EGIPT de Paste: Circuit și plajă în Tărâmul Faraonilor

Cairo - Aswan - Kom Ombo - Edfu - Luxor - Hurghada, 13 zile, 11 nopti cazare

30 aprilie 12 mai 2024

GRUPURI CU INSOTITOR
SEJURURI EXOTICE

Plecare din Bucuresti


Circuit in misteriosul Egipt cu croaziera de 3 zile pe Nil!

 Lasa-te purtat de vant intr-un taram in care timpul sta pe loc si singurele lucruri nemiscate sunt cele facute de Mama Natura si om! Supranumit cel mai mare muzeu in aer liber din lume, Egiptul este o constanta sursa de inspiratie pentru vizitatori! 

De-a lungul acestui circuit veti descoperi tot ce are Egiptul de oferit si va va aduce aminte de momentele in care Egiptul domina fascinatia mondiala pe canale de televiziune precum Discovery Channel si National Geographic.


Sculpturi uriase, temple si piramide raman din vremea cand Egiptul a fost cea mai mare civilizatie de pe pamant. Sub mana faraonilor, conducatori atat de puternici incat erau considerati zei, Egiptul a prosperat, lasand in urma lui comori ce au impresionat generatii intregi.
 
Egiptul va intampina cu Nilul sau puternic si cu monumentele magnifice, desertul si delta luxurianta, cu trecutul impunator si oameni primitori si iubitori de poveste.

Cu morminte acoperite de nisip, piramide austere si temple faraonice inalte, Egiptul trezeste exploratorul din noi toti!


Ziua 1: 30 aprilie 2024 Bucuresti-Cairo

In seara zilei de 30 aprilie ora 22:00, va veti intalni cu insotitorul de grup Eostar pe aeroportul din Otopeni pentru zborul Bucuresti - Cairo. Pentru confortul dumneavoastra am ales un zbor direct, fara escale.

Orarul de zbor este trecut la sectiunea "Zboruri".

Dupa aterizare pe aeroportul din Cairo si efectuarea formalitatillor de intrare in tara, avem asigurat transferul privat la hotel Helnan Dreamland  5* sau similar, pentru a ne odihni.


Ziua 2: 01 mai 2024 - Cairo

Mic dejun.

Astazi vom vizita Muzeul Egiptean - acest muzeu incredibil gazduieste cea mai mare colectie de antichitati faraonice din lume! Are 120.000 de articole, majoritatea fiind puse la expozitie, restul fiind bine pastrate in depozite. Construit in 1901 de compania italiana de constructii Garozzo-Zaffarani in colaborare cu arhitectul francez Marcel Dourgnon, edificiul este unul dintre cele mai impresionante muzee din lume, din martie 2019 fiind deschis publicului.


In interiorul cladirii mari, comorile stralucitoare ale lui Tutankhamun si ale altor mari faraoni se afla alaturi de bunuri precum bijuterii, vase si jucarii ale egiptenilor ale caror nume sunt pierdute in istorie. A umbla prin muzeu inseamna sa incepi o adevarata aventura in timp!

Pranz inclus la un restaurant local.

Vom vizita astazi un magazin de bijuterii egiptene unde putem gasi vestitele lantisoare personalizate egiptene denumite 'cartouche' pe care localnicii obisnuiesc sa le inscrie cu numele lor si a persoanelor iubite pentru care le fac cadou.

Cazare la hotel Helnan Dreamland  5* sau similar.
Ziua 3: 02 mai 2024 - Cairo

Mic dejun.

Astazi vom continua turul de Cairo, vizitand Piramidele.

Cele trei mari piramide de la Giza sunt pazite de Sfinx, reprezentand un leu asezat, capul reprezentand un faraon (se prespune a fi Kefren), cu privire enigmatica. În trecut, statuia marelui Sfinx a fost pictată in roșu pentru față și corp și galben cu dungi albastre pentru cap. 

Cu mai mult de 4000 de ani în urma, trupurile mumificate ale lui Kheops (sau Khufu, in limba egiptenilor), Kefren si Mykerinos au fost transportate pe Nil pentru a fi ingropate si pregatite pentru calatoria în viata de apoi, în cadrul acestor monumente masive.

Cea mai mare si cea mai veche din cele trei piramide este Piramida lui Kheops, cunoscuta ca "Marea Piramida". Constructia se presupune ca a fost finalizata in jurul anului 2550 î.Hr. A fost cea mai înalta structura din lume pana la sfarsitul secolului XIX (145 metri) si Antipater din Sidon a listat-o ca fiind prima dintre cele Sapte Minuni ale Lumii Antice. Este singura constructie din aceasta lista care a ramas in picioare pana in zilele noastre. Restul constructiilor au fost distruse fie in cutremure fie din cauza incendiilor. 
Cu toate acestea, Piramida lui Kefren, succesor al lui Kheops, face o prima impresie mai buna. Fiind situata pe un teren mai înalt si avand capacul de calcar inca intact, ea pare mai semeata, chiar daca este cu 4 metri mai mica.

Cea mai mica dintre cele trei, Piramida lui Mykerinos, recupereaza din dimensiunea sa prin templele funerare deosebite.

Pentru a vizita piramidele pe interior se achita o taxa aditionala la intrare.

Pranz inclus - la un restaurant local.

Avem inclusa si o vizita la Muzeul Papirusului in Cairo (magazin de papirus) unde putem vedea cum se produce acesta!


Cazare la hotel Helnan Dreamland  5* sau similar.


Ziua 4: 03 mai 2024 - Cairo - Aswan - Croaziera pe Nil

Mic dejun.

Astazi avem zborul Cairo - Aswan (zbor de o ora). Pentru confortul dumneavoastra am ales un zbor direct! La aterizare ne vom intalni cu ghidul local, dupa care vom descoperi cele mai minunate locuri din Aswan!

Vom vizita insula Philae si Templul Zeiței Isis. În mitologia egipteană, Isis este zeiţa magiei şi a vieţii, a căsătoriei, simbolul armoniei matrimoniale şi fidelităţii femeii faţă de soţ. 

Cultul lui Isis si templele din Philae au fost venerate din epoca faraonilor pana in timpurile grecesti, romane si bizantine. Cultul zeitei Isis a asimilat şi câteva elemente din mitologia greacă şi mesopotamică, iar zeiţa a fost identificată cu Afrodita şi Astarte, două divinităţi ale iubirii. Ea a ajuns să fie venerată din Nubia până în porturile din Marea Mediterană.

Templul zeitei Isis este considerat un sit sacru a uimit calatorii de la primele croaziere pe Nil.

Optional: Vizita la satul Nubian unde veti vedea case pictate in culori vii, precum si ospitalitatea si amabilitatea nubienilor!

Vom vizita apoi un laborator de parfumuri orientale si uleiuri esentiale in Aswan dupa care ne vom imbarca pe croaziera de 3 zile pe Nil cu pensiune completa.

Cina si cazare pe vasul de croaziera Jaz Jubilee Nile Cruise 5* sau similar

Ziua 5: 04 mai 2024 - Aswan - Kom Ombo - Edfu

Mic dejun la bord.

Dupa prima noapte de croaziera vom opri a doua zi in Kom Ombo unde vom vizita Templul lui Sobek si Horus.

Templul de la Kom Ombo este la aproximativ 48 km nord de Aswan si a fost construit in timpul perioadei greco-romane (332 I.Hr. - 395 D.Hr.).

Templul este unic, deoarece este de fapt un templu dublu, dedicat lui Sobek - zeului crocodil si lui Horus -  zeul cu cap de soim. Arhitectura combina doua temple in unul singur, fiecare templu avand propriile porti si capele. Sobek este asociat cu zeul Seth, zeul haosului, dusmanul lui Horus. Conform mitului lui Horus, aliatii lui Seth au scapat prin transformarea lor in crocodili.

Templul principal al lui Sobek era la Kom Ombo, unde candva a existat un numar mare de crocodili. Pana in timpurile mai recente, Nilul egiptean a fost infestat cu aceste animale feroce, care stateau pe malul raului si devorau animale si oameni. Initial localnicii credeau ca acei crocodili, reprezentand animale-totem si obiecte de inchinare, nu i-ar ataca. Realitatea a fost insa alta, motiv pentru care oamenii au plecat cu groaza de acolo.

Crocodilii captivi au fost pastrati in templu si multi crocodili mumificati au fost gasiti in cimitire, unii dintre ei putand fi vazuti astazi in sanctuarul templului.

Optional, puteti alege o excursie la Templul de la Abu Simbel, care este dedicat zeului Ramses al II-lea si sotiei sale, Nefertari. Este singurul templu din Egipt in care sotia unui faraon este reprezentata la aceeasi inaltime cu faraonul. In toate celelalte temple sotiile fiind reprezentate sub genunchiul faraonului.

Abu Simbel este un templu unic și datorită modului în care Soarele luminează patru statui din interiorul templului, doar în două zile din an - 21 februarie - ziua faraonului și pe 22 octombrie - ziua încoronării sale.

Cina si cazare pe vasul de croaziera Jaz Jubilee Nile Cruise 5* sau similar, apoi vom naviga pana la Edfu.

Atenție! Plecarea la templu Abu Simbel este matinală deoarece se merge cu autocarul din Aswan până în apropierea graniței cu Sudan. Cu toate acestea este o destinație foarte populară între turiști deoarece templul Abu Simbel este considerat unul dintre cele mai frumoase și reprezentative temple din Egipt și s-a păstrat incredibil de bine în timp. Este un templu unicat în sensul că acest templu nu este dedicat unui zeu, cum este în mod normal în Egipt, ci însuși marelui faraon Ramses al II-lea. Este totodata unul dintre preferatele locuri ale fotografilor profesionisti care nu rateaza acest loc pentru a face unele dintre cele mai emblematice poze.


Ziua 6: 05 mai 2024 - Edfu-Luxor

Mic dejun.

Astazi vom vizita Templul Edfu, o experienta unica deoarece este una dintre cele mai impresionante constructii ale dinastiei Ptolemeice.

A fost finalizat in anul 57 i.Hr. si este unul dintre cele mai bine pastrate temple ale Egiptului. Aici peretii de gresie se ascund sub o patura de hieroglife uriase si frize orbitoare ce redau scene de pe vremea faraonilor timpurii.

Plimbandu-va prin camerele sale uriase, sub porti colosale si ratacind ca niste furnici pe holurile imense care se pare ca au fost create pentru giganti, parca puteti simti puterea atotcuprinzatoare a conducatorilor egipteni.

Dupa vizita templului din Edfu ne vom intoarce pe vas pentru a servi micul dejun iar vasul va pleca mai departe spre Luxor.

Dupa-masa vom vizita templul Karnak (insemanand orasul fortificat) care cuprinde un vast amestec de temple destramate, capele, piloni si alte cladiri din apropierea orasului Luxor. Complexul este un sit deschis si se considera a fi al doilea cel mai important si vizitat sit arheologic din Egipt, dupa piramidele din Giza. In functie de timpul la care ajunge vasul de croaziera in Luxor aceasta vizita este frecvent amanata pe ziua urmatoare.

Ultima vizita a zilei va fi la Templul Luxor, care a fost construit în perioada Imperiului Nou si este situat pe malul de est al raului Nil, zona anterior cunoscuta sub numele de Teba.

Spre deosebire de celelalte temple din Teba, templul din Luxor nu este dedicat unui zeu sau unui rege zeificat dupa moarte. In schimb, templul din Luxor este dedicat guvernarii regilor, fiind un posibil loc de incoronare a acestora.

Cina si cazare pe vasul de croaziera Jaz Jubilee Nile Cruise 5* sau similarZiua 7: 06 mai 2024 - Luxor - Hurghada

In aceasta dimineata puteti alege optional, sa zburati cu balonul cu aer cald deasupra Vaii Regilor! Cele mai mirifice peisaje ale Luxorului si ale Vaii Regilor sunt cele vazute de sus. Zborul are loc dimineata devreme, cand lumina soarelui este ideala pentru a realiza fotografii unice ale rasaritului. Vazut de la o inaltime de cateva zeci de metri, Nilul se intinde in toata splendoarea lui iar contrastul dintre desertul rosiatic si campiile verzi ce se intind de-a lungul fluviului ofera o priveliste de neuitat.

Calatoria cu balonul incepe de pe o campie de langa Ramesseum. Privelistile raman uluitoare si experienta de neuitat, departe de multimea zgomotoasa, in linistea zorilor de zi, contempland rasaritul deasupra monumentelor antice ale Egiptului.

Mic dejun. 

Astazi vom vizita Valea Regilor, Templul Hatshepsut si Coloșii lui Memnon, dupa efectuarea check-out-ului de pe vasul de croaziera.

Vechii egipteni au construit monumente publice masive faraonilor lor, dar in acelasi timp au petrecut mult timp construind si mausolee subterane ascunse, pline de bogatii. Cea mai renumita colectie de astfel de morminte elaborate - Valea Regilor - se afla pe malul vestic al Nilului langa Luxor. Valea Regilor a devenit faimoasă după 1922, ca urmare a descoperirii mormântului lui Tutankhamun. 

In timpul noului Regat al Egiptului (1539 - 1075 i.Hr.), valea a devenit un templu regal de inmormantare pentru faraoni precum Tutankhamun, Seti I si Ramses al II- lea, precum si regine, inalti preoti si alte personalitati egiptene impunatoare din secolele XVIII, XIX si XX.

Noi vom vizita 3 morminte reprezentative de aici și vor fi alese în funcție de programul de vizitare disponibil în această zi. 

Tot ce s-a gasit in morminte prezinta dovezi ce sustin pregatirile pentru lumea viitoare, in care oamenilor li s-a promis viata eterna, iar faraonii ar fi trebuit sa devina una cu zeii. Mumificarea a fost folosita pentru a pastra trupul astfel incat sufletul etern al faraonului sa-l reanime in viata de apoi.

Mormintele subterane erau de asemenea bine aprovizionate cu toate bunurile materiale de care un conducator ar putea avea nevoie in lumea urmatoare. Comorile sunt orbitoare - cum este de exemplu masca de aur gasită în mormantul regelui Tutankhamun ce cântărește peste 10 kilograme și este decorată cu pietre semi-prețioase.

Hatshepsut, o admiratoare a templului lui Mentuhotep II, si-a construit propriul templu care sa-l oglindeasca pe acesta, dar la o scara mult mai grandioasa si, in cazul in care cuiva i-ar fi scapat comparatia, a ordonat sa fie construit chiar langa templul vechi. Hatshepsut a gasit intotdeauna diverse modalitati prin care sa-si ridice imaginea publica si sa-si imortalizeze numele; templul mortuar a atins ambele obiective.

Dupa-masa vom avea o vizita inclusa si la fabrica de alabastru din Luxor unde vom descoperi traditia egipteana de a sculpta obiecte din piatra.

Ultima vizita a zilei va fi la Coloșii lui Memnon, ce reprezintă două statui masive din piatră ale faraonului Amenhotep al III-lea (1386-1353 i.Hr.) Statuile gemene îl prezintă pe faraon într-o poziție așezată, cu mâinile pe genunchi și privirea îndreptată spre est, spre râu. Acestea reprezentau de fapt poarta de intrare a templului memorial al lui Amenhotep, o construcție masivă realizată în timpul vieții faraonului, unde era venerat ca un zeu venit pe Pământ.

Coloșii sunt sculptați în blocuri de gresie, au o înălțime de 18 m și cântăresc aproximativ 720 de tone fiecare.

Vom avea transferul cu autocarul la Hurghada unde vom avea cateva zile libere pentru relaxare si sa ne bucuram din plin de frumusetea Marii Roșii.

Cazare la Mercure Hurghada Hotel 4* sau similar sau similar in Hurghada pentru 5 nopti!


Ziua 8-11: 07 - 10 mai 2024 - Hurghada

Ne bucuram de zile minunate la plajă în Hurghada, unde vom avea parte de timp liber, soare si relaxare.

Coasta de-a lungul Marii Rosii are o frumusete desertica deasupra liniei apei si o vibratie psihedelica dedesubt - plina de minunatii ce asteapta sa fie explorate prin scufundari sau snorkeling de-a lungul unui zid superb de corali. 

Pentru explorarea acestei locatii minunate, va propunem cateva excursii optionale.

Puteti alege excursia optionala cu Submarinul Sindbad care se va scufunda la 22 m adancime in Marea Rosie. Veti putea vedea astfel recifuri de corali si numeroase specii de pesti fara sa intrati in apa si fara sa inotati, totul intr-o atmosfera desprinsa din filme! 

Daca alegeti safari, veti avea o zi care imbina cultura locala cu un strop de aventura in desert. Excursia dureaza o jumatate de zi - la pranz veti fi preluati de la hotel si veti merge cu mașina până in deșert. Aici va veti plimba prin deșert cu ATV-urile cu tot grupul dupa care ne vom indrepta spre munti̦i din Hurghada inspre satul de Beduini pentru a descoperi lucruri despre viata̦ și traditiile lor. Veti putea de asemenea sa va plimbati cu cămilele prin deșert pentru o poza!

După o zi plină de experiente inedite, veti̦ incheia turul in cel mai frumos mod: veți lua cina in satul de Beduini in timp ce priviți apusul de soare, o panorama superbă din deșert! Apoi puteti̦ să admirati̦ stelele când se inserează, pe drumul inapoi spre Hurghada.

O alta excursie optionala deosebita este cea in cautarea delfiniilor combinata cu snorkeling. Vom pleca cu barca in largul marii pentru a cauta delfinii si ne vom oprii la reciful de corali pentru snorkeling. Pranzul il vom lua la bord. Cu putin noroc vom gasi delfinii si vom inota cu ei. Este o experiența unica si extraordinara - veti avea sansa sa fiti aproape de aceste minunate mamifere jucause si inteligente, sa le atingeti si sa inotati cu ele.
Ziua 12 - 13: 11 - 12 mai 2024 - Hurghada - Cairo - Bucuresti

Mic dejun.

Ne bucuram de ultimele raze de soare pana la pranz la hotel, cand vom avea transferul cu autocar spre Cairo. La sosire veti avea timp liber la dispozitie pana la ora zborului.

In 12 mai ora 03:30 avem zborul catre tara cu aterizare la ora 07:20 dimineata pe aeroportul din Bucuresti. Orele de zbor sunt afisate la sectiunea zboruri.

Va multumim frumos!

Nota: In aceasta perioada, programul, orarul de zbor, compania aeriana si serviciile incluse pot suferi modificari independente de vointa noastra. Noi vom face tot ce ne sta in putinta sa respectam programul stabilit.

Ordinea obiectivelor turistice poate fi schimbata in functie de conditiile locale.

Nota: doar 4 locuri disponibile la tariful redus afisat!

Tariful redus este valabil numai pentru rezervari noi, la eliberare de locuri.

Nota: avem disponibil partaj doamna si invitam o doamna sa se inscrie fara supliment de single!

Nota: avem disponibil partaj domn si invitam un domn sa se inscrie fara supliment de single!

Va multumim foarte frumos pentru rezervari!


Cairo
Helnan Dreamland sau similar 5
Dubla standard, mic dejun
Croaziera Nil
Jaz Jubilee Nile Cruise sau similar 5
Dubla standard, pensiune completa
Hurghada
Mercure Hurghada Hotel sau similar 4
Dubla standard, all inclusive
Bucuresti Cairo
00:45 01.05.2024 03:30 01.05.2024

TAROM
Cairo Aswan
07:35 03.05.2024 08:55 03.05.2024

Egyptair
Cairo Bucuresti
04:30 12.05.2024 07:20 12.05.2024

TAROM
Orele de zbor sunt ore locale. Pot interveni modificari din partea companiei aeriene.

2090€ Reducere -250€
1840€
/pers. taxe incluse

La confirmare se achita avans 50%.
Servicii incluse:

 • Taxe aeroport
 • Zbor direct Bucuresti - Cairo, cu bagaj de mana - 8 kg si bagaj de cala - 23 kg, incluse
 • Zbor Cairo - Aswan, cu bagaj de mana de 8 kg si bagaj cala 23 kg, incluse
 • Zbor direct Cairo - Bucuresti, bagaj de mana - 8 kg si bagaj de cala - 23 kg, incluse
 • Asistenta si traducere din partea insotitorului de grup la obiectivele turistice din program
 • Ghid local vorbitor de limba engleza
 • 11 nopti cazare la hoteluri de 4* si 5* dintre care:
 • - 3 nopti Hotel 5* Cairo ( noaptea sosirii in Cairo + urmatoarele 2 nopti)
 • - 3 nopti vas de croaziera 5* pe Nil, cu pensiune completa
 • - 5 nopti cazare Resort Hurghada All inclusive (bauturi alcoolice locale incluse) 4*
 • Intrari la toate obiectivele turistice incluse in progam, dupa cum urmeaza:
 • - vizita la Muzeul Egiptean din Cairo, cu egiptolog
 • - excursie cu ghid local specializat la Marile Piramide si Sfinxul din Giza
 • - excursie pe insula Philae si la Templul Zeitei Isis
 • Croaziera pe Nil vas de croaziera 5* cu urmatoarele excursii si vizite incluse:
 • - vizita la laboratorul de parfumuri orientale si uleiuri esentiale in Aswan
 • - vizitarea Templelor dedicate zeilor Sobek si Horus din Kom Ombo
 • - excursie la Valea Regilor si vizitarea a 3 morminte reprezentative
 • - vizitarea Templelor Karnak si Luxor
 • - vizita la Fabrica de alabastru Imhotep in Luxor
 • - vizitarea Tempului reginei Hatshepsut si a coloșilor lui Memnon
 • - excursie la Templul Edfu
 • Transfer privat de la aeroport - hotel Cairo
 • Transfer privat din Hurghada la aeroport in Cairo
 • Transport privat cu autocar cu aer conditionat pe tot parcusul excursiei
 • Mese incluse conform itinerariului:
 • - mic dejun la hotel in Cairo
 • - 2 pranzuri in Cairo conform program
 • - mic dejun, pranz si cina pe vasul de croaziera
 • - all inclusive la resort in Hurghada

Nu sunt incluse:

 • Taxa de viza: 25 USD/persoana: se achita la sosire in Cairo
 • Bacsis ghizi locali si sofer: 60 USD/pers/intreaga excursie. Bacsisul se achita insotitorului de grup, la sosire in Cairo.
 • Excursii și activități optionale, Asigurare medicala pe durata calatoriei si storno - recomandat;

Observatii:

 • Oferta este valabila in limita locurilor disponibile la acest pret!
 • Pe vasul de croaziera sunt incluse mesele, insa bauturile se achita separat (chiar si apa se achita separat, insa se poate cumpara din oras la pret mai bun decat pe vas).
 • La hotel in Hurghada sunt incluse mesele si urmatoarele bauturi: ceai, cafea, apa, sucuri, de la dozator/aparat si bauturi alcoolice locale.
 • Va rugam sa va asigurati ca pasaportul este valabil cel putin 6 luni de la data returului din tara de destinatie.
 • Compania zborului intern Cairo-Aswan si ora de zbor poate suferi modificari
 • Supliment cazare camera SINGLE 570 euro pe toata durata excursiei
 • Copiii pana in 12 ani au reducere 600 euro la cazare in camera cu 2 adulti
 • Atentie - pasapoartele trebuie sa fie valabile minim 6 luni de la data returului!
 • Excursie la Abu Simbel: 130 euro/pers.
 • Bedouin safari in desert cu cina si transferuri incluse: 75 euro/pers.
 • Submarin la Marea Rosie, cu transferuri incluse: 85 euro/pers.