Explore - magica Japonia & Coreea de Sud

Seoul - Gyeongju - Busan - Osaka - Hiroshima - Kyoto - Shirakawa-ho - Mt. Fuji - Tokyo

03 17 august 2023

Grupuri cu insotitor


Descopera frumusetea efemera a Coreei de Sud si Japoniei

Va prezentam un circuit inedit care capteaza partile cele mai interesante dintre aceste perle ale lumii estice! Ambele destinatii sunt incredibil de interesante si diferite una fata de cealalta astfel incat nu vei avea nici o clipa sa te simti plictisit.

Coreea de Sud - o tara ultra moderna cu o evolutie fantastica in ultimul secol! Acest lucru este indeosebi de usor de remarcat in orasele mari care ascund vestigii antice printre cladiri moderne si impunatoare! In timp ce nordul Coreei este caracterizat de aceasta evolutie fantastica, sudul este caracterizat de monumente UNESCO si temple faimoase! Gastronomia coreeana este si ea incredibil de delicioasa in special vestitul gratar coreean pe care vom avea ocazia sa il si incercam!

Ahhh Japonia, o adevarata experienta unica sa te plimbi prin parcuri admirand frumusetea locului, sa incerci delicioasa si absolut unicata arta culinara japoneza, sa intampini si sa cunosti oameni, obiceiuri, traditii si religii noi, totul in metropole pline de viata si caracter unde vechiul cu noul coexista in armonie. O viata intreaga poti calatori in aceasta tara si tot nu te vei plictisi! Sunt atatea lucuri de descoperit, vazut si experimentat incat nu este de mirare faptul ca Japonia inca fascineaza oamenii!



Ziua 1-2: 03 - 04 august Bucuresti - Doha - Seoul

Astazi incepem aventura mult asteptata! Luam bagajele, spargem pusculita, deschidem apetitul de cunoastere si ne indreptam spre aeroport unde ne vom intalni cu insotitorul de grup. La sosire in Seoul avem transferul la hotel si vom avea restul zilei libere pentru acomodare.

Optional, in aceasta seara se poate participa la faimosul spectacol Nanta, un spectacol culinar unicat care include mai multe tipuri de arta printre care pantomima, acrobatie si magie, toate pe muzica traditionala coreeana Samulnori si cu participare activa a publicului. Spectacolul va fi urmat de o cina la un restaurant local. (Cost suplimentar: 90 EUR/pers.)

Cazare Lotte City Hotel Myeongdong 4* sau similar.


Ziua 3: 05 august Tur oras Seoul

Mic dejun.

Astazi vom avea un tur al minunatei capitale Seoul!

Vom asista la schimbarea garzii la palatul Gyeongbokgung pe care il vom si vizita. Gyeongbokgung este cel mai mare din cele cinci palate construite din ordinul lui Yi Song-gye, imparat al dinastiei Joseon. Vom trece pe langa Cheong Wa Daecasa prezidentiala pe care o vom vedea din exterior. Vizitam apoi Muzeul National de Folclor - unde putem observa traditii si obiceiuri ale oamenilor de rand si a nobilimii in special din perioada Joseon (1392-1910).

Vizitam in continuare cel mai important templu budist in Coreea de Sud - Templul Jogyesa. Ultima oprire o vom avea in Insadong - o zona plina de caracter care imbina vechiul cu modernul. Aici se gasesc foarte multe restaurante sau magazine cu obiecte artizanale.

Seara avem cina inclusa la un restaurant cu specific coreean - Korean BBQ.

Cazare Lotte City Hotel Myeongdong 4* sau similar.




Ziua 4: 06 august Seoul - Gyeongju - tur oras Gyeongju

Mic dejun.

Plecam dimineata spre Gyeoungju - acest oras are o istorie de peste 2000 de ani, multiple locatii incluse in patrimoniul UNESCO si este unul dintre cele mai frumoase si interesante locuri din Korea. La sosire in Gyeoungju ne vom intalni cu ghidul local si vom vizita:

Templul Bulguk - cel mai faimos templu din Coreea si Grota Seokguram - unde se afla o sculptura in piatra impresionanta a lui Buddha inconjurat de 10 discipoli. Acestea doua sunt printre cele mai importante si vizitate locatii din Coreea! 

Palatul Donggung and Wolji Pond - un lac artificial construit in timpul regatului Silla, parte din complexul palatului.

Observatorul Cheomseongdae: cel mai vechi observator din Asia de Est format din 365 blocuri de granit reprezentand cele 365 zile ale anului.

Cina inclusa la un restaurant local.

Ne indreptam spre Busan unde vom innopta.

Cazare Solaria Nishitetsu Hotel Busan 4* sau similar.


Ziua 5: 07 august Gyeongju - Busan - tur oras Busan

Mic dejun.

Astazi vom vizita cel mai important templu din Busan, Templul Haedong Yonggungsa - acest templu din secolul 14 este considerat unul dintre locurile pe care neaparat trebuie sa le vezi din Coreea; templul nu este doar un lacas de rugaciune ci unul dintre cele mai pitoresti locuri din Coreea!

Pornim pe urma spre Jinhae - un loc fabulos pentru a admira ciresii! Aici vom vizita statia de tren Gyeonghwa -care este incredibil de fotogenica iar pe urma vom vizita Yeojwacheon - o alee cu un rau mic inconjurata de ciresi.

Cazare Solaria Nishitetsu Hotel Busan 4* sau similar.


 



Ziua 6: 08 august Busan - Seoul - Osaka

Mic dejun.

Avem transferul spre Seoul pentru zborul international Seoul-Osaka. La sosire in Osaka vom avea transferul la hotel cu autocarul sau trenul impreuna cu insotitorul de grup.

Ne intoarcem la hotel unde vom avea restul zilei libera pentru odihna si relaxare.

Cazare hotel Hearton Hotel Shinsaibashi 3* sau similar.


Ziua 7: 09 august Osaka - Miyajima - Hiroshima - Osaka

Mic dejun.

Plecam matinal pentru a ajunge in Hiroshima cu shinkansen-ul.

Incepem ziua cu o vizita a Insulei Miyajima, unul dintre cele mai vizitate si fotografiate locuri din Japonia. Aici vedem Sanctuarul shintoist Itsukushima - devenit simbol al acestei insule pentru faimoasa sa poarta torii care in timpul fluxului iti da senzatia ca pluteste pe apa!

Cand prima bomba atomica a cazut peste Hiroshima in 1945, orasul a devenit faimos in toata lumea, primind aceasta distinctie de neinvidiat. In ciuda faptului ca predictiile ziceau ca aceasta zona va fi de nelocuit, orasul a renascut si este astazi un simbol al puterii omului de a trece peste orice obstacol si de a merge mai departe. Cu un efort monumental, orasul a fost reconstruit, inclusiv monumentele istorice vechi precum castelul Hiroshima si gradinile Shukkeien. In centrul orasului a fost construit un parc mare care comemoreaza aspiratiile orasului renascut: Parcul Memorial al Pacii! Noi vom vizita acest parc si muzeul folosind mijloacele de transport in comun unde vom vedea si locul unde a cazut bomba atomica cunoscut ca domul bombei atomice ('Atomic Bomb Dome').

Ne intoarcem la gara unde luam trenul inapoi spre Osaka.

Seara ne plimbam impreuna cu insotitorul de grup prin cartierele Dotonbori si Shinsaibashi care noaptea sunt o splendoare!

Cazare hotel Hearton Hotel Shinsaibashi 3* sau similar.

Nota: pentru a calatori mai usor bagajele mari le vom trimite la hotel in Kyoto si ne vom lua un bagaj de mana cu necesarul pentru 1 nopti (2 zile).




Ziua 8: 10 august Osaka - Nara - Kyoto

Mic dejun.

Ne luam la revedere de la Osaka si mergem cu trenul local spre Nara, prima capitala a Japoniei!

Vom vizita Tōdaiji ('Marele Templu Rasaritean') fiind unul dintre cele mai impresionante si importante temple budiste din Japonia. Construit in anul 752 a fost locul central de administrare pentru toate templele budiste din provinciile japoneze. A ajuns in curand sa detina atat te multa putere incat capitala a fost mutata la Nara in 784 pentru a diminua influenta templului asupra guvernului.

Cladirea principala a templului, Daibutsuden, este cea mai mare cladire din lemn din lume, in ciuda faptului ca actuala cladire a fost reconstruita in anul 1692 la doar 2/3 din dimensiunea templului original. In cladire se afla una dintre cele mai mari statui de bronz ale lui Buddha (Daibutsu).

Ne plimbam prin Parcul Nara, deschis inca din anul 1880, unde in prezent sunt aproape 1500 de caprioare (mesagere ale zeilor shinto) care se plimba nestingherite prin parc, iar turistii pot sa le hraneasca cu biscuiti speciali (shika senbei, costa ≈ 150 YEN) si sa faca poze cu ele.
Vizitam apoi gradinile altarului Kasuga Taisha - cel mai vizitat altar shinto al orasului Nara, renumit pentru lanternele donate de credinciosi. Sute de lanterne sunt agatate de cladiri si tot atatea se afla pe drumul spre altar.

Dupa amiaza continuam cu trenul spre Kyoto unde ne cazam la hotel. Seara vom merge in cartierul Gion - vestitul cartier al geishelor si a ucenicelor sale, maiko, unde daca vom avea noroc putem chiar si zari una dintre ele in drum spre oaspetii sai! Cartierul Gion s-a pastrat foarte bine de-a lungul timpului si este plin de cladiri autentice in stil traditional japonez care redau intregului loc aerul perioadei de glorie a culturii japoneze.

Cazare hotel Ibis Styles Kyoto 3* sau similar.


Ziua 9: 11 august Tur Oras Kyoto

Mic dejun.

Astazi facem un tur al minunatului oras Kyoto! Vom vedea Castelul Nijo, fost palat rezidential construit pentru shogunul Tokugawa Ieyasu. Vom vizita templul Kinkakuji, cunoscut ca si "Pavilionul de aur". Decorat cu foita de aur si situat pe malul unui lac care il oglindeste, templul este de o frumusete rara.

Pranz traditional japonez inclus in program la un restaurant local.

Dupa masa vom vizita gradinile de bambus Arashiyama - unul dintre cele mai fotografiate locuri pe langa Kinkaku-ji si Fushimi Inari. Nici o poza insa nu poate surpinde senzatia palpabila de ceva unicat si mistic care ti-o reda atunci cand te afli in mijlocul acestei paduri!

Ultima oprire a zilei va fi la Fushimi Inari Taisha - altarul shinto a celor o mie de porti rosii 'torii', asemanatoare celor din Maramures. Aceste porti sunt donate de japonezi in semn de recunostinta zeului Inari, zeu al orezului, dar venerat in special de oamenii de afaceri si mestesugari pentru prosperitate.

Cazare hotel Ibis Styles Kyoto 3* sau similar.




Ziua 10: 12 august Kyoto - Takayama - Sake experience

Mic dejun. 

Plecam cu trenul catre Takayama si Alpii Japonezi (aprox 4h). Vei avea parte de peisagistica naturala deosebita de-a lungul traseului in a doua jumatate a drumului.

Takayama este un oras micut care si-a pastrat autenticitatea spre deosebire de alte orase din Japonia. Zona veche a orasului cu case din perioada Edo este indeosebi de frumoasa si reda intregului loc aerul feudal de alta data. Takayama era renumita pentru cheresteaua de inalta calitate si mestesugarii priceputi care au atras pana si atentia shogunului! Astfel orasul a devenit prosper in ciuda locatiei sale izolate.

In vizita noastra a zonei vechi a orasului vom avea ocazia sa degustam sake la una dintre numeroasele fabrici, unde vom invata cum se fabrica acesta. Sake este o specialiate locala in Takayama.

Diseara vom avea o alta experiente autentica japoneza: cazare si cina la un ryokan unde vom dormi pe futon si vom avea ocazia sa incercam un onsen veritabil!

Nota: pentru a calatori mai usor si comfortabil bagajele mari le vom trimite la hotel in Tokyo si ne vom lua un bagaj de mana cu necesarul pentru o noapte (2 zile).

Cazare hotel Takayama Ouan 4* sau similar.


Ziua 11: 13 august Takayama - Shirakawa-go - Kanazawa - Tokyo

Mic dejun.

Ne luam la revedere de la Takayama si pornim cu autocarul spre unul dintre cele mai frumoase sate din Japonia Shirakawa-go.

Acest sat pitoresc a fost inclus in patrimoniul UNESCO si a devenit unul dintre cele mai vizitate locuri datorita fermelor sale construite in stil traditional Gassho-zukuri. Este greu de descris privelistea superba desprinsa parca de pe o vedere pe care o ofera acest mic sat cu campiile sale verzi si izvoarele de munte!

Ne continuam drumul spre Kanazawa: resedinta clanului Maeda pe durata perioadei Edo, fiind al doilea clan ca putere dupa Tokugawa. Astfel, Kanazawa devenise un oras cultural care rivaliza Kyoto si Edo (Tokyo)!

In timpul celui de-al doilea razboi mondial, Kanazawa a fost al doilea oras ca marime dupa Kyoto care nu a fost afectat de raidurile aeriene. Drept urmare orasul s-a pastrat in mod remarcabil de bine, in special partile vechi ale orasului interior din castel. Vizitam atractia principala din oras - Kenrokuen, una dintre cele trei cele mai bune gradini amenajate din Japonia si considerata ca fiind cea mai frumoasa.

Dupa ne vom plimba prin cartierul samurailor Nagamachi, situat la baza fostului castel Kanazawa. Intregul cartier isi pastreaza atmosfera istorica cu alei inguste, ziduri din lut si resedintele samurailor cu porti de intrare private si frumos decorate, fiind un exemplu bun al erei in care samuraii prosperau. Ne plimbam apoi prin cartierul de divertisment Higashi Chaya unde descoprim case din lemn in stil traditional, fiind locul unde geishele isi primeau clientii. Daca nu am avut norocul sa vedem vreuna in Kyoto aici poate fi o alta ocazie daca avem noroc!

Plecam seara cu trenul spre Tokyo unde ne vom caza.

 Cazare hotel APA Hotel Asakusa Tawaramachi Ekimae 3* sau similar.





Ziua 12: 14 august Tur Oras Tokyo


Tokyo - un oras in continua dezvoltare si reinventare cu unele dintre cele mai memorabile privelisti urbane! Strazi iluminate de neon, palate imperiale si parcuri, temple si altare stravechi, arta culinara fantastica, arhitectura contemporana fascinanta si o viata de noapte variata si de multe ori de-a dreptul nebuna!

Un oras cu o populatie mai mare de jumatate fata de cea a Romaniei, ai impresia ca orasul nu are sfarsit indiferent de directia in care o iei! Norocul nostru este ca japonezii au un sistem de transport public excelent care permite deplasarea usoara intre cartierele diverse ale orasului si chiar spre restul tarii! Spre deosebire de Romania unde trenul este o relicva din trecut, majoritatea japonezilor se bazeaza pe transportul public national de trenuri!

Ne incepem ziua cu Asakusa situata de-a lungul raului Sumida-gawaAici vedem cel mai vizitat templu din Tokyo, Sensō-ji, care are propria icoana facatoare de minuni, in versiunea ei japoneza desigur! Imaginea aurita a Kannon (zeita budista a milei) a fost scoasa din raul apropiat de catre doi pescari in 628AD. Cel putin asa spune legenda... despre icoana nu se stie deoarece nu este afisata public! Asta nu opreste sub nici o forma milioanele de vizitatori anuali care vin fie pentru rugaciune, fie pentru a-si pune o dorinta, fie pentru frumusetea templelor sau chiar pentru faimoasa strada Nakamise. Pe aceasta strada gasesti tot felul de comercianti de suveniruri pentru turisti dar si copii fidele ale perioadei Edo, antichitati, si mancare locala foarte diversa.

In continuare vom lua o croaziera pe Sumida-gawa, mergand inspre sud, vom trece pe sub cele 12 poduri de-a lungul careia vom vedea multe obiective interesante si o priveliste asupra Tokyo Bay! Ne dam jos si vizitam gradinile Hamarikyu - o reala oaza de liniste cu zgarie nori de o parte si apa pe cealalta. Fostele gradini imperiala Hamarikyu au un foliaj deosebit toamna!

Am avut deja o zi plina de activitati si este cazul sa facem o pauza! Luam masa impreuna unde vom avea o experienta deosebita si unicata: BBQ japonez (pranz inclus)!

Dupa-masa vizitam vestitul altar shinto Meiji-Jingu - unul dintre cele mai reprezentative locuri sfinte din Tokyo, dedicat spiritului zeificat al imparatului Meiji si al sotiei sale, imparateasa Shōken. Altarul principal este situat intr-o padure deasa cu copaci adusi din toata Japonia. Este atat de usor sa uiti ca te afli intre doua dintre cele mai aglomerate cartiere din Tokyo, Shinjuku si Shibuya! In drum spre Meiji-Jingu vom trece prin vestitul bulevard Omotesando de langa Harajuku, fiind a doua zona de cumparaturi de lux (Ginza fiind prima) si unde regasim adevarate capodopere arhitecturale.

Ultima oprire a zilei o vom face in faimosul cartier Shinjuku unde vom vizita Tokyo Metropolitan Builduing. Formata din doua turnuri, in aceasta cladire se afla intreaga administratie a orasului Tokyo pe timp de zi. Noi vom urca intr-unul dintre turnuri pana la inaltimea de 202 m unde vom avea o priveliste panoramica superba a orasului pe inserate si, daca ziua este senina, vom avea nororc sa vedem chiar si Mt. Fuji!

Ne intoarcem la hotel dupa o zi plina de experiente noi. Cine doreste poate sa ramana sa exploreze Shinjuku in continuare si sa se intoarca pe cont propriu la hotel.

Cazare hotel APA Hotel Asakusa Tawaramachi Ekimae 3* sau similar.


Ziua 13: 15 august Tokyo - Optional Excursie la Muntele Fuji - Hakone - Croaziera Lacul Ashi

Mic dejun.

Astazi vom avea o zi libera la dispozitie pentru a explora orasul pe cont propriu sau optional putem avea o excursie de o zi cu ghidul local catre Muntele Fuji, lacul Ashi si Hakone cu mijloc de transport privat. Aceasta excursie necesita achitarea unui supliment aditional.

Pornim astazi spre Mt. Fuji pe incantatorul drum Chūō si vom admira peisajul uimitor din jurul celui mai inalt munte al Japoniei.
 
Urcam pe Muntele Fuji pana la statia cu numarul 5 (in functie de vreme). La o altitudine de 2300 m, acesta este punctul cel mai inalt unde se poate ajunge cu masina, restul drumului pana in varf putand fi parcurs doar pe jos. Toti japonezii au in viata scopul de a escalada macar o data in viata sacrul Mt Fuji! Facem o scurta oprire pentru poze si pentru a cumpara suveniruri tematice cu Mt Fuji.

Vom face o pauza pentru pranz unde ne vom delecta cu mancare traditionala japoneza (inclus).

Vizitam in continuare fermecatorul sat Oshino Hakkai - faimos pentru cele opt iazuri, privelistea superba asupra Mt Fuji pe o zi senina si magazinele cu mancare locala si suveniruri. Ne indreptam pe urma spre pitorescul lac AshinokoSituat intr-un crater vulcanic, lacul Ashinoko s-a format dupa eruptia vulcanica a Mt. Hakone acum 3000 de ani. Aici vom face o scurta croaziera pe lac iar daca avem noroc vom avea ocazia sa vedem si Mt Fuji!


Ultima oprire va fi la vestita vale Owakudani - o vale plina de eruptii de aburi cu sulf si caldare cu apa termala. Aceasta apa termala este distribuita la hotelurile si ryokanurile din zona lacului si este renumita pentru proprietatile sale medicinale, in special in tratarea afectiunilor pielii dar si pentru reinvigorare si imbunatatirea sanatatii mentale si fizice.

Ne intoarcem la hotel in Tokyo.

Cazare hotel APA Hotel Asakusa Tawaramachi Ekimae 3* sau similar.



Ziua 14-15: 16 - 17 august Sayonara Japonia! Tokyo - Doha - Bucuresti

Mic dejun.

Ne luam la revedere de la Japonia si mergem la aeroport pentru a lua zborul de retur spre casa!


Seoul
Lotte City Hotel Myeongdong sau similar 4
Double/Twin Standard Room
Busan
Solaria Nishitetsu Hotel Busan sau similar 4
Double/Twin Standard Room
Osaka
Hearton Hotel Shinsaibashi Nagahoridouri sau simil 3
Double/Twin Standard Room
Kyoto
Ibis Styles Kyoto sau similar 3
Double/Twin Standard Room
Takayama
Takayama Ouan sau similar 4
Double/Twin Standard Room
Tokyo
APA Hotel Asakusa Tawaramachi Ekimae sau similar 3
Double/Twin Standard Room
Bucuresti Doha
17:15 03.08.2023 21:45 03.08.2023

Doha Seoul
02:10 04.08.2023 16:55 04.08.2023

Seoul Osaka
15:20 08.08.2023 17:15 08.08.2023

Korean Air
Tokyo Doha
22:30 16.08.2023 04:25 17.08.2023

Doha Bucuresti
08:20 17.08.2023 13:15 17.08.2023

Orele de zbor sunt ore locale. Pot interveni modificari din partea companiei aeriene.

4670€ Reducere -180€
4490€
/pers. taxe incluse

La confirmare se achita avans 800 euro/pers.




Servicii incluse:

 • Taxe aeroport
 • Insotitor de grup roman experimentat
 • Zbor international dus Bucuresti-Seoul (in conexiune) si retur Tokyo-Bucuresti (in conexiune);
 • Transport Seoul-Gyeongju si Gyeongju-Busan;
 • Toate transferurile de tip hotel-aeroport-hotel din program;
 • Zbor direct international dus Busan-Osaka;
 • Abonament JR o saptamana in Japonia in zilele 6-12 din program (include trenul de mare viteza shinkansen);
 • Cazare 12 nopti la hoteluri de 3* si 4* dupa cum urmeaza:
 • 2 nopti cazare hotel 4* in Seoul;
 • 2 nopti cazare hotel 4* in Busan;
 • 2 nopti cazare hotel 3* in Osaka;
 • 2 nopti cazare hotel 3* in Kyoto;
 • 1 noapte cazare hotel 4* in Takayama;
 • 3 nopti cazare hotel 3 * in Tokyo;
 • Mese incluse in program dupa cum urmeaza:
 • Mic dejun zilnic;
 • 2 pranzuri conform programului (pranz aditional inclus pentru optionala Mt. Fuji);
 • 3 cine conform programului din care o cina traditionala japoneza in Takayama (cina aditionala inclusa pentru optionala Spectacol Nanta);
 • Tur de oras Seoul cu ghid local conform programului cu transport privat;
 • Tur de oras Gyeongju cu ghid local conform programului cu transport privat;
 • Tur de oras Busan-Jinhae cu ghid local conform programului cu transport privat;
 • Tur de oras Kyoto cu ghid local conform programului cu transport privat;
 • Tur de oras Tokyo cu ghid local conform programului cu transport privat;
 • Croaziera pe Sumida-Gawa cu barca moderna futurista;
 • Bilet ferry dus-intors spre insula Miyajima;
 • Transferul bagajelor intre hoteluri de la Osaka la Kyoto, Kyoto la Tokyo (un bagaj mare de persoana inclus, al doilea costa 20 EUR);
 • Intrari la toate obiectivele turistice conform programului
 • Bagaj de cala - 23 kg/pers, dimensiune 158 cm (înălţime + lungime + lăţime)
 • Bagaj de mana - 8 kg/pers, dimensiunile 55 x 35 x 25

Nu sunt incluse:

 • Bacsis-ul pentru soferii si ghizii locali in valoare de 75 EUR/persoana pentru intreaga perioada a excursie
 • Excursie la Mt Fuji, Hakone & Lacul Ashi 130 €/pers.;
 • Metroul sau autobuzele locale in Coreea sau Japonia €35;
 • Spectacol Nanta si cina restaurant local 90 EUR;
 • City tax - taxa de oras, daca este aplicabila;
 • Excursii optionale
 • Asigurare medicala si storno
 • Taxa Electronic Travel Autorization K-ETA si procesare pentru Coreea de Sud - 30 EUR

Observatii:

 • Pentru persoanele vaccinate cu 3 doze nu este necesar testul covid PCR negativ cu 72 h înainte plecare In Japonia
 • In acest moment la intrare Coreea de Sud nu mai este obligatoriu testul negativ Covid sau a Certificatului de vaccinare
 • Nu este necesara viza pentru intrare in Japonia
 • Transportul privat pentru excursii va fi ajustat in functie de numarul de participanti si poate fi efectuat cu autocar, minibus, etc;