
 
Ne îndreptăm spre hotel după care avem timp liber pentru relaxare sau optional puteți opta pentru o plimbare intr-o trasura trasa de cai.  
 
Cina si cazare la hotel Gloden Yasmin El Ain 4* sau similar in Tozeur.
Ziua 5: 09 noiembrie Tozeur - Chott El Jerid - Douz

Mic dejun.

Astăzi vom vizita vechiul orașul Tozeur, plimbându-ne și prin magazinele de artizanat din zonă.

Dupa aceasta ne vom îndrepta spre Chott El Jerid, Marele Lac de sare, bariera dintre Sahara si nordul fertil. Aceste lacuri sarate formeaza cea mai mare intindere de sare din desertul Sahara, acoperind aproximativ 5.000 km2. Aici facem o scurtă pauză pentru a admira și captura această priveliște în poze și daca sunteti norocosi, s-ar putea sa vedeti in orizont cateva miraje. 

Apoi vom sosi in orasul Douz, care a fost numit si „Poarta Saharei” datorita faptului ca pe aici se trece pentru a vedea toate minunatiile din Sud. Pe masura ce soarele apune, Douz prinde viata - cafenelele din jurul souq-ului central devin pline si pe masura ce treceti prin plantatia de palmieri, Marele Desert Oriental isi dezvaluie magia, un adevarat miraj, pana cand puneti piciorul pe malul sau nisipos.

Optional puteti face o plimbare cu camilele, mergand prin peisajul pustiu al desertului si dunele pitoresti de nisip. 

Cina si cazare la hotel Sahara Douz 4* sau similar. 


Ziua 6: 10 noiembrie Douz - Matmata - Djerba

Mic dejun. 

In aceasta dimineata dupa micul dejun pornim spre satul berber Matmata, acesta fiind unul dintre atractiile turistice de top din Tunisia. Matmata a devenit o mare curiozitate publica in momentul in care a devenit locuinta lui Luke Skywalker in faimosul film Star Wars, in anul 1976. Site-ul este doar unul dintre multele locuri din Tunisia in care s-a filmat, insa acesta este cel mai renumit. Vom vizita pesterile locuite si acum ale berberilor tunisieni si vom merge la hotelul Sidi Driss, locul in care "a locuit" Luke cu matusa si unchiul sau, in "Star Wars". Hotelul pastreaza si acum cateva decoruri murale din film. 

Dupa ce ne lasam imaginatia sa curga prin aceste foste platouri de filmare, ne îndreprăm spre cea mai mare insula a Africii de Nord: Djerba.
 
Multi vizitatori ai insulei Djerba, pe masura ce se apropie de ea sunt surprinsi de asemanarea acesteia cu Polinezia. In momentul in care veti ajunge acolo veti observa ca va incearca sentimente coplesitoare de seninatate si de bine. Vom face un tur al insulei Djerba care este cunoscuta din antichitate, de pe vremea cand eroul din Homer, Ulysse, s-a oprit acolo in timpul calatoriei sale.

Cina si cazare la hotel Djerba Beach Hotel 4* sau similar.
Ziua 7: 11 noiembrie Djerba - Chenini - Douiret - Ksar Ouled Soltan - Djerba

Mic dejun. 

Dupa micul dejun vom vizita satele Chenini si Douiret, ambele situate pe varful muntilor, oferindu-ne o panorama spectaculoasă. 
 
Chenini este un sat fortificat, folosit in special ca depozit de cereale si construit de berberi intre doua creste de deal pentru a proteja satul de atacuri.

La prima vedere, Chenini pare a fi un sat berber nelocuit, folosit doar ca destinatie turistica. Cu toate acestea, exista inca aproximativ 500 de oameni care traiesc astazi in Chenini si veti putea observa viata lor de zi cu zi in timp ce explorati zona.

Vom continua vizita la Ksar Ouled Soltane, vechile hambare folosite de triburile berbere nomade pentru a-si depozita marfurile: de la mancare la ulei de masline, grau si orz.

Dupa-masă vom merge inapoi la Djerba.
 
Cina si cazare la hotel Djerba Beach Hotel 4* sau similar.


Ziua 8: 12 noiembrie Djerba - Gabes - El Jem - Hammamet

Mic dejun.

Astazi plecam spre El Jem cu o oprire la oaza maritima din Gabes, capitala condimentelor din Tunisia.

Orasul atesta asezarea cartagineza inainte de a intra sub stapanirea romana, cand a functionat ca centru comercial cunoscut sub numele de Tacapae. Orasul a fost distrus in timpul invaziei arabe de la mijlocul spre sfarsitul secolului al VII-lea, dar a fost reinviat de sosirea lui Sidi Bu al Babah, considerat a fi un prieten al profetului Muhammad si patronul orasului. 
 
Orasul modern este in continuare o oaza importanta si un centru comercial cu activitati de pescuit, pomicultura si fabricare de textile in apropiere.
 
Apoi vom merge mai departe spre El Jem, una dintre cele mai bune atractii turistice din Tunisia. Facand parte din patrimoniul UNESCO, orasul actual este construit chiar deasupra celui vechi, cu ramasitele sporadice ale resedintelor si galeriilor romane rasarind pe la colturi.

Vom continua spre orasul de coasta Hammamet, unde ne vom caza.

Cina si cazare la hotel Sentido Phenicia Hammamet 4* sau similar.Ziua 9 : 13 noiembrie Hammamet - Tunis - Bucuresti

Mic dejun. 

In aceasta dimineata avem transferul spre aeroportul din Tunis, pentru zborul Tunis - Bucuresti, in conexiune.

Orele de zbor se gasesc afisate la sectiunea "Zboruri"

Atentie! Pasapoartele trebuie sa fie valabile minim 6 luni de la data returului!

Nota: doar 8 locuri disponibile la tariful afisat!

Nota: avem disponibil partaj doamna, invitam o doamna sa se inscrie fara supliment de single!

Nota: avem disponibil partaj domn, invitam un domn sa se inscrie fara supliment de single!

Va multumim frumos pentru rezervari! 
 


Tunis
El Mouradi Gammarth sau similar 5
Dubla Standard
Sousse
El Mouradi Palace sau similar 5
Dubla Standard
Tozeur
Gloden Yasmis Ras El Ain Tozeur sau similar 4
Dubla Standard
Douz
Sahara Douz sau similar 4
Dubla Standard
Djerba
Djerba Beach Hotel sau similar 4
Dubla Standard
Hammamet
Sentido Phenicia Hammamet sau similar 4
Dubla Standard
Bucuresti Paris
17:15 05.11.2024 19:25 05.11.2024

Air France
Paris Tunis
21:05 05.11.2024 23:30 05.11.2024

Air France
Tunis Paris
10:50 13.11.2024 13:30 13.11.2024

Air France
Paris Bucuresti
18:15 13.11.2024 22:05 13.11.2024

Air France
Orele de zbor sunt ore locale. Pot interveni modificari din partea companiei aeriene.

1350€/pers. taxe incluse

La confirmare se achita avans 20%.
Servicii incluse:

 • Taxe aeroport
 • Zbor Bucuresti-Tunis (in conexiune)
 • Zbor Tunis-Bucuresti (in conexiune)
 • Asistenta si traducere din partea insotitorului de grup Eostar pe toata durata itinerariului
 • Ghid local vorbitor de limba engleza
 • Cazare 8 nopti la hoteluri de 4* si 5* din care:
 • 1 noapte cazare Tunis hotel 5*
 • 1 noapte cazare Sousse hotel 5*
 • 2 nopti cazare Tozeur hotel 4*
 • 1 noapte cazare Douz hotel 4*
 • 2 nopti cazare Djerba hotel 4*
 • 1 noapte cazare Hammamet hotel 4*
 • 8 mic dejun
 • 7 cine
 • Transfer aeroport-hotel Tunis
 • Transfer hotel Hammamet - aeroport
 • Transport privat pe toata perioada excursiei
 • Intrari la obiective si muzee conform program
 • Vizita Medina din Sousse, Marea Moschee din Kairouan
 • Vizita la zona desertica si cea cu palmieri din regiunea Tozeur
 • Tur cu masini 4x4 la oazele Chebika si Tamerza
 • Tur cu masini 4x4 in desert pe dunele de nisip la Ong Jemal
 • Tur cu masina peste lacul sarat Chott El Jerid, cu oprire pentru poze
 • Vizita la pestera si hotelul Sidi Driss din Star Wars
 • Tur de insula in Djerba
 • Vizita la satele berbere Chenini si Douiret
 • Vizita la Ksar Ouled Soltan (un vechi hambar pentru grane)
 • Vizita la El jem cu oprire in Gabes
 • Vizita la cel mai mare si spectaculos amfiteatru roman din Africa de Nord
 • Bagaj de mana - 8 kg/pers inclus
 • Bagaj de cala - 23 kg/pers inclus

Nu sunt incluse:

 • Bacsis ghizi locali/soferi;
 • Asigurare medicala si storno-recomandata;
 • Excursii optionale;

Observatii:

 • Oferta este valabila in limita locurilor disponibile la tariful afisat!
 • Compania aeriana si orele de zbor pot suferi modificari dar vor fi similare;
 • Acte necesare: pasaport valabil minim 6 luni de la data returului in tara!