DISCOVER Turcia: Istanbul

Descopera oraşul ce se întinde pe două continente: fascinantul Istanbul, 5 zile, hotel 4* in zona istorica

SOLD-OUT

09 13 octombrie 2023

Oferte Speciale


Ziua 1: 09 octombrie 2023 Bucuresti - Istanbul

Astăzi veți avea zborul direct spre Istanbul. Pentru confortul dumneavoastra am ales ore excelente de zbor. Detalii regasiti la sectiunea "Zboruri"

In Istanbul aveti cazare la hotelul ales de dumneavoastră.

Aceste elegante hoteluri de 4*, sunt
 situate chiar în inima orașului vechi al Istanbulului. Amplasate excelent, de la hotel este ușor să vizitați cele mai importante atracții turistice din Istanbul chiar și pe jos. Aveti și o statie de metrou aproape de hotel, astfel încât vă puteți deplasa cu ușurință în Istanbul. În apropiere de hotel veți putea vizita Hagia Sophia, Palatul Topkapi și Moscheea Albastra.

Istanbul, fostul Bizant sau Constantinopol, are un farmec atemporal, datorat mult istoriei sale bogate, care se poate observa la fiecare pas. Veți fi încântați de tot ceea ce are de oferit acest oraș magic!

Ziua 2-4: 10-12 octombrie 2023 : Zile de explorare a Istanbului!

Mic dejun.

Amplasarea strategică a Istanbulului a atras de-a lungul secolelor numeroase armate. Grecii, romanii și venețienii au fost pe rând la guvernare înainte ca otomanii să intre în oraș definitiv, iar amintiri concrete ale diferitelor popoare care au stăpânit aceste tărâmuri se găsesc peste tot în oraș.
 
Faptul că orașul se înalță pe două continente nu a fost singurul său atuu, acesta reprezentând de asemena ultima etapă de pe legendarul Drum al Mătăsii care face legătura între Asia și Europa. Mulți comercianți care au venit aici au fost atât de fascinați încât au decis să rămână, oferind astfel orașului o diversitate culturală pe care o păstrează până în prezent.

Gastronomia orașului este la fel de diversă ca și moștenirea sa și extraordinar de delicioasă. Localnicii iau mâncarea și băutura în serios - restaurantele de aici sunt cele mai bune din țară. Puteți mânca mâncăruri aromatice asiatice sau clasice italiene, dacă alegeți acest lucru, dar majoritatea vizitatorilor preferă să încerce kebab-urile suculente, mezelurile aromate și peștele proăspat prins, care sunt mâncărurile de referință ale orașului, spălându-le cu băutura naționala, rakı (rachiul anasonic) sau un pahar sau două de vin local.
 

Printre multele obiective turistice pe care le puteți vizita în timpul șederii în Istanbul se numără impresionanta Moschee Aya Sofia, Palatul Topkapi, Moscheea Suleymaniye și bineînțeles bazaarurile pline de viață!

Unele orașe antice reprezintă suma monumentelor lor, dar Istanbul are mult mai mult decât atât. Printre numeroasele sale atracții sunt localnicii, care au o dragoste puternică pentru viață și o generozitate a spiritului impresionantă.

Această comunitate vibrantă, incluzivă și în plină expansiune este plină de oameni care muncesc și se petrec din greu, prețuiesc mult familia și prietenii, neavând nici o problemă în a îmbina tradițiile și modernitatea în viața lor de zi cu zi.
 
Puteți să vă alăturați lor în locurile preferate - çay bahçesis (gradini de ceai), kahvehans (cafenele), meyhanes (taverne turcesti) si kebapçıs (restaurante kebap) și să petreceți zile de neuitat în Istanbul!

Vă recomandăm să vizionați dansul dervişilor rotitori la Hodjapasha Dance Theater - un moment de înălţare spirituală, având puternice rădăcini religioase şi culturale.

Mişcările lor sunt poezie, muzică şi dans, prin care sufiţii cred că îl pot întâlni pe Creator în timpul vieţii pământene.

Cazare la hotel Sude Konak 4* sau similar, mic dejun inclus.


Ziua 5: 13 octombrie 2023: Istanbul - Bucuresti

Mic dejun.

Astăzi vă mai bucurați de câteva ore în acest oraș fascinant, până după-masă veti avea zborul direct de retur spre casa Istanbul - București.

Pentru confortul dumneavoastră am ales ore excelente de zbor. 

Vă mulțumim frumos pentru rezervari! 


520€/pers. taxe incluse

Istanbul
Miran Hotel 3
Dubla standard, mic dejun inclus

580€/pers. taxe incluse

Istanbul
Sude Konak 4
Dubla standard, mic dejun inclus
Bucuresti Istanbul
16:25 09.10.2023 17:40 09.10.2023

Istanbul Bucuresti
10:40 13.10.2023 11:55 13.10.2023

Orele de zbor sunt ore locale. Pot interveni modificari din partea companiei aeriene.

De la 520€/pers. taxe incluse

Servicii incluse:

 • Taxe aeroport
 • Zbor direct Bucuresti - Istanbul
 • Zbor direct Istanbul-Bucuresti
 • Cazare 4 nopti in Istanbul la hotel 4*
 • 1 bagaj de cala de 23 kg/persoana
 • 1 bagaj de mana de 8 kg/persoana

Nu sunt incluse:

 • Transferuri aeroport-hotel - 25 euro/pers/pe sens
 • Asigurare de calatorie
 • Taxa de oras/hotel - daca este cazul

Observatii:

 • Oferta este valabila in limita locurilor disponibile la acest tarif!
 • Compania aeriana si/sau orarul de zbor pot suferi modificari
 • Supliment single Miran Hotel 3* = 180 euro/pers pe toata durata excursiei