Informații utile

Cu ce documente trebuie să mă prezint la check-in?

La cazarea trebuie să vă prezentați cu pașaportul sau cartea de identitate și voucher-ul de cazare. La unele hoteluri, pentru efectuarea check-in-ului, se solicită cardul de credit pentru blocarea unei sume de bani pentru eventuale cheltuieli suplimentare (room service, alimente din minibar etc.).

Ora de check-in și de check-out

Fiecare hotel are o oră specifică de check-in și de check-out. De regulă ora de check-in este între 14:00 și 18:00, iar cea de check-out între 11:00 și 13:00.

Check-out mai devreme

Dacă sunteți nevoiți să faceți check-out-ul mai devreme, trebuie să știți că în majoritatea cazurile nu se returnează banii pentru restul nopților de cazare.

Check-out mai târziu decât ora specifică hotelului (late check-out)

Dacă doriți să faceți check-out-ul mai târziu decât la ora specifică a hotelului, solicitați acest lucru la recepția hotelului în momentul cazării. Țineți cont că multe hoteluri aplică o taxă suplimentară pentru acest serviciu. Pentru confortul dumneavoastră, există posibilitatea depozitării bagajelor într-o cameră special amenajată, după check-out.

Ce înseamnă termenul de copil?

Un turist este considerat infant dacă are vârsta cuprinsă între o lună și 2 ani (neîmpliniți la data check-out-ului), iar copil, când vârsta este cuprinsă între 2 și 12 ani. Vârsta până la care copilul are gratuitate diferă în funcție de hotel.

Cu cât timp înainte trebuie să mă prezint pe aeroport?

Vă recomandăm să vă prezentați pe aeroport cu două ore înaintea decolării avionului.

Ce documente trebuie să am la mine pentru controlul de securitate?

Pentru a trece de controlul de securitate aveți nevoie de două documente.
  1. Pașaportul sau actul de identitate (doar pentru Europa) care să fie valabile
  2. Cartea de îmbarcare (boarding pass) emisă de compania aeriană
Cartea de îmbarcare (boarding pass) se obține la check-in online pe site-ul companiei aeriene, de la robotul automat pentru self check-in de pe aeroport sau de le biroul companiei aeriene de pe aeroport.

Modalități de plată

În prezent modalitățile de plată sunt următoarele:
  • La toate unitățile Băncii Transilvania și BRD
  • Prin transfer bancar (BT24 Internet Banking, BRD Office, ING Home Pay, Click 24 Banking BCR etc.)
Plata se efectuează în lei, euro(€) sau în dolari americani($), în funcție de moneda ofertei. Dacă plata se face în lei, iar moneda ofertei euro(€) sau dolari americani($), se ia în calcul cursul BNR din ziua anterioară plății + 2% (coeficient de risc valutar).

Când se consideră rezervarea confirmată?

Rezervarea se consideră confirmată după achitarea avansului, în momentul primirii dovezii (pe e-mail, fax) sau în momentul intrării banilor în cont.