SUA & CANADA, primavara pe Fifth Avenue!

New York - Philadelphia - Washington - Toronto - Niagara; 11 zile

17 27 mai 2023

Grupuri cu insotitor


Descopera frumusetea Coastei de Est a Statelor Unite si a Canadei intr-un circuit de grup de neuitat

New York - Orașul vibrant al viselor și poveștilor din filme "Orașul care nu doarme niciodată" sau "The Big Apple", cu o populatie de peste 22 de milioane de locuitori este unul dintre cele mai mari și atractive orașe ale lumii, având anual peste 50 de milioane de vizitatori. Este cel mai important centru financiar, industrial și cultural al Statelor Unite, iar Manhattan-ul cu Wall Street reprezintă inima New York-ului.

Philadelphia este un oras superb, cu o istorie extraordinara, unde vedem Clopotul Independentei,  locul semnarii Declaratiei de Independenta si a Constitutiei. 

Washington DC, capitala Statelor Unite ale Americii, un oras verde minunat situat pe malul raului Potomac, al carui nume este legat de Casa Alba, Capitoliu, Memorialul lui Lincoln si Jefferson  sau Monumentul lui Washington!

Toronto- bine ati venit in orasul cu cea mai mare diversitate culturala de pe planeta: peste 140 de limbi sunt vorbite pe strazile din Toronto! Aromele, mirosurile si sunetele aproape fiecarei natiuni se regasesc pe strazile diverselor cartiere ale orasului. Veritabile microuniversuri ale culturii, ele convietuiesc in mod pasnic, facand parte dintr-o imagine de ansamblu ce reflecta calitatile locuitorilor sai, imagine pe care locuitorii Toronto-ului o apara cu mandrie!

Fiind cel mai mare oras al Canadei, in Toronto este estimat ca peste jumate din locuitorii sai s-au nascut in afara Canadei! Vei gasi restaurante de talie mondiala, baruri si viata de noapte excelenta iar cand vremea e buna orasul e plin de viata! Toronto este genul de oras in care este bine sa vii cu mintea deschisa fie vara pentru atmosfera electrizanta a orasului sau toamna pentru peisajele superb colorate! Indiferent de ceea ce cauti, o vei gasi cu siguranta - in cele din urma - in Toronto!Ziua 1: 17 mai Bucuresti - Paris - New York: Manhattan

Astazi avem intalnire cu insotitorul de grup Eostar la pranz la ora 12:00 pe aeroportul Otopeni. Astazi avem zborul spre New York, in conexiune Paris cu Air France. Orele de zbor sunt afisate la sectiunea "zboruri".

Aterizare New York si transfer aeroport - hotel.

Cazare la hotel Wyndham Garden Chinatown 4*situat in ManhattanNew York.


Ziua 2-3: 18-19 mai - Fifth Avenue, Broadway si croaziera Statuia Libertatii si Ellis Island

Mic dejun

Impreuna cu insotitorul de grup
vom incepe explorarea unuia dintre cele mai frumoase orașe din lume printr-un tur al principalelor atracții: Grand Central Station – cea mai cunoscută gară din lume, Central Park, cel mai celebru parc urban din lume, Times Square- locul celor mai cunoscute petreceri de Anul Nou, pe Broadway- Catedrala Saint Patrick,  Fifth Avenue, Wall Street, Bursa din New York (din exterior). Vom putea admira: Empire State Building, Chrysler Building și Rockefeller Center, New York-ul având cinci dintre cele mai înalte zece clădiri din Statele Unite. Cea mai înaltă dintre ele situată în emisfera vestică este One World Trade Center, 541 m,  inaugurată în ianuarie 2014. 

Avem inclusa in program o excursie cu feribotul către Liberty Island unde se află Statuia Libertății- cel mai cunoscut simbol al Statelor Unite. Continuăm excursia cu Ellis Island, locul unde peste 12 milioane de imigranți au batut la porțile Statelor Unite, în urmă cu un secol. Un loc extrem de important pentru americani, avand in vedere ca 40% din populatia actuala a Americii se trage din marea imigrare din anii 1892-1954. Optional puteti vizita Muzeul Metropolitan New York sau Guggenheim.

Cazare la hotel Wyndham Garden Chinatown 4*in ManhattanNew York.
Ziua 4: 20 mai New York - Philadelphia - Washington DC

Mic dejun 

De dimineata avem transferul cu autocarul catre Philadelphia. Astazi descoperim locul de nastere al Americii facand un tur pietonal impreuna cu insotitorul de grup in care aflam detalii foarte interesante despre istoria Statelor Unite ale Americii si vedem: Clopotul Independentei, Sala Constitutiei unde a fost semnata Constitutia Americii, Declaratia de Independenta, aflam detalii despre marele om si sef de stat Benjamin Franklin si despre Betsy Ross, care a facut primul steag american pentru Generalul George Washington.

Continuam calatoria cu autocarul spre Washington DC. 

Sosire in Washington DC si cazare AC DC Capitol Hill Navy Yard 4*.

Hotelul este excelent situat in oras, aproape de Casa AlbaTot in apropiere este si Capitoliu, cladire care serveste drept sediu al guvernului pentru Congresul Statelor Unite ale Americii, ramura legislativă a guvernului federal SUA. La mica distanta se afla si Vietnam Memorial - monumentul dedicat soldatilor care au luptat in razboiul din Vietnam si muzeele  Smithsonians - unele dintre cele mai faimoase muzee americane. Timp liber pentru a explora minunatul oras Washington.


Ziua 5: 21 mai Washington DC

Mic dejun 

Astazi exploram impreuna cu insotitorul de grup orasul Washington DC si vedem: Casa Alba (din exterior), memorialul inchinat veteranilor razboiului din Coreea, Memorialul lui Lincoln, National Mall. Vizitam Muzeul Spatiului unde vom fi uimiti de realizarile spectaculoase in domeniul aeronautic, de la aparatul de zbor al fratilor Wright pana la dronele moderne si navele spatiale. Vizitam Muzeul de Istorie Naturala- cel mai mare din lume, unde vedem de la balene si dinozauri suspendati de tavan, pana la galeriile egiptene si bijuterii/pietre pretioase: Hope Diamond

Optional, putem alege o croaziera pe raul Potomac in care vom asculta explicatiile detaliate ale ghidului vorbitor de limba engleza si vom vedea, de pe vas, urmatoarele obiective: Memorialul lui Lincoln, Memorialul lui Jefferson, Monumentul lui Washington, Capitoliul, Arilington National Cemetery-unde arde flacara vesnica in memoria lui John F. Kennedy
Optional se poate vizita Muzeul Holocaustului dedicat milioanelor de evrei care au fost sistematic omorati de Germania nazista a lui Adolf Hitler in perioada 1941-45 sau se poate merge la cumparaturi la Fashion Centre la Pentagon City.

Cazare AC DC Capitol Hill Navy Yard 4*, Washington.

Ziua 6: 22 mai Washington

Mic dejun 

Timp liber la dispozitie
pentru vizite in imprejurimi, sau shopping la mall sau vizite la muzee. 

Cazare AC DC Capitol Hill Navy Yard 4*, Washington.Ziua 7: 23 mai Washington -Toronto

Mic dejun. 

Astazi avem zborul spre Canada: Toronto (dureaza 1:20h).
Dupa aterizare in Toronto, avem transferul la hotel pentru cazare, apoi timp liber pentru plimbari in imprejurimi.

Cazare hotel Anndore House 4*.

Ziua 8: 24 mai Toronto

Mic dejun.

Astazi vom face un tur pietonal impreuna cu insotitorul de grup  de oras in care vedem: Toronto’s Harbour Front, Piata St Lawrence iar apoi ne vom plimba pe binecunoscuta Yonge Street.
Optional putem urca in CN Tower –cea mai inalta cladire din emisfera vestica, are 553 m si este vizitata anual de pete 2 milioane de turisti! Vom avea o vedere panoramica deosebita asupra orasului si a lacului Ontario. Amatorii de senzatii tari vor putea sa se plimbe  pe ”glass floor”, o podea din sticla situata la inaltimea de 346 metri, unde ajungem cu liftul in 58 secunde! Dupa masa vom putea face o croaziera in Toronto si insulele din jur! 
Optional putem merge cu insotitorul de grup sa vizitam Muzeul Casa Loma-de fapt castelul majestuos si incatator al orasului Toronto, atractie de top! Castelul a apartinut  finantatorului Canadian Sir Henry Pellat si are o arhitectura deosebita, inspirata din numeroasele sale calatorii in Europa, cu gradini superbe ce se intend pe 2 hectare, avand 98 camere si 30 bai!

Cazare hotel Anndore House 4*.

Ziua 9: 25 mai Toronto - Cascada Niagara - Niagara on the Lake - desgustare de vinuriMic dejun.

Astazi facem o excusie la celebra Cascada Niagara situata la granite dintre SUA si Canada, fiind considerata minune naturala a lumii. Vom face o croaziera unica pentru a vedea indeaproape cascada - o experienta de neuitat! Cine doreste poate zbura cu elicopterul deasupra Cascadei Niagara (neinclus).

In drumul nostru vom putea vedea si ceasul floral, apoi ne indreptam spre unul dintre cele mai frumoase orase din Canada: Niagara-on-the-Lake! Aici vom avea timp liber pentru poze si plimare prin centru.
Mergem apoi la o vinarie pentru degustare de vinuri canadiene, precum si degustare de vin inghetat, o speciliatate a locului.
In ziua 10 avem timp liber pentru a ne bucura pe deplin de energia unica a acestui oras superb.

Cazare hotel Anndore House 4*.

Ziua 10-11: 26-27 mai Toronto - Amsterdam - Bucuresti

Mic dejun.

Astazi pe 26 mai, avem timp liber la dispozitie pentru vizite sau cumparaturi, iar seara avem transferul la aeroport pentru zborul Toronto - Bucuresti, cu aterizare a doua zi: orele de zbor sunt afisate la sectiunea "zboruri".

Nota: doar 3 locuri disponibile la tariful afisat!

Avem disponibil si partaj Doamna, invitam o doamna sa se inscrie fara supliment de single.


 New York
Wyndham Garden Chinatown 4
Dubla standard
Washington DC
AC DC Capitol Hill Navy Yard ​​​​​​ 4
Dubla standard
Toronto
Anndore House 4
Dubla Standard
Bucuresti Paris
15:00 17.05.2023 17:00 17.05.2023

Paris New York
19:30 17.05.2023 21:45 17.05.2023

Washington DC Toronto
12:30 23.05.2023 14:00 23.05.2023

Porter Airlines
Toronto Amsterdam
17:00 26.05.2023 06:05 27.05.2023

Amsterdam Bucuresti
09:30 27.05.2023 13:10 27.05.2023

Orele de zbor sunt ore locale. Pot interveni modificari din partea companiei aeriene.

2940€/pers. taxe incluse

La confirmare se achita avans 50%.
Servicii incluse:

 • Taxe aeroport
 • Asistenta si traducere din partea insotitorului de grup la obiectivele turistice din program
 • Zboruri internaționale Bucuresti - New York (in conexiune)
 • Zboruri internationale Toronto - Bucuresti (in conexiune)
 • Zbor Washington DC-Toronto
 • 9 nopti cazare in SUA si Canada din care:
 • 3 nopti cazare in New York la hotel 4* situat in Manhattan
 • Mic dejun zilnic in New York
 • 3 nopti cazare in Washington DC la hotel 4*
 • Mic dejun zilnic in Washington
 • 3 nopti cazare zona Toronto la hotel 4*
 • Mic dejun zilnic in Toronto
 • Transfer aeroport-hotel in New York
 • Tur de oras in New York cu insotitorul de grup
 • Croaziera la Statuia Libertatii si Ellis Island
 • Transfer New York-Philadelphia cu autocar local
 • Tur Philadelphia-zona centrala, cu insotitorul de grup
 • Transfer Philadelphia-Washington cu autocar local
 • Vizita: Muzeul Spatiului, Muzeul Holocaustului, Muzeul de Istorie Naturala
 • Tur de oras Washington DC cu insotitorul de grup
 • Asistenta si translatie pe intreaga durata a deplasarii
 • Transfer hotel - aeroport in Washington
 • Transfer aeroport-hotel in Toronto
 • Excursie la Cascada Niagara
 • Croaziera Cascada Niagara
 • Tur oras panoramic Toronto cu autocarul (ghid specializat)
 • Transfer hotel - aeroport in Toronto
 • Bagaj de cala si bagaj de mana
 • Bagaj de cală de 23 kg/pers. si Bagaj de mana de 12 kg/pers.

Nu sunt incluse:

 • Taxa viza SUA (daca e cazul)
 • Taxa procesare viza SUA: 30€/pers., daca e cazul
 • Taxa viza Canada si procesare: 30 €/pers., daca e cazul
 • Taxa de oras/hotel-daca e cazul;
 • Mesele din timpul excursiei, in afara celor mentionate
 • Excursii optionale;
 • Bacsis soferi/ghizi: 40 USD/pe toata durata excursiei.
 • Asigurare medicala si storno (inclusiv clauza covid)

Observatii:

 • Momentan se cere dovada vaccinarii la intrare in SUA
 • Condițiile de călătorie se pot modifica oricând fără notificare prealabila
 • Se poate opta pentru cazare la hoteluri de 4*/5* cu achitarea diferentei corespunzatoare!
 • Oferta este valabila in limita locurilor disponibile la acest tarif!
 • Compania aeriana si orele de zbor se pot schimba, cu notificare prealabila.
 • Taxa viza ESTA si procesare: 55 euro ( daca e cazul )